Sony: "Το PS5 είναι στο τέλος της ζωής του, δεν θα έχουμε νέα AAA first-party games για ένα έτος"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Sony: "Το PS5 είναι στο τέλος της ζωής του, δεν θα έχουμε νέα AAA first-party games για ένα έτος"

Sony: "Το PS5 είναι στο τέλος της ζωής του, δεν θα έχουμε νέα AAA first-party games για ένα έτος"

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Sony.

Η Naomi Matsuoka, αντιπρόεδρος της Sony, δήλωσε ότι "το PS5 είναι στο τελευταίο στάδιο της ζωής του" (σύμφωνα με το Bloomberg). Στο επίσημο έγγραφο ανακοίνωσής της, η Sony γράφει ότι το PS5 "Είναι στο Β' μισό της ζωής της". Παράλληλα, ο Hiroki Totoki, director και πρόεδρος της Sony Group, δήλωσε δεν υπάρχουν σημαντικά PlayStation games τα οποία να αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2025.

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι τα μεγάλα PlayStation games αναμένονται από τον Απρίλιο του 2025 και έπειτα. Μέχρι τότε, η Sony θα δώσει βάση στα live as service games. Ο Totoki είπε συγκεκριμένα: "Σχετικά με το first-party software, στοχεύουμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην παραγωγή projects υψηλής ποιότητας και στην ανάπτυξη live service games. Όμως, ενώ μεγάλα projects βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη, δεν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε κανένα νέο μεγάλο video game από τα υπάρχοντα franchises μας, όπως το God of War Ragnarok και το Marvel's Spider-Man 2, μέχρι το επόμενο οικονομικό έτος. Παρόλο που το βάρος του κόστους που σχετίζεται με την εξαγορά θα ελαφρύνει το επόμενο οικονομικό έτος , αναμένουμε ότι τα κέρδη από το software μας θα μειωθούν ελαφρά από αυτό το οικονομικό έτος λόγω της επίδρασης της μείωσης των πωλήσεων."

Αν και είναι πολύ νωρίς για να περιμένουμε νέα Spider-Man ή God of War games, αυτό αποκλείει νέες εκδόσεις και από άλλες σειρές της Sony, όπως το Ghost of Tsushima ή το The Last of Us, έως την άνοιξη του 2025. Την ίδια στιγμή, νέες σειρές όπως τα FairGame$, Marathon και Concord βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, ενώ το επόμενο έτος θα κυκλοφορήσουν αρκετά PlayStation timed exclusives, όπως το Final Fantasy 7 Rebirth, το Rise of the Ronin και το Stellar Blade.

Η άλλη μεγάλη είδηση που προέκυψε από την ανακοίνωση της Sony ήταν ότι απέτυχε να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο πωλήσεών της στο να πουλήσει 25 εκατομμύρια PS5 κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει αυτή την πρόβλεψη σε 21 εκατομμύρια πωλήσεις. Το Marvel's Spider-Man 2 έχει επίσης πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα και η εταιρεία ανέφερε ότι "Το PS5 βρίσκεται τώρα στο "τελευταίο μισό του κύκλου ζωής του".

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η μετοχή της Sony έπεσε σήμερα κατά 6%, από τα 95,5 στα 90 δολάρια. Περίπου ανάλογη ήταν και η πτώση της Take-Two προχθές.

Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το βράδυ το μέλλον του Xbox. Οι εταιρείες που έχουν μετοχές με την μεγαλύτερη αύξηση στον χώρο της τεχνολογίας τον τελευταίο χρόνο είναι οι Nvidia, Super Micro Computer, MicroStrategy και Cleanspark. 

Μπορείτε να επενδύσετε στο eToro που είναι η καλύτερη πλατφόρμα για trading. Έχει ένα εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, ενώ υποστηρίζει και καταθέσεις από και προς το PayPal.

*Αποποίηση ευθύνης: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριος. Συνιστούμε τις συναλλαγές σε έμπειρους αγοραστές. Το περιεχόμενο του άρθρου προορίζεται για γενικούς και ενημερωτικούς σκοπούς πληροφοριών και όχι για οικονομικές συμβουλές.

Δείτε την μεγάλη διαφορά που έχει το PS5 σε πωλήσεις σε σχέση με τα Xbox Series X/S και συζητήστε για το PS5 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification