PS5 backwards compatibility με το PS4

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
PS5 backwards compatibility με το PS4

PS5 backwards compatibility με το PS4

Στο 99% των games. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/2/19] Προτεινόμενα σχέδια του PS5 προδίδουν την υποστήριξη backwards compatibility.

Η Sony κατέθεσε patent για ένα “νέο σύστημα” υπό την εποπτεία του Mark Cerny, του ανθρώπου που σχεδίασε το PS4, που δείχνει πως αν πρόκειται για το πολυαναμενόμενο PS5, αυτό θα έχει backwards compatibility και μάλιστα για όλo τo PlayStation Software. Αυτό σημαίνει πως αν ισχύουν οι φήμες το PS5 θα μπορεί να παίξεις games των PSOne, PS2, PS3 και PS4. Βέβαια το ότι έχει κατατεθεί αυτό το patent δεν σημαίνει πως θα εφαρμοστεί και στην τελική έκδοση της κονσόλας, παρόλα αυτά είναι ένα θετικό σημάδι εν όψει της ανάπτυξης του PS5 που, αυτή την στιγμή, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

ps5 pattent
Σύμφωνα με το Hokanko-Alt, η Sony κατοχύρωσε την πατέντα της στην Ιαπωνία και σύμφωνα με αυτή ο επεξεργαστής μιας κονσόλας θα καθορίζει αν το software που διαβάζει προέρχεται από το συγκεκριμένο hardware ή από παλαιότερο. Αν θα προέρχεται από παλαιότερο τότε θα εξομοιώνει τον παλιό επεξεργαστή.

[UPDATE: 23/2/19 - Νέα πατέντα] Αποκαλύφθηκε νέα πατέντα για το PS5 που τονώνει τις φήμες περί υποστήριξης backwards compatibility.

Λίγες εβδομάδες μετά τις πρώτες φήμες η Sony κατέθεσε μία ακόμα πατέντα για το επερχόμενο PS5 που μας κάνει να πιστεύουμε πως θα υποστηρίζει τα games όλων των προηγούμενων κονσολών της εταιρείας. Η συγκεκριμένη περίπτωση φέρει ξανά την υπογραφή του σχεδιαστή Mark Cerny, ενώ ακριβώς όπως η προηγούμενη δείχνει πως θα χρησιμοποιεί μία τεχνική, βάσει της οποίας θα “ξεγελά” τα games των προηγούμενων γενεών πως τρέχουν στην κανονική τους κονσόλα.

sony ps5 patent
Πρόκειται δηλαδή για μία διαφορετική έκδοση της πατέντας που είχαμε ήδη δει στις αρχές του μήνα. Το αν θα υλοποιηθεί εν τέλει αυτή η ιδέα ή όχι, θα φανεί όταν με το καλό ανακοινωθεί το PS5.

[UPDATE 2: 16/4/19 - Backwards compatibility του PS5 με το PS4] Σύμφωνα με δηλώσεις του Mark Cerny, σχεδιαστή του PS5, στη νέα κονσόλα της Sony θα υπάρξει πλήρες backwards compatibilityμε το PS4.

Θυμίζουμε ότι το PS4 δεν είχε backwards compatibility. Στο PS3 ωστόσο, στην πρώτη παρτίδα της κονσόλας υπήρξε πλήρες backwards compatibility με το PS1 και το PS2. Η πρώτη παρτίδα είχε και card reader για SD Cards. Τελικά η Sony αφαίρεσε αδικαιολόγητα αυτές τις δύο δυνατότητες στη δεύτερη παρτίδα PS3 χωρίς να αιτιολογήσει την κίνησή της. Παρέμεινε μόνο το backwards compatibility με το PS1.

[UPDATE 3: 6/1/20 - Φήμη: Το PS5 θα έχει backwards compatibility με όλα τα προηγούμενα PlayStation] Σύμφωνα με τον YouTuber HipHopGamer, το PS5 θα έχει backwards compatibility με όλα τα προηγούμενα PlayStation. Συγκεκριμένα, θα διαθέτει μια Remastering Engine, η οποία θα μπορεί να τρέξει όλα τα games, από το PS1 έως το PS4.

[UPDATE 4: 18/3/20 - Ανακοινώθηκε και επίσημα για τα PS4 games] Κατά την παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών του PS5, η Sony  δήλωσε παραλληλα τι θα ισχύσει με το backwards compatibility της κονσόλας.

Ο Mark Cerny, αρχιτέκτονας του PlayStation, δήλωσε ότι αναμένει γύρω στα 100 από τα κορυφαία PS4 games να είναι συμβατά με το PS5 κατά το λανσάρισμα της κονσόλας. Τα games αυτά θα τρέχουν με καλύτερες επιδόσεις. Μελλοντικά θα προστεθούν και άλλα games. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για το αν η κονσόλα θα είναι συμβατή και με παλιότερες κονσόλες PlayStation.

[UPDATE 5: 20/3/20 - 4000 games μακροπρόθεσμα] Η Sony εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το backwards compatibility του PS5.

Η νέα της κονσόλα θα υποστηρίξει "πάνω από 4.000 PS4 games" τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα σταδιακά. Θα υποστηριχθεί δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των games της κονσόλας, με enhanced προβολή, ώστε να εκμεταλλευτούν την υπολογιστική ισχύ του PS5 και να έχουν υψηλότερη ανάλυση και καλύτερο frame rate.

Η Sony εξετάζει διαρκώς όλα τα PS4 games ανά τίτλο, ώστε να εντοπίσει πιθανά θέματα που θέλουν ρύθμιση από τους developers που τα ανέπτυξαν.

[UPDATE 6: 5/8/20 - Συμβατότητα με όλα τα PS4 games] Ο streamer Lance McDonald δήλωσε μέσω του Twitter ότι το PS5 θα είναι συμβατό με όλα τα PS4 games. Στη συνέχεια διέγραψε το tweet του, ωστόσο ένας χρήστης τράβηξε screenshot και το δημοσίευσε στο ResetEra forum.

Ο McDonald πρόσθεσε μάλιστα ότι: "Η Sony συνεχίζει να τεστάρει games αλλά η κονσόλα δεν θα σας εμποδίσει από το να τρέξετε PS4 games τα οποία δεν έχουν τεσταριστεί ότι είναι συμβατά". Στη συνέχεια ο streamer έσβησε το tweet του "ως σεβασμό προς την κατασκευάστρια εταιρεία" καθώς μάλλον θα...ειδοποιήθηκε από στέλεχος της Sony. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα "κορυφαία 100 PS4 games" σχεδόν όλα τα PS4 games θα είναι συμβατά με το PS5.

[UPDATE 7: 17/9/20 - Θα ισχύσει στο 99% των games] Ο Jim Ryan, πρόεδρος της Sony, δήλωσε στη Washington Post ότι το backwards compatibility που θα έχει το PS5 για τα games του PS4 θα αφορά το 99% των games. Αρχικά η Sony είχε κάνει λόγο για τα "κορυφαία 100 games του PS4", αλλά στην πορεία ανέφερε ότι θα ισχύσει για την "συντριπτική πλειοψηφία".

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 500 ευρώ. Το PS5 Digital χωρίς blu-ray drive θα κοστίζει 400 ευρώ.

Δείτε τις επίσημες ειδήσεις του PS5 και τι ισχύει για το backwards compatibility.

Συζητήστε για το PlayStation 5 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 geololj (Level 28) 06/10/2018 20:17
Δηλαδή θα πρέπει να βάλουμε και το Pornhub τώρα στα feeds μας όταν γράφουμε ειδήσεις; Ε, Μάνο; :lol:

Ενδιαφέρον φαίνεται το παιχνιδάκι. Θυμίζει Rust/Conan Exiles με περισσότερες MMORPG πινελιές.
#2 +1 Astro (Level 19) 23/02/2019 20:54
Μακάρι να έχει backwards compatibility αλλά από ολες τις προηγούμενες κονσόλες, όχι μόνο το ps4.
#3 Blood Prince (Level 30) 17/04/2019 03:00
Εμένα με ενδιαφέρει μόνο με το PS4 να έχει γιατί έχω στην κατοχή μου PS4 games.Πάντως χλωμό να το αγοράσω τον Νοέμβριο του 2020 δύο χρόνια μετά την αγορά του PS4.Θα περιμένω μέχρι το 2022-23 και βλέπουμε.
#4 antoniosdim7 (Level 5) 19/04/2019 23:27
Θα είναι έκπληξη να υπάρξει συμβατότητα με παιχνίδια PS3
#5 Efane (Level 24) 30/05/2019 18:52
Είδαν πως με το bc το Xbox "αναστήθηκε" και είναι απολύτως φυσιολογικό να ακολουθήσουν τα βήματα της Microsoft. Πολυ καλο νέο για τους gamers που θέλουν τα παλιά τους παιχνίδια και τα καινούργια σε μια κονσόλα!
#6 Blood Prince (Level 30) 30/05/2019 19:15
Quote:
το PS4 θα είναι η βασικότερη πηγή κερδών για την Sony, αφού θα υπάρξει πτώση στην τιμή πώλησης τόσο της κονσόλας, όσο και των games της.
Δεν θα είναι η βασικότερη πηγή κερδών μόνο για την πτώση της τιμής.Θα είναι η βασικότερη πηγή κερδών καθώς θα κυκλοφορούν PS4 exclusives.
#7 crsweber (Level 6) 06/01/2020 17:10
Παω να πουλησω τωρα το ps4 που εχω και θα περιμενω να παιξω τα παιχνιδια του Ps4 στο ps5 που θα διαθετει ssd και καλυτερο frame rate
#8 Nemesis11 (Level 9) 09/02/2020 19:05
Κατά την γνώμη μου η SONY θα πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το backwards compatibility στο PS5, και να μην κάνει μεσοβέζικες και φτηνιάρικες δουλειές.

Να το δουλέψει όπως πχ. έκανε η MS αλλά σε ακόμα καλύτερο επίπεδο, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στο να μην είναι απαραίτητο δηλαδή τα Games του PS4 / PS3 / PS2 και PS1 τουλάχιστον να τα κατεβάζεις ώστε να τα κάνεις εγκατάσταση στο SSD!

Είναι πραγματικά γελοίο το γεγονός από τη στιγμή που έχω το ORIGINAL CD ROM / DVD ROM / BLU-RAY, να απαιτεί το XBOX ONE να κατεβάσω το όλο Game ξανά τη στιγμή μάλιστα που το Original δισκάκι είναι μέσα στη κονσόλα!!

Ελπίζω τουλάχιστον η SONY με το BC στο PS5 να κάνει καλή δουλειά, και να χρειάζονται απλά τοπική εγκατάσταση τα παιχνίδια στον SSD από τα γνήσια CD ROM / DVD ROM / BLU-RAY, και ότι έξτρα πχ. βελτιώσουν για τα παλιά παιχνίδια τους να τα δώσουν ως ένα απλό Patch και τίποτα παραπέρα από αυτό!!

Υ.Γ Αν και είμαι 100% σίγουρος ότι η SONY θα βάλει backwards compatibility στο PS5 μόνο με τα GAMES του PS4, αλλά λέμε ρε παιδί μου μήπως και κάνει τη διαφορά!!
#9 Blood Prince (Level 30) 19/03/2020 00:28
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν μέσω BC αναγνωρίζει τα CD των PS4 Games.
#10 ashbringer0891 (Level 4) 19/09/2020 08:56
Αυτό είναι πολύ καλό διότι θα μπορούμε πλέον να πουλήσουμε το ps4 σε σχετικά καλή τιμή και να αγοράσουμε το ps5 έχοντας όλους τους τίτλους που έχουμε αγοράσει ήδη.
Notification