Ειδήσεις RPG Wasteland 3

Wasteland 3

Wednesday, 27 Nov 2019  | in RPG | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/77/8d/30/Wasteland-3-98-1574847781.jpg
 

Wasteland 3

Η εξαγορά από την Microsoft δεν άλλαξε καθόλου το περιεχόμενο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/9/16] Η εταιρεία ανάπτυξης inXile ανακοίνωσε το Wasteland 3. Μετά το sequel που ήρθε ύστερα από δύο δεκαετίες, το ενδιαφέρον των RPG lovers βάση των πωλήσεων ήταν αναμενόμενο να φέρει και μια τρίτη έκδοση. Το RPG με την ισομετρική κάμερα θα ξεκινήσει μία καμπάνια στο Fig την άλλη εβδομάδα.

Βάση της νέας μας ιστορίας, ο sole survivor της Team November (μία ομάδα από Rangers που εδρεύει στο Colorado) καταφέρνει να επιζήσει μετά από βαρύ χεμώνα ο οποίος λόγω των πυρηνικών κατέστρεψε ολοσχερώς την πολιτεία των ΗΠΑ και την απέκοψε από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Rangers αγνοούνται κι εσείς ως μόνος επιζών θα πρέπει να χτίσετε μια βάση η οποία επεκτείνεται βασιζόμενη στις πράξεις σας και όσα συμβαίνουν στην περιοχή σας.

Το campaign του Wasteland 3 θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και multiplayer Co-Op, καθώς θα μπορείτε να πολεμήσετε παρέα με έναν φίλο σας ή να χωριστείτε για να ολοκληρώσετε τις αποστολές σας, ο καθένας ξεχωριστά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να βγείτε offline, να ολοκληρώσετε αποστολές και στη συνέχεια να ξανασυνδεθείτε. Όσο για το single-player, εκεί θα έχετε παρτενέρ κατά βούληση σε διάφορες αποστολές και τοποθεσίες.

Το σύστημα μάχης του Wasteand 3 θα παραμείνει turn-based, οι διάλογοί του θα διατηρηθούν πλούσιοι σε περιγραφή και το gameplay θα κρατήσει τον πυρήνα του από τα δύο προηγούμενα games. Θα προστεθούν τα ομαδικά abilities, καθώς επίσης και οχήματα τα οποία θα μπορείτε να αναβαθμίσετε για να τα χρησιμοποιήσετε ως μεταφορικό μέσο αλλά και μία βοήθεια στη μάχη, αφού θα εξοπλίζονται με turrets για να χτυπάτε τους εχθρούς σας. Τέλος, θα μπορείτε να κάνετε έρευνες, να ορίσετε trade routes, να επικοινωνήσετε με άλλα factions μέσω ασυρμάτου και να συλλέγετε resources.

Το Wasteland 3 θα κυκλοφορήσει για PC (Windows/Linux), PS4, Xbox One και Mac. Η καμπάνια στο Fig θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου κι έχει ως στόχο τα 2,75 εκατομμύρια δολάρια. Για το Wasteland 2 η inXile ζητούσε 900.000 δολάρια. Η διαφορά όμως με το Fig είναι ότι σας επιτρέπει να γίνετε επενδυτές-μάτοχοι του παιχνιδιού ανάλογα με το ποσό που θα δαπανήσετε.

[UPDATE: 21/10/16 – Επετεύχθη ο αρχικός στόχος της καμπάνιας] Η καμπάνια του Wasteland 3 στο Fig μόλις ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απομένουν ακόμα 13 ημέρες για την λήξη της. Αυτό σημαίνει ότι επετεύχθη ο στόχος για να προστεθεί το car companion με όνομα Morningstar όπως είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες. Ο επόμενος στόχος είναι τα 3,1 εκατομμύρια που αν μαζευτούν τότε θα προστεθούν customizable Range Squad εμβλήματα που θα μπορείτε να τοποθετήσετε στην βάση σας αλλά και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού.

Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το Wasteland 2 είχε καταφέρει να μαζέψει συνολικά 2,9 εκατομμύρια, με την διαφορά ότι του ότι στην καμπάνια του Wasteland 3 μπορείτε να γίνετε και επενδυτές-μέτοχοι. Μάλιστα μέχρι στιγμής 2,2 εκατομμύρια προήλθαν από επενδυτές, οπότε και η συνολική συνεισφορά των backers είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον προκάτοχό του.

[UPDATE 2: 10/6/19 - Παρουσιάστηκε στην E3 2019] Μετά από τρία χρόνια σιγής, η InXile παρουσίασε ένα νέο βίντεο για το Wasteland 3 στην E3 2019, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Microsoft. Το βίντεο έχει την μορφή ενός gameplay trailer και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το Wasteland 3 θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δ' τρίμηνο του 2019 για PC, PS4, Xbox One και Mac.

[UPDATE 3: 27/11/19 - Η εξαγορά από την Microsoft δεν άλλαξε καθόλου το περιεχόμενο] Το Wasteland 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαίου 2020 στ PC, PS4 και Xbox One. Η ανάπτυξη του σε PS4 συνεχίστηκε κανονικά παρά την εξαγορά της inXile Entertainment από την Microsoft τον Νοέμβριο του 2018. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο ιδρυτής της εταιρίας Brian Fargo, μίλησε για την εξαγορά από την Microsoft, και ξεκαθάρισε ότι τους δόθηκε η ελευθερία να πράξουν με τον δικό τους τρόπο, σε συνδυασμό με την οικονομική ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ένα μεγαθήριο όπως η Microsoft.

Ο Brian Fargo εξήγησε ότι η Microsoft τους παρείχε έναν μεγάλο όγκο χρημάτων και τους ζήτησε να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσαν. Είπε συγκεκριμένα “H Microsoft ήρθε δίνοντάς μας ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και μας είπε να δημιουργήσουμε το καλύτερο game που θα μπορούσαμε.”

Παρομοίως ο director Tim Campbell αναφέρει ότι η εξαγορά “δεν άλλαξε το παιχνίδι ούτε στο ελάχιστο” αναγνωρίζοντας ότι είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η φυσική ροή των πραγμάτων και επιβεβαιώνοντας ότι “η Microsoft  απλά μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα.”

Η υποστήριξη αυτή επέτρεψε στους δημιουργούς να προσθέσουν πολύ περισσότερο voice acting στους διαλόγους και γενικότερα να δημιουργήσουν μια καλύτερη έκδοση του game με σκοπό να αποφέρει σαφώς περισσότερα από όσα δαπανήθηκαν για την δημιουργία του, ένα ποσό που εκτιμάται κοντά στα 3 εκατομμύρια.   

Συνεχίζει ο Brian Fargo, “H Microsoft διαθέτει ερευνητικό εργαστήριο που θα μας δώσει πληροφορίες για το περιβάλλον χρήστη και την ακριβή εμπειρία των χρηστών. Επίσης διαθέτει τα QA groups όπως και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της που όπως μπορείτε να καταλάβετε συμβάλουν στην δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου προϊόντος.”

Ο Brian Fargo έχει σκοπό να αποσυρθεί από τον κλάδο μετά την κυκλοφορία του Wasteland 3.

Δείτε το gameplay video του Wasteland 3 και συζητήστε για το παιχνίδι σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 29/09/2016 11:21
Αναμενόμενο να ανακοινωθεί η συνέχειά του καθότι το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο ήταν υπέροχα και ο Brian Fargo σε κάθε κυκλοφορία του όπως και στα 2 πρώτα Fallout δίνει τον καλύτερο του εαυτό.Θα μαζέψει τα χρήματα σίγουρα.
Notification