• Ειδήσεις
  • MMORPG
  • Ο διευθυντής του World of Warcraft Classic αποτελεί παρελθόν από την Blizzard γιατί δεν είδε αξιοκρατία στις προαγωγές στελεχών

Ο διευθυντής του World of Warcraft Classic αποτελεί παρελθόν από την Blizzard γιατί δεν είδε αξιοκρατία στις προαγωγές στελεχών

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ο διευθυντής του World of Warcraft Classic αποτελεί παρελθόν από την Blizzard γιατί δεν είδε αξιοκρατία στις προαγωγές στελεχών

Ο διευθυντής του World of Warcraft Classic αποτελεί παρελθόν από την Blizzard γιατί δεν είδε αξιοκρατία στις προαγωγές στελεχών

Ο Brian Birmingham τους "έδωσε στεγνά" στο Twitter.

Ο Brian Birmingham, επικεφαλής του World of Warcraft Classic, αποτελεί παρελθόν από την Blizzard, καθώς είχε διαφορές με την Αμερικάνικη εταιρεία για την πολιτική προαγωγών, η οποία δεν γίνεται με αξιοκρατία. Είπε μάλιστα: «Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια πολιτική που επιτρέπει στην Activision Blizzard να κλέβει χρήματα από άξιους υπαλλήλους».

Η εν λόγω πολιτική φέρεται να αναφέρει ότι οι διευθυντές της Blizzard είναι υποχρεωμένοι να δίνουν χαμηλή βαθμολογία στην "Ανάπτυξη" σε ένα ορισμένο ποσοστό του προσωπικού της, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και τις μελλοντικές δυνατότητες προαγωγής, προκειμένου να υπάρξει μια ποσόστωση προαγωγής που ορίζεται από την Activision Blizzard. Το ηγετικό στέλεχος της Blizzard ήρθε σε ρήξη με την διοίκηση για την πολιτική της.

Σε ένα email που είδε το Bloomberg, το Birmingham δήλωσε ότι όταν οι επικεφαλής της ομάδας της Blizzard αμφισβήτησαν αυτή την πολιτική, «οι διευθυντές του World of Warcraft εξήγησαν ότι, ενώ δεν συμφωνούσαν, οι λόγοι που δόθηκαν από την ηγεσία της Activision Blizzard ήταν ότι ήταν σημαντικό να στριμώξουν τους εργαζόμενους χαμηλότερων βαθμίδων, κάτι που είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται».

Απογοητευμένος από αυτό το σκεπτικό των διευθυντών, ο Brian Birmingham συνέχισε να παρατηρεί ότι αυτού του είδους η πολιτική είναι ανθυγιεινή για τον χώρο εργασίας. «Ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων, τη δολιοφθορά του ενός στη δουλειά του άλλου, την επιθυμία των ανθρώπων να βρουν ομάδες με χαμηλή απόδοση στις οποίες μπορούν να είναι οι εργαζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις και τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη και καταστρέφει τη δημιουργικότητα», έγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί επικεφαλής της Blizzard προσπάθησαν να παρακάμψουν αυτήν την πολιτική δίνοντας στους εαυτούς τους μία άλλη βαθμολογία στην "Ανάπτυξη" και όχι στα μέλη της ομάδας τους, αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Επιπλέον, ο Birmingham ανέφερε ότι ζητήθηκε από τους δυνητικούς πελάτες να διατηρήσουν αυτή την πολιτική "εμπιστευτική", καθώς ήταν μέρος μιας "συνεχιζόμενης συζήτησης" και η εταιρεία δεν "ήθελε τα στελέχη της Activision να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα". Ο Birmingham είπε ότι: «Ακόμα κι αν αυτό είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι ηθικό και δεν μπορώ να το υποστηρίξω».

Σε ένα πρόσφατο tweet που αφορούσε το άρθρο του Bloomberg, ο Birmingham δήλωσε ότι η ομάδα της Blizzard "σταμάτησε" αυτήν την πολιτική το 2021. «Πίστευα πραγματικά ότι είχαμε αντιστρέψει την πολιτική των αναπτυσσόμενων ποσοστώσεων», σκέφτηκε. «Όταν αποκαλύφθηκε η μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση αργότερα εκείνο το έτος, είδαμε κάποιες αλλαγές μετά από αυτό και νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να επηρεάσουμε τις πολιτικές της Activision Blizzard. Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει ακόμη ένα ελάχιστο όριο για το "Ανάπτυξη", παρά τις αντιρρήσεις μας και τα αυστηρά διατυπωμένα γράμματα με κάνει να πιστεύω ότι λειτουργούσα κάτω από μια ψευδαίσθηση. Ελπίζω ότι η θετική κουλτούρα της Blizzard μπορεί να ξεπεράσει το δηλητήριο της Activision Blizzard αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμα».

Ο Μπέρμιγχαμ δήλωσε ότι η Blizzard "διαλύεται από τα στελέχη" της Activision Blizzard, την οποία ονόμασε ως "προβληματική μητρική εταιρεία". Επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια πολιτική που επιτρέπει στην ABK να κλέβει χρήματα από άξιους υπαλλήλους και δεν μπορεί να τον αναγκάσουν να λέει ψέματα γι' αυτό».

Ο Μπέρμιγχαμ δεν εργάζεται πλέον για τη Blizzard, ωστόσο έχει εκφράσει ότι «θα επέστρεφε αν του επιτρεπόταν» και στη συνέχεια θα συνεχίσει να «[καταπολεμά] την πολιτική κατάταξης εκ των έσω».

Δείτε την αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση προς την Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard και συζητήστε για την τελευταία στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification