Fighting EX Layer

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
6
Fighting EX Layer

Fighting EX Layer

Δείτε το launch trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/4/17] Η εταιρεία ανάπτυξης Arika ανακοίνωσε στο Twitter (μέσω του αντιπροέδρου της Ichiro Mihara) ότι το τρέιλερ για το Street Fighter EX που παρουσιάστηκε την πρωταπριλιά...δεν είναι ψεύτικο και ότι το παιχνίδι όντως υπάρχει και βρίσκεται σε ανάπτυξη!

Καταρχήν δείτε το αρχικό τρέιλερ. Η περιγραφή του βίντεο λέει ξεκάθαρα "This video is from April Fools 2017 of ARIKA Co.,Ltd." συνεπώς όλος ο κόσμος πίστεψε ότι όντως έχουμε να κάνουμε με πρωταπριλιάτικο αστείο μιας και αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Street Fighter EX ήταν το πρώτο παιχνίδι της ομώνυμης σειράς που παρουσιάστηκε σε 3D. Ξεκίνησε στα Arcade το 1996 και στο PlayStation το 1997. Στην πορεία ωστόσο δεν σημείωσε την επιτυχία των προκατόχων του και ιδιαίτερα του Street Fighter 2 με αποτέλεσμα η Arika να αναπτύξει την τελευταία έκδοσή της για την συγκεκριμένη σειρά το 2000 με το Street Fighter EX για PS2.

Ο Ichiro Mihara της Arika δήλωσε τα εξής μέσω Twitter:
Επειδή πολλοί με έχετε ρωτήσει για το τρέιλερ:
1)Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση της Arika και όχι για πρωταπριλιάτικο αστείο.
2)Θα παίξουμε το παιχνίδι σε σχετικό βίντεο.
3)Η πρωταπριλιά αποκρύπτει κατά βάση την ανακοίνωση και χρησιμότητα του παιχνιδιού.

Προς το παρόν το θέμα είναι ότι ενώ η Arika έχει τα δικαιώματα να αναπτύξει ένα νέο Street Fighter EX, κατά τα άλλα δεν διαθέτει χρηματοδότηση ή κάποιον μεγάλο publisher από πίσω. Αυτό δείχνει ότι ενδεχομένως ούτε η ίδια η Capcom ενδιαφέρεται για την υλοποίησή του.

Σε κάθε περίπτωση ο χαρακτηρισμός "April Fools" στο βίντεο ήταν τουλάχιστον ατυχής. Εκτός κι αν η Arika είδε ότι η αποδοχή του κόσμου είναι τεράστια κι αποφάσισε να αλλάξει γνώμη στην πορεία και να το αναπτύξει.

[UPDATE: 17/7/17 - Το νέο Fighting της Arika ανακοινώθηκε και επίσημα] Η εταιρεία Arika, developer του τίτλου Street Fighter EX, ανακοίνωσε τελικά την κυκλοφορία ενός νέου Fighting game για την κονσόλα του PS4.

Να θυμίσουμε πως η όλη υπόθεση ξεκίνησε με ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τα δεδομένα ωστόσο δείχνουν πως το σενάριο αυτό επιβεβαιώθηκε και πράγματι η Arika βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός ολοκαίνουριου Fighting game με εντυπωσιακό gameplay όπως φαίνεται και από το παρακάτω τρέιλερ:Διάφοροι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το βίντεο όπως ο Kairi, η Shirase, ο Garuda και ο Skullo Mania. Η beta mode του παιχνιδιού αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στον χρόνο ενώ το νέο Fighting, που προς το παρόν ακούει στο όνομα Arika's EX καθώς δεν του έχει δοθεί επίσημη ονομασία, θα κυκλοφορήσει το 2018.

[UPDATE 2: 9/8/17 - Allen Snider] Η Arika έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser τρέιλερ μέσα από το οποίο ανακοινώνει την επιστροφή του Allen Snider. Θυμίζουμε ότι μέσα στους χαρακτήρες που θα κάνουν την εμφάνισή τους συναντάμε επίσης τους Shirase, Skullomania, Garuda, Darun Mister και Kairi.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ παρακάτω:

[UPDATE 3: 22/9/17 - Προστίθεται ο Doctrine Dark] Η Arika κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ αφιερωμένο στον Doctrine Dark, έναν χαρακτήρα που είχε δώσει το παρών στο Street Fighter EX και θα συμμετέχει και στο νέο της fighting.

Ο Doctrine Dark είναι επίσης γνωστός ως D. Dark ή και με το κανονικό του όνομα που είναι Holger. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Street Fighter EX το 1996 ενώ στη συνέχεια υπήρξε και στα EX2 και EX3. Σε αντίθεση με τους περισσότερους χαρακτήρες έχει και μια μικρή συμμετοχή στο Street Fighter V.

Μαζί στο Tokyo Game Show 2017 κυκλοφόρησε και ένα ακόμη τρέιλερ με ορισμένους χαρακτήρες του παιχνιδιού. 

[UPDATE 4: 17/11/17 - Αποκαλύφθηκε το όνομα και η ημερομηνία έναρξης της beta] Η Arika σταμάτησε να κρατά κρυφή την ονομασία του νέου Fighting τίτλου της και αποκάλυψε το όνομά του το οποίο είναι Fighting EX Layer. Η ανακοίνωση έγινε από τον δημιουργό της Arika Akira Nishitani που δήλωσε: “Υπήρξαν μερικά προβλήματα κατά την διαδικασία της ονοματοδοσίας που προκάλεσαν ορισμένες καθυστερήσεις, αλλά επιτέλους αποφασίστηκε!”. 

Ο Nishitani επίσης αποκάλυψε και την ημερομηνία στην οποία το Fighting EX Layer θα εμφανιστεί σε beta mode. Συγκεκριμένα η beta στο PS4 θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες. Έξι από τους χαρακτήρες θα είναι διαθέσιμοι και συγκεκριμένα οι Kairi, Garuda, Skullomania, Darun Mister, Allen Snider και Shirase.

[UPDATE 5: 26/2/18 - Περίοδος κυκλοφορίας, χαρακτήρες και τιμή] Η Arika φιλοξένησε ένα livestream στο οποίο έκανε αρκετές αποκαλύψεις σχετικά με το επερχόμενο Fighting EX Layer, όπως η περίοδος κυκλοφορίας του και η τιμή του.

Αρχικά έχουμε την ανακοίνωση πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως για το PS4 πριν το τέλος του Ιουνίου, με την Sony να ανακοινώνει τον Μάιο την τελική ημερομηνία. Επίσης αποκαλύφθηκε πως η κυκλοφορία του θα γίνει καθαρά μέσω ψηφιακής μορφής και μόνο αν το παιχνίδι σημειώσει αρκετές πωλήσεις ενδέχεται να κυκλοφορήσει και σε retail εκδόσεις.

Σε όλες τις περιοχές του κόσμου θα εμπεριέχεται υποστήριξη αγγλικής και ιαπωνικής γλώσσας. Από άποψη υποτίτλων η Arika επιθυμεί να προσθέσει γαλλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ισπανικά, ιταλικά και ρωσικά, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας αλλά να προστεθούν μέσω update.

Οι δύο εκδόσεις στις οποίες θα πωλείται θα είναι η Standard έκδοση που θα κοστίζει 60 ευρώ και η Lite στην τιμή των 40 ευρώ. Η διαφορά τους είναι ότι η Lite έκδοση περιέχει πέντε Gougi Decks ενώ η Standard 15. Καθεμία από τις δύο εκδόσεις θα διαθέτει 12 χαρακτήρες κατά την κυκλοφορία, ενώ η Standard έκδοση θα προσθέσει στο ρόστερ και την Hokuto. Επίσης αποκαλύφθηκε και ο Shadowgeist ως νέος χαρακτήρας.

[UPDATE 7: 3/7/18 - Launch trailer] Δείτε το launch trailer του Street Fighter EX της Arika το οποίο κυκλοφόρησε στο PS4 μέσω του PSN στις 27 Ιουνίου.

Διαβάστε τα reviews όλων των Street Fighter και δείτε τα gameplay videos του νέου Street Fighter EX. Συζητήστε περισσότερα για το νέο Fighting της Arika σε αυτό το forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Playboy (Level 11) 16/04/2017 13:42
SNK - Arika collaboration? I can only hope..

#2 ashbringer (Level 25) 18/07/2017 16:48
Δυνατό το gameplay video του τίτλου.Αναμένου με για περισσότερες λεπτομέρειες.
Notification