• Ειδήσεις
  • FPS
  • Παίκτης Counter-Strike δήλωσε ότι του έχουν προσφέρει χιλιάδες δολάρια για να στήσει match

Παίκτης Counter-Strike δήλωσε ότι του έχουν προσφέρει χιλιάδες δολάρια για να στήσει match

Hot
Παίκτης Counter-Strike δήλωσε ότι του έχουν προσφέρει χιλιάδες δολάρια για να στήσει match

Παίκτης Counter-Strike δήλωσε ότι του έχουν προσφέρει χιλιάδες δολάρια για να στήσει match

Η ESIC λαμβάνει καθημερινά πάνω από 100 κατηγορίες για δραστηριότητες διαφθοράς.

Τα στημένα match στην βιομηχανία των Esports έχουν τραβήξει τα βλέμματα τελευταία, σε τέτοιο σημείο που γίνονται γνωστές από κατηγορίες και συλλήψεις μέχρι και διασυνδέσεις με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Σε μία περιγραφή της κατάστασης, ένας παίκτης Counter Strike Global Offensive, μίλησε για τα ποσά που του έχουν προσφερθεί ώστε να στήσει κάποιο match.

Οι πληροφορίες έρχονται από μία μακροσκελή αναφορά από το Background Briefing του ABC, το οποίο επικεντρώθηκε στα στημένα match που εμφανίστηκαν στα Esports. Σε ένα σημείο μάλιστα αναφέρεται πως η Επιτροπή Ακεραιότητας των Esports (ESIC) λαμβάνει καθημερινά περισσότερες από 100 καταγγελίες για στημένα match, cheating και άλλες κατηγορίες διαφθοράς. Ο global strategic director της επιτροπής αναφέρει: "Έχουμε παρατηρήσει μία σημαντική άνοδο σε όλων των ειδών τις ανάρμοστες δραστηριότητες, όπως τα στημένα match, το τζογάρισμα και κάθε είδους πράξεις διαφθοράς στα Esports και σε όλα τα video games ανεξαιρέτως."

Αυτό ίσως και να ήταν αναμενόμενο καθώς όλα τα Esports events σχεδόν, έγιναν online φέτος λόγω της πανδημίας, κάτι που ίσως ώθησε στα αυξημένα φαινόμενα διαφθοράς. Ένας από τους Αυστραλούς παίκτες που τιμωρήθηκαν επειδή στοιχημάτιζαν υπέρ των ομάδων τους, ο Joshua "JHD" Hough-Devine, μίλησε για τις εμπειρίες του σχετικά με τα στημένα match: "Μου έχουν προσφέρει δύο χιλιάδες δολάρια για να χάσω match, όμως δεν τα δέχθηκα επειδή δεν είμαι τέτοιος τύπος."

O Hough-Devine δεν ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών καθώς ο ίδιος και η ομάδα του δεν αγωνιζόταν σε κορυφαία πρωταθλήματα και διοργανώσεις. Το γεγονός λοιπόν, ότι κάποιος προσέφερε δύο χιλιάδες δολάρια σε χαμηλού επιπέδου CS:GO match στην Αυστραλία πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με το αυστραλιανό community, η βιομηχανία των Esports στην Αυστραλία δεν είναι και η πλέον επικερδής. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που μπορούν να ζήσουν από αυτό, όμως οι περισσότερες παίζουν ερασιτεχνικά.

Ο αστυνομικός διευθυντής της αστυνομίας της Αυστραλίας, Stephen White δήλωσε ότι "η έξαρση του φαινομένου της διαφθοράς στα Esports οφείλεται στην έλλειψη εκπαίδευσης από τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις ή από τους εκδότες των video games. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άγνοια των παικτών σε θέματα όπως οι κανόνες όσον αφορά τα στοιχήματα στα Esports ή ακόμα το πως να ξεχωρίσουν μία προσέγγιση για το στήσιμο κάποιου match, ή το πως να αναφέρουν κάποιο περιστατικό."

 

Διαβάστε περισσότερα για τους έξι Αυστραλούς παίκτες CS:GO που τιμωρήθηκαν για στημένα match και συζητήστε για το Counter-Strike: Global Offensive στο σχετικό forum topic.

Βρείτε συμπαίκτες για να παίξετε CS GO online. Ανταλλάξτε IDs κάνοντας κλικ εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 28/11/2020 07:56
Υπάρχουν κανόνες όπως και σε όλους τους διαγωνισμούς οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται . Καλό είναι να τιμωρούνται τέτοιες κινήσεις με πρόστιμα,αποκλε ισμούς για μικρό η μεγάλο χρονικό διάστημα.
Notification