Ειδήσεις RPG NieR: Automata

NieR: Automata

Wednesday, 08 Mar 2017  | in RPG | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (15 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/bc/fe/aa/nier-automata-november-screen-14-3-1478774421.jpg
 

NieR: Automata

Παρουσιάστηκε το launch trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/6/15] H Square Enix ανακοίνωσε στην press conference της στην E3 την κυκλοφορία ενός νέου Nier.

To νέο Nier αναπτύσσεται από την Platinum Games σε συνεργασία με τον Taro Yoko, τον υπεύθυνο παραγωγής του Nier, αλλά και της σειράς Drakengard. Πέρα από τον Taro Yoko, στην ανάπτυξη του νέου Nier εργάζονται οι Atsushi Inaba και Yosuke Saito. Ο Inaba έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Metal Gear Rising: Revengeance, αλλά διευκρίνισε ότι το νέο Nier δεν θα έχει απαραίτητα περισσότερα Action στοιχεία.

Για την ώρα ο διάδοχος του Nier αναμένεται αποκλειστικά στο PS4, αν και στο μέλλον δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν περισσότερα format διάθεσης.

Δείτε όλα όσα συνέβησαν στην press conference της Square Enix στην E3.

[UPDATE: 19/10/15 - Nier: Automata] Η Square Enix ανακοίνωσε ότι το sequel του Nier θα ονομάζεται Nier: Automata  

Βάση σεναρίου, εισβολείς από έναν άλλο κόσμο έχουν εξαπολύσει επίθεση στη Γη χωρίς να προειδοποιήσουν τους κατοίκους της, χρησιμοποιώντας μηχανές ως όπλα. Οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να αποκρούσουν την επίθεση κι έτσι αναζητούν καταφύγιο...στο φεγγάρι. Εκεί αναπτύσουν έναν στρατό από ανδροειδή (είναι της μόδας τελευταία ή μάλλον...ήταν πάντα απ' τους Ιάπωνες) με σκοπό να πολεμήσουν τις μηχανικές ορδές που απέστειλαν οι εξωγήινοι εισβολείς.

Στο Nier: Automata θα αναλάβετε υπό τον έλεγχό σας το YoRHa 2 ή Model B, ένα ανδροειδές ειδικά για μάχη. Εξωτερικά μοιάζει με γυναικεία παρουσία. Διαθέτει σπαθί και επιτίθεται χρησιμοποιώντας το σύστημα υποστήριξης Pod. Υπάρχουν επίσης μέλη της ομάδας YoRHa τα οποία αναφέρονται με τις κωδικές ονομασίες τους.

 Σύμφωνα με επίσημους...περιορισμούς, τα ανδροειδή δεν θα επιτρέπεται να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ωστόσο κάθε ανδροειδές θα έχει στο παιχνίδι την δικιά του προσωπικότητα. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εξέλιξη της πλοκής.

Δείτε επίσης τα νέα screenshots που αποκαλύφθηκαν.

[UPDATE 2: 18/4/16 - Νέο gameplay video] Η εταιρεία ανάπτυξης Platinum Games παρουσίασε live ένα νέο gameplay βίντεο του Nier: Automata

Το βίντεο περιλαμβάνει τους στρατιώτες-ανδροειδή 2B, 9S και A2 (αναφέρονται με βάση τον κωδικό μοντέλου τους).

[UPDATE 3: 14/6/16 - Νέο τρέιλερ από την Ε3] Στα πλαίσια της Ε3 η Square Enix έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για το επερχόμενο Nier: Automata, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

[UPDATE 4: 24/6/16 - Gameplay βίντεο] Μετά το τρέιλερ που παρουσιάστηκε στην E3 2016, η Square Enix έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκτενές gameplay βίντεο του Nier: Automata διάρκειας 15 λεπτών. Σε αυτό, ο δημιουργός των Nier Taro Yoko σχολιάζει τους μηχανισμούς του νεότερου Action RPG της Square Enix.

Το Nier: Automata λαμβάνει χώρα σε έναν post-apocalyptic κόσμο και τα γεγονότα του διαδραματίζονται μετά το τέταρτο τέλος του πρώτου Nier.  Αποτελεί spin-off των Drakengard. Δείτε το gameplay βίντεο παρακάτω:


[UPDATE 5: 17/8/16 - Έρχεται και σε PC]
 Κατα την διάρκεια της Gamescom 2016, η Square Enix ανακοίνωσε ότι το μέχρι πρότεινος αποκλειστικό για PS4 NieR: Automata θα κυκλοφορήσει και στα PC μέσω Steam. Η κυκλοφορία στο Steam θα πραγματοποιηθεί μαζί με την αντίστοιχη του PS4, χωρίς να έχει υπάρξει όμως ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο μουσικά κομμάτια που θα περιέχονται στο Action RPG και μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω.

- Theme: J’Nique Nicole Version

-Theme: Emi Evans Version

[UPDATE 6: 10/11/16 - Νέα screenshots και auto mode] Η Square Enix προσθέτει το auto mode στο Nier: Automata με σκοπό να διευκολύνει τους παίκτες που δεν έχουν εμπειρία ή θέλουν απλώς να απολαύσουν το περιβάλλον του παιχνιδιού. Στο auto mode, η AI θα χειρίζεται τον χαρακτήρα σας κι εσείς θα αναλαμβάνετε μόνο το κομμάτι των upgrades. Μπορείτε να δώσετε συγκεκριμένες εντολές στην AI, όπως το να επιτίθεται μόνο με σπαθιά ή να αποφεύγει συνεχώς επιθέσεις. Το auto mode περιορίζεται μόνο στο επίπεδο δυσκολίας Easy, αλλά μπορείτε να αλλάξετε επίπεδα δυσκολίας οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τα 17 νέα screenshots που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Square Enix.

[UPDATE 7: 15/11/16 - Κυκλοφορία στο Xbox One] Μιλώντας στο Game Rant, ο Yosuke Saito, υπεύθυνος ανάπτυξης του Nier: Automata, ανέφερε ότι το sequel θα εκμεταλλευτεί την επιπλέον “ιπποδύναμη” του PS4 Pro, θα τρέχει στα 60fps και σε υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με το βασικό μοντέλο της κονσόλας. Ταυτόχρονα, ο Saito δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της κυκλοφορίας του παιχνιδιού και στο Xbox One, αν οι εκδόσεις για PC και PS4 πετύχουν εμπορικά.

[UPDATE 8: 4/12/16] To NieR: Automata θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η Sony στα πλαίσια του PlayStation Experience 2016.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα διατεθεί ταυτόχρονα και στα PC, εντούτοις η Day One Edition του για την κονσόλα της Sony θα περιλαμβάνει έξι αποκλειστικά cosmetic skins.

Σε αντίθεση με το πρώτο κεφάλαιο της σειράς, το NieR: Automata αναπτύσσεται από την Platinum Games, μια εταιρεία που έχει παράδοση στις Action/Hack and Slash, η οποία και μας έχει παρουσιάσει τα Bayonetta και Metal Gear Rising: Revengeance, όπως είναι φυσικό λοιπόν αναμένουμε έναν αντίστοιχο προσανατολισμό σε ότι έχει να κάνει με το gameplay.

[UPDATE 9: 23/12/16 - Nέο gameplay βίντεο διάρκειας περίπου 8 λεπτών] Το Ιαπωνικό κανάλι του PlayStation στο Youtube ανέβασε ένα νέο gameplay βίντεο το οποίο περιλαμβάνει περιεχόμενο από το demo του παιχνιδιού που έγινε διαθέσιμο χτες. Απολαύστε το ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο εδώ:


[UPDATE 10: 28/12/16 - Νέο gameplay βίντεο 43 λεπτών] Η Square Enix παρουσίασε ένα gameplay βίντεο διάρκειας 43 λεπτών στα πλαίσια του δεύτερου επίσημου livestream του επερχόμενου NieR: Automata. Η δράση ξεκινάει στο 11:54 του βίντεο που ακολουθεί και ολοκληρώνεται στο 58:04. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε gameplay των Collaboration Puzzles, ενώ γίνεται και επεξήγηση του Plug-in Chip και των Sub-quests.

[UPDATE 11: 31/1/17 - Διάρκεια campaign] Απαντώντας σε ερωτήσεις του community μέσω του Facebook, η Square Enix αποκάλυψε ότι το NieR: Automata θα διαθέτει πολλαπλούς τερματισμούς. Η διάρκεια του campaign θα φτάνει τις 25 ώρες, ενώ για να ολοκληρώσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το παιχνίδι, θα χρειαστείτε περίπου 60 ώρες. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι εάν οι πωλήσεις του NieR: Automata είναι ικανοποιητικές, δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί και ένα remaster του αρχικού NieR. Εν τω μεταξύ, η Platinum Games αναφέρθηκε και σε μια πιθανή έκδοση του NieR: Automata για το Nintendo Switch, η οποία θα αναπτυχθεί εάν... η Square Enix αναλάβει το κόστος της μεταφοράς του.

[UPDATE 11: 13/2/17 - Glory to Mankind τρέιλερ] Η Square Enix έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα εντυπωσιακό τρέιλερ για το επερχόμενο NieR: Automata.

Το βίντεο ρίχνει φως στα ανδροειδή 2B, 9S και A2, παρουσιάζει περισσότερες χορταστικές μάχες, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και μερικοί εχθροί που θα βρείτε στο διάβα σας, οι οποίοι από ότι φαίνεται θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, ειδικότερα οι τελευταίοι που εικάζεται ότι είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που έχουν απομείνει.

[UPDATE 12: 13/2/17 - Gameplay βίντεο 30 λεπτών] Μετά την Square Enix που έδωσε στη δημοσιότητα το Glory to Mankind τρέιλερ, σειρά παίρνει η Sony η οποία ανέβασε στο PlayStation κανάλι της στο YouTube ένα νέο gameplay βίντεο διάρκειας 30 λεπτών. Δείτε το παρακάτω:

[UPDATE 13: 19/2/17 - Βίντεο για προ-παραγγελίες] Το Nier: Automata θα κυκλοφορήσει σύντομα και μάλλον ήρθε η ώρα για pre orders. Ο Yoko Taro, director του νέου τίτλου και γνωστός για την ιδιαιτερότητά του, πρωταγωνιστεί στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου παρουσιαστή, Taura Takahisa, όποιος κάνει pre order το Nier: Automata, θα παραλάβει μπλουζάκι με το πρόσωπο του Emil από το Nier. Το κλίμα καταφέρνει να παραμείνει σοβαρό όμως για μόλις 15 δευτερόλεπτα και μετά ακολουθεί μια αρκετά αστεία σκηνή. Δείτε το παρακάτω:

[UPDATE 14: 1/3/17 - Gameplay βίντεο 28 λεπτών] Η Square Enix NA δημοσίευσε ένα gameplay βίντεο διάρκειας 28 λεπτών στο κανάλι της στο YouTube. Στο εν λόγω βίντεο αναλύονται σημεία κλειδιά των RPG στοιχείων του NieR: Automata. Παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να ανεβείτε σε άγρια ζώα για ταχύτερη μετακίνηση, το μενού των quests, το mini-game ψαρέματος, το σύστημα "Plug-in-Chip" και άλλα. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[UPDATE 15: 4/3/17 – Δυνατότητα “εξαγοράς” του Platinum Trophy] To Nier: Automata αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο game στην ιστορία που σας επιτρέπει να εξαργυρώσετε το in-game νόμισμα του για να ξεκλειδώσετε τα trophies του. Στο παρελθόν έχουμε δει διάφορα games που σας επιτρέπουν να κερδίσετε τα achievements/trophies τους πληρώνοντας με πραγματικά χρήματα, όπως το πρόσφατο Touchdown Hero (Windows 10, Windows Phone), αλλά όχι κάτι αντίστοιχο με αυτό που ισχύει στο Nier: Automata.

nier automata platinum trophy unlock

Σύμφωνα με ένα post στο Reddit από τον χρήστη youkatei, αν ολοκληρώσετε το Nier: Automata τρεις φορές θα αποκτήσετε πρόσβαση σ' ένα κρυφό shop, στο οποίο μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα trophies του παιχνιδιού, πληρώνοντας το κατάλληλο χρηματικό αντίτιμο. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία τα ποσά που απαιτούνται για να “εξαγοράσετε” τα trophies του νέου Action RPG της Platinum Games δεν είναι εξωφρενικά, οπότε αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να το ολοκληρώσετε τρεις φορές είναι πολύ πιθανό να πάρετε σχετικά εύκολα την πολυπόθητη “πλατίνα”. Αν με τι άλλο με την κίνηση αυτή η ιαπωνική εταιρεία δικαιολογεί αναμφίβολα την ονομασία της, καθώς είναι... Platinum όνομα και πράγμα!

Εσάς πώς σας φαίνεται αυτή η κίνηση; Θα θέλατε στο μέλλον και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Platinum Games;

[UPDATE 16: 8/3/17 - Launch trailer] Η Square Enix παρουσίασε το launch trailer του NieR: Automata, το οποίο περιέχει επική μουσική υπόκρουση και voice acting που "δένει" με τους χαρακτήρες.

Το τρέιλερ παρουσιάζει τα 9S και 2Ba να πετσοκόβουν εκατοντάδες ρομπότ. Διαρκεί πάνω από δύο λεπτά και περιέχει άφθονες σκηνές δράσης.

To NieR: Automata θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου για PS4 και στις 17 Μαρτίου για PC.

Διαβάστε το review του Nier και πείτε μας την άποψή σας για το Nier: Automata στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 supermario644ever (Level 20) 31/10/2015 19:44
Καλό αλλά όχι πολύ ενδιαφέρον
#2 Marston (Level 12) 04/11/2015 20:23
Δεν μου φαίνεται και τόσο πρωτότυπο...
#3 Blood King (Level 24) 18/04/2016 21:38
Μου αρέσει η hack and slash δράση του και οι διασκεδαστικοί χαρακτήρες αλλά δεν με εντυπωσιάζει προς το παρόν.
#4 ashbringer (Level 25) 19/04/2016 07:43
Αρκετά καλό φαίνεται απλά επειδή κυκλοφορούν πολλοί τίτλοι τα τελευταία χρόνια με ίδιο η παρόμοιο περιεχόμενο ίσως να μην ξεχωρίσει τελικά.
#5 Zaratoth (Level 28) 15/06/2016 10:06
Ωραία νέα. Λατρέψαμε το πρώτο παιχνίδι και αυτό φαίνεται καλύτερο. Αναρωτιέμαι πως να πάνε το στόρυ.
#6 Papanastasiou (Level 7) 24/06/2016 00:15
ψιλοαδιαφορο φαινεται αλλα γτ οχι
#7 Salina (Level 18) 18/08/2016 19:53
Χμμ..πολυ συμπαθητικουλη θα ελεγα σαν παιχνιδι αλλα δεν με εψησε τοσο να το παιξω :/
#8 ashbringer (Level 25) 11/11/2016 09:00
Καλό σαν προσθήκη το auto mode αλλά οι περισσότεροι δεν νομίζω να το χρειαστούν.
#9 pavtso (Level 10) 23/12/2016 19:58
καλο μεν αλλα... οχι και τοσο εντυποσιακο!
#10 BigBoss (Level 24) 02/01/2017 04:59
Βλεπονταα τα σχολια, μαλλον θα πουλησει μονο σε όσους άρεσε το πρωτο.
#11 Divine Raiden (Level 26) 13/02/2017 21:45
Με έχει ψήσει να το παίξω αν κυκλοφορήσει σε PC.
#12 RipAndTear (Level 7) 20/02/2017 18:43
Nier automata tshirt! Ksu Square enix! Καλό παιχνίδι δείχνει
#13 Divine Raiden (Level 26) 04/03/2017 16:46
Αν μου αρεσει παρα πολυ το παιχνίδι μπορει να το παιξω και πανω απο 3 φορές όπως το Mgrr που το εχω τερματίσει 5 φορές σε ολα τα επίπεδα δυσκολίας.Δεν θεωρω πως είναι κακή κίνηση αλλα θα έπρεπε ισως να το κάνουν αναλογο με τη δυσκολία.Δηλαδη αμα το τερματίσω 3 φορες στο easy μου ανοίγει το shop?Να το έκαναν με scaling.Να ξεκινάς πχ στο ευκολο μετα μεσαίο και μετα δύσκολο ή κατι παρόμοιο.
#14 asmilon (Level 26) 04/03/2017 22:49
Επειδη γενικα επενδυω τον χρονο που χρειαζεται για να φτανω τα παιχνιδια μου στο 100% το θεωρω πολυ κακη τακτικη να μπορεις να εξαγορασεις achievements/tr ophies. Ειναι σαν να μην πιστευει ο developer στο παιχνιδι του... Προσωπικα ελπιζω να μην γινει κοινη πρακτικη...
#15 Divine Raiden (Level 26) 09/03/2017 00:26
Έγραψε τo launch trailer.Θα περιμένω λιγο να πέσει η τιμή του ή να μπει σε καμια καλη εκπτωση και θα το τσιμπήσω!
Notification