Reviews Immortal Redneck
Comments (1)

Immortal Redneck Hot

Ένα FPS παλιάς κοπής

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/eb/1d/05/immortal-redneck-box-41-1594636471.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ένα FPS παλιάς κοπής

Η εταιρεία ανάπτυξης και ταυτόχρονα publisher Crema, δημιουργήθηκε το 2009, όπου δραστηριοποιούταν στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Το Immortal Redneck αποτέλεσε το ντεμπούτο της στις κονσόλες και στους υπολογιστές, αφού το 2017 κυκλοφορεί για PC, και ένα χρόνο αργότερα για κονσόλες. Φανερά εμπνευσμένο από παλαιότερα παιχνίδια, όπως Doom, Quake, καταφέρνει να δημιουργήσει έναν δικό του χαρακτήρα, με νέες λειτουργίες και προσθήκες.

Διαδραματιζόμενο στην αρχαία Αίγυπτο, μοναδικός στόχος είναι να μπείτε σε συνολικά τρεις πυραμίδες, και να φτάσετε στην κορυφή τους, σκοτώνοντας οτιδήποτε εμφανίζεται μπροστά σας, αλλά και 2 bosses. Ασταμάτητο τρέξιμο, εχθροί από παντού, σφαίρες-βροχή, loot από gold μέχρι όπλα και μπριζόλες, συνδυάζονται για να μας δώσουν το Immortal Redneck.

immortal redneck 2

Μπαμ, μπαμ… μπαμ!
Ξεκινώντας, βρίσκεστε στο πρώτο επίπεδο της πρώτης πυραμίδας σε ένα δωμάτιο με 3-4 πόρτες. Η κάθε πόρτα κρύβει από πίσω ένα άλλο δωμάτιο, με άλλες πόρτες. Για να προχωρήσετε από δωμάτιο σε δωμάτιο, πρέπει να εξολοθρεύσετε όλα τα τέρατα που θα εμφανιστούν μπροστά σας. Κάθε φορά που ξεκινάτε με στόχο να ανεβείτε στην κορυφή της πυραμίδας, τα δωμάτια αλλάζουν, δεν είναι ποτέ ίδια, για να περιπλανηθείτε σε όσα περισσότερα γίνεται. Ο στόχος σε κάθε επίπεδο είναι να βρείτε τις σκάλες που οδηγούν στο ψηλότερο επίπεδο, έτσι ώστε να φτάσετε στην κορυφή.

Πριν μπείτε στην κάθε πυραμίδα, επιλέγετε την class που θα χρησιμοποιήσετε. Κάθε class προσφέρει διαφορετικά όπλα, αλλά και διαφορετικά skills (ένα active και ένα passive). Αρχικά, η διαθέσιμη class είναι μία. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, θα έχετε την ευκαιρία να ξεκλειδώσετε και άλλες classes, αλλά και να αναβαθμίσετε όσες έχετε στην κατοχή σας. Αυτό γίνεται ξοδεύοντας gold, που μπορείτε να βρείτε σκοτώνοντας εχθρούς (δεν δίνουν όλοι οι εχθροί gold), μέσω ενός skill tree. Εκεί, εκτός των classes, μπορείτε να αναβαθμίσετε από την ζημιά που προκαλείτε, την πιθανότητα ενός critical hit, μέχρι νέες δυνατότητες, όπως να έχετε την ευκαιρία να παίρνετε ένα νέο όπλο κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα δωμάτιο. Ένας τρόπος να παίρνετε ευκολότερα και περισσότερο gold είναι τα διάφορα chests που βρίσκονται σε διάφορα δωμάτια.

Μέσω του skill tree, μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε τον merchant. Εκεί, μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα medallions, για να σας εγγυηθούν, για παράδειγμα, αυξημένη ζωή και gold. Φυσικά, ό,τι μπορείτε να αγοράσετε μέσα στο παιχνίδι είναι μέσω gold. Το γεγονός ότι πριν μπείτε ξανά στην πυραμίδα (κάθε φορά δυνατότεροι) πρέπει να “δώσετε” τον εναπομείναντα gold, σας αναγκάζει να αγοράσετε είτε από τον merchant είτε από το skill tree ότι κρίνετε χρήσιμο, έτσι ώστε να μην “χάσετε” αδίκως όσο gold σας περίσσεψε.

Εκτός από gold, σκοτώνοντας έναν αντίπαλο, υπάρχει η πιθανότητα να δώσει scroll, αλλά και μπριζόλα, που είναι ο μοναδικός τρόπος μέσα στην πυραμίδα να κερδίσετε λίγη ζωή. Τα scrolls δίνουν είτε κάποιο πλεονέκτημα (να συλλέγετε περισσότερο gold) είτε κάποιο μειονέκτημα (ο χαρακτήρας να μην μπορεί να μείνει ακίνητος μέχρι να ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο. Για να μάθετε τι αποτέλεσμα έχει κάθε scroll, πρέπει πρώτα να το πάρετε, εκτός και αν δεν θέλετε να ρισκάρετε.

 immortal redneck 3

Δεν υπάρχει stamina, οπότε το ασταμάτητο τρέξιμο σε συνδυασμό με την μεγάλη ταχύτητα του χαρακτήρα δημιουργούν ένα fast-paced gameplay, με εχθρούς που εμφανίζονται από παντού, και πολλά και διαφορετικά όπλα. Η ολοκλήρωση και των τριών πυραμίδων είναι μεγαλύτερη απ’ ότι θα φανταζόταν κανείς, αφού υπολογίζεται γύρω στις 20 ώρες.

Ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη (και co-op και online) multiplayer. Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να προσφέρει πολύ ωραίες στιγμές παίζοντάς το με φίλους.

Μία μικρή ιστορία μαζί με ένα multiplayer είτε online είτε co-op θα… εκτόξευε το παιχνίδι

Αρκετά χρόνια πίσω
Κάθε δωμάτιο που πρόκειται να μπείτε, αποτελείται από σκάλες, λάβα, οξύ, και παντού εχθρούς. Παρ’ όλ’ αυτά, καθένα είναι διαφορετικά σχεδιασμένο, έτσι ώστε για να συναντήσετε κάθε πιθανό σχεδιασμό θα σας πάρει αρκετές ώρες. Μία ποικιλία θεμάτων θα τα έκανε πιο ενδιαφέροντα. Τα animated γραφικά είναι κάτω του μετρίου. Όσο περισσότερο θα πλησιάζετε σε κάποιο αντικείμενο ή σε κάποιον τοίχο, τόσο χειρότερο θα φαίνεται. Οι καταρράκτες λάβας που βρίσκονται σε ορισμένα δωμάτια, μοιάζουν σαν να διαπερνούν μέσα από έναν αόρατο κύλινδρο - δεν έχει τίποτα το ζωντανό. Αντίστοιχα και το νερό, αλλά και ό,τι άλλο υγρό υπάρχει μέσα στο παιχνίδι, φαίνεται αρκετά άσχημο.

immortal redneck 1

Μεγάλη αντίθεση
Η μοναδική φορά που ακούμε ομιλία είναι όταν “πετάει” κάποιες ατάκες ο χαρακτήρας, και όταν αλλάζει όπλο, που απλά λέει ποιο όπλο παίρνει κάθε φορά. Δεν φτάνει στα αυτιά μας άλλη φωνή, και το δείγμα που μας δίνεται από τις ελάχιστες φορές που ακούμε τον πρωταγωνιστή δεν μας επιτρέπει να σχηματίσουμε άποψη για την ερμηνεία του ηθοποιού. Η επιλογή μιας μουσικής την ώρα της μάχης που να προξενεί ένταση αποτελεί μονόδρομο, αλλά δεν επιλέχθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένα μεγάλο σφάλμα, αφού μια ροκ μουσική, για παράδειγμα, θα εκτόξευε το gameplay.

Αξιόλογη πρώτη προσπάθεια
Ένα old-school FPS που προσφέρει διασκέδαση και έναν τρόπο να περάσει κανείς ευχάριστα την ώρα του. Δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό στο είδος, αλλά ένα απλό και αστείο σενάριο θα έκανε το παιχνίδι αρκετά καλύτερο. Ταχύτητα, ένταση, δυσκολία στο να επιλέξετε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε με σκοπό να καταλήξετε σε μία σκάλα που οδηγεί στο επόμενο επίπεδο είναι μερικά από αυτά που θα σας μείνουν μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Για τους λάτρεις των Doom και για όσους θελήσουν να περάσουν χαλαρά και όμορφα τον χρόνο τους, το Immortal Redneck αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή. Αντίθετα, αν θέλετε ένα ρεαλιστικό παιχνίδι με ένα δυνατό σενάριο, θα ήταν καλύτερα να δοκιμάζατε κάτι διαφορετικό.

Θετικά:
- Μεγάλη ποικιλία όπλων, classes, scrolls
- Τυχαία επιλογή δωματίων
- Απουσία stamina
- Πολύ διασκεδαστικό gameplay και ιδανικό για να περάσει κανείς την ώρα του

Αρνητικά:
- Αρκετά μονότονο, μικρή γκάμα θεμάτων σε κάθε δωμάτιο
- Έλλειψη multiplayer, όπου σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα ήταν εξαιρετικό
- Ένα σενάριο θα χωρούσε, για να μπορέσει να κρατήσει περισσότερο το ενδιαφέρον
- Χαμηλή δυσκολία στα bosses

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.9

Με μερικές μικροβελτιώσεις θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Μιχάλης Χριστοφέλης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Pergolas (Level 18) 13/07/2020 22:08
Από βίντεο μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον σαν gameplay αλλά η μικρή ποικιλία και η έλλειψη δυσκολίας είναι μεγάλα ζητήματα. Όπως είπες όμως καλή πρώτη προσπάθεια, με μικρές βελτιώσεις ένα Immortal Redneck 2 θα ήταν άκρως διασκεδαστικό.. .. πόσο μάλλον co-op.
Score 6.9
User Score ( 8 votes ) 6.81
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Crema
Publisher: Crema
Διάθεση: Crema
Players: 1
Requirements: Επεξεργαστής Intel i3 2nd-Generation 2.5GHz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX650 2GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 7GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7, Windows 8 ή Windows 10 64bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC: 25/4/2017, Xbox One, PS4: 27/2/2018, Nintendo Switch: 10/5/2018
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification