Reviews BioShock
PC   Xbox 360  
Comments (6)

BioShock Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

BioShock
Ένα υποθαλάσσιο τρελάδικο

Site: www.2kgames.com/bioshock/enter.htmlΣας πειράζει να βραχείτε; Aν όχι, τότε βυθιστείτε μαζί μας στην Rapture για να δούμε από μία πιο κοντινή ματιά τον κόσμο που ξετυλίγεται στο βυθό.

Σενάριο
Το αεροπλάνο σας πέφτει στην μέση του ωκεανού κι εσείς ανακαλύπτετε ένα περίεργο βαθυσκάφος το οποίο θα σας πάει στην Rapture. Την πιο μυστηριώδη και ουτοπική πόλη που είδατε ποτέ!

Η Rapture, η οποία αποτελείται από μια ιδεαλιστική κοινωνία που απαρτίζεται από επιλεγμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες και βιοτέχνες, δεν υπάρχει πια. Τώρα η πόλη είναι γεμάτη πτώματα, γενετικά μεταλλαγμένους πολίτες και ένα είδος από περίεργους φρουρούς που προστατεύουν μικρά κοριτσάκια τα οποία κλέβουν γενετικό υλικό από τους νεκρούς.Γραφικά
Το παιχνίδι σας δίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά την αίσθηση του τι θα ακολουθήσει. Φανταστικά γραφικά και ατμόσφαιρα, ήχος που ανατριχιάζει και μια αίσθηση ταινίας που περνάει τα όρια των συνηθισμένων FPS. Τα γραφικά, βασισμένα στην Unreal engine 3, δίνουν συνέχεια την αίσθηση ότι βρίσκεστε πράγματι εκεί κάτω και προχωράνε το παιχνίδι ένα βήμα παραπέρα από τον ανταγωνισμό. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι φοβερό κι αρκεί να παρατηρήσετε τα αίματα ή τα σημάδια από τις σφαίρες και την πολυκαιρία που υπάρχουν στην πίστα (μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε περίπου στο 1960).

Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, θα βρείτε υπέροχους χώρους οι οποίοι σας ικετεύουν να τους εξερευνήσετε. Για κάτι τόσο ιδιαίτερο όσο μία υποβρύχια πόλη, θα βρείτε αρκετά διαφορετικά σκηνικά όπως ένα είδος δάσους, ένα θέατρο, αρκετά εργαστήρια και βέβαια αρκετό νερό. Ακόμη, θα ανακαλύψετε καταπληκτικές εικόνες έξω από τα παράθυρα. Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε μία μεγάλη καινοτομία στο Bioshock, αυτή θα ήταν το νερό, το οποίο πλαισιώνει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα υπάρχουν διαρροές, στάσιμο νερό αλλά και διαρροή νερού σε διάφορες εκρήξεις.Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τα γραφικά του Bioshock δεν είναι παντού τέλεια. Κάποιες φορές ίσως να ενοχληθείτε από ένα είδος bug το οποίο κάνει το παιχνίδι να κολλάει για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου. Δεν είναι συχνό αλλά σίγουρα αν συμβεί κόβει αρκετή από την δράση του παιχνιδιού.

Ήχος
Η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνεις τα γραφικά πλαισιώνεται από έναν καταπληκτικό ήχο. Τα sound effects μοιάζουν ζωντανά, με τα εφέ από τις μπότες του Big Daddy και το άκουσμα από την πίεση του νερού στα τοιχώματα να δημιουργούν τα σήματα κατατεθέντα του παιχνιδιού.

Το soundtrack σας βοηθάει κι αυτό με τη σειρά του να μπείτε στο κλίμα της εποχής αφού βρίσκεστε κάπου στο 1960. Επιπλέον, πολλές φορές θα ακούσετε μουσική της εποχής από μαγνητόφωνα ή jukeboxes που θα βρεθούν στο δρόμο σας και τα οποία θα σας δημιουργήσουν μία περίεργη αίσθηση. Τα όπλα ακούγονται δυνατά και καθαρά ενώ τα υπόλοιπα sound effects είναι πολύ προσεγμένα.Το voice acting είναι πολύ ισορροπημένο και αποτελεί ένα βασικό μέρος του παιχνιδιού σας σαν ένα πολύ καλό μέσο για να καταλάβετε το παρελθόν και το παρόν της πόλης καθώς και τα διάφορα συναισθήματα που δένουν τους κατοίκους με την πόλη.

Η απόλυτη ατμόσφαιρα και η «προσομοίωση» ενός υποβρύχιου τρελάδικου.Πολλές φορές θα ακούτε διάφορους εχθρούς που παραμονεύουν να μιλούν ή να τραγουδούν, κάτι το οποίο βοηθάει στο να περάσει μία αίσθηση φόβου σε εσάς και προσωπικότητας στον εχθρό. Η ποιότητα του ήχου και το δέσιμό του με το περιβάλλον, κάνουν αναμφισβήτητα το Bioshock να ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα.

Gameplay
Το είδος του παιχνιδιού σύντομα θα καταλάβετε ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο fps αλλά είναι ένα gender blender συνδυάζοντας FPS, Action και RPG στοιχεία (χωρίς κάποιο να υπερτερεί), ενώ είναι έντονο και το στοιχείο του sci-fi survival horror.Ο χειρισμός είναι απλός και γρήγορος με μία αρκετά ισορροπημένη ευαισθησία, κάτι που είναι σπάνιο σε κονσόλα ή PC. Στον δρόμο σας θα χειριστείτε αρκετά όπλα. Για παράδειγμα, πέραν των κλασικών shotgun και του περίστροφου, θα δείτε και ένα τόξο ή κι ένα φλογοβόλο.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ιδιαίτερες δυνάμεις που θα αποκτήσετε με την παραμονή σας στην Rapture. Με μεταλλαγμένα γονίδια θα μπορέσετε να κάψετε, να παγώσετε, να μετακινήσετε ή ακόμα και να εκνευρίσετε περισσότερο τον εχθρό σας μ' αυτές τις δυνάμεις. Με λίγα λόγια, το σενάριο της μάχης εξαρτάται από εσάς, κι αυτό παραμερίζει την ασταμάτητη χρησιμοποίηση ενός όπλου. Σ’ αυτό συμβάλλει αρκετά και το περιορισμένο ammunition που παίρνετε στο παιχνίδι(ανάλογα πάντα με την δυσκολία). Ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε την άμυνα της Rapture με το μέρος σας (όπως κάμερες, turrets και bots που πετάνε). Αυτό θα το επιτύχετε κάνοντας hack και παίζοντας ένα mini puzzle game.Το κυρίως μέρος του παιχνιδιού είναι το “ψάχνω και καταστρέφω”. Μετά από αρκετές μάχες με τους κατοίκους της Rapture, αν ψάξετε αρκετά το περιβάλλον τότε θα βρείτε αντικείμενα για αρκετές χρήσεις. Μία από αυτές είναι και το μιξάρισμα διαφόρων αντικειμένων με σκοπό να δημιουργήσετε ειδικές σφαίρες ή εργαλεία.

Ένα από τα βασικά σας εξαρτήματα είναι η φωτογραφική μηχανή. Τραβώντας φωτογραφίες τους εχθρούς, σας δίνεται η δυνατότητα να κερδίσετε κάποια bonus όπως περισσότερο damage κτλ. Το βασικό στοιχείο που θα μαζέψετε και το οποίο θα κυνηγάτε διαρκώς είναι το ADAM, ένα γενετικό υλικό που σας δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίζετε τις ικανότητες και τις δυνάμεις σας.

Αν όλες οι παραπάνω πληροφορίες σας μπέρδεψαν, τότε να είστε σίγουροι ότι το παιχνίδι θα σας βοηθήσει να τις κατανοήσετε καλύτερα. Το Bioshock έχει δύο διαφορετικούς τερματισμούς, καθένας από τους οποίους έχει το δικό του ενδιαφέρον.Επίλογος
Το Bioshock έχει δεκάδες καλά σημεία για τα οποία θα μπορούσαμε να γράφουμε για αρκετές ακόμη παραγράφους. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για το τέλειο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί είναι αρκετά γραμμικό. Μάλιστα, αν σε πολλά σημεία ήταν μεγαλύτερο, τότε ενδέχεται να καταλήγατε να κάνετε συνέχεια το search & destroy που αναφέραμε πιο πάνω. Ακόμη, το hacking καταντάει βαρετό από ένα σημείο και μετά αφού θα είναι κάτι το οποίο θα εφαρμόζετε για αρκετές ώρες.

Εν κατακλείδι, έχουμε στα χέρια μας ένα παιχνίδι στο οποίο θα συναντήσετε πολύ καλά γραφικά και ήχο, καθώς και πολύ δυνατό gameplay. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν τίτλο που όλοι πρέπει να παίξουν και ο οποίος δίνει την αρχή για τα επόμενα παιχνίδια triple A που θα ακολουθήσουν.

Θετικά:
- Τα sound effects
- Πολύ καλά γραφικά, ιδιαίτερα στην απεικόνιση του νερού
- Απίστευτα προσεγμένη ατμόσφαιρα
- Πολύ καλό voice acting

Αρνητικά:
- Το απότομο τέλος του παιχνιδιού.
- Ίσως η έλλειψη ενός save point system θα βοηθούσε στο tilt και στην αίσθηση τρόμου του παιχνιδιού.
- Γραμμικότητα στο Storyline.

Βαθμολογία
Γραφικά: 9.5
Ήχος: 9.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 9.1

Το Bioshock είναι ένα βήμα μπροστά σε κάθε τομέα. Ο συνδυασμός Shooter, Action και RPG στοιχείων, είναι αρκετός για να δημιουργήσει μία νέα σχολή.

Νίκος Χιόνης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Toon-R (Level 11) 27/09/2009 08:01
παρα πολυ καλο παιχνιδακι και με φοβερη ατμοσφαιρα!ωραι ο review!:-)
#2 papajimis (Level 2) 11/02/2011 17:03
Το ειχα παιξει και μου αρεσαν πολυ τα οπλα του και τα φρικια που σκοτωνες αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο.το αφησα στη μεση.
#3 greekkiller (Level 5) 11/02/2011 17:03
Senario, drash kai ekseliksi ths plokhs.... Dn nomizw pws allos bathmos to xarakthrizei!
#4 zodiakos (Level 7) 11/03/2011 14:45
Ένα πρωτότυπο παιχνίδι πρώτου προσώπου με ωραίες ικανότητες και ιστορία. Τα γραφικά ήταν καλά αλλα πιστεύω πως θα μπορούσαν καλύτερα.
#5 koulisfe (Level 14) 06/06/2013 17:19
Μία ζωή την έχουμε, αξίζει να γνωρίσουμε τη Rapture!
#6 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/07/2016 11:49
Unplaybale από μένα δυστυχώς. Δεν ξέρω τι φταίει, το παίζαμε μαζί με τον κολλητό μου και το παρατήσαμε. Και τους δύο μας έπιανε ζαλάδα από τα γραφικά. Παίζαμε με ανοιχτά φώτα ξέρω γω, δοκιμάζαμε να αλλάζουμε αναλύσεις και τίποτα. Μετά από κάνα 10λεπτο με έπιανε πονοκέφαλος και με "έκοβαν" τα μάτια. Ένα 2ωρο με το ζόρι έβγαλα.
Το στορυ του πάντως είναι σίγουρα πρωτότυπο και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια.
Score 9.1
User Score ( 21 votes ) 8.81
User Reviews 0
Genre: Action/FPS/RPG
Developer: Irrational Games
Publisher: 2K Games
Διάθεση:
Players:
Requirements: 1GB Ram, 2.4Ghz, Κάρτα γραφικών 128ΜΒ, 8GB HD
Official Website:
Demo: Download
Full Game:
Release Date: PC & Xbox 360: 24/8/2007, PS3: 17/10/2008
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification