Reviews Uncharted 2: Among Thieves (PS3)
PS3  
Comments (23)

Uncharted 2: Among Thieves (PS3) Hot

Ο Nathan Drake επιστρέφει σε ένα απίστευτο παιχνίδι δράσης και περιπέτειας!

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ο Nathan Drake επιστρέφει σε ένα απίστευτο παιχνίδι δράσης και περιπέτειας!
Το Uncharted ήτανε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι δράσης για το Playstation 3. Η Naughty Dog, προγραμματιστική εταιρεία της Sony, είχε εντυπωσιάσει με την πολύ καλή δουλειά της μιας και δημιούργησε έναν άκρως ατμοσφαιρικό τίτλο κι έναν συμπαθέστατο σε όλους πρωταγωνιστή, ο οποίος άνετα θα μπορούσε να ενσαρκωθεί στη μεγάλη οθόνη. Πέρα από το gameplay του Uncharted, οι τομείς στους οποίους ξεχώρισε ήτανε τα γραφικά και ο ήχος, τα οποία εκμεταλλεύονταν άριστα τις δυνατότητες της κονσόλας της Sony.


Σενάριο
Βρισκόμαστε δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους. Ο πρωταγωνιστής είναι για άλλη μια φορά ο Nathan Drake (εν συντομία Nate), τον οποίο και χειρίζεστε. Δύο παλιοί του γνώριμοι, ο Harry Flynn και η Chloe Frazer, τον προσκαλούν να έρθει μαζί τους και να κυνηγήσουν ιστορικά κειμήλια και θησαυρούς του μεγάλου Μάρκο Πόλο, που αφορούσαν ταξίδι του γνωστού εξερευνητή στην Κίνα, το 1292. Ως γνωστόν, ο Μάρκο Πόλο τότε ξεκίνησε από την Κίνα με 14 πλοία και 600 ναύτες, αλλά έφτασε στον προορισμό του ενάμιση χρόνο μετά με ένα πλοίο και 18 ναύτες! Ο Μάρκο Πόλο είχε περιγράψει το ταξίδι του στο βιβλίο του, αλλά ποτέ δεν αποκάλυψε τι απέγιναν τα χαμένα πλοία του. Τώρα, ο Nate θα αποδεχτεί την πρόσκληση των δύο γνωστών του κι έτσι θα ξεκινήσει το ταξίδι τους προς νέους μυστικούς προορισμούς.

Γενικά περί Gameplay
Το Uncharted 2 είναι ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι δράσης, το οποίο δεν θα σας παιδέψει ανεξάρτητα από το επίπεδό σας. Αν έχετε ξαναπαίξει το πρώτο μέρος τότε από τα τέσσερα διαθέσιμα επίπεδα δυσκολίας (Very Easy, Easy, Normal και Hard), σας προτείνουμε το Normal, μιας και οι μάχες με τις ανταλλαγές πυροβολισμών είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μια πολύ απλή διαδικασία. Υπάρχει βέβαια και ένα πέμπτο επίπεδο δυσκολίας, το “Crusing”, το οποίο ξεκλειδώνει όταν τερματίσετε το παιχνίδι.

 
 

Η δράση ξεκινάει αυτή τη φορά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ξυπνάτε σε ένα τρένο, το οποίο οδεύει προς τον γκρεμό. Εκείνη τη στιγμή, το μισό τρένο πέφτει απ’ τον γκρεμό κι εσείς καλείστε να κάνετε τα κλασικά parkour ακροβατικά σας για να ανεβείτε προς τα πάνω. Είναι φανερό λοιπόν, ότι την δεδομένη στιγμή βρίσκεστε σε ένα προχωρημένο σημείο της ιστορίας. Μόλις καταφέρετε και αναρριχηθείτε σε σίγουρο έδαφος, το πλάνο θα αλλάξει και ο σκηνοθέτης θα σας δείξει την στιγμή στην οποία ο Nate δέχεται την πρόσκληση από τους δύο φίλος του. Από εκεί κι έπειτα, θα ακολουθήσουν κι άλλα μπρος-πίσω στον χρόνο. Η πλοκή εκτυλίσσεται πολύ ευχάριστα και αυτό σίγουρα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα, ιδιαίτερα αν είστε απαιτητικοί σε τέτοια θέματα.

Είμαι φουλ ερωτευμένος με την πάρτη σου
Για άλλη μια φορά, ο Nate ερωτεύεται και μάλιστα αυτή τη φορά δεν πρόκειται απλά για φλερτ, όπως με την Elena Fischer, αλλά για σχέση. Η πρωταγωνίστρια του sequel είναι η Chloe Frazer, η οποία σε αντίθεση με την ξανθιά δημοσιογράφο του πρώτου μέρους, είναι μελαχρινή με απίστευτα γαλάζια μάτια, τολμούμε να πούμε (κι ελπίζουμε να μη θεωρηθεί ιεροσυλία) ότι βάζει κάτω ακόμα και την Lara Croft. Αρκετές φορές θελήσαμε να είμαστε…κι εμείς στη θέση του Nate. Αν παίξετε το παιχνίδι, περιμένουμε σαφώς και τα σχόλιά σας επ’ αυτού!

Χειρισμός και δράση
Στα πρώτα σας βήματα στο παιχνίδι, θα εξοικειωθείτε σταδιακά με τον χειρισμό, ο οποίος δεν διαφέρει σε σχέση με αυτόν του πρώτου μέρους. Για την στόχευση χρησιμοποιούνται τα ίδια κουμπιά, ενώ τα άλματα και τα πιασίματα γίνονται με τρόπο παρόμοιο με αυτό του πρώτου μέρους. Ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε και το οποίο επικροτούμε είναι οι μάχες εξ επαφής. Αν πλησιάσετε κάποιον εχθρό από πίσω τον εξοντώνετε απευθείας πνίγοντάς τον. Αν του επιτεθείτε από μπροστά, μπορείτε πατώντας γρήγορα το τετράγωνο να αρχίσετε να τον γρονθοκοπείτε, να τον κλωτσάτε, να τον κουτουλάτε ή να επιχειρείτε λαβές επάνω του. Όλα αυτά γίνονται αυτόματα, ενώ για να αποφύγετε ένα χτύπημά του θα πρέπει να πατήσετε το τρίγωνο. Οι μάχες αυτές είναι αρκετά διασκεδαστικές και σας βοηθούν να αποφύγετε τις συγκρούσεις, καθώς αν δεν γίνετε αντιληπτοί από τον εχθρό, μπορείτε να βγάλετε αθόρυβα εκτός μάχης μια ολόκληρη ομάδα φρουρών. Ιδιαίτερη πλάκα έχει το σημείο όπου ο Nate κρεμιέται από μεγάλο ύψος και αρπάζει από τον γιακά όποιον φρουρό έχει από πάνω του, ρίχνοντάς τον στο γκρεμό.

Οι βοήθειες που έχετε στο παιχνίδι είναι αρκετές. Καταρχήν η βασικότερη βοήθεια είναι ότι όταν είστε ήδη κρεμασμένος, δεν σας επιτρέπεται να πηδήξετε σε σημείο όπου θα καταλήξετε στον γκρεμό. Μία ακόμη βοήθεια είναι τα hints. Πατώντας το πάνω μέρος του D-Pad θα σας εμφανιστεί κάθε φορά μία συμβουλή για το τι θα πρέπει να κάνετε στην επόμενη κίνησή σας. Έτσι, ακόμα κι αν είστε άσχετοι από Adventures, θα μπορέσετε να λύσετε τους μικρούς γρίφους και να προχωρήσετε εύκολα στα επόμενα σημεία. Τέλος, υπάρχουν φυσικά και οι βοήθειες των συμπολεμιστών σας, οι οποίοι αυτή τη φορά τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα στις μάχες (σκοτώνουν κανέναν που και που), ενώ συνεργάζονται μαζί σας για την επίλυση των γρίφων. Η πιο συνηθισμένη συνεργασία είναι το «σκαλοπατάκι», όπου ο ένας απ’ τους δύο πρωταγωνιστές βοηθάει τον άλλο να σηκωθεί ψηλά για να κατεβάσει μια σκάλα, ένα σκοινί, η οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει τους ήρωες του παιχνιδιού να ανέβουν σε κάποιο ύψωμα.

Η δράση του Uncharted 2: Among Thieves είναι για άλλη μια φορά ανελέητη. Εκτός από τις αναζητήσεις και τις απλές ανταλλαγές πυροβολισμών, υπάρχουν καταδιώξεις με οχήματα, επιθέσεις από ελικόπτερα, αναπάντεχα περιστατικά την ώρα που σκαρφαλώνετε και γενικά διάφορες σκηνές που κόβουν την ανάσα. Τα σκηνικά αυτά θυμίζουν ταινία του Hollywood και στόχο τους έχουν να σας κρατάνε σε εγρήγορση. Βέβαια, για άλλη μια φορά η βάση των γρίφων είναι το parkour, το οποίο είναι και φέτος αρκετά επικίνδυνο. Υπάρχουν όμως και γρίφοι που απαιτούν απλά να βρείτε και να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε πόρτες και συναγερμούς ή να σπρώξετε αντικείμενα, πατώντας το τρίγωνο από το controller σας.

Η τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών σας, ακολουθεί τα ίδια επιτυχημένα πρότυπα με πέρυσι. Οι περισσότεροι κακοποιοί είναι αρκετά έξυπνοι στις κινήσεις τους. Σας πλαγιοκοπούν, σας πετούν χειροβομβίδες και γενικά σας κάνουν τη ζωή σας δύσκολή. Δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη βελτίωση φέτος, απλά όσοι έχετε παίξει το πρώτο Uncharted, σίγουρα θα μπορέσετε να προβλέψετε τις κινήσεις τους και να ξέρετε πως θα αντιδράσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, παρατηρήσαμε ότι οι φρουροί είναι επιρρεπής όταν δεν γνωρίζουν την παρουσία τους. Μπορεί για παράδειγμα να απέχετε από αυτούς γύρω στα 20 μέτρα, ο καιρός να είναι αίθριος αλλά εσείς κατά έναν περίεργο τρόπο να μην φαίνεστε. Αυτό έγινε κυρίως για να υπάρχει εκμετάλλευση του νέου συστήματος κάλυψης.

Οπλοστάσιο
Στα όπλα του παιχνιδιού θα συναντήσετε ένα ρεπερτόριο παρόμοιο με αυτό της πρώτης έκδοσης, με κάποιες προσθήκες. Καταρχήν υπάρχει το κλασικό πιστόλι, το uzi, οι χειροβομβίδες, καθώς και τριών ειδών αυτόματα. Σε πιο εξελιγμένα επίπεδα θα χειριστείτε snipers, miniguns, M32 hammers (ρουκετοβόλα), μέχρι και crossbows, τα οποία επιφέρουν αθόρυβα και ακαριαία χτυπήματα. Το απόλυτο όπλο όμως είναι το RPG, το οποίο εκτοξεύει πυραύλους που θα σας χρησιμεύσουν για τις πολύ δύσκολες περιπτώσεις! Φέτος, υπάρχει και η αλεξίσφαιρη ασπίδα, την οποία βρίσκετε από τους εχθρούς σας και που μπορεί να χρησιμεύσει ως κάλυψη στα πυρά εν κινήσει.

Το αρνητικό και φέτος είναι ότι μπορείτε να κρατήσετε μόλις δύο όπλα (πιστόλι και αυτόματο), ενώ το θέμα με την έλλειψη πυρομαχικών παραμένει για άλλη μια φορά. Συγκεκριμένα, για τα αυτόματα μπορείτε να κουβαλήσετε μέχρι έναν συγκεκριμένο αριθμό από σφαίρες (πάνω-κάτω γύρω στις 100, ανάλογα με το όπλο), άρα αρκετές φορές θα κληθείτε να δουλέψετε μόνο με το πιστόλι σας. Πολύ ευχάριστη προσθήκη είναι η αλλαγή ρίψης της χειροβομβίδας, η οποία γίνεται άμεσα κρατώντας το L1 και πατώντας το L2. Αυτό σας λύνει τα χέρια, καθώς μπορείτε ταυτόχρονα να πυροβολείτε. Σε συνδυασμό δε με τις melee επιθέσεις που προαναφέραμε, όλα αυτά σας δίνουν το πλεονέκτημα της άμεσης αντίδρασης απέναντι στους εχθρούς.

Παρατηρήσεις
Ένα αρνητικό σημείο του παιχνιδιού, το οποίο θα σας απασχολεί μόνο ανά διαστήματα, είναι η κάμερα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η κάμερα κάνει ορισμένα αναπάντεχα zoom in ή και zoom out, την στιγμή που αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι μία οπτική 6-7 μέτρων πίσω από τον χαρακτήρα σας για να αντιλαμβάνεστε πραγματικά τι γίνεται γύρω σας. Ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι σε ορισμένα σημεία δεν γνωρίζετε πραγματικά σε ποιο σημείο θα πρέπει να εκτελέσετε το επόμενο parkour και το hint δεν προλαβαίνει καν να εμφανιστεί γιατί σας την έχουν ήδη πέσει άσχημα! Ευτυχώς οι περιπτώσεις αυτές είναι μόλις 2-3 και με ένα ψάξιμο στο youtube θα μπορέσετε να «ξεκολλήσετε» άμεσα.

Η κινηματογραφική πλοκή, οι μεγάλες ανατροπές στη δράση και το νέο multiplayer mode, κάνουν το Uncharted 2 τον απόλυτο τίτλο δράσης για φέτος, από κάθε άποψη


Κατά την διάρκεια της αναζήτησής σας θα συναντήσετε για άλλη μια φορά διάφορους θησαυρούς. Αρκεί βέβαια να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και να ψάχνετε σε όλα τα σημεία. Η πλάκα είναι ότι η Naughty Dog εισήγαγε κι ορισμένα εντελώς «κουφά» achievements. Για να αντιληφθείτε τι λέμε, σκεφτείτε ότι σε ένα σημείο της ιστορίας, ξεκλειδώνετε achievement αν…κολυμπήσετε σε μία πισίνα. Εκεί βέβαια γίνεται κι ο κατάλληλος χαβαλές από τους πρωταγωνιστές.

Το Uncharted 2: Among Thieves θα σας προσφέρει τουλάχιστον 12 ώρες gameplay time για το Single-Player campaign. Αλλά αν νομίζετε ότι τελειώσατε εκεί τότε κάνετε λάθος. Για ρίξτε μια ματιά στην από κάτω παράγραφο.

Multiplayer
Μία μεγάλη προσθήκη, που θα αυξήσει για φέτος την αντοχή του παιχνιδιού στο χρόνο, είναι το multiplayer mode. H Naughty Dog σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε online με άλλους χρήστες στα εξής modes: Deathmatch, Elimination, Objectives, Ranked, All Competitive modes, Co-Op Objective και Co-Op arena. Χαμός, έτσι; Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά. Τo Deathmatch είναι τα κλασικό mode, στο οποίο θα πρέπει η μία ομάδα να σκοτώσει περισσότερες φορές την άλλη. Στο Elimination υπάρχουνε γύροι και μία ομάδα κερδίζει την άλλη σε έναν γύρο μόνο όταν σκοτώσει όλους τους στρατιώτες της. Το Ranked είναι ένα Deathmatch που περιλαμβάνει μέσα του και αποστολές, το All Competitive moves έχει συνδυασμό των παραπάνω modes, ενώ τέλος στα δύο τελευταία modes θα πρέπει να συνεργαστείτε με άλλους χρήστες.

Το Co-Op objective περιλαμβάνει αποστολές στις οποίες συμμετέχετε τρεις χρήστες μαζί, ενώ σας δίνονται τυχαία ένας εκ των Nathan Drake, Elena Fischer και Chloe Frazer. Οι αποστολές αυτές είναι παρμένες μέσα από το παιχνίδι με ορισμένες παραλλαγές. Γενικά έχουν αυξημένη δυσκολία, καθώς οι εχθροί είναι ατελείωτοι και σας επιτίθενται κατά κύματα. Αν κάποιος απ’ τους χρήστες σκοτωθεί, τότε έχετε την ευκαιρία να τον κάνετε revive. Αν πεθάνετε και οι τρεις χρήστες τότε χάνετε μία από τις τρεις ευκαιρίες ολοκλήρωσης της αποστολής και συνεχίζετε από το τελευταίο checkpoint.


Τα modes στα οποία αναμετριέστε μεταξύ σας είναι αρκετά, αλλά οι χάρτες είναι σχετικά λίγοι. Πριν από κάθε αναμέτρηση, όλοι οι χρήστες ψηφίζετε για τον χάρτη που θα παίξετε, ενώ σας δίνεται τυχαία είτε η ομάδα των ηρώων, είτε η ομάδα των τρομοκρατών, η οποία φοράει μάσκες και ειδικές στολές. Εσείς θα πρέπει να έχετε φροντίσει από πριν να επιλέξετε έναν επιθυμητό χαρακτήρα ώστε αν σας τύχει η ομάδα των ηρώων να έχετε αυτόν που επιθυμείτε. Στα παιχνίδια με πολλούς χρήστες συμμετέχουν έως 10 παίκτες και είναι ευτυχές το ότι οι servers δεν έχουν καθόλου lag. Το δυσάρεστο όμως είναι ότι υπάρχει αργό σύστημα σύνδεσης, όπως επίσης και αρκετά disconnections, άρα καλό είναι να έχετε μια πολύ καλή σύνδεση για να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Τέλος, ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει ίση κατανομή των χρηστών στις ομάδες. Μπορεί δηλαδή στη μία ομάδα να υπάρχουν χρήστες με 20 και 30 level και στην άλλη άτομα κάτω του Level 10. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε είναι μειονέκτημα για τους λιγότερο έμπειρους.

Γραφικά
Το Uncharted 2 συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση του πρώτου μέρους. Η ολοκαίνουργια Naughty Dog Game Engine 2 λειτουργεί άψογα και με πολύ καλό σχεδιασμό στα physics. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρουμε ότι ο Nate προστατεύει τον εαυτό του όταν πλησιάζει σε φωτιά, ενώ ουδέποτε συγκρούεται με κάποιον χαρακτήρα ενώ τρέχει, καθώς οι συνάδελφοί του παραμερίζουν για να περάσει από μπροστά τους. Οι εκφράσεις στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών είναι άκρως ρεαλιστικές, το lipsync πάρα πολύ καλό και ο σχεδιασμός στα περιβάλλοντα λεπτομερής με όλη την σημασία της λέξης. Υπάρχουν βέβαια κάποιες μικροατέλειες, όπως στο anti-aliasing μικροαντικειμένων ή στο ότι όταν περνάτε πάνω από νεκρούς, το πόδι σας είναι σαν να βρίσκεται μέσα στο σώμα τους, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολα ορατές στο μάτι ενός μέσου χρήστη.

Η άγρια ομορφιά του Uncharted 2 είναι κρυμμένη στα τοπία που θα συναντήσετε. Υπάρχουν αποστολές σε ζούγκλες, χιόνια, κατακόμβες, οροπέδια και γενικά εξωτικές τοποθεσίες κάθε είδους, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσουν με τον σχεδιασμό τους.

Ήχος
Ο ηθοποιός Nolan North συμμετέχει για άλλη μια φορά στα φωνητικά, υποδυόμενος τον Nathan Drake κι αυτό είναι για όλους τους παλιούς χρήστες της σειράς ότι πιο ευχάριστο. Την Chloe Frazer υποδύεται η Claudia Black και την ερμηνεύει εξίσου εντυπωσιακά. Όσο για τους υπόλοιπους τομείς, η μουσική εμφανίζεται στις αποστολές του Single-Player Mode κι έχει έντονο ρυθμό όταν πρέπει, ενώ οι πυροβολισμοί και τα ηχητικά εφέ από τις κραυγές, τις συμπλοκές ή ακόμα και τις ανάσες των πρωταγωνιστών είναι άκρως λεπτομερή και προσεγμένα. Φυσικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οι ευχάριστες χιουμοριστικές ατάκες των πρωταγωνιστών θυμίζουν έντονα κινηματογραφική ταινία και δίνουν ένα 10 με τόνο στην πολύ καλή προσπάθεια των πρωταγωνιστών.  

Επίλογος
Το Uncharted 2: Among Thieves είναι ο ορισμός του Action Shooter. Τα έχει όλα και συμφέρει. Πραγματικά δύσκολα μπορεί κανείς να βρει έναν τόσο επιτυχημένο συνδυασμό εμφάνισης, ατμόσφαιρας και gameplay σε ένα μόνο πακέτο. Περιλαμβάνει μάλιστα ένα πολύ δυνατό Multiplayer mode το οποίο ήτανε άκρως απαραίτητο και που θα κάνει πραγματικά τα λεφτά σας να πιάσουν τόπο.

Θετικά:
- Προηγμένα physics
- Γρήγορη δράση
- Εντυπωσιακά οπτικά εφέ
- Κινηματογραφική πλοκή
- Προσεγμένοι διάλογοι
- Οι μάχες εξ επαφής
- Ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λόγω του Multiplayer Mode

Αρνητικά:
- Η επανάληψη των ίδιων γρίφων και μικρά θέματα με την κάμερα
- Αν έχετε παίξει το πρώτο μέρος, τότε θα σας φανεί πολύ εύκολο
- Ορισμένα error connections στο multiplayer mode

Βαθμολογία
Γραφικά: 9.5
Ήχος: 10
Gameplay: 9
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 9.5

Το Uncharted 2 είναι για το 2009 το καλύτερο παιχνίδι δράσης για το Playstation 3. Αποκτήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

Average user rating from: 2 user(s)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
8.5

Uncharted 2: Among Thieves

Το 2009, όταν και βγήκε το εν λόγω παιχνίδι, ήταν μια χρονιά με αρκετά δυνατούς τίτλους. Ανάμεσα στα Batman: Arkham Asylum, Tomb Raider: Underworld, Burnout Paradise και πολλούς άλλους αξιόλογους τίτλους, το Uncharted 2 ήταν αυτό που ανακυρήχθηκε από πολλούς ως Game of the Year. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα αποφασίζει κανείς σε έναν μόνο τίτλο για το βραβείο αυτό. Παρόλα αυτά, το Uncharted 2 επάξια διεκδίκησε αυτή τη θέση και δεν μπορούσε κανείς εύκολα να φέρει αντίλογο σε αυτό το γεγονός.

Η ιστορία μας ξεκινά σε ένα χιονισμένο βουνό, όπου ο Nathan είναι αιμόφυρτος μέσα σε ένα τραίνο, για λόγους που αποκαλύπτονται αργότερα. Αφού καταφέρουμε να αποδράσουμε από το τραίνο πριν πέσει στο γκρεμό, μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο, σε ένα ζεστό μπαρ, όπου απολαμβάνοντας τη μπύρα του, ο Nathan δέχεται επισκέψεις από δύο παλιούς γνωστούς για ένα νέο θησαυρό που ανακάλυψε στα ταξίδια του ο Marco Polo. Από εκεί και πέρα, η περιπέτεια ξεκινά.

[b]Gameplay[/b]

Ξεκινώντας από κάποια βασικά πράγματα, υπάρχουν κάποιες προσθήκες στο παιχνίδι που μόνο ευχάριστες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Μία από αυτές είναι το stealth κομμάτι του παιχνιδιού. Και λέγοντας αυτό, εννοώ τη δυνατότητα να πλησιάσεις έναν εχθρό από πίσω και να τον αφήσεις αναίσθητο. Εάν εκτελεστεί σωστά, υπάρχει η δυνατότητα να καθαριστεί ένα επίπεδο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε μια σφαίρα. Ακούγεται πιο εύκολο απ'ότι είναι, όμως.

Οι υπόλοιποι χειρισμοί έχουν μείνει περίπου ίδιοι, πέραν κάποιων διορθώσεων με τις χειροβομβίδες και το σημάδι. Προστέθηκαν μάχες σώμα με σώμα, όπου μπορείτε να ξυλοκοπήσετε κάποιον εχθρό ή αντίστοιχα να αποφύγετε μια επίθεση εχθρού εναντίον σας και να γυρίσετε τη μάχη.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι η χρήση companions. Σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού έχετε καποιον μαζί σας για να σας βοηθάει στη μάχη ή να περάσετε κάποιο άλλο σημείο (σκάλες κυρίως). Αν και κατά την άποψή μου ήταν πολύ μεγάλο το κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο ακολουθούσε κάποιος επιπλέον, δεν με έκανε να δυσανασχετίσω ιδιαίτερα με το παιχνίδι. Αντιθέτως, εκτίμησα περισσότερο τα μέρη του παιχνιδιού στα οποία ήμουν μόνος.

[b]Εικόνα - Ήχος[/b]

Στο οπτικοακουστικό μέρος του παιχνιδιού, δεν υπήρξε κάτι το δραματικό. Τα γραφικά θεωρούνταν από τα καλύτερα εκείνης της εποχής, υπάρχουν καλοσχεδιασμένα περιβάλλοντα και η χρωματική παλέτα ήταν κατάλληλη για την εκάστοτε περίπτωση. Τα χρώματα στα περιβάλλοντα της ζούγκλας ήταν ζωντανά και ζεστά, ενώ τα ψυχρά χρώματα ήταν κατάλληλα για τη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας και τη μεταφορά του κλίματος στο μάτι.

Ο ήχος από την άλλη συνοδεύει επάξια αυτή την πανδαισία χρωμάτων και είναι ανάλογος των περιστάσεων. Ενδεχομένως να υπήρχε χώρος για βελτίωση, αλλά ακόμη κι έτσι το αποτέλεσμα παραμένει υψηλών προδιαγραφών και ευχάριστο.

[b]Multiplayer[/b]

Είναι ένα κομμάτι το οποίο, λόγω χρονολογίας, παραμέλησα επι τούτου. Για ο,τιδήποτε πληροφορία θέλει κανείς σχετικά με το θέμα αυτό, μπορεί να διαβάσει κανείς το κεντρικό κείμενο, αν και πλέον δε νομίζω να βρίσκονται παίκτες ακόμη που να ασχολούνται με το online αυτού του παιχνιδιού.

[b]Εν κατακλείδι[/b]

Το Uncharted 2: Among Thieves ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2009. Η ιστορία του ήταν όμορφα συνυφασμένη, ο ήχος και η εικόνα είχαν ιδιαίτερα καλή αρμονία και το gameplay βελτιώθηκε σε σύγκριση με τον πρώτο τίτλο της σειράς.

Εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, είναι η διάρκεια του παιχνιδιού, η οποία φάνηκε μάλλον μικρή. Επιπλέον, το γεγονός ότι σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού έχεις κάποιον να σε ακολουθεί (ή κάποιους για ορισμένες περιπτώσεις), μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα του τύπου "που κάθεται τώρα, εκεί που θέλω να περάσω και δεν κουνιέται;!", κάτι που όμως πιστεύω ότι θα μπρούσε να βελτιωθεί. Γενικά φάνηκε ότι η ΑΙ, έμεινε στάσιμη σε σχέση και με άλλα παιχνίδια, αλλά και με το προηγούμενο μέρος της σειράς.

Παρόλα αυτά, παραμένει ένα ευχάριστο και ολοκληρωμένο παιχνίδι. Και για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω, η βαθμολογία του κατά την άποψή μου είναι [b]8.5[/b]

Was this review helpful to you? 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
9.0

Uncharted 2:Among Thieves

Το Uncharted 2 είναι από τα καλύτερα Action Shooter για το PS3.Ψηφίστηκε Game Of The Year το 2009.Παρακάτω θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο καλό.

Γραφικά
Θα μλήσουμε φυσικά για το πως ήταν στην εποχή τους και όχι για τώρα. Τα γραφικά ήταν εξαιρετικά. Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες , καλοσχεδιασμέναο και στα περιβάλλοντα. Επίσης το παιχνίδι σε πηγαίνει και στα χιόνια, εκεί όπου ζεις πραγματικά την εμπειρία διότι το χιόνι είναι επίσης ρεαλιστικό. Ας εξαιρέσουμε κάποια glitches.

Gameplay
Εμένα μου φάνηκε πολύ εύκολο.Δεν δυσκολεύτηκα σε κάτι ιδιαίτερα. Καταρχάς το gameplay είναι παρόμοιο με του πρώτου .Η ποικιλία όπλων είναι σχετικά μεγάλη. Πάλι μπορείς να κάνεις parkour.Πηδάς από το ένα κτήριο στο άλλο και επίσης μπορείς να πιαστείς και σε σχοινί. Ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο και με εντυπωσίασε πολύ είναι η μάχη σώμα με σώμα. Το παιχνίδι έχει και γρίφους βέβαια. Βασικό αρνητικό κατα την γνώμη μου είναι ότι μπορείς να έχεις στην κατοχή σου μόνο δύο όπλα.Γενικά το gameplay είναι πολύ διασκεδαστικό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σας απογοητεύσει.

Story
Το story για μια ακόμη φορά έχει πολλές συγκινήσεις. Στην ξεκινάτε σε ένα τρένο και μετά σας πηγαίνει πίσω στον χρόνο. Ο Nathan Drake δίνει ρεσιτάλ ξανά με τις ατάκες του και το χιούμορ του αλλά και οι φίλοι του έιναι επίσης εξαιρετικοί.Ένας νέος χαρακτήρας είναι η Chloe Frazer και ο Harry Flyyn.Με την πρώτη ο Nate ερωτεύεται κιόλας.Γενικά η πλοκή είναι σαν μίας ταινίας δράσης.

Διάρκεια
Το παιχνίδι μου φάνηκε πολύ μικρό. Κι εδώ είναι ένα αρνητικό. Το campaign είναι 10 ώρες περίπου. Υπάρχει και multiplayer με το οποίο δεν ασχολήθηκα πολύ.

Το Uncharted 2 είναι καλύτερο από το πρώτο και το τρίτο σίγουρα.Δεν ξέρω κατά πόσο κοντράρει το 4.Σε κάμποσες μέρες θα το αποκτήσω και θα δω αν είναι το κορυφαίο της σειράς ή όχι.

Θετικά
Δυνατό story
Εξαιρετικά γραφικά
Μάχη σώμα με σώμα
Σχετικά μεγάλη ποικιλία όπλων
Δένεσαι με τους χαρακτήρες

Αρνητικά
Πολύ εύκολο
Σχετικά μικρό

Was this review helpful to you? 
 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 aris13panathinaikos (Level 2) 29/10/2009 16:20
PAIXNIDARA!!SE PERIODO POU I LARA EINAI PESMENI IRTHE O DRAKE!!!
#2 +1 Toon-R (Level 12) 01/11/2009 07:22
φαινεται πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο.και αποτι φαινεται...πολυ καλυτερο και απο το tomb raider πλεον!
#3 +1 tsimisde (Level 7) 03/11/2009 16:42
Agree with you
#4 +1 nick_name (Level 6) 25/04/2010 15:58
νομιζω πως ειναι το καλυτερο παιχνιδι του 2009.!εχει πολυ δραση και πολυ ενδιαφερον,σε κραταει με το ιδιο σασπενς μεχρι το τελος.
#5 guards54 (Level 11) 11/02/2011 17:03
mhn geliomaste einai to game pou evgale thn konsola ap to rafi opote kai h synexeia 8a einai super..
#6 olympiakosgk (Level 2) 11/02/2011 17:03
APLA OTI KALUTERO MAZI ME MGS4 KILLZONE2 K GEARS OF WAR EXEI NA EPIDEIKSEI H NEA GENIA ... SE KAPOIES STIGMES ANATRIXIAZW TO POSO TELEIA EINAI TA GRAFIKA TOU K POSO APISTEUTO PAIXNIDI EINAI ... !!!!!
#7 jasla (Level 3) 11/02/2011 17:03
Έχω πάθει πλάκα με αυτό το game. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους ισχυρότερους λόγους για να πάρω το PS3!
#8 Thanasis6123 (Level 1) 11/02/2011 17:03
Συμφωνο.Φαινετε πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο
και πολυ καλυτερο απο τη Lara.Ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια για το 2009!!
#9 xristamati (Level 10) 11/02/2011 17:03
poly kalytero apo to prohgoumeno me entypwsiaka efe kai fantastiko multiplayer mode!
#10 dethmag (Level 3) 11/02/2011 17:03
ΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΕ ΛΕΩ...ΑΛΛΑ 70ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΕΝΑ SINGLE PLAYER CAMPAIGN 6-10ΩΡΩΝ...YEAH WHATEVER
#11 taskounis (Level 9) 11/02/2011 17:03
Πολύ καλό παιχνίδι.Από τα αγαπημένα μου αυτού του είδους.Τίτλος που αξίζει να αγοράσεις την κονσόλα της Sony!
#12 ObsessedGeorge (Level 17) 11/02/2011 17:03
Πραγματικά απίστευτη εμπειρία! Το καλύτερο παιχνίδι του 2009!
#13 The Axeman (Level 3) 11/02/2011 17:03
απο τα καλυτερα παιχνιδια του 2009 (ισωσ το καλυτερο) καηκα αρκετα μαζι του αλλα το διασκεδασα πολυ. ωραια γραφικα , σεναριο , διαλογοι αξιζει
#14 sotirakis13 (Level 10) 11/02/2011 17:03
ενα παιχνιδι το οποιο αξιζει αξιζει τα λεφτα του και δεν απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα
#15 eliminator (Level 26) 11/02/2011 17:03
Τέλειο παιχνίδι!
#16 kiriakos_k23 (Level 13) 20/05/2011 20:42
Μιλάμε για το game σταθμός για το PS3.Κάθε αξιοσέβαστος gamer και μη, πρέπει να το παίξει για να πιστέψει τι μπορούν να φτιάξουν οι developers όταν ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο.Απλ ά αριστούργημα.
#17 eliminator (Level 26) 02/06/2011 18:37
Αυτο το παιχνιδι ειναι τοσο καλο που πιστευω θα συνεχισει να πουλαει για χρονια ακομα.
#18 billy000 (Level 7) 19/06/2011 23:19
Εκπληκτικα γραφικα παρολο που ειναι σε 720p, τελεια ιστορια, και τελεια ολα. Το online ειναι επισης αυτο που θα σε κρατισει στο παιχνιδι για περισσοτερη ωρα
#19 kostisg7 (Level 12) 28/06/2011 03:31
Πραγματικα εκπληκτικο παιχνιδι ισως ενα απο τα αρτιοτερα και πιο διασκεδαστικα παιχνιδια της αγορας.θα διαφωνησω με το review στο σημειο που λετε οτι ειναι πολυ ευκολο.Τα τελευταια chapter ειναι οτι πιο δυσκολο εχω παιξει αλλα συγχρονως οτι πιο διασκεδαστικο.Σ υνοψιζοντας για να μην τα πολυλογς 10αρακι κ απο μενα γιατι πραγματικα το αξιζει
#20 +2 asapas8 (Level 3) 10/07/2013 16:16
Άντε μωρή παιχνιδάρα!
#21 PanosRetroshowcase (Level 11) 11/07/2013 00:53
Πολύ καλό παιχνίδι. Από τα καλύτερα στο είδος του!
#22 +1 SnakeEater (Level 17) 19/09/2013 22:28
τι να πει κανεις γι αυτο τ παιχνιδι.... 4 χρονια μετα το προτιμω απο τα αλλα δυο ...γραφικα τοπια θαυμασια μακαρι μονο να ειχε περισσοτερς πιστες ...απιστευτες ολες πραγματικα...εν α παιχνδι για 10!!!!!!
#23 GeoRaragh (Level 18) 26/07/2016 10:51
Πάρα πολύ καλό παιχνίδι με δράση! Ανώτερο από το 3 και το 1 βέβαια.
Score 9.5
User Score ( 5 votes ) 9.4
User Reviews 8.75
Genre: Action Shooter/Adventure
Developer: Naughty Dog
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 16/10/2009
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification