Μόνιμες Στήλες eSports Σουηδός πολιτικός κάνει Hearthstone livestreams

Σουηδός πολιτικός κάνει Hearthstone livestreams

Thursday, 16 Mar 2017  | in eSports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/90/5c/a8/blizzard-hearthstone-tease-88-1489696955.jpg
 

Σουηδός πολιτικός κάνει Hearthstone livestreams

Για να εξηγήσει την νομοθεσία των eSports.

Ο Richard Nordin, βουλευτής του κόμματος των Κεντρώων στη Σουηδία, κάνει Hearthstone livestreams με στόχο να καταφέρει να περάσει νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέπει τους επαγγελματίες παίκτες eSports της Σουηδίας να έχουν την ίδια νόμιμη visa που δικαιούνται στην Αμερική. Με ομάδες όπως η Alliance και events όπως το DreamHack, οι κινήσεις του θα προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους ξένους παίκτες στη χώρα.

"Υπάρχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για το θέμα" δηλώνει ο Nordin, ο οποίος μέσω της συγκεκριμένης νομοθετικής πρότασης, θα προσπαθήσει να αυξήσει την χρηματοδότηση στα σχολεία με στόχο το να γαλουχήσει τους νέους στα eSports, όπως αντίστοιχα υπάρχουν ανάλογα προγράμματα στα Πανεπιστήμια. "Τα σχολεία που εστιάζουν στα eSports δεν μπορούν να ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο με τα σχολεία που εστιάζουν σε άλλα αθλήματα, λόγω της φορολογίας" δηλώνει ο ίδιος, ο οποίος επί σειρά ετών είναι και gamer. Η Σουηδία έχει ήδη ορισμένους από τους υψηλότερους φόρους για όσους παίκτες eSports κερδίζουν τουρνουά.

Στόχος του Richard Nordin είναι τα eSports να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα παραδοσιακά αθλήματα. Μέχρι στιγμής λαμβάνει υποστήριξη στα livestreams του, παρά τα καυστικά σχόλια από ορισμένους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Nordin κάνει livestream κάθε Τρίτη 21:00-22:00 ώρα Ελλάδας στο Twitch.

Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ βγάζουν οι κορυφαίοι παίκτες eSports στον κόσμο. Συζητήστε για τα eSports σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 nikos-pc (Level 11) 16/03/2017 23:49
Όση ώρα εγώ στριμάρω, εσείς παραγγέλνετε!!!
#2 ashbringer (Level 25) 17/03/2017 16:19
Μπράβο του για τις ιδέες του και για την προσπάθειά του με στόχο την προώθηση των e-sports και την δίκαιη αντιμετώπισή τους απο όλους.
Notification