Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Windows 11

24 Aug 2022 00:41 #266206 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Η Microsoft σας κλειδώνει εκτός PC με το νέο security update των Windows 11 και 10
Καλύτερα να μην το κατεβάσετε.

Καλό θα είναι να μην κατεβάσετε το νέο security update της Microsoft, διότι σύμφωνα με το The Register , χρήστες που το κατέβασαν αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κλειδώματος του PC τους μετά από restart! Καλά πήγε αυτό για την Microsoft.

Το τελευταίο security update για Windows 11 (αλλά και τα Windows 10) και το Secure Boot DBX κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες στις 9 Αυγούστου και έκτοτε δημιουργεί στους χρήστες κάθε είδους προβλήματα. Δεν διαφέρει από το νέο update των Windows 11 . Με την ονομασία KB5012170, το update συνοδεύεται από επιδιορθώσεις για exploits που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την εκτέλεση μη εξουσιοδοτημένου κώδικα στην εκκίνηση του PC σας. Θεωρείται χρήσιμο update, ειδικά όταν χρησιμοποιείται το Unified Extensible Firmware Interface.Όταν το update ολοκληρωθεί σας παραπέμπει υποχρεωτικά σε restart και με αυτό έχετε αρκετές πιθανότητες να κλειδωθείτε εκτός. Σε ορισμένους χρήστες μάλιστα ζητείται ένα Bitlocker key. Η Microsoft έχει μία σελίδα για support στην οποία μπορείτε να βρείτε το Bitlocker key. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο key για οποιονδήποτε λόγο.

Μία εταιρεία δήλωσε στο The Register ότι από τα 400 PC της (που χρησιμοποιούσαν Windows 11), το 2% κλειδώθηκε έξω. Το ποσοστό είναι μικρό...αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Κατά τα άλλα, η Microsoft δουλεύει για να βρει λύση, τόσο διορθώνοντας το update, όσο και παρέχοντας λύση σε αυτούς που έχουν κλειδωθεί εκτός Windows 11 και θα πρέπει να ακολουθήσουν ολόκληρη διαδικασία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Nov 2022 01:11 #267530 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Η Microsoft δοκιμάζει την εισαγωγή διαφημίσεων στο Start menu των Windows 11
Ενδέχεται να κυκλοφορήσουν σε μελλοντικά updates.

Η Microsoft δοκιμάζει την εισαγωγή διαφημίσεων στο Start menu των Windows 11 σε πρώιμα builds, οι οποίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνονται στα μελλοντικά updates.

Οι διαφημίσεις που έχουν εντοπιστεί ως τώρα περιλαμβάνουν τα Ολοκληρώστε το profile σας, Δημιουργήστε το Microsoft λογαριασμό σας και τέλος μία ειδοποίηση του OneDrive που σας υπενθυμίζει να δημιουργήσετε backup των αρχείων σας.Ήδη υπάρχουν lock screen tips, διαφημίσεις του File Explorer και προτεινόμενα apps, εκ των οποίων αρκετά είναι προεγκατεστημένα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Nov 2022 22:27 #267654 by Απόστολος Μητσακούλης
Αυτό ποιά με τις διαφημήσεις είναι κατάντια. Δν μας αφήνουν να κάτσουμε ήρεμοι πουθενά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jan 2023 10:51 #269294 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Η Microsoft σταματάει τις πωλήσεις των Windows 10
Θα συνεχίσει να τα υποστηρίζει μέχρι το 2025.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από το τέλος του Ιανουαρίου θα σταματήσει τις πωλήσεις Windows 10 Home και Pro.

Σύμφωνα με το CNET , η Microsoft δήλωσε: "Οι 31 Ιανουαρίου 2023 θα είναι η τελευταία μέρα που θα πωλούνται τα Windows 10. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη με updates ασφαλείας για ιούς, spyware και άλλα βλαβερά software μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025."Η αναφορά τονίζει ότι ακόμα και μετά τις 31 Ιανουαρίου ο κόσμος θα μπορεί να αγοράσει τα Windows 10 μόνο από τα καταστήματα όπου υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα. Όσοι έχουν Windows 10 θα μπορούν να τα αναβαθμίσουν δωρεάν σε Windows 11, εφόσον τα PC τους είναι συμβατά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2023 04:24 #269679 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Windows 11: Νέο update που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον RGB φωτισμό στα περιφερειακά
Για να...ξεφορτωθείτε τις εφαρμογές των εταιρειών.

Ένα νέο update των Windows 11 θα σας επιτρέψει να ελέγξετε τον φωτισμό RGB στα περιφερειακά σας.

Η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει νέες ρυθμίσεις για όσα περιφερειακά υποστηρίζουν φωτισμό. Αυτή τη στιγμή στην preview έκδοση των Windows 11 (build 25295) τεστάρεται μία εφαρμογή η οποία έχει ένα customization tab, που περιέχει επιλογές για έλεγχο στο brightness του φωτισμού των περιφερειακών σας, στην ταχύτητα που θα αλλάζουν τα χρώματα, στο να ρυθμίσετε τα εφέ φωτισμού και βέβαια στην αλλαγή χρωμάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να τρέχετε προγράμματα των εταιρειών που κατασκευάζουν περιφερειακά για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις. Ειδικά όσοι έχετε πληκτρολόγιο, headset και mouse από διαφορετικές εταιρείες (σ.σ. όπως εγώ), είτε χρειάζεται να τρέχετε τρία διαφορετικά προγράμματα, είτε απλά κανέναν και να μην ασχολείστε με τον φωτισμό (σ.σ. ανήκω στη δεύτερη κατηγορία). Οπότε τα Windows θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες RGB ρυθμίσεις.


New settings for device lighting make an appearance in build 25295. Is this the beginning of the end for low quality RGB gamer gear apps? ? The spec for this is from 2018 and references to the feature have been around for years. Not cancelled after all ? t.co/oG4JbKsoeB pic.twitter.com/bMtxCH8REo

— Albacore (@thebookisclosed) February 10, 2023

Το πρόγραμμα θα έχει μέχρι και επιλογή "Match my Windows accent color", ενώ κάποιες συσκευές θα υποστηρίζουν και εναλλαγή σε "Φωτισμό σύμφωνα με το περιβάλλον". Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συσκευές όπως τα Stream Deck MK.2, Gaming KB και Precision Mouse, αλλά σίγουρα η υποστήριξη θα επεκταθεί σχεδόν σε όλα τα περιφερειακά.

Η συγκεκριμένη λειτουργία για τα Windows είχε ανακαλυφθεί από το 2018 και φήμες έλεγαν ότι η Microsoft την ακύρωσε. Τελικά απ' ότι φαίνεται...δεν την ακύρωσε!

Από τις 21 Ιανουαρίου, η Microsoft θυμίζουμε ότι δεν πουλάει πλέον Windows 10 Home ή Pro. Βρείτε τα όμως από άλλα sites και για μόλις 7 ευρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 May 2023 09:58 #270977 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Η Microsoft σταματάει και τα updates των Windows 10Η τωρινή έκδοση των Windows 10 (22H2) είναι και η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος σύμφωνα με την Microsoft. Από σήμερα σταματούν και επίσημα τα updates και στο εξής η Αμερικάνικη εταιρεία θα εστιάσει στα Windows 11.
Επίσης, η υποστήριξη από την Microsoft για τα Windows 10 θα συνεχίσει μεχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025. Η εταιρεία μας προτείνει πλέον να εγκαταστήσουμε τα Windows 11.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 May 2023 12:02 #271253 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Windows Copilot: Η Microsoft φέρνει το AI στο desktop των Windows 11
Με ενσωμάτωση του ChatGPT και του Bing Chat.

Με διαφορά ωρών η Microsoft και η Adobe ανακοίνωσαν ότι θα εισάγουν AI στο software τους. Η πρώτη στα Windows και η δεύτερη στο Photoshop.

Η Microsoft χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια την Cortana. Πλέον το νέο της AI λέγεται Windows Copilot. Απαντάει στις ερωτήσεις σας για ότι αφορά τα Windows settings, έγγραφα και άλλα θέματα που αφορούν το λειτουργικό σύστημα. Θα ενσωματώσει τα Bing Chat και ChatGPT. Επίσης θα επιτρέπει πιο εύκολο και γρήγορο σερφάρισμα στην επιφάνεια εργασίας.Το Copilot θα συνεργάζεται με όλα τα Windows apps, θα σας βοηθάει να ολοκληρώσετε tasks και θα μπορείτε ακόμα και να του δώσετε εικόνες και να κάνει δουλειά για εσάς, όπως το να τις επεξεργαστεί ή να σας πει την άποψή του.

Το Windows Copilot θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Sep 2023 14:45 #272885 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Η Microsoft σταματάει την λειτουργία του WordPad
Μετά από 28 χρόνια.

Ο Microsoft σταματάει την λειτουργία του WordPad μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.

Η Αμερικανική εταιρεία δήλωσε: Το WordPad δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις και θα αφαιρεθεί σε μελλοντική κυκλοφορία των Windows. Προτείνουμε το Microsoft Word για πλούσια text αρχεία όπως .doc και .rft και το Windows Notepad για απλά γραπτά αρχεία όπως είναι το .txt.Το WordPad λειτουργεί από τα Windows 95, όπου τότε είχε αντικαταστήσει το Microsoft Write. Παρόλα αυτά αρκετές λειτουργίες που υπάρχουν στα προαναφερθέντα προγράμματα, όπως ο ορθογραφικός έλεγχος δεν υπάρχουν στο WordPad.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Sep 2023 00:04 #272903 by Απόστολος Μητσακούλης
Έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ εδω και χρόνια. Μόνο Microsoft Word.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Dec 2023 12:25 #274171 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Windows 11
Το πρόσφατο update των Windows 11 δημιουργεί προβλήματα στο Wi-Fi
Αφορά περισσότερο τα δημόσια δίκτυα.

Αρκετός κόσμος δήλωσε ότι το πρόσφατο update των Windows 11, με την ονομασία KB5033375, δημιουργεί προβλήματα στο Wi-Fi.

Κάποιοι έχουν πολύ αδύναμες συνδέσεις, ενώ άλλοι δεν μπορούν να συνδεθούν καθόλου στα δίκτυά τους. Τα δίκτυα που φαίνεται ότι επηρεάστηκαν περισσότερο είναι από εταιρείες και πανεπιστήμια που έχουν fast-transition και fast-roaming. Τα οικιακά PC δεν έχουν επηρεαστεί. Η προσωρινή λύση που βρέθηκε από τον κόσμο μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα από την Microsoft είναι να απεγκαταστήσει το συγκεκριμένο update.

Η Microsoft δήλωσε : Η Microsoft έχει λάβει αναφορές για ένα πρόβλημα όπου κάποιοι Wi-Fi adapters δεν συνδέονται σε συγκεκριμένα δίκτυα μετά την εγκατάσταση του KB5033375. Έχουμε επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημα προκαλείται από τα KB5033375 και KB5033375. Όπως έχει αναφερθεί, θα επηρεαστείτε περισσότερα αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε σε δημόσιο Wi-Fi μέσω 802.1x authentication. Το πρόβλημα δεν έχει πιθανότητα να εμφανιστεί σε οικιακά δίκτυα. Η προσωρινή λύση της Microsoft είναι η χρήση της λειτουργίας Known Issue Rollback (KIR), μέχρι η ίδια να λύσει το πρόβλημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification