Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Windows 11

21 Feb 2024 09:53 #275097 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
"Καμένος" χρήστης έκανε speedrunning στο Install των Windows 10 σε 106 δευτερόλεπτα
Αφαίρεσε όλα τα περιττά apps και λειτουργίες.

"Καμένος" χρήστης έκανε speedrunning στο Install των Windows 10 σε 106 δευτερόλεπτα.

Για να το καταφέρει χρησιμοποίησε το Tiny10 , το OS customizer των Windows 10, ώστε να διαγράψει όλα τα περιττά apps, bloatware και λειτουργίες, ώστε να επισπεύσει την διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δείτε το speedrun στο παρακάτω βίντεο:Τα Windows 10, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία των Windows 11, παραμένουν το πιο δημοφιλές λογισμικό, καθώς ακόμα χρησιμοποιούνται από το 65% των PC παγκοσμίως .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2024 11:19 #275488 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Η Microsoft έχει αφήσει ίδιο ένα μενού στα Windows εδώ και 30 χρόνια
Ο developer Dave Plummer διηγείται την ιστορία του format menu.

Ένα μικρό αλλά χρήσιμο μενού υπάρχει μέσα στο PC σας το οποίο σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε μέσα σε μία μέρα το 1994. Θα ήταν προσωρινό το μενού μέχρι να φτιαχνόταν ένα καλύτερο. Τελικά αυτό το μενού υπάρχει ακόμα, 30 χρόνια μετά και ο δημιουργός του αποκάλυψε ολόκληρη την ιστορία του.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει PC με Windows τα τελευταία 20 χρόνια και έπρεπε να διαμορφώσετε μια μονάδα αποθήκευσης, πιθανότατα έχετε συναντήσει το μενού «Format disc». Είναι ένα μη περιγραφικό, απλό, ξεκάθαρο, αλλά χρήσιμο μενού που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε ξανά τις μονάδες δίσκου χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιλογές. Οι διάφορες επιλογές είναι τοποθετημένες κάθετα και χρησιμοποιούν drop-down μενού. Υπάρχει επίσης μια επιλογή έναρξης και κλεισίματος. Και αυτό το βασικό μενού δεν έχει αλλάξει εδώ και τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με τον μακροχρόνιο προγραμματιστή της Microsoft, Dave Plummer.

Στις 24 Μαρτίου, ο Dave Plummer ανέβασε ένα tweet που εξηγεί την ιστορία πίσω το Format dialog box και γιατί είναι έτσι και έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που διατυπώνονται με αυτόν τον κατακόρυφο τρόπο. Σύμφωνα με τον Plummer, έκανε τη σχεδίαση αυτού του Format μενού ένα βροχερό πρωί της Πέμπτης στην Microsoft το 1994. Ο προγραμματιστής λέει ότι εκείνος και η έφτιαχναν «bajilon» γραμμές κώδικα για το user interface του Windows 95 στα Windows NT. Όταν ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα UI για το Format των Windows NT, τα δύο λειτουργικά συστήματα ήταν απλώς «αρκετά διαφορετικά», ώστε ο Plummer έπρεπε να βρει κάποιο νέο, προσαρμοσμένο UI.


I wrote this Format dialog back on a rainy Thursday morning at Microsoft in late 1994, I think it was.

We were porting the bajillion lines of code from the Windows95 user interface over to NT, and Format was just one of those areas where WindowsNT was different enough from… pic.twitter.com/PbrhQe0n3K

— Dave W Plummer (@davepl1968) March 24, 2024

Ο Plummer εξήγησε στο tweet: «Πήρα ένα χαρτί και έγραψα όλες τις επιλογές που μπορούσατε να επιλέξετε όσον αφορά τη μορφοποίηση ενός δίσκου, όπως σύστημα αρχείων, ετικέτα, μέγεθος συμπλέγματος, συμπίεση, κρυπτογράφηση και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια κατέρριψα το VC++2.0 και χρησιμοποίησα τον Resource Editor για να σχεδιάσω μια απλή κάθετη στοίβα όλων των επιλογών που έπρεπε να κάνετε, με την κατά προσέγγιση σειρά που έπρεπε να κάνετε. Δεν ήταν κομψό, αλλά ήταν κατάλληλο μέχρι να φτάσει το κομψό UI».

Τελικά αυτό το «καλύτερο, κομψό» UI δεν έφτασε ποτέ και 30 χρόνια μετά ο Plummer λέει ότι το dialog option που βλέπετε στα μοντέρνα Windows είναι ακόμα το ίδιο με αυτό που σχεδίασε και δημιούργησε εκείνη τη μέρα το 1994. Ο Plummer πρόσθεσε: «Να προσέχετε όταν ελέγχετε τις «προσωρινές» επιλογές». Υπάρχει ακόμα έλλειψη συνοχής στις άνω και κάτω τελείες του μενού - ορισμένες επιλογές τις έχουν, άλλες όχι - διατηρήθηκε στην τελική έκδοση και παραμένει στο πλαίσιο Format Disk μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, ο Plummer άφησε να εννοηθεί σε μια επόμενη απάντηση ότι αυτό το « bug » μπορεί τελικά να διορθωθεί. Επίσης, σύμφωνα με τον Plummer, ήταν ο ίδιος αυτός που αποφάσισε να περιορίσει το μέγεθος του format ενός FAT volume στα 32GB.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification