Monster Hunter Generations

Hot
Μάνος Μαρίνος
REVIEWED ON 3DS  

Παλιά και νέα τέρατα τρέχουν να κρυφτούν.

Παλιά και νέα τέρατα τρέχουν να κρυφτούν.

Παλιά και νέα τέρατα τρέχουν να κρυφτούν.

Η σειρά Monster Hunter συνεχίζει εδώ και χρόνια την ανοδική πορεία της με αποκορύφωμα το Monster Hunter 4 Ultimate. Αν υπάρχουν κάποια παράπονα από την Capcom, αυτά επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει επιλέξει να συνεχίσει την σειρά αποκλειστικά σε φορητές κονσόλες και πιο συγκεκριμένα στο 3DS. Μπορεί το Monster Hunter να θεωρείται απλώς ένα επιτυχημένο franchise για την δυτική αγορά, όμως στην Ιαπωνία κάθε μέρος της σειράς πουλάει σαν να μην υπάρχει αύριο. Ακόμα και ενδιάμεσα games που προσφέρουν μικρές διαφορές και δεν έρχονται καν στην Δύση έχουν την τιμιτική τους στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Για αυτό τον λόγο σχεδόν κάθε Monster Hunter κυκλοφορεί πρώτα στην Ιαπωνία πριν έρθει στα μέρη μας.

Το Monster Hunter Generations δεν αποτελεί εξαίρεση. Το νεότερο μέρος της σειράς κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία ως Monster Hunter X τον Νοέμβριο του ’15, για να το δούμε εμείς τελικά μέσα στον Ιούλιο του ’16. Η ανάπτυξη του Monster Hunter Generations ξεκίνησε όταν ακόμα οι developers εργάζονταν πάνω στο Monster Hunter 4 Ultimate. To "Χ" στον ιαπωνικό τίτλο διαβαζόταν ως "cross" και είχε σκοπό να συμβολίσει την διασταύρωση παλαιών και νέων ιδεών της σειράς προκειμένου να γιορταστούν τα 10 χρόνια από την εμφάνισή της. Αυτός ο συμβολισμός δεν ήρθε ποτέ στην Δύση, αν και ο τίτλος "Generations" μας δίνει μια εικόνα.

monster hunter generations 1
Κυνήγι, τι άλλο;
Το σενάριο του Monster Hunter Generations, όπως και στα περισσότερα games της σειράς, είναι πολύ βασικό. Έτσι κι αλλιώς, το εθιστικό κυνήγι για νέα τέρατα και περισσότερα υλικά δεν θα σας αφήσει να σκεφτείτε ούτε δευτερόλεπτο ότι κάτι σας λείπει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Capcom δεν στηρίζεται καθόλου στον κινηματογραφικό τομέα όσον αφορά το franchise, εξού και η ολική μεταφορά του σε φορητές κονσόλες. Με λίγα λόγια, είστε ένας νέος κυνηγός που ξεκινάτε το ταξίδι σας με σκοπό να γίνετε ο καλύτερος κυνηγός όλων. Στην αρχή, όπως και στα προηγούμενα games της σειράς, θα συναντήσετε ένα εκτετατμένο customization για τον χαρακτήρα σας προκειμένου να τον φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας. Η διαφορά αυτήν τη φορά όμως είναι ορισμένες άλλες επιλογές που θα κληθείτε να κάνετε και αφορούν το σύστημα μάχης.

Για βετεράνους και μη
Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι το Monster Hunter Generations περιέχει πολλαπλές τοποθεσίες και τέρατα από προηγούμενα games της σειράς δίνοντας μια αίσθηση "best of". Φυσικά δεν λείπουν και τα νέα τέρατα με σήμα κατατεθέν τα τέσσερα τέρατα που σχεδίασαν οι developers για να αντιστοιχούν στα τέσσερα κενά του γράμματος "X". Το καλύτερο βέβαια για όλους όσους θα παίξετε για πρώτη φορά είναι ότι όλα αυτά θα σας φανούν καινούργια και θα έχετε και το πλεονέκτημα ότι θα δοκιμάσετε την αφρόκρεμα τεράτων και επιπέδων της σειράς. Σε αυτό βοηθάει και η δομή εισαγωγής του Action RPG της Capcom, αφού αφιερώνει μια ολόκληρη λίστα από quests για training, στα οποία σας καθοδηγεί διεξοδικά με αναλυτικά tutorials.

Το βασικό concept της σειράς δεν έχει αλλάξει στο Monster Hunter Generations. Σκοπός σας είναι να αναλαμβάνετε όλο και πιο υψηλόβαθμα quests προκειμένου να συλλέγετε όλο και πιο σπάνια υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ισχυρό εξοπλισμό. Αυτή η εθιστική λούπα δεν θα σας φανεί καθόλου επαναλαμβανόμενη, με εξαίρεση ορισμένα quests που μπορεί να σας καθυστερήσουν και να σας αποσπάσουν από την σφαγή, όπως αυτά που καλείστε να συγκεντρώσετε διάφορους πόρους. Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας ενός κομματιού εξοπλισμού σας, θα κληθείτε να το αναβαθμίσετε. Η αναβάθμιση απαιτεί διάφορα υλικά και σας παρουσιάζεται μέσα από αναλυτικούς πίνακες. Αρκετές φορές υπάρχει ελαστικότητα στα υλικά, αφού σας δίνεται επιλογή να χρησιμοποιήσετε κάποιο υλικό από μια λίστα κι όχι ένα συγκεκριμένο προαπαιτούμενο.

Η μεγαλύτερη και πιο σημαντική προσθήκη όμως γίνεται στο σύστημα μάχης με τα Hunter Arts και τα Hunting Styles. Μέσω των Hunting Styles θα μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα επιτίθεται καλύτερα ο χαρακτήρας σας. Για παράδειγμα, το στυλ Guild θα σας χαρίσει gameplay ανάλογο με τα προηγούμενα games της σειράς και σας το προτείνουμε αν είστε αρχάριοι, ενώ με το Aerial θα θυσιάσετε μερικές κινήσεις προκειμένου να εκτοξέυετε εναέριες επιθέσεις και να πραγματοποιείτε ευκολότερα mounts. Τα styles μπορείτε να τα αλλάξετε κατά βούληση και να συνδυάσετε οποιοδήποτε από αυτά θέλετε με κάποιο από τα 14 διαθέσιμα όπλα του παιχνιδιού. Να τονίσουμε ότι τα όπλα αντιστοιχούν στην ουσία σε classes.

monster hunter generations 2
Τα Hunter Arts από την άλλη είναι ισχυρές κινήσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε κατά την διάρκεια μιας μάχης για να πάρετε τις πιθανότητες με το μέρος σας. Για να τα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να γεμίσετε την αντίστοιχη μπάρα τους, ενώ μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι αν αστοχήσετε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να γεμίσει και πάλι η εν λόγω μπάρα. Το Hunting Style που έχετε επιλέξει καθορίζει το πόσα Hunter Arts θα μπορείτε να έχετε πάνω σας, με ορισμένα από αυτά να αφορούν συγκεκριμένα όπλα και άλλα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ασχέτως εξοπλισμού. Τα Hunter Arts, τα Hunting Styles και τα όπλα προσφέρουν άπειρους συνδυασμούς μεταξύ τους, κάνοντας τον κάθε παίκτη του Monster Hunter Generations να νιώθει μοναδικός.

Μια ακόμα προσθήκη που θα σας απασχολήσει για ώρες είναι η δυνατότητα να παίζετε ως Felynes, τα πλάσματα - γάτες που μέχρι τώρα υπήρχαν στην σειρά μόνο ως AI σύμμαχοί σας. Στο Prowler Mode λοιπόν θα αναλαμβάνετε quests ως Felynes, τα οποία μάλιστα δεν χρειάζονται εργαλεία για να μαζέψουν υλικά και δεν έχουν stamina. Επιπροσθέτως, μπορείτε κανονικά να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό τους και να ξεκλειδώσετε διάφορα abilities. Στον αντίποδα, τα Felynes δεν είναι τόσο ισχυρά όσο οι κυνηγοί και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντικείμενα, αν και μπορούν να τα κουβαλήσουν. Έτσι για παράδειγμα, τα Felynes μπορούν να επωφεληθούν από Power και Armor Charms.

monster hunter generations 3
Αν είστε νέοι στην σειρά και ακολουθήσετε μόνο τα βασικά quests και αυτά του training, τότε θα χρειαστείτε περίπου 40 ώρες για την ολοκλήρωση του Monster Hunter Generations. Παρόλα αυτά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε, όπως επιπλέον quests από χωρικούς, αναβάθμιση εξοπλισμού, Co-op quests στο multiplayer, καθώς και οι μάχες αργότερα με τα Deviant Monsters που οι 100 ώρες απασχόλησης είναι εγγυημένες. Όλα αυτά αν ασχοληθείτε κυρίως με ένα όπλο και δεν κάνετε και ιδιαίτερους πειραματισμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσον αφορά τον χρόνο απασχόλησης, το Monster Hunter Generations αξίζει σίγουρα τα λεφτά του.

Μία γνώριμη, επιτυχημένη συνταγή με φρέσκους πειραματισμούς.

Όλοι από ένα κομμάτι
Το multiplayer του Monster Hunter Generations δεν έχει αλλάξει σε γενικές γραμμές από αυτό των προηγούμενων games της σειράς. Αυτό το γεγονός δεν είναι απαραίτητα αρνητικό μιας και στο multiplayer βρίσκεται η καρδιού του Action RPG της Capcom. Εδώ θα μπορείτε να συνεργαστείτε με έως άλλους τρεις παίκτες και να ακολουθήσετε μια πληθώρα από quests, επιδεικνύοντας έτσι το μοναδικό στυλ μάχης που έχετε διαμορφώσει. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και τοπικά με φίλους πέρα από το online.

Δυστυχώς, στο Monster Hunter Generations εμφανίζεται το πρόβλημα που έχουν και τα περισσότερα games με online multiplayer στο 3DS και αυτό δεν είναι άλλο από την δυσκολία επικοινωνίας με τους συμπαίκτες σας. Ναι, υπάρχουν προκαθορισμένες λέξεις και φράσεις που βοηθούν, όμως πάνω στην ένταση της μάχης με έναν πανίσχυρο εχθρό θα δυσκολευτείτε να εκφράσετε ακριβώς αυτό που θέλετε έχοντας την προσοχή σας στο παιχνίδι. Όπως και να έχει, αν έχετε παίξει κι άλλα online games στο 3DS, θα δείτε ότι το Action RPG της Capcom λειτουργεί τουλάχιστον καλά για τα standards της συγκεκριμένης κονσόλας.

Μικρές αλλαγές, υψηλό επίπεδο
Οι αλλαγές του Monster Hunter Generations σε σχέση με τον προκάτοχό του στον οπτικό τομέα δεν είναι μεγάλες, αν υπάρχουν. Όμως το αποτέλεσμα που βλέπετε στην μικρή οθόνη του 3DS είναι άκρως ικανοποιητικό, ειδικότερα στον σχεδιασμό τεράτων, αλλά και των χαρακτήρων σε χωριά. Το 3D εφέ αξιοποιείται πλήρως και η εικόνα γίνεται ακόμα καλύτερη αν παίζετε σε New 3DS. Μόνο παράπονο ότι ορισμένα σημεία του χάρτη μοιάζουν άδεια, πιθανότατα έτσι ώστε ο μεγάλος αριθμός αντικειμένων να μην ρίξει τα frames του παιχνιδιού. Αυτή την λεπτομέρεια όμως δεν θα την συναντήσετε συχνά.

Τα μουσικά θέματα της τελευταίας προσθήκης της σειράς από την Capcom είναι άκρως ξεσηκωτικά και θα σας δώσουν τις απαραίτητες ενέσεις ανύψωσης ηθικού προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις μάχες που έχετε μπροστά σας. Μπορεί ορισμένες φορές να νιώσετε ότι η μουσική είναι επαναλαμβανόμενη, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό σε ένα παιχνίδι που μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε τις 100 ώρες.

monster hunter generations 4
Πετυχαίνει χωρίς μεγάλη προσπάθεια
Η Capcom ακολούθησε τον ασφαλή δρόμο στην ανάπτυξη του Monster Hunter Generations. Με μοναδικές ουσιώδεις προσθήκες τα Hunter Arts και τα Hunting Styles, η ιαπωνική εταιρεία πήρε τα καλύτερα στοιχεία της σειράς και αφού τα γυάλισε καλά, παρήγαγε το αποτέλεσμα. Αυτή η συνταγή όμως έχει έναν εθιστικό χαρακτήρα που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Αντιθέτως, ο συνεχής ορισμός νέων στόχων θα καλύψει όλες τις εξαναγκαστικές σας τάσεις και θα σας καθηλώσει μπροστά από την μικρή οθόνη του 3DS.

Θετικά:
- Τεράστιο περιεχόμενο
- Σημαντικές προσθήκες στο σύστημα μάχης
- Φανταστικό online co-op
- Ατελείωτο customization
- Άρτιος οπτικός τομέας
- Αναλυτικά tutorials

Αρνητικά:
- Σχεδόν αποκλειστική χρήση παλαιότερων τεράτων και χωριών
- Δυσκολία επικοινωνίας στο online
- Απουσία σεναρίου

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.1

Συνεχίζει επάξια την κληρονομιά των προκατόχων του.

Μάνος Μαρίνος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 04/04/2017 13:47
Ωραίο φαίνεται, θα ήθελα να δω τη σειρά και πέρα από φορητές κονσόλες αν δινόταν ποτέ η δυνατότητα.
#2 KConstantine (Level 12) 04/04/2017 15:16
Το παιχνίδι φαίνεται ωραίο και ενδιαφέρον. Δεν προσπαθεί πολύ σκληρά, και κάνει πειραματισμούς ταυτόχρονα. Πετυχημένη συνταγή.

Quoting Shikabane_Hime7:
Ωραίο φαίνεται, θα ήθελα να δω τη σειρά και πέρα από φορητές κονσόλες αν δινόταν ποτέ η δυνατότητα.


Θα θέλαμε όλοι να βγει emulator για 3DS σε PC. Όταν γίνει, άπειρο κάψιμο.
Score 8.1
8.06 User Score
(8 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Capcom
Publisher: Capcom
Διάθεση:
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 15/7/16
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification