Hacking στο Twitch

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Hacking στο Twitch

Hacking στο Twitch

Δεν εκλάπησαν κωδικοί και δεδομένα πιστωτικών καρτών. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/10/21] Το Twitch έπεσε θύμα hacking και ο ανώνυμος hacker ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του αρκετά σημαντικά δεδομένα της γνωστής streaming πλατφόρμας, όπως το source code, κωδικούς χρηστών, καθώς και τις μισθοδοσίες των streamers.

Η διαρροή αυτή εμφανίστηκε στο 4chan, όπου ο ανώνυμος χρήστης υπεύθυνος για το hacking έκανε μια δημοσίευση αναφέροντας πως οι προσθέσεις του είναι να σταματήσει την λειτουργία του Twitch, λέγοντας πως η τοξική κοινότητα του Twitch ήταν το κίνητρό του. Αν έχετε κάποια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα συνδεδεμένη στο Twitch, καλό θα ήταν να αλλάξετε τους κωδικούς σας. Σύμφωνα με αναφορές, ανώνυμες πηγές μέσα από το Twitch επιβεβαιώνουν ότι η διαρροή δεδομένων έχει συμβεί, όμως το Twitch δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι επίσημα.

Η συγκεκριμένη διαρροή δεδομένων περιέχει αρκετά ευαίσθητα δεδομένα, όπως το source code του Twitch, κωδικούς χρηστών και δεδομένα σχετικά με τις μισθοδοσίες των streamers. Το Twitch απ' ότι φαίνεται ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Steam.

[UPDATE: 15/10/21 - Οι κωδικοί δεν έχουν κλαπεί] Το Twitch έσπευσε να καθησυχάσει τους χρήστες του καθώς δήλωσε ότι οι κωδικοί και τα δεδομένα πληρωμών (πιστωτικές κάρτες ή κωδικοί λογαριασμών PayPal) δεν έχουν κλαπεί από τους hackers. Κατά την παραβίαση κλάπηκαν 125GB δεδομένων, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα έσοδα γνωστών Twitch streamers.

Επίσης, το Twitch ανέφερε ότι η παραβίαση στα δεδομένα αφορά μόνο ένα μικρό ποσοστό χρηστών, με τους οποίους και έχει ήδη επικοινωνήσει. Τέλος, ο hacker που παραβίασε τους servers του δικτύου, δήλωσε "Βρισκόμαστε στο πρώτο μέρος", δείγμα του ότι θα επιχειρήσει νέα επίθεση στο δημοφιλές δίκτυο streaming και στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα για το χαρακτηριστικό Βoost του Twitch και συζητήστε για το Twitch στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification