Ειδήσεις Κονσόλες Nintendo Switch: Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Nintendo Switch: Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Wednesday, 25 Jan 2017  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (7 σχόλια)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c8/e0/9f/nintendo-switch-tv-19-1484299338.jpg
 

Nintendo Switch: Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Λιγότερα αποθέματα από το λανσάρισμα του Wii U. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/10/16] Σύμφωνα με καταχώρηση των Public, το Nintendo Switch θα κοστίζει 400 ευρώ.

Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στην χώρα μας. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης στην Ελλάδα.

Σαφώς ένα κόστος στα 400 ευρώ με την Nintendo να κρύβει τις τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας, μαρτυράει ότι το βάρος έχει δοθεί περισσότερο στη φορητότητα. Σίγουρα τα specs θα είναι ανώτερα από αυτά του Wii U, ωστόσο μένει να δούμε ακριβώς τι θα μας παρέχει το Nintendo Switch, μιας και η τιμή των PS4 και Xbox One έχει πέσει πλέον κάτω από τα 300, ενώ συν τις άλλοις διαθέτουν ήδη μια ευρεία γκάμα από games.

[UPDATE: 27/10/16 - Τον Ιανουάριο οι επίσημες αποκαλύψεις]
 Η Nintendo ανακοίνωσε ότι η επίσημη αποκάλυψη της τιμής και της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Nintendo Switch θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με tweet από την Nintendo of Europe, το Nintendo Switch Presentation 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου στην Ιαπωνία. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί μέσω live stream, ενώ στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο εκπρόσωποι του Τύπου, αναλυτές και εμπορικοί συνεργάτες.

Πέρα από την ημερομηνία κυκλοφορίας, είναι αρκετά πιθανό να πάρουμε και μια πρώτη γεύση των games που θα συνοδεύσουν την κονσόλα στην κυκλοφορία της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ευρωπαϊκή ανακοίνωση δεν αναφέρει αποκάλυψη τιμής σε αντίθεση με την αμερικάνικη και την ιαπωνική. Παρόλα αυτά, θα μπορούμε να υπολογίσουμε την τιμή κατά προσέγγιση με βάση τις τιμές των άλλων περιοχών. Τέλος, φαίνεται ότι η ώρα της παρουσίασης θα είναι μεταμεσονύκτια για την χώρα μας, μιας και η αντίστοιχη αμερικάνικη ανακοίνωση αναφέρει την 12η Ιανουαρίου ως ημερομηνία πραγματοποίησής της.

[UPDATE 2: 14/11/16 - Εκτιμήσεις από retailers του εξωτερικού] Σύμφωνα με πληροφορίες από την βρετανική αλυσίδα καταστημάτων GAME, η Nintendo σκοπεύει να πουλήσει την βασική Switch κονσόλα  στην τιμή των 200 λιρών, δηλαδή στα 230 ευρώ. Η τιμή αυτή είναι τιμή χονδρικής. Επίσης υπάρχει αναφορά ότι ένα Switch μοντέλο το οποίο θα περιέχει μεγαλύτερο σκληρό δίσκο και θα πηγαίνει πακέτο μαζί με ένα παιχνίδι θα κοστίζει 250 λίρες, δηλαδή 290 ευρώ, ενώ το κάθε χειριστήριο για το Switch θα ανέρχεται στις 40 λίρες, δηλαδή στα 46 ευρώ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Let's Play Videogames, η τιμή αυτή θα είναι σταθερή για όλες τις χωρές, χωρίς "καπελάκι".

[UPDATE 3: 23/11/16 - Προπαραγγελίες Nintendo Switch στις 200 λίρες] Το online κατάστημα GameSeek πουλάει μέσω προπαραγγελίας το Nintendo Switch για 198,5 λίρες, με δωρεάν μεταφορικά για όσους διαμένουν στη Μ. Βρετανία.

Η προσφορά αφορά το βασικό πακέτο της κονσόλας, χωρίς κάποια games ή επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Ωστόσο, λέγεται ότι θα υπάρξει άλλο ένα πακέτο της κονσόλας με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ένα video game δώρο και κόστος 250 λίρες.

Τον Ιανουάριο θα επιβεβαιωθεί 100% αν το Switch θα πωλείται στις 200 λίρες (230 ευρώ), τιμή που ακούγεται πολύ προσιτή και φυσικά -όπως γνωρίζουμε όλοι- θα μειώνεται σταδιακά όσο περνάει ο χρόνος. Το ερώτημα είναι βέβαια τι θα κάνει η Nintendo για να ανταγωνιστεί τα PS4 και Xbox One όταν μέχρι το 2017 θα έχουν πλησιάσει κι αυτά με την σειρά τους τα 200 ευρώ. Ήδη το έχουμε δει να συμβαίνει...με το Xbox One.

[UPDATE 4: 6/1/17 - Διάθεση στα μέσα Μαρτίου] Σύμφωνα με νέα διαρροή του GameSeek, το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το συγκεκριμένο κατάστημα έχει προς πώληση την κονσόλα στις 198,5 λίρες (περίπου 230 ευρώ). Μάλιστα, εάν το προπαραγγείλετε, θα το αποκτήσετε σε αυτή την τιμή, ακόμα και εάν το τελικό κόστος του Switch ανακοινωθεί ότι θα είναι υψηλότερο.

Η γνωστή για τα Nintendo leaks της Laura Kate Dale, είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η κονσόλα θα πωλείται προς 200 λίρες. Μένει να δούμε εάν οι φήμες ισχύουν. Η Nintendo αναμένεται να ανοίξει  τα χαρτιά της στις 13 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί ώρα Ελλάδος σε ειδικό event.

[UPDATE 5: 11/1/17 - Προπαραγγελίες από 400 δολάρια στο Walmart]
 Ένας χρήστης του Reddit ανέβασε μια φωτογραφία από αυτοκόλλητο τιμής μέσα από την αμερικάνικη αλυσίδα καταστημάτων Walmart, στο οποίο αναγράφεται η τιμή του Switch ως 400 δολάρια. Ο συγκεκριμένος χρήστης ισχυρίζεται επίσης ότι είναι εργαζόμενος στην συγκεκριμένη αλυσίδα, αν και η χαμηλή ανάλυση της φωτογραφίας μπορεί να σημαίνει ότι δεν μιλάμε για αυθεντικό προϊόν. Αυτό θα σήμαινε ότι το Switch θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη περίπου στα 400 ευρώ.

Το σενάριο αυτής της τιμολόγησης δεν φαντάζει εφικτό μιας και είναι πολύ δύσκολο η κονσόλα να πουληθεί σε υψηλότερη τιμή από αυτή των PS4 και Xbox One. Πέρα από τα χαρακτηριστικά που έχουν διαρρεύσει και δεν δικαιολογούν την τιμή, είναι πολύ πιθανό απλώς η Walmart να κινείται εκ του ασφαλούς ώστε να ετοιμάσει έναν κωδικό προϊόντος.

[UPDATE 6: 13/1/17 - Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή] Η Nintendo διεξήγαγε το πρώτο της livestream για το Nintendo Switch ώστε να ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή.

Το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου 2017. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 21 Ιανουαρίου. Η τιμή για την Αμερική θα είναι 300 δολάρια, συνεπώς για την Ευρώπη το αναμένουμε στα 300 ευρώ. Ωστόσο, είδαμε να πωλείται 330 ευρώ από το Gamestop Ιταλίας, συνεπώς η τελική τιμή θα εξαρτηθεί για άλλη μια φορά από το ΦΠΑ κάθε χώρας.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την παρουσίαση:

Παρουσιάστηκε επίσης ένα τρέιλερ του νέου The Legend of Zelda: Breath of the Wild και ανακοινώθηκε ότι θα το δούμε στις 3 Μαρτίου για Nintendo Switch και Wii U. Θα συνοδεύσει δηλαδή το λανσάρισμα της κονσόλας.

Οι τιμές για τα χειριστήρια σε δολάρια (πιθανόν ο ίδιος αριθμός και σε ευρώ)
Nintendo Switch Pro Controller - $70
Joy-Con Controllers (σετ με δύο, L and R) - $80
Joy-Con L ΄γ Joy-Con R - $50
Joy-Con Charging Grip - $30
Nintendo Switch Dock Set - $90
Joy-Con Wheel (σετ με δύο) - $15

[UPDATE 7: 25/1/17 - Λιγότερα αποθέματα από το λανσάρισμα του Wii U] Ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo, Takashi Mochizuki, δήλωσε ότι η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά δύο εκατομμύρια κονσόλες μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους στις 31 Μαρτίου. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι κατα ένα εκατομμύριο μικρότερος από τα 3,06 εκατομμύρια πωλήσεις που είχε πραγματοποιήσει το Wii U μέσα στις πρώτες 44 ημέρες κυκλοφορίας του, ενώ μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους που είχε κυκλοφορήσει η προηγούμενα κονσόλα της Nintendo είχαν διανεμηθεί παγκοσμίως 5,5 εκατομμύρια κονσόλες. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν τις προσδοκίες που είχε η Nintendo για το Wii U, αλλά και την πιο προσεκτική προσέγγιση που ακολουθεί με το Switch.

Δείτε όσα γνωρίζουμε για το Nintendo Switch και μαζί τα πρώτα games της κονσόλας.

Πείτε μας τις απόψεις σας για την νέα κονσόλα της Nintendo σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 drakul (Level 16) 21/10/2016 19:52
αν εχει 400 οντως πανακριβο σε σχεση με τα υπαρχοντα και φυσικα αν ισχυει η δηλωση της microsoft οτι το scorpio θα εχει 600 ευρω και φυσικα πολυ ανωτερο απο τι υπαρχει δεν νομιζω να πουλησει και πολυ το n switch(εικασιες κανω).μονο οι μεγαλοι fans θα ασχοληθουν.
#2 ashbringer (Level 25) 15/11/2016 18:04
Ας περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει στην αγορά όταν κυκλοφορήσει.
#3 Kalliniki (Level 18) 23/11/2016 22:13
Αυτή η τιμή ακούγεται πιο λογική με αυτή που βάλανε τα Public.
#4 ashbringer (Level 25) 24/11/2016 16:51
Λογικά δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί Sony και Microsoft γιατί όπως λέει και στο άρθρο έχουν ήδη ρίξει τις τιμές.Επιπλέον κυκλοφορούν οι δύο κονσόλες εδώ και πολύ καιρό και βγαίνουν και καινούργιες τόσο απο πλευράς Microsoft όσο και απο Sony.Οπότε το βλέπω λίγο χλωμό.Θα πρέπει να προσφέρει αρκετά καλούς τίτλους για να προσελκύσει το κοινό σε συνδιασμό με την τιμή και τα χαρακτηριστικά του switch.
#5 Lefterono (Level 5) 07/01/2017 18:16
Πιστεύω αν κοστίζει 400 ευρώ δεν θα αξίζει με καμία περίπτωση εφόσον έχει ειπωθεί ότι η δύναμή του κυμαίνεται ανάμεσα στο Xbox One και στο Ps4. Αν όμως κοστίζει γύρος στα 230 ευρώ θα αξίζει πάρα πολύ λόγο του value for money, για τα features που έχει και γίνεται και φορητό και τέλος για τα καταπληκτικά Exclusives της Nintendo.
#6 seitar (Level 9) 07/01/2017 20:39
επρεπε να κυκλοφωριση δεκεμβριο το μονο που με χαλαει πεζονται ποιο ευχαριστα τα games νομιζω..
#7 Efane (Level 24) 07/01/2017 23:31
αν έχει 230 τότε απευθύνεται σε πολλούς, κάτι που συμφέρει την εταιρεία καθώς είναι αδύνατο να κοιτάξει στα μάτια τις κονσόλες 8ης γενιάς.
Notification