Ουκρανός hacker που εργαζόταν στη Microsoft έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια σε Xbox Gift cards

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ουκρανός hacker που εργαζόταν στη Microsoft έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια σε Xbox Gift cards

Ουκρανός hacker που εργαζόταν στη Microsoft έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια σε Xbox Gift cards

Είχε τρία test accounts.

Ένας Ουκρανός hacker που εργαζόταν στη Microsoft εκμεταλλεύτηκε ένα loop hole και έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια σε Xbox Gift Cards από το σύστημα της Αμερικάνικης εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Volodymyr Kvashuk, ο οποίος (plot twist) ήταν υπάλληλος της Microsoft, ανακάλυψε ότι όποτε τέσταρε αγορές για τις gift cards λάμβανε κανονικά ποσά των 10 και 100 δολαρίων. Η δουλειά του ήταν βέβαια να αποτρέψει το να γίνονται κλεψιές στο σύστημα κατά τις αγορές, κάτι που ο ίδιος έκανε. Προσέλαβε μερικούς συναδέλφους για να τον βοηθήσουν και όλοι τους χρησιμοποίησαν ψεύτικα προφίλ και μάλιστα έδειχναν ότι είχαν άλλες IP, από την Ιαπωνία και την Ρωσία. Ο Kvashuk πουλούσε μετά τις κάρτες online για 55% της αρχικής τιμής τους κι έτσι έβγαλε 10 εκατομμυριάκια.

Ο hacker το έφτασε σε τέτοιο βαθμό ώστε ανέπτυξε πρόγραμμα για να αυξήσει την συχνότητα αγοράς των gift cards. Βέβαια, ένας αγοραστής είχε πληρώσει 1,98 Bitcoins για 300 κάρτες (τότε κόστιζαν 17.240 δολάρια). Με τα 10 ζεστά εκατομμύρια, ο Kvashuk σίγουρα είχε αρκετό κασέρι για να αγοράσει μέχρι και έπαυλη. Ώσπου το τμήμα ερευνών και απάτης της Microsoft τον ανακάλυψε. Το 2018 του έκανε blacklist δύο λογαριασμούς βρίσκοντας τα πρώτα 8 εκατομμύρια δολάρια. Το τρίτο είχε κλέψει 1.6 εκατομμύρια δολάρια και αντίστοιχα το τσάκωσαν στα πράσα.

Ένας βετεράνος ντετέκτιβ της Scotland Yard, ο Andrew Cookson, ανέλαβε την υπόθεση και κατάφερε να ανακαλύψει το όνομά του Volodymyr Kvashuk. Από τα ίχνη του ανακάλυψε ότι είχε αγοράσει τρεις κάρτες Nvidia GeForce τις οποίες είχε στείλει σε έναν "Grigor Shikor" της unit 309 της Norman Arms στο Seattle της Αμερικής. Τελικά δεν υπήρχε τέτοιος παραλήπτης, αλλά ο Kvashuk ζούσε στη unit 101 και έτσι τον έκαναν τσακωτό. 

Ένα μήνα μετά, ο Kvashuk απολύθηκηε και τον Φεβρουάριο του 2020 προσήχθη για τα εγκλήματά του, που περιελάμβαναν ξέπλυμα χρήματος, online κλοπή και απάτη. Τον Νοέμβριο του 2020 καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση. Πολλές από τις κάρτες του πωλούνταν κατά καιρούς σε αρκετά online shops.

Δείτε τι δήλωσε ο Phil Spencer για τις εξαγορές της Microsoft και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification