Call of Duty: Mobile

Hot
Ένα οπλοστάσιο στην τσέπη σας.

Ένα οπλοστάσιο στην τσέπη σας.

Ένα οπλοστάσιο στην τσέπη σας.

Μια διαφορετική έκδοση του Call of Duty από αυτή που έχετε συνηθίσει να βλέπετε σε reviews, έχει σημειώσει τεράστια ποσοστά επιτυχίας με βοήθεια ενός καθημερινού μέσου επικοινωνίας. Την 1 Οκτώβριου του 2019 κυκλοφόρησε το free-to-play Call of Duty: Mobile από την μια και μοναδική Activison, σε συνεργασία με τις εταιρίες ανάπτυξης Tencent και TiMi Studios. H εφαρμογή του παιχνιδιού είναι διαθέσιμη για Android και iOS, ενώ υπάρχει και έκδοση για PC μέσω του Android Emulator.

Το Call of Duty: Mobile έκανε ένα τρομακτικό ξεκίνημα σημειώνοντας περίπου 148 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως, μέσα σε μια εβδομάδα. Έτσι κατάφερε να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθει από PUBG και Fortnite, ενώ κατάφερε να ξεπεράσει games και άλλων κατηγοριών όπως το Mario Kart που είχε 90 εκατομμύρια λήψεις και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα games που κυκλοφορούν.
call of duty mobile 1
Πολεμοχαρής πανδαισία
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε με κάποια κλασσικά modes όπως το Team Death match αλλά και το Battle Royale. Ωστόσο η συνεχεία ήταν πολύ πιο συναρπαστική αφού μέσω των πιο πρόσφατων update προστέθηκε το Zombie Survival mode αλλά και πολλοί νέοι χάρτες. Οι επιλογές που θα σας παρουσιαστούν μέσω του κινητού σας είναι παρά πολλές και πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που όταν το κατεβάσετε στο κινητό σας, δεν θα φύγει ποτέ ξανά από την συσκευή.

Το κλασσικό 5v5 ήταν αρκετά γρήγορο σε ρυθμό ενώ δεν περίμενα να έχει την ιδία ταχύτητα και τις ίδιες δυνατότητες με το κανονικό game που κυκλοφορεί στις πλατφόρμες. Επίσης το Battle Royale με ενθουσίασε αρκετά καθώς έχει έναν ποικιλόμορφο χάρτη που καθιστά δύσκολη και περιπετειώδη την μεταφορά του παίκτη μέσα σε αυτόν. Έτσι η εμπειρία σας θα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική ενώ δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου με τους χειρισμούς του χαρακτήρα σας. Το Zombie Survival είναι μια πιο απαιτητική αποστολή την οποία συνήθως αντιμετωπίζετε με μια ομάδα παικτών.
call of duty mobile 2
Ο κόσμος του COD χωράει στα χέρια σας
Είναι πολύ θετικό το γεγονος ότι σε κάθε mode εκτός των κλασσικών 5v5, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να είστε μόνος σας σε μια αποστολή, είτε σε duo είτε σε Squad. Οι servers είναι γεμάτοι και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε συμπαίκτες και αντιπάλους. Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι μπορείτε να διασκεδάσετε με τους φίλους σας όπου και να είστε, παίζοντας ένα κανονικό παιχνίδι Call of Duty με δράση αρκετά όπλα και συνδυασμούς. Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε εάν θέλετε να παίζετε σε First ή Third Person κάμερα όπως επίσης μπορείτε να επιλέξετε και τον τρόπο με τον οποιο θα ρίχνει το όπλο σας, καθώς αυτό μπορεί να γίνεται είτε αυτόματα όταν το σύστημα αντιλαμβάνεται αντίπαλο στο σκόπευτρο του όπλου είτε χειροκίνητα από εσάς.

Η mobile έκδοση προφανώς και θέλει να επενδύσει στις μικροσυναλλαγές ενός της εφαρμογής αφού διατίθεται και δωρεάν. Ωστόσο αναβαίνοντας level ο χαρακτήρας σας ξεκλειδώνει πολύ αξιόλογες επιλογές σε όπλα πρωτης και δεύτερης κατηγορίας, perks, εξοπλισμό, attachments, ακόμα και cosmetics. Κάθε μια από τις κατηγορίες των modes έχει ξεχωριστά Loadouts για τον χαρακτήρα σας, τα οποία προσαρμόζεται εσείς πάνω στις ανάγκες σας και στα διαθέσιμα όπλα και εξοπλισμό που έχετε ξεκλειδώσει. Σε περίπτωση που δεν έχετε την υπομονή να ξεκλειδώνετε όπλα και εξοπλισμό, μπορείτε να εξαργυρώνετε τα Credits που συλλέγετε από νίκες αλλά και challenges που εκπληρώνετε καθημερινά.

Μια προσπάθεια που περιείχε πολύ ρίσκο και προέκυψε διαμάντι.

Τα πηρά είναι ασταμάτητα
Tα περιεχόμενα του παιχνιδιού ανανεώνονται πολύ συχνα και προστίθενται νέα εβδομαδιαία mode, ενώ μπορεί να λάβετε εξοπλισμό και όπλα για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να σας βοηθήσουν να ανέβετε επίπεδο. Επιπροσθέτως κάθε login που κάνετε στην εφαρμογή επιβραβεύεται, μέσω ενός συστήματος που θυμίζει Pro Evolution Soccer και Top Eleven. Με λίγα λόγια, υπάρχει ένας πίνακας με διαφορετικά αντικείμενα που θα σας δίνονται εάν συνδέεστε συνεχόμενες ημέρες.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονος ότι υπάρχουν και ranked matches τα οποία ανεβάζουν το επίπεδο των αγώνων σας θέτοντας υψηλότερους στόχους. Μέσω του COD: Mobile μπορείτε να ανήκετε σε κάποιο clan ενώ έχετε την δυνατότητα να καλείτε τους φίλους σας και να αντιμετωπίζετε τα πάντα σαν ομάδα. Ωστόσο πιστεύω ότι ίσως το Zombie Survival mode να είναι λίγο πιο διασκεδαστικό για μια παρέα, σε σχέση με το Battle Royale το οποίο έχει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία αλλά είναι κάτι πολυπαιγμένο και συνηθισμένο στις μέρες μας.


Με ένα controller γίνεστε ο βασιλιάς
Αυτό που θα σας χρειαστεί κυρίως είναι να έχετε γύρω στα 1.3GB χώρου στο κινητό σας και όλα τα άλλα μπορεί να τα κανονίσει η εφαρμογή από μόνη της. Η mobile έκδοση του COD είναι πιο προετοιμασμένη και από βατραχάνθρωπο των Ειδικών Δυνάμεων. Από την στιγμή που θα την κατεβάσετε τα γραφικά προσαρμόζονται στις δυνατότητες του smartphone σας ώστε να μην υπάρξει υπερθέρμανση και προβλήματα εντός της μάχης. Επιπλέον υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί στον χειρισμό ώστε μπορείτε να προσαρμόσετε την οθόνη του κινητού έτσι ώστε να είστε γρήγοροι εντός της μάχης και να μην χρειάζεται να μπερδεύεστε με διάφορα κουμπιά αντί να πυροβολείται τον αντίπαλο.

Έφτασε και η στιγμή που κατάλαβα ακριβώς γιατί έγινε τόσο μεγάλος χαμός όταν διέρρευσε η πληροφορία ότι η υποστηρίξει controller θα καταργηθεί από το παιχνίδι. Ουσιαστικά μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε επίσημο controller θέλετε εάν και εφόσον αυτό έχει Bluetooth δυνατότητες σύνδεσης. Η συγκεκαυμένη προσθήκη αποτελεί game changer καθώς θα αντιληφθείτε ότι το πλεονέκτημα σας απέναντι τους αντιπάλους σας είναι τεράστιο. Η αληγή ωστόσο δεν θα φανεί και τόσο στο 5v5 καθώς εκεί οι πίστες είναι μικρού μεγέθους και οι παίκτες συγκρούονται σώμα με σώμα τις περισσότερες φορές. Αντίθετα στα Battle Royale και Zombie Survival δεν θα έχετε αντίπαλο. Οι δυνατότητες που έχετε στο Battle Royale είναι πολλές και έτσι όσο περισσότερη άνεση έχετε στους χειρισμούς τόσο πιο εύκολα θα πάρετε και την νίκη. Αναίμακτα, χωρίς άγχος και συγκινήσεις. Από την άλλη πλευρά το Zombie Survival περιέχει κύματα επιθέσεων από τέρατα, ανθρώπους ακόμα και σκυλιά zombie, κάτι που σημαίνει ότι η νίκη εξαρτάται περισσότερο στις ικανότητες σας να κινήστε στον χώρο και να ξεκλειδώνετε τον κατάλληλο εξοπλισμό άμυνας.
call of duty mobile 4
Το Battle Royale έχει αρκετές περιοχές για να εξερευνήσετε και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Η διαδικασία είναι κλασσική όπως σε όλα τα παρόμοια games, με την συμμέτοχη 100 παικτών που πέφτουν σε διάφορα σημεία του χάρτη. Υπάρχουν σχοινιά ανάβασης σε βουνά, γουρούνες και αυτοκίνητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κα ταξιδέψετε στον χάρτη, καθώς επίσης και μια passive. Πριν από την έναρξη ενός αγώνα Battle Royale έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε ένα από τα 6 διαθέσιμα passives. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να σας προσφέρει είτε μια έξτρα βοήθεια ενέργειας, είτε ένα εργαλείο για να ανεβαίνετε τα βουνά και τις πλαγιές της πίστας, είτε πολλά άλλα παρόμοιε πλεονεκτήματα. Εάν τοποθετήσετε ακουστικά και μπορείτε να συνδέσετε το controller σας στο smartphone θα βιώσετε μια αξιοπρεπέστατη εμπειρία μάχης και Battle Royale κλίματος. Προσωπικά απόλαυσα το συγκεκριμένο mode σαν να έπαιζα σε κονσόλα και θεωρώ ότι σε περίπτωση που είμαι κάπου και βαριέμαι χωρίς να έχω κάτι να κάνω, η συγκεκριμένη λύση θα με βολέψει αναμφίβολα.

Ίσως πολλοί να μην το περιμένουν αλλά το ίδιο μπορώ να υποστηρίξω και στο Zombie Survival mode το οποίο είναι απαιτητικό και διασκεδαστικό. Συνήθως εσείς και ο η ομάδα σας έχετε να αντιμετωπίσετε οκτώ κύματα από zombies τα οποία επιτίθενται στο σπίτι που έχετε παγιδευτεί. Κάθε κίνηση βοηθείας προς τους συμπαίκτες ή στην προστασία του σπιτιού, σας δίνει επιπλέον πόντους-νομίσματα μέσω των οποίων αγοράζετε κλειδί για μια πόρτα, νέα όπλα, διάφορα νέα perks που αναβαθμίζονται και σε περίπτωση που αισθανθείτε τυχεροί μπορείτε να δοκιμάσετε το mystery box.
call of duty mobile 6
Oπλιστείτε με ενθουσιασμό και περίεργα
Μπορεί σε πολλούς τα mobile games να μην γεμίζουν το μάτι τους αλλά πιστεύω ότι η Activision έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια κυκλοφορόντας έναν από τους πιο απαιτητικούς τίτλους σε mobile έκδοση. Αυτό μπορείτε να δείτε και εσείς οι ίδιοι μπαίνοντας στα διάφορα stores , είναι ότι αυτή η προσπάθεια στεφθηκε με μεγάλη επιτυχία και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η επιτυχία δεν ήταν απλά μια φούσκα. Μέχρι σήμερα τα νούμερα παραμένουν σταθερά και κοιτούν μόνο την κορυφή. Το Call of Duty: Mobile σας προσφέρει δυνατότητες με τις οποίες μπορείτε να περάσετε χρόνο με ποιοτικό gaming, το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται μέσα στις παλάμες σας. Η μεταφορά ενός τέτοιου παιχνιδιού σε άριστη κατασταση, χωρίς πολλα αρνητικά σχόλια, με περιορισμένο αριθμό hackers και με λιγότερο τοξικό περιβάλλον από αυτό που βρίσκετε στις πλατφόρμες, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Θετικά:
-Λεπτομερείς ήχος
-Αρκετές κλασσικές πίστες
-Πλήθος από modes
-Δυνατότητα χρήσης controller

Αρνητικά:
-Ελαχιστες λεπτομέρειες σε αντικείμενα στον χώρο
-Το 5v5 είναι άμεσο και βαρετό
-Η διάφορα μεταξύ controller και οθόνης smartphone είναι χαοτική.

Βαθμολογία:
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Από τις πιο λεπτομερείς και γενναιόδωρες εκδόσεις παιχνιδιών σε mobile έκδοση, που μεταφέρει το COD όπου και αν βρίσκεστε.

Σταύρος Αντωνόπουλος

 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Cefirul (Level 28) 01/12/2019 14:46
Η Tencent έχει ξεφύγει λίγο μου φαίνεται, ότι αναλαμβάνει στέκεται στο ύψος του ονόματος του.
Score 8
8.5 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Tencent, TiMi Studios
Publisher: Activision
Διάθεση:
Players: 1-100 (Online)
Requirements: 2GB RAM, Λειτουργικό σύστημα: Android 5.1, iOS 9.O
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 1/10/19
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification