Reviews Resident Evil 6 (Xbox One)
Comments (2)

Resident Evil 6 (Xbox One) Hot

Νεκρανάσταση σε HD.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/3c/87/1e/resident-evil-6-xbox-one-box-49-1460572647.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Νεκρανάσταση σε HD.

Οι φίλοι της σειράς Resident Evil έχουν κάθε λόγο να είναι πανευτυχείς, καθώς μέσα σε λίγους μήνες έχουμε δει το Resident Evil HD Remaster, το Resident Evil Revelations 2 και το Resident Evil Zero HD Remaster. Φυσικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι η Capcom προσπαθεί να "ξεζουμίσει" το άκρως επιτυχημένο franchise της, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς από την στιγμή που οι HD επανακυκλοφορίες ξεπουλούν σαν ζεστά ψωμάκια, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ιαπωνική εταιρεία για την στρατηγική που ακολουθεί.

Την δεδομένη χρονική στιγμή περιμένουμε ένα ακόμη κύμα επανακυκλοφοριών, καθώς τα Resident Evil 4, 5, και 6 θα μεταφερθούν σε αμφότερα τα PS4 και Xbox One, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η HD Remaster έκδοση του Resident Evil 2. Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με το Resident Evil 6, το οποίο έφτασε πριν από λίγες μέρες στις κονσόλες όγδοης οικιακής γενιάς. Καταφέρνει όμως να προσφέρει κάτι διαφορετικό ή αποτελεί ένα απλό 1080p/60fps port από την PC έκδοση που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013;

To μαύρο πρόβατο
Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου στο review της PS3 έκδοσης του Resident Evil είχαμε γράψει ότι η σειρά έχει εμφανώς χάσει τον προσανατολισμό της. Την ίδια ακριβώς άποψη εξακολουθούμε να έχουμε και σήμερα, καθώς ο παραγκωνισμός των Survival Horror στοιχείων και η εμμονή σε ένα τυπικό Third-Person Shooter μοτίβο στον τομέα του gameplay καθιστούν το έκτο κεφάλαιο της σειράς ως το χειρότερο στην εικοσαετή ιστορία της.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν κρίνουμε το Resident Evil 6 ως ένα καθαρόαιμο Third-Person Shooter, παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στον σχεδιασμό του και στους μηχανισμούς του gameplay του. Ένα από αυτά είναι η κατάχρηση των quick-time events και σαν μην έφτανε αυτό το χρονικό περιθώριο που έχετε στην διάθεσή σας για να πατήσετε το εκάστοτε κουμπί ή για να περιστρέψετε σαν μανιακοί τον αριστερό αναλογικό μοχλό είναι εξαιρετικά μικρό. Το κυριότερο πάντως πρόβλημα αφορά αυτό καθεαυτό το gameplay, το οποίο δίχως ίχνος αμφιβολίας είναι εξαιρετικά επαναλαμβανόμενο. Είναι τόσο επαναλαμβανόμενο που μπορεί να περιγραφεί μόλις με μία φράση: "σκότωσε τα zombies, μάζεψε ammo, κάνε reload και σκότωσε ξανά".

Ακόμη και ο survival χαρακτήρας της σειράς έχει χαθεί, καθώς στο Resident Evil 6 ακολουθείτε μια άκρως γραμμική διαδρομή, χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε το περιβάλλον για να βρείτε πυρομαχικά. Αντίθετα τα περισσότερα εξ' αυτών "πέφτουν" από τους εχθρούς που σκοτώνετε, οι οποίοι μάλιστα σε αρκετά σημεία κάνουν respawn και κατ' επέκταση μπορείτε να κάνετε farm τόσο πυρομαχικά, όσο και πολύτιμα skill points που σας επιτρέπουν να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας. Το γεγονός αυτό βέβαια μειώνει δραστικά τον βαθμό πρόκλησης των boss fights, επιτρέποντάς σας να κάνετε farm πυρομαχικά από τα zombies ή τα J'avo που περιφέρονται γύρω από το εκάστοτε boss.

Θα είμαστε άδικοι πάντως αν κατακρίνουμε την συνολική αντοχή του Resident Evil 6 στον χρόνο, καθώς με τέσσερα ξεχωριστά campaigns, ένα για κάθε χαρακτήρα (Leon Kennedy, Chris Redfield, Jake Muller και Ada Wong) θα σας κρατήσει συντροφιά για τουλάχιστον 25-30 ώρες. Το campaign του Chris Redfield πάντως είναι μακράν το χειρότερο εκ των τεσσάρων που συναντάμε εδώ, καθώς σε γενικές γραμμές θυμίζει το Resident Evil: Operation Racoon City.

Ακόμη περισσότερα modes
Πέρα από το campaign, το οποίο μπορεί επίσης να παιχθεί co-op είτε offline (split-screen), είτε online (drop-in/drop-out), στο Resident Evil 6 συναντάμε επίσης τα Agent Hunt, Mercenaries (και τη No Mercy παραλλαγή του), Siege, Onslaught, Predator και Survivors. Τα τρία τελευταία είχαν διατεθεί με την μορφή DLC πριν από μερικά χρόνια, εδώ όμως περιλαμβάνονται εντελώς δωρεάν.


H δημιουργία της Capcom υστερεί ποιοτικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για έλλειψη περιεχομένου, καθώς τα τέσσερα campaigns και τα επτά εξτρά modes θα σας κρατήσουν απασχολημένους για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Το Onslaught είναι ένα ανταγωνιστικό mode, στο οποίο εσείς και ο αντίπαλος σας εξολοθρεύετε εχθρούς προσπαθώντας να κάνετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο combo. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να σπάσετε το combo σας και να στείλετε όσους εχθρούς είχατε σκοτώσει μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή στον χάρτη του αντιπάλου σας. Αν μάλιστα ο μετρητής του combo φτάσει στο 30 τότε η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα και όπως είναι φυσικό ο αντίπαλός σας δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει όταν από το πουθενά θα σκάσουν 30 επιπλέον zombies στον χάρτη του. Ένα επίσης ενδιαφέρον mode είναι και το Predator, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν 2-6 παίκτες. Στο Predator ένας παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Ustanak (ένα από τα bosses του Resident Evil 6) και οι υπόλοιποι προσπαθούν να συνεργαστούν σαν ομάδα για να το σκοτώσουν. Το Survivors από την άλλη αποτελεί ένα τυπικό Team Deathmatch mode και ως εκ τούτου δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Εάν λάβουμε υπόψη μας όλα τα παραπάνω είναι φανερό ότι η νέα έκδοση του Resident Evil 6 αποτελεί ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πακέτο, καθώς προσφέρει μια πλειάδα διαφορετικών modes. To πρόβλημα είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν ελάχιστοι παίκτες στους servers του και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να απολαύσετε τα online modes του. Για παράδειγμα, όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να παίξουμε ένα session στο Predator mode ή στο Survivors με full party. Πιστέψτε μας δεν έχει ιδιαίτερη πλάκα να προσπαθείς να ρίξεις ένα Ustanak μόνος σου ή να παίζεις Team Deathmatch με άνισες ομάδες (λόγου χάρη ένας παίκτης στην μια ομάδα και δύο στην άλλη).

Τα 60fps κάνουν την διαφορά
Η παρούσα Xbox One έκδοση του Resident Evil 6 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πρωτότυπη PC έκδοση, καθώς σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε το έκτο κεφάλαιο της σειράς σε native HD ανάλυση, αλλά και στα 60fps. Οι διαφορές με την PC έκδοση που κυκλοφόρησε το 2013 είναι απειροελάχιστες, αλλά χαοτικές σε σύγκριση με τις πρωτότυπες console εκδόσεις. Παίζοντας το 2012 στο PS3 είχαμε παρατηρήσει τραγικές πτώσεις του frame rate στα 15fps που είχαν άμεσο αντίκτυπο στην απόκριση των controls. Πλέον τα 60fps αναδεικνύουν τo Third-Person Shooter ύφος της εν λόγω δημιουργίας και σε γενικές γραμμές βελτιώνουν σημαντικά το gameplay.


Η HD απεικόνιση πάντως δεν αρκεί για να κρύψει τις ατέλειες του Resident Evil 6 στον τομέα του anti-aliasing, οι οποίες προέρχονται ως ένα βαθμό από την χρήση deferred rendering τεχνολογίας στον φωτισμό. To post-processing anti-aliasing που χρησιμοποιείται εδώ είναι της μορφής MSAA και δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με την πρωτότυπη edge-smoothing τεχνική που είδαμε στις εκδόσεις για PS3 και Xbox 360, εντούτοις κάποια textures εξακολουθούν να είναι υπέρ του δέοντος "θολά".

Άλλο ένα HD remaster από την Capcom
Στην περίπτωση που κάποιος από εσάς έχει ασχοληθεί με την έκδοση του Resident Evil 6 στα PC δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο για να προμηθευτεί τη νέα HD έκδοση. Εάν βέβαια είχατε παίξει το έκτο κεφάλαιο της σειράς μόνο στο PS3 ή το Xbox 360 σας, η τελευταία πρόταση της Capcom μπορεί να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη έκδοση του Resident Evil 6, καθώς σας επιτρέπει να το απολαύσετε στα 1080p/60fps και παράλληλα σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα DLC του. Όπως και να έχει πάντως το γεγονός ότι το Resident Evil 6 απευθύνεται καθαρά στους σκληροπυρηνικούς φίλους της σειράς δεν αλλάζει, καθώς το gameplay του είναι σαφώς υποδεέστερο σε σχέση με τους προκατόχους του. Εάν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία λοιπόν προσεγγίστε το με επιφύλαξη.

Θετικά:
- Native HD ανάλυση
- Σταθερό frame rate στα 60fps και άμεση απόκριση των controls
- Τέσσερα campaigns και πληθώρα διαθέσιμων modes
- Μεγάλη διάρκεια
- Χαμηλή τιμή διάθεσης

Αρνητικά:
- Ανούσια και εκνευριστικά quick-time events
- Μονοδιάστατο gameplay και εύκολα boss fights
- H αλλοίωση της Survival Horror ταυτότητας της σειράς
- Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο anti-aliasing

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.1

Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε το έκτο κεφάλαιο της σειράς στην περίπτωση που δεν το είχατε παίξει στα PC.

Παντελής Δασκαλέλος 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Τα Resident Evil 4,5,6 σε PS4 και Xbox One

[Αρχική Δημοσίευση: 25/5/16] Η Capcom ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών Resident Evil games για PS4 κα...
Posted (26 Oct 2016)

Φήμη: Resident Evil 6 για PS4 και Xbox One

Το Κορεάτικο site αξιολόγησης νέων προϊόντων έχει αναρτήσ...
Posted (24 Nov 2015)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 Glamorous (Level 27) 15/04/2016 15:39
Σίγουρα το μεγάλο θετικό είναι ότι τρέχει στα 60frames και η χαμηλή τιμή του αποτελεί κίνητρο αγοράς. Παρόλα αυτά, το γεγονός πως η σειρά δεν είναι πλέον survival, πιστεύω έχει στοιχήσει στους fans και στην Capcom.
#2 +1 Efane (Level 23) 15/04/2016 16:32
Η αλήθεια είναι ότι στο PC δεν με είχε ενθουσιάσει καθόλου. Το βρήκα τραγικά ενοχλητικό στον χειρισμό του και όπως γράψαν και τα παιδιά δεν το βρήκα καθόλου survival. Η βαθμολογία είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Αν το πάρω λόγω χαμηλής τιμής , η αλήθεια να λέγεται.
Score 7.1
User Score ( 8 votes ) 7.13
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure/Third-Person Shooter
Developer: Capcom
Publisher: Capcom
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players: 1-2 (2-6 ανταγωνιστικό multiplayer)
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 29/3/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification