Φήμες: Νέο Xbox με ψηφιακά games

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Φήμες: Νέο Xbox με ψηφιακά games

Φήμες: Νέο Xbox με ψηφιακά games

Η Microsoft θέλει να κάνει όλα τα games...ψηφιακά. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/6/23] Η επόμενη γενιά κονσολών μπορεί να ξεκινήσει το 2028, σύμφωνα με έγγραφα της Microsoft, που ήρθαν στην επιφάνεια στο δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση εξαγοράς της Activision Blizzard. Γύρω στο 2028 λοιπόν λέγεται ότι θα δούμε τα PlayStation 6 και το επόμενο Xbox, πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το έγγραφο ταιριάζει με μια προηγούμενη δήλωση της Sony το 2022, υποδεικνύοντας ότι "η επόμενη γενιά κονσολών δεν θα ξεκινήσει τουλάχιστον μέχρι το 2027". Ως μέρος της νομικής μάχης, η Microsoft έκανε μια δήλωση σχετικά με το Call of Duty στις κονσόλες PlayStation και ότι "η συμφωνία για το Call of Duty πρόκειται να διαρκέσει έως το 2028" παράλληλα με το αναμενόμενο έτος κυκλοφορίας των νέων κονσολών.

Το Call of Duty θα κυκλοφορήσει στις επόμενες κονσόλες PlayStation, σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας. Επίσης η πρόταση της Microsoft είναι ότι τα Call of Duty console games να κυκλοφορούν παράλληλα με αυτά των κονσολών Xbox. Η Sony δήλωσε παλιότερα ότι τα Call of Duty games θα σταματήσουν να κυκλοφορούν σε κονσόλες PlayStation το 2027, όταν και αναμένει ότι "θα αρχίσει η επόμενη γενιά κονσολών". Τέλος, η Sony είχε δηλώσει το 2022 ότι: "Η Microsoft προσφέρθηκε να συνεχίσει να διαθέτει τα games της Activision Blizzard σε κονσόλες PlayStation μόνο μέχρι το 2027".

[UPDATE: 19/9/23 - Επιβεβαίωση ξανά για 2028] Νέα έγγραφα που διέρρευσαν από την Microsoft επιβεβαιώνουν την κυκλοφορία του νέου Xbox το 2028.

Τα έγγραφα διέρρευσαν από την δίκη εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft και συγκεκριμένα από την Αμερικάνικη δίκη με την FTC.

new xbox 2028 1

Το κάτω screenshot δείχνει την διαδικασία υλοποίησης κατασκευής της κονσόλας. Το πρώτο development kit θα πάει στα χέρια των developers το οικονομικό έτος του 2027, με τον στόχο για κυκλοφορία να έχει τεθεί για το οικονομικό έτος του 2028.

new xbox 2028 2

[UPDATE 2: 20/9/23 - Η Microsoft θέλει να κάνει όλα τα games...ψηφιακά] Ένα screenshot που διέρρευσε από τα έγγραφα της Microsoft κατά την δίκη εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft στην Αμερική, δείχνουν ότι η Αμερικάνικη εταιρεία σχεδίαζε ένα νέο Xbox όπου όλα τα games θα είναι ψηφιακά.

Το σχέδιο της Microsoft τον Απρίλιο του 2022 ήταν να μην κυκλοφορεί πλέον retail games από...το 2023 και να μεταφερθούν όλα τα games ψηφιακά. Αυτό θυμίζουμε ότι το ήθελε και με το Xbox One, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε λόγω αντιδράσεων των gamers. Ο Don Mattrick έχασε την θέση του και το λανσάρισμα της κονσόλας δεν πήγε καθόλου καλά. Τελικά απ' ότι φαίνεται η Microsoft δεν έβαλε μυαλό από τότε.

xbox series x 2028

Ο Phil Spencer απάντησε στο Twitter ότι τα πλάνα αυτά αφορούν παλιά σχέδια της εταιρείας, ωστόσο αποτυπώνουν και την σκέψη της. Επίσης το screenshot με το νέο Xbox δείχνει να έχει μια συνοχή και να αφορά ακόμα και κονσόλα που θα μπορούσε να είναι κάτι σαν...Xbox Series X Pro. Το Xbox που βλέπετε στο screenshot αναφέρεται ως "Brooklin" (ενδεχομένως Project Brooklin), που θα ήταν κάτι σαν "Ανανεωμένη έκδοση του Xbox". Όπως και να 'χει η Microsoft δεν ετοιμάζει κάτι για το άμεσο μέλλον. Αλλά το screenshot δείχνει την επιθυμία της να κατασκευάσει Xbox με ψηφιακά games.

Η Sony πάντως δεν θα δώσει πληροφορίες για το PS6 στην Activision Blizzard για λόγους ανταγωνισμού. Συζητήστε για την Microsoft και την ενδεχόμενη εξαγορά της Activision Blizzard στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification