• Ειδήσεις
  • Action
  • Η Rockstar Games αφαίρεσε τρανσφοβικό περιεχόμενο από το Grand Theft Auto 5

Η Rockstar Games αφαίρεσε τρανσφοβικό περιεχόμενο από το Grand Theft Auto 5

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Rockstar Games αφαίρεσε τρανσφοβικό περιεχόμενο από το Grand Theft Auto 5

Η Rockstar Games αφαίρεσε τρανσφοβικό περιεχόμενο από το Grand Theft Auto 5

Απ' τις εκδόσεις για PS5 και Xbox Series X/S.

Η Rockstar Games αφαίρεσε τρανσφοβικό περιεχόμενο από τις εκδόσεις του Grand Theft Auto 5 για PS5 και Xbox Series X/S που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Το περιεχόμενο εντοπίστηκε από τον χρήστη του Reddit JayProspero. Συγκεκριμένα, η φιγούρα του Captain Spacetoy έχει αλλάξει στο arcade του παιχνιδιού. Αρχικά φορούσε ροζ ρούχα και είχε "γεννητικά όργανα που μπορούσαν να αλλάξουν". Τώρα είναι μια μπλε-κόκκινη στολή.

Συν τις άλλοις, developers της Rockstar αφαίρεσαν τρανς καρικατούρες που εμφανίζονταν έξω από το νυχτερινό club Cockatoos. Η Kirsty Cloud, διαχειριστής του site των fans του GTA, GTANet, εντόπισε την αλλαγή και την έκανε share στο Twitter. Οι καρικατούρες, με την ένδειξη "drag queens" στο παιχνίδι, έχουν απενεργοποιηθεί στο κύριο παιχνίδι, αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται στη λειτουργία Director. Ωστόσο, οι διάλογοι σχετικά με τους χαρακτήρες έχουν αφαιρεθεί, συμπεριλαμβανομένων των τρανσφοβικών σχολίων από τους κύριους χαρακτήρες.

Οι αλλαγές έρχονται, εν μέρει, λόγω μιας εκστρατείας πίεσης από την Out Making Games - μια ομάδα που περιλαμβάνει LGBT+ άτομα.

rockstar games captain spacetoy interstellar

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η ομάδα αυτή έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στη Rockstar ζητώντας την αφαίρεση συγκεκριμένου περιεχομένου από τα remasters, αναφέροντας στην επιστολή ένα άρθρο της Carolyn Petit, συντάκτριας του Kotaku.

«Απορρίπτουμε κάθε επιχείρημα «βίας ενάντια στις ίσες ευκαιρίες» εναντίον κάθε είδους χαρακτήρων στο GTA 5», ανέφερε η επιστολή, προσθέτοντας. «Δεδομένου του πολιτιστικού αντίκτυπου που έχει το GTA 5 σε όλο τον κόσμο, η Rockstar έχει κοινωνική ευθύνη απέναντι στους παίκτες σας (πολλοί από τους οποίους μπορεί να είναι LGBTQ+), στο προσωπικό σας και στον κόσμο γενικότερα, να μην προωθήσει τη βία κατά τρανς και άτομα με διαφορετικό φύλο. Το Grand Theft Auto 5 είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι με εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο και αυτή η αλλαγή μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι παίκτες βλέπουν τους τρανς ανθρώπους».

Η ανακοίνωση καταλήγει στα εξής: "Ευχαριστούμε όλους στη Rockstar που έδωσαν προτεραιότητα σε αυτό το ζήτημα - εμείς οι ίδιοι είμαστε προγραμματιστές παιχνιδιών και καταλαβαίνουμε ότι ακόμη και μικρές αλλαγές όπως αυτή απαιτούν συντονισμένο χρόνο και προσπάθεια."

Δείτε τις μέχρι τώρα πωλήσεις του Grand Theft Auto 5 και συζητήστε για το GTA V στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification