Μόνιμες Στήλες Best Of Top 10: Τα πιο δύσκολα games

Top 10: Τα πιο δύσκολα games

Tuesday, 21 Aug 2012  | in Best Of | Γράφτηκε από τον Παντελής Δασκαλέλος   | (8 σχόλια)
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/f1/c5/b6/f8f5161eacd8030ca421e6c5df8eeb81_Generic.jpg
 

Top 10: Τα πιο δύσκολα games

Αν νομίζετε ότι είστε αρκετά hardcore gamers τότε δοκιμάστε να τερματίσετε τα παρακάτω!

Τα video games από το ξεκίνημα τους είχαν ως στόχο να μας προσφέρουν άφθονες ώρες ξέγνοιαστης διασκέδασης. Βέβαια κατά το παρελθόν το μονοπάτι των gamers δεν ήταν στρωμένο με...ροδοπέταλα όπως είναι στις μέρες μας. Αναφερόμαστε στα δεκάδες walkthroughs που κατακλύζουν το internet, στους οδηγούς στρατηγικής, στα cheats ή ακόμα -όσο κι' αν ακούγεται παράξενο- στα checkpoints. Πολλά από τα games-μπαστούνια που θα αναφέρουμε παρακάτω, όφειλαν τον υψηλό βαθμό πρόκλησής τους στην απουσία όλων των παραπάνω εφοδίων που έχει στη διάθεσή του ο σύγχρονος gamer. Άλλωστε, την τότε εποχή τα games είχαν τον χαρακτήρα των arcade. Αν ξεμένατε από ζωές τότε βλέπατε τα ραδίκια ανάποδα και θα έπρεπε να ξεκινήσετε από την αρχή.

Το Best Of αυτής της εβδομάδας είναι ένα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό δείγμα των πιο δύσκολων παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, όπως προέκυψε από τις δικές σας ψήφους στο σχετικό topic του forum. Οι τίτλοι αυτοί έχουν αποθαρρύνει πολλούς παίχτες από το να ασχοληθούν μαζί τους, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν δίκαια να καυχιούνται ότι τους έχουν ολοκληρώσει.

Ακολουθεί το Top 10 των δυσκολότερων games. Μας έχουν βγάλει την ψυχή, αλλά δεν παύουμε να τα λατρεύουμε!

10: Demon's Souls (25/6/2010)
From Software-Japan Studio, Namco Bandai Games
PS3

demons souls boletarian palace

O πνευματικός απόγονος της σειράς King's Field έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων όταν κυκλοφόρησε σε Ιαπωνία και Αμερική το 2009 και η εμπορική επιτυχία του ώθησε την Namco Bandai να το μεταφέρει ένα χρόνο αργότερα και στα μέρη μας. Πρόκειται για ένα Action RPG παλιάς κοπής, με σύγχρονο -να μας επιτραπεί η έκφραση- περιτύλιγμα.

Ο θάνατος παραμονεύει παντού, αφού ακόμα και οι πιο απλοί εχθροί μπορούν να σας κομματιάσουν με μερικά χτυπήματα. Οι ψυχές των πεσόντων αντιπάλων είναι το μοναδικό νόμισμα στο παιχνίδι ώστε να ανεβείτε level, να αγοράσετε αντικείμενα ή να επιδιορθώσετε τις ζημιές που έχει υποστεί ο εξοπλισμός σας. Κάθε φορά που θα πεθάνετε θα πρέπει να “μαζέψετε” το πτώμα σας και τις ψυχές που είχατε συγκεντρώσει ως τότε, οι οποίες εάν δεν τα καταφέρετε χάνονται. Τόσο απλά, τόσο σαδιστικά.

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο θάνατος του χαρακτήρα σας αποτελεί μέρος της trial-and-error τακτικής που απαιτείται για να προχωρήσετε στο παιχνίδι. Το ανησυχητικό είναι ότι από το πουθενά μπορούν να εισβάλλουν άλλοι παίκτες στον κόσμο σας και να σας σκοτώσουν. Παρά την τεράστια δυσκολία του, το Demon's Souls είναι ιδιαίτερα εθιστικό και όσες φορές και αν αντικρίσετε...τον Χάρο, είναι σίγουρο ότι δεν θα τα παρατήσετε, αλλά θα πεισμώσετε ακόμα περισσότερο μέχρι να τα καταφέρετε.

9: Alien vs. Predator (09/1994)
Rebellion, Atari
Atari Jaguar

alien vs  predator


Το Atari Jaguar ήταν αναμφισβήτητα -και όχι άδικα- μια από τις πιο αποτυχημένες κονσόλες όλων των εποχών. Ο λόγος που ίσως κάποιοι ακόμα το θυμούνται είναι αναμφισβήτητα το Alien vs. Predator και χωρίς υπερβολή αρκετός κόσμος αγόρασε τότε το Jaguar μόνο και μόνο για να παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα FPS που σας επιτρέπει να παίξετε ως Marine, Predator ή Alien.

Κάθε φυλή έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά ο κοινός παρανομαστής είναι ότι κάθε φορά που κάνετε save οι αντίπαλοι σας κάνουν respawn. Ως εκ τούτου η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι είναι να το παίξετε “μια και έξω”. Στην περίπτωση που επιλέξετε το Alien, θα πρέπει να σώσετε την βασίλισσα σας από τα χέρια των Predators. Το Alien έχει ελάχιστα hit points, αλλά μπορεί να κάνει κουκούλια οπότε σκοτώνει κάποιον Marine, ώστε αν πεθάνει να γεννηθεί ξανά μέσα από το σώμα του άτυχου στρατιώτη.

Ο Predator αντίθετα είχε τον καλύτερο εξοπλισμό, αλλά υπήρχε και το ανάλογο scaling στους αντιπάλους, αφού θα έπρεπε να αντιμετωπίσετε πολύ περισσότερους εχθρούς από τις δυο άλλες φυλές. Ως Alien ή Predator υπάρχουν κάποιες ελάχιστες ελπίδες να ολοκληρώσετε το παιχνίδι. Στην περίπτωση που κάνετε το λάθος να επιλέξετε τον Marine η μοίρα σας προδιαγράφεται ζοφερή.

Τα πυρομαχικά δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των Aliens, ενώ χάρις στις αδυναμίες του hardware δεν υπάρχουν τα ανάλογα ηχητικά εφέ για να καταλάβετε πότε οι εχθροί σας πλησιάζουν. Υπάρχει βέβαια ένας motion sensor, ο οποίος σας κάνει να αισθάνεστε σαν τον William Hudson στην ταινία Aliens, αφού οι ενδείξεις του το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας αγχώσουν και όχι να σας βοηθήσουν. Τα θεραπευτικά items είναι και αυτά λιγοστά και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε αλλά τα καταναλώνετε αυτόματα.

8: Catherine (10/2/2012)
Atlus Persona Team, Deep Silver
PS3, Xbox 360

catherine block ladder

Πριν από ένα εξάμηνο γνωρίσαμε το Catherine, μια δημιουργία της Atlus Persona Team που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από reviewers, εντούτοις το κοινό φάνηκε να διχαζεται απο το ιδιόμορφο gameplay του. Ο εν λόγω τίτλος αποτελεί ένα γοητευτικό Puzzle Platform που εμπλουτίζεται από αρκετά Adventure και Survival Horror στοιχεία.

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής ζει κάθε βράδυ έναν εφιάλτη οπού βρίσκεται στην βάση μιας σκάλας, της οποίας τα σκαλοπάτια γκρεμίζονται σιγά-σιγά και θα πρέπει να αναρριχηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς την κορυφή. Πρακτικά θα πρέπει να μετακινήσετε, να σπρώξετε και να σκαρφαλώσετε σε αυτά τα σκαλοπάτια για να τα καταφέρετε. Καθώς περνάτε όμως τα διάφορα levels ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα, αφού σας επιτίθενται διάφοροι εχθροί με σκοπό να σας ρίξουν από τις σκάλες, διάφορες επιφάνειες γλιστράνε και γενικά ο χρόνος αρχίζει να κυλά πιο γρήγορα οπότε τα σκαλοπάτια γκρεμίζονται με πιο γοργό ρυθμό.

Στο Catherine υπάρχουν μέχρι και boss fights, όπως για παράδειγμα όταν σας κυνηγά μια τεράστια δαιμονική φιγούρα γυναίκας για να σας καρφώσει με ένα γιγάντιο πιρούνι. Σε αυτά είναι σίγουρο ότι θα καταναλώσετε αρκετά continues. Η πρόκληση είναι τεράστια καθώς απαιτείται να σκεφτείτε σε κλάσματα δευτερόλεπτου ποια θα είναι η επόμενη κίνηση σας, ενώ πολλές φορές αν μετακινήσετε λανθασμένα ένα σκαλοπάτι θα είναι αδύνατον να συνεχίσετε παρακάτω. Για όσους παίζουν επί σειρά ετών παιχνίδια με γρίφους, το Catherine αποτελεί μια ευχαρίστηση. Για όλους τους υπόλοιπους όμως είναι απλά άλλος ένας πονοκέφαλος.

7: Shadow of the Beast (1989)
Reflections Interactive, Psygnosis
(Amiga, Atari ST, Atari Lynx Amstrad CPC, Commodore 64, ZX Spectrum, SNES, Mega Drive, Master System)

shadow-of-the-beast-1-02

Μπορεί η Reflections να έγινε γνωστή την δεκαετία του '90 κυρίως για τα racing games της (Destruction Derby και Driver) όμως το μεγαλύτερo δημιούργημά της είχε φτιαχτεί πολύ πιο πριν, το 1989. To Shadow of the Beast ήταν ένα 2D Platform με έντονα Horror στοιχεία. Ήταν ένας από τους λόγους που πολλοί αγορασαν Amiga 500, καθώς το πρωτοποριακό (τότε) parallax scrolling, η ατμόσφαιρά του, η ποικιλία εχθρών και οι απρόσμενες παγίδες του, το έκαναν τόσο εντυπωσιακό και τρομακτικό ώστε ελάχιστοι το έπαιζαν με τα φώτα σβησμένα.

Ο Aarbron, τον οποίο και ελέγχατε, ήταν ένας άντρας ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής όταν ήταν παιδί και μετετράπει μέσω μαγείας σε έναν τερατώδη υπηρέτη του δαιμόνιου Maletoth. Οι μνήμες σας για την ανθρώπινη φύση σας όμως επέστρεψαν και αποφασίσατε να αποδράσετε. Το αποτέλεσμα ήταν να έχετε να αντιμετωπίσετε ορδές εχθρών, όπως δαίμονες, τερατώδη ζώα, πνεύματα, σκελετούς και κάθε είδους μυθικά τέρατα που προκαλούσαν τρόμο και μόνο με την όψη τους. Κι όλα αυτά με μόλις 11 hit points τα οποία έπεφταν ασταμάτητα και χωρίς cooldown εάν δεν ήσασταν προσεκτικοί.

Το Shadow of the Beast δεν είχε ποτέ save και απαιτούσε από εσάς να μάθετε όλα τα κρυφά περάσματα, τις παγίδες και τις αδυναμίες των εχθρών σας. Συν τις άλλοις απαιτούσε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, αντανακλαστικά και στρατηγική αξιοποίησης της ενέργειάς σας ώστε να καταφέρετε να επιβιώσετε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Όσοι κατάφεραν να το τερματίσουν ευχαριστήθηκαν και με τις επόμενες εκδόσεις της σειράς. Οι περισσότεροι όμως έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και τα παράτησαν.

6: Contra (28/12/1990)
Konami
Arcade, NES, PlayChoice-10, MSX2, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore 64, MS-DOS

contra nes boss fight

Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι το Contra μεταφέρθηκε στο NES το 1990 με την ονομασία Probotector και πιθανώς οι περισσότεροι από εσάς να το γνωρίζετε με αυτό το όνομα. Η χαρακτηριστική διαφορά μεταξύ των δυο εκδόσεων είναι ότι στο πρωτότυπο Contra οι δυο πρωταγωνιστές έχουν ανθρώπινη μορφή, ενώ στο Probotector παρουσιάζονται ως ρομπότ. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα run and gun Shoot 'em up, με τους ήρωες να πρέπει να πυροβολήσουν ότι βρεθεί στο διάβα τους. Στην πορεία μπορείτε να συλλέξετε διάφορα power-ups που αυξάνουν την μαχητική σας ικανότητα. Κάθε φορά που δέχεστε κάποια σφαίρα από τους εχθρούς σας πεθαίνετε και παράλληλα χάνετε τα power ups που είχατε μαζέψει.

Το Contra ξεχώριζε χάρις στο άκρως εθιστικό co-op που προσέφερε, εντούτοις ο βαθμός δυσκολίας ανέβαινε κατακόρυφα στο εν λόγω mode, καθώς εμφανίζονταν ακόμα περισσότεροι εχθροί στην οθόνη και θα έπρεπε να αποφύγετε εκατοντάδες σφαίρες για να επιβιώσετε.  

5: Ninja Gaiden Black (21/10/2005)
Team Ninja, Tecmo
Xbox

ninja gaiden black ryu hayabusa

To Ninja Gaiden Black είναι αναμφίβολα μια από τις αρτιότερες κυκλοφορίες για το πρωτότυπο Xbox, χάρις στο στιλιζαρισμένο και διασκεδαστικό σύστημα μάχης του. Ο Ryu Hayabusa πρωταγωνιστεί σ' ένα εκρηκτικό Αction-Adventure, στο οποίο θα πρέπει να εκδικηθεί τους δολοφόνους της clan του και να καταστρέψει το Dark Dragon Blade.

H Black έκδοση προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο δυσκολίας, το Master Ninja, που απευθύνεται ξεκάθαρα στους hardcore παίχτες, καθώς η πρόκληση ακόμα και στο normal επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από υψηλή. Για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι θα πρέπει να εξοικειωθείτε σε απόλυτο βαθμό με το σύστημα μάχης του, κάτι που απαιτεί να ξοδέψετε αρκετές ώρες μπροστά από τις οθόνες σας. Εντούτοις, το αίσθημα ικανοποίησης που θα αισθανθείτε όταν τα καταφέρετε είναι μοναδικό και πραγματικά αξίζει να ασχοληθείτε με το αυτό το αριστούργημα της Team Ninja.

4: Ghosts'n Goblins (19/9/1985)
Capcom
Arcade, NES

ghosts and goblins arthru faces zombies

Η παλαιότερη δημιουργία από την σημερινή λίστα μας αποτελεί ένα από τα καλύτερα και δυσκολότερα platforms όλων των εποχών χωρίς αμφιβολία. Είμαι σίγουρος πως πολλοί από τους παλιότερους gamers έχουν ξοδέψει ολόκληρη περιουσία στα coin-ops την δεκαετία του '80 μέχρι να καταφέρουν να το ολοκληρώσουν. Στο Ghosts'n Goblins αναλαμβάνετε τον ρόλο του ιππότη Sir Arthur, ο οποίος επιχειρεί να σώσει την λατρεμένη του πριγκίπισσα από τον βασιλιά του κόσμου των δαιμόνων, που δεν είναι άλλος από τον Σατανά.

Βέβαια μην φανταστείτε ότι θα εμφανιστεί η Ελένη Λουκά για να σας βοηθήσει στην μάχη σας με τις δαιμονικές δυνάμεις που αποτελούνται από zombies, φαντάσματα, ogres, κύκλωπες, δράκους κ.ο.κ. Ο Arthur μάχεται τελείως μόνος του κι εκτοξεύει διάφορες λόγχες για να σκοτώσει τους εχθρούς του, ενώ μπορεί να συλλέξει power ups στο armor και τα όπλα του, τα οποία θα τον βοηθήσουν στην περιπέτειά του. Στο πρώτο χτύπημα που θα δεχθείτε χάνετε την πανοπλία σας και θα πρέπει να πολεμήσετε με τα...σώβρακα μέχρι να ολοκληρώσετε το level ή να βρείτε νέο armor. Στην περίπτωση που χτυπηθείτε όσο είστε ημίγυμνος θα πεθάνετε και θα πρέπει να ολοκληρώσετε από την αρχή την πίστα ή από το κοντινότερο checkpoint.

Την πρώτη φορά που θα ολοκληρώσετε το παιχνίδι (ή θα νομίζετε ότι το έχετε ολοκληρώσει για να είμαστε πιο ακριβείς) θα ενημερωθείτε ότι η μάχη σας ήταν μια παγίδα κατασκευασμένη από τον Σατανά. Στη συνέχεια θα πρέπει να επαναλάβετε την όλη διαδικασία από το πρώτο level και μάλιστα με αυξημένο επίπεδο δυσκολίας (πόσο μαζοχισμός πια) ώστε να δείτε το πραγματικό ending! Αν είχατε παίξει το Ghosts'N Goblins στα coin-op, το πιθανότερο μετά απ' όλα αυτά ήταν να χάσετε όσα κέρματα είχατε πάνω σας ή να μην προλάβετε να πάτε για ψιλά μέχρι την λήξη του Continue. Επικές εποχές.

3: Dark Souls (07/10/2011)
From Software, Namco Bandai Games
PC, PS3, Xbox 360

dark souls fighting gargoyle

Το sequel του Demon's Souls αποτέλεσε μια από τις καλύτερες προτάσεις της περσινής χρονιάς στον χώρο των Action RPG. Ο πυρήνας του gameplay έμεινε σχεδόν αμετάλλαχτος με την βασικότερη διαφορά να έγκειται στον τομέα των healing potions. Ο μόνος τρόπος για να ανακτήσετε τα hit points σας είναι να χρησιμοποιήσετε τα Estus Flasks, τα οποία όμως είναι περιορισμένα και αν θέλετε να τα αναπληρώσετε θα πρέπει να κάνετε rest.

Οι εχθροί σας όμως κάνουν respawn κάθε φορά που μπαίνετε στην παραπάνω διαδικασία και θα πρέπει ξανά να τους αντιμετωπίσετε μέχρι να φτάσετε με ασφάλεια στο επόμενο rest point. Γι' αυτό το λόγο κατατάσσουμε το Dark Souls σε υψηλότερη θέση όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τον προκάτοχό του. Στο Demon's Souls τα healing items κάνουν drop από τους εχθρούς που σκοτώνετε και ως εκ τούτου κάνοντας grinding μπορείτε να αποκτήσετε ένα μεγάλο απόθεμα.

Να προσθέσουμε ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένουμε την Prepare to Die Edition του παιχνιδιού για τα PC και είναι σίγουρο ότι για ακόμα μια φορά θα βυθιστούμε στον σκοτεινό, βίαιο και σαδιστικό κόσμο του δημιουργήματος της From Software.

2: Super Meat Boy (20/10/2010)
Team Meat, Steam-Direct2Drive-Xbox Live
PC, Xbox 360, Mac, Linux

super meat boy

Φτάνοντας στα μέσα της ανασκόπησής μας στα 10 δυσκολότερα παιχνίδια συναντάμε το Super Meat Boy. Σε αυτό το 2D Platform retro αισθητικής, κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Meat Boy, ο οποίος θα πρέπει να σώσει την αγαπημένη του από τα νύχια του Dr. Fetus. Κάπως έτσι ξεκινά ένα από τα διασκεδαστικότερα και συνάμα δυσκολότερα games των τελευταίων ετών.

Το σενάριο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία καθώς ο κόσμος του παιχνιδιού αποτελείται από 300 και πλέον επίπεδα που είναι ικανά να σας κρατήσουν για πολλές ώρες μπροστά από τις οθόνες σας. Κάθε πίστα έχει διάφορες παγίδες και θανατηφόρες συσκευές, όπως πριονοκορδέλες τις οποίες θα πρέπει να αποφύγετε με υπομονή και μεθοδικότητα.

Ανάλογα με τον χρόνο που ολοκληρώνετε την κάθε πίστα βαθμολογείστε με το ανάλογο rating. Στην περίπτωση που πετύχετε το Α+ ranking σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε μια “Dark” εκδοσή του level που είναι σαφώς δυσκολότερη. Με αυτόν τον τρόπο η πρόκληση και παράλληλα η αντοχή του τίτλου στο χρόνο εκτοξεύονται στο ζενίθ.

1: Battletoads (18/2/1993)
Rare, Nintendo
NES, Commodore Amiga, Sega Mega Drive, Sega Game Gear, Game Boy, Amiga CD32

battletoads nes

Την κορυφή στην ανασκόπηση μας με τα δυσκολότερα video games κατακτά με χαρακτηριστική ευκολία το Battletoads. Η εν λόγω δημιουργία κυκλοφόρησε στα τέλη των 8-bit κονσολών και ήταν μια εκ των κορυφαίων από τεχνικής άποψης για το NES. To gameplay αναμιγνύει στοιχεία των Side-scroller Beat 'em ups εκείνης της εποχής -όπως για παράδειγμα το Streets of Rage- με αρκετές δόσεις Platform.

Αρκετοί έχουν κατηγορήσει το Battletoads ως αντιγραφή των Teenage Mutant Ninja Turtles, καθώς οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι μεταλλαγμένοι βάτραχοι με υπερφυσικές ιδιότητες. Η κόμικ αισθητική και το χιούμορ δεσπόζουν, αφού κάθε φορά που πραγματοποιείτε διάφορες finishing moves, οι γροθιές και οι κλωτσιές σας αποκτούν εξωπραγματικό μέγεθος, εκσφενδονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους εχθρούς σας στην άλλη άκρη της οθόνης (πολλές φορές χτυπώντας παράλληλα τον συμπαίχτη σας στο co-op).

Στο Battletoads έχετε τρία continues για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι και δεν υπάρχει απολύτως κανένα save point ή έστω κάποιο password για να μπορείτε να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας. Παράλληλα, αν επιχειρήσετε να παίξετε co-op ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για να τα καταφέρετε, θα καταλήξετε να χτυπάτε άθελα σας τον σύμμαχό σας εξαιτίας του "δύστροπου" συστήματος μάχης. Ελάχιστοι είναι αυτοί που το έχουν τερματίσει, αλλά η ηθική ανταμοιβή τους ήταν σε κάθε περίπτωση τεράστια.

Επόμενο Best Of
Αυτά ήταν τα 10 δυσκολότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο της ανασκόπησής μας, τα περισσότερα από αυτά είναι δημιουργίες του μακρινού παρελθόντος. Μέσα από το ταξίδι στο χρόνο προσπαθήσαμε να σας παρουσιάσουμε μια όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική λίστα, πάντα με βάση και τις δικές σας προτιμήσεις. Ευελπιστούμε ότι τα καταφέραμε.

Την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενήσουμε τα 10 καλύτερα Fighting Games. Κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε την δική σας επιλογή στο forum του GameWorld!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 asmilon (Level 26) 23/09/2011 17:31
Μια ολοκληρη εβδομαδα πιο νωρις?? Μου φαινεται τοσο ουσιωδες οσο τα FIRST σχολια που βλεπουμε συχνα στο νετ...
#2 +1 Stephen King 21/08/2012 20:59
Το καλύτερο best of Παντελή!Κι εγώ περίπου αυτά τα 10 είχα στο μυαλό μου.
Ghosts n Goblins και Shadow of the Beast μου ειχαν βγαλει την ψυχη.Catherine οχι και τόσο.Γενικά τα παλιά games ήταν παλούκια.Και για όσους θυμούνται από racing Sega Rally και Out Run στα arcade.Μια στραβοτιμονιά και τελείωσες.
#3 +1 DigiMike (Level 11) 21/08/2012 21:29
Από όλα αυτά έχω παίξει Demon Souls,Dark Souls και Catherine.Το δεύτερο με δυσκόλεψε πιο πολύ άρα θα συμφωνήσω με την κατάταξη.
Για τα υπόλοιπα θα φορτώσω MAME να δω τι υπάρχει και θα σας πω.Ενδιαφέρουσα η λίστα πάντως!
#4 asmilon (Level 26) 21/08/2012 23:15
Για γερα νευρα και τιτανια υπομονη αυτο το Top 10! Νομιζω πως θα επρεπε να υπαρχει καποιο βραβειο για οποιον εχει τερματισει εστω και τα μισα απο αυτη την λιστα!
#5 geololj (Level 28) 22/08/2012 03:21
Πωπω τρελό Top 10 και όπως λέει και ο asmilon, για γερά νεύρα! Γύρισα πολλά χρόνια πίσω με τα παλιά παιχνίδια της λίστας, ειδικά όταν διάβασα τα reviews των Shadow of the Beast και Ghost 'n Goblins (ακόμα έχω στο κεφάλι μου τη μουσική πριν αρχίσει η πρώτη πίστα). Το Ninja Gaiden είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι από το Xbox. Όταν το τερμάτισα στο Master Ninja, γύρισα και αγκάλιασα ένα φίλο μου που με έβλεπε να παίζω :P

Το Contra το είχα παίξει πρώτη φορά σε ένα από αυτά τα family games (νομίζω έτσι λέγονταν) που είχαν μέσα εκατοντάδες παιχνίδια. Ακόμα και σήμερα θα μπορούσα να το παίξω άνετα (όπως και τα υπόλοιπα retro του Top 10). Τα νεότερα Dark Souls κλπ δε τα έχω παίξει ακόμα, δυστυχώς. Μπράβο Παντελή, thanks for the memories :-)
#6 sithlorddante (Level 17) 30/10/2012 08:52
Αξέχαστα όλα τα παιχνίδια!!!Τα δυσκολότερα όμως ήταν όλα τα παιχνίδια της εποπχής του NES!!!Ούτε save ούτε τίποτα!!!Έπρεπε να καθίσεις με τις ώρες και να ΛΙΩΣΕΙΣ κυριολεκτικά πάνω τους!!!!
#7 MokilokD (Level 3) 11/11/2014 15:04
Ωραια λιστα , αν και την βλεπω λιγο αργα :P , νομιζω οτι το Alien vs Predator 1999 ηταν κατα πολυ δυσκολοτερο απο αυτο του Jaguar .
#8 h20_polo (Level 16) 11/11/2014 16:02
Σε καμία περίπτωση το original Contra του NES δεν συγκαταλέγεται μέσα στα top 10 πιο δύσκολα παιχνίδια όλων των εποχών! Το είχαμε τερματίσει 1'CC με σχετική ευκολία, τόσο με φίλους όσο και solo σε ενα σαβ/κυρ το καλοκαίρι του 1991 και χωρίς τον γνωστό cheat κωδικό της ΚΟΝΑΜΙ!

pff, amateurs!
Notification