Η Sony ανακοίνωσε 9 indie games για PS4 και PS5

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Sony ανακοίνωσε 9 indie games για PS4 και PS5

Η Sony ανακοίνωσε 9 indie games για PS4 και PS5

Με χαριτωμένη αισθητική. Το ένα αφορά τα Worms.

Η Sony ανακοίνωσε εννέα indie games για PS4 και PS5.

Ο Shuhei Yoshida, μέχρι και πέρυσι πρόεδρος της Sony, δήλωσε ότι "στόχος της εταιρείας δεν είναι μόνο να υποστηρίξει τα indie games σε μια ανταγωνιστική αγορά" αλλά να διασφαλίσει ότι το PlayStation "είναι το μέρος για να αναπτύξει κάποιος games ή να βρει και να παίξει indie games". Κάθε μήνα από ένα indie game θα μπαίνει στην υπηρεσία PlayStation Now. Η αρχή θα γίνει τον Ιούλιο με το ήδη γνωστό Hello Neighbor.

Τα 9 games είναι τα εξής:
Carto
Creaks
F.I.S.T: Forged In Shadow Torch
Haven
Heavenly Bodies
Maquette
Recompile
Worms Rumble
Where the Heart Is

Carto
Ένα Puzzle Adventure από την Humble Games και την εταιρεία ανάπτυξης Sunhead Games, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 για PC και PS4, πιθανόν και για το PS5. Όσον αφορά στο gameplay του, θα πρέπει να έχετε ικανότητες χαρτογράφιας για να ενώσετε τα κομμάτια στο χάρτη και να ανακαλύψετε νέες τοποθεσίες. Στο δρόμο σας θα γνωρίσετε νέους χαρακτήρες.

Συζητήστε για το Carto στο παρακάτω forum topic.

Creaks
Στο σενάριο του εν λόγω Adventure βρίσκεστε σε μια έπαυλη όπου ακούτε διάφορα πλάσματα να "γαυγίζουν" και να κρύφονται στους διαδρόμους. Για να τα δείτε θα πρέπει να τα παγιδεύσετε σε μια ακτίδα φωτός. Το συγκεκριμένο Adventure έχει γρίφους τέτοιου είδους, όπως επίσης και χρήση μοχλών, το να πιέζετε σημεία, να αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον και να ξεγελάτε τους εχθρούς σας, που ονομάζονται creaks.

Στο δρόμο σας θα συναντήσετε κι άλλα πλάσματα. Ορισμένα μάλιστα θα αντιγράφουν την κίνησή σας. Δεν θα πρέπει να τα αγγίξετε αν θέλετε να είστε ασφαλείς. Θα πλοηγηθείτε στη σοφίτα της έπαυλης και στους χώρους της, ενώ θα συναντήσετε και πίνακες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρυφά δωμάτια. Οι πίνακες είναι σαν παράθυρα, δηλαδή αντικείμενα που σας βοηθούν μεταφορικά να κοιτάξετε έξω από μια μεγάλη σπηλιά. Θα σας διδάξουν για την ιστορία του κόσμου, τα όνειρα, τις επιθυμίες και τους θρύλους των κατοίκων του. Επίσης, κάθε πίνακας συνοδεύεται και από μουσική.

Το Creaks θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, πιθανόν και για το PS5. Συζητήστε για το Creaks στο παρακάτω forum topic.

F.I.S.T: Forged in Shadow Torch
Ένα Action-Adventure στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας λαγός με το όνομα Rayton που χρησιμοποιεί μια μεταλλική γροθιά. Στην ιστορία του F.I.S.T. τα ζώα πολεμούν ενάντια σε μηχανές που έχουν εισβάλει στον κόσμο μας. Ο Rayton έχει περάσει έξι χρόνια κρυμμένος από την ημέρα που η πόλη του καταστράφηκε. Όταν ένας φίλος του πέφτει θύμα απαγωγής από τις μηχανές, ο σιωπηλός μαχητής επιστρέφει στον κόσμο σε μια αποστολής διάσωσης.

Στο παιχνίδι θα πρέπει να εξερευνήσετε σε ένα open world περιβάλλον και να έχετε καλή αίσθηση του περιβάλλοντός σας. Θα υπάρχουν και κρυφές περιοχές, ενώ η μάχη είναι ένα βασικό συστατικό του παιχνιδιού, καθώς θα σας δίνει νέα upgrades και συλλεκτικά αντικείμενα. 

Το F.I.S.T: Forged in Shadow Torch θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, πιθανόν και για το PS5. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Haven
Αναπτύσσεται από την The Game Bakers, γνωστή -σε όσους παίζουν indie games- από το Furi. Το Haven είναι ένα Co-op Adventure, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στο Xbox One. Ένα ζευγάρι αποδρά από έναν χαμένο πλανήτη για να μείνει μαζί. Θα παίξετε ως Yu και Kay και θα χρησιμοποιήσετε το logbook για να καταγράψετε την εμπειρία σας και τα μέρη που επισκεφθήκατε. Το inventory καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό μέρος της οθόνης και το health σας εμφανίζεται από το χρώμα της ενέργειας του χαρακτήρα σας.

Το Haven έχει ένα απλό σύστημα crafting, δεν υπάρχουν όπλα ή skill tree και το user interface καταλαμβάνει μικρό χώρο. Θα εξελίσσετε τους ήρωές σας, θα κερδίζετε νέα skills, αλλά το παιχνίδι δεν φτιάχτηκε για να σας δείξει χαρακτήρες που γίνονται πιο ισχυροί. Τέλος, θα παίζεται είτε solo, είτε με Co-op (drop-in, drop-out).

Το Haven θα κυκλοφορήσει για PS4 και PS5. Συζητήστε για το Haven στο παρακάτω forum topic.

Heavenly Bodies
Ένα Simulation Adventure από την 2pt Interactive, η οποία το αναπτύσσει για PC, PS4 και PS5. Σε αυτό αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός κοσμοναύτη, ο οποίος θα πρέπει να κρατήσει τον τελευταίο και πιο ξακουστό διαστημικό σταθμό της Γης. Το παιχνίδι υποστηρίζει single-player και Co-op.

Όσον αφορά στο χειρισμό, θα χρησιμοποιείτε τα δύο trigger buttons του gamepad και τους αναλογικούς μοχλούς για να μετακινήσετε το αριστερό και το δεξί σας χέρι αντίστοιχα. Θα μπορείτε να μετακινήσετε τα πόδια σας με το L1 και το R1. Όλη η κίνηση στο παιχνίδι θα εξομοιώνεται φυσικά, συνεπώς τα σκοινιά, τα κουμπιά, οι μηχανές και το σώμα σας θα αντιδρούν με την έλλειψη βαρύτητας που ισχύει στους διαστημικούς σταθμούς, κάτι που αλλάζει άρδην τις ενέργειες που θα πραγματοποιείτε. Το Heavenly Bodies θα αξιοποιεί επίσης το DualSense, χειριστήριο του PS5, ώστε να νιώσετε ακόμη καλύτερα το βάρος, την αίσθηση, την πυκνότητα κίνησης, την ενέργεια και την δόνηση, στις επαφές σας με κάθε εργαλείο, συσκευή ή επιφάνεια.

Με τα adaptive triggers του DualSense θα μπορείτε να νιώσετε:
- Τα αντικείμενα να γλιστρούν από την λαβή σας, όπως για παράδειγμα τα σκοινιά ή το πότε θα γλιστρούν τα δάχτυλα του συμπαίκτη σας με τον οποίο θα παίζετε Co-Op.
- Την πυκνότητα του αντικειμένου που θα πιάνετε κάθε φορά. Για παράδειγμα, ένα μεταλλικό αντικείμενο θα είναι κρύο και σκληρό, ενώ μια διαστημική στολή μαλακή και σκουριασμένη.
- Η απτική ανατροφοδότηση θα σας βοηθάει να κατανοήσετε ότι στο διάστημα η αίσθηση του αγγίγματος είναι το παν.
- Θα μπορείτε να νιώσετε το αεροσκάφος να τρίζει μέσα από τα κόκκαλά σας, καθώς θα περνάτε μέσα από χονδροειδή διαστημικά συντρίμια
- Θα νιώσετε τους μοχλούς να αποσπώνται από την βάση τους όταν θα προσπαθείτε να κλείσετε τις πόρτες
- Θα νιώθετε την απώλεια της αίσθησης καθώς το σώμα σας θα παρασύρεται σε ένα ατελείωτο κενό

Το Heavenly Bodies αναμένεται το 2021. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Maquette
Ένα Puzzle game στο οποίο θα ανακαλύψετε τις αναμνήσεις ενός νεαρού ερωτευμένου ζευγαρίου. Οι γρίφοι προέρχονται από μαγικούς κανόνες του κόσμου και το πως θα τους λύσετε μπορεί να μην είναι πορφανές.

Κάποιες φορές θα πρέπει να σκεφτείτε τι κάνει τον κόσμο του παιχνιδιού διαφορετικό από τον πραγματικό κόσμο και πως οι διαφορές αυτές θα σας βοηθήσουν να λύσετε γρίφους με τρόπο που δεν θα ήταν εφικτός στην πραγματική ζωή. Στο Maquette υπάρχει επίσης μια συναισθηματική αφήγηση, η οποία θα σας ταξιδέψει σε μια ιστορία αγάπης, απώλειας και αποδοχής.

Το Maquette αναμένεται το 2020 για PC και PS4. Συζητήστε για το Maquette στο παρακάτω forum topic.

Recompile
'Ενα Metroidvania στο οποίο εξερευνάτε, παλεύετε και βρίσκετε τρόπο να περάσετε μέσα από ένα ψηφιακό τοπίο ως ένας ιός. Θα πρέπει να αποδράσετε ενώ προσπαθείτε να φτάσετε στο κεντρικό σημείο του υπολογιστή, το Mainframe. Ο απώτερος στόχος σας είναι να επιτύχετε ικανοποίηση και να γίνετε πρωτοπόροι στο είδος σας

Το Recompile θα είναι ένα Third-Person Platform με γρίφους. Θα μπορείτε να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιήσετε όπλα ή αν θα κάνετε hack τους εχθρούς σας, στρέφοντας τα όπλα τους εναντίον τους. Το περιβάλλον μπορεί να γίνει hack και κάποια πράγματα (όπως οι κλειδωμένες πόρτες) μπορούν να παραβιαστούν, να αντιστραφεί η λειτουργία τους ή να απενεργοποιηθούν.

Η ιστορία του Recompile λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο σε έναν εικονικό κόσμο, εκεί όπου ο χρόνος εκλαμβάνεται τελείως διαφορετικά. Όπως εξερευνάτε το Mainframe, θα ανακαλύψετε γιατί δημιουργηθήκατε, τι είχατε προγραμματιστεί να κάνετε και πως οι επιλογές σας θα επηρεάσουν το μέλλον.

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού:
- Metroidvania πρόοδος, συνδυασμένη με ένα ξεχωριστό σύστημα αφήγησης.
- Μια ευρεία γκάμα όπλων και abilities, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ένα jetpack.
- Έξυπνο σύστημα μάχης, γεμάτο ένταση.
- Κάντε hack σε κύκλωμα περιβάλλοντος, σε πύλες λογικής ή ακόμα και σε εχθρούς.
- Πολλαπλά φινάλε ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού σας.
- Αντιμετωπίστε γιγάντιες οντότητες που μπλοκάρουν τον δρόμο σας προς την ελευθερία.
- Αντιδραστικό soundtrack με electro ακούσματα

Το Recompile θα κυκλοφορήσει σε PC, PS4, Xbox One και πιθανότατα μετέπειτα σε PS5 και Xbox Series X.

Συζητήστε για το Recompile στο παρακάτω forum topic.

Where The Heart Is
Η εταιρεία ανάπτυξης Armature ετοιμάζει ένα αφηγηματικό Adventure, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα για το PS4. Ο κεντρικός χαρακτήρας ονομάζεται Whit και χάνεται σε μια σπηλιά όπου δεν μπορεί να βρει πως να αποδράσει. Ενώ έχει χαθεί, οι αναμνήσεις του πατέρα του θα δημιουργήσουν ένα νέο χώρο για εξερεύνηση και οι γραμμές που χωρίζουν την πραγματικότητα από την φαντασία θα αναμειχθούν, καθώς θα εξερευνήσετε το παρελθόν και το μέλλον.

Οι χαρακτήρες του Where The Heart Is θα έχουν μορφές τόσο του παρελθόντος, όσο και του μέλλοντος και θα αποτελούν τον σύνδεσμό σας με την ιστορία. Οι επιλογές που θα κάνετε στο Adventure θα είναι σημαντικές και θα σας δίνουν την αίσθηση ότι είναι οριστικές. Οι αποφάσεις αυτές θα δημιουργήσουν ξεχωριστά gameplay paths και αποτελέσματα για τους χαρακτήρες και δεν θα είναι δυνατό να τις δείτε όλες με ένα playthrough.

Για παράδειγμα, ο αδερφός του βασικού χαρακτήρα που ονομάζεται Sege, έχει ένα μέρος όπου πηγαίνει για να ξεφύγει από συμπλοκές και θα μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα δείτε πως ο Whit ανταποκρίνεται στον αδερφό του και η ανταπόκρισή σας θα σας βοηθήσει να καθορίσετε που θα τον βρείτε ζωντανό. Κάθε απόφασή σας θα καθορίσει μια διαφορετική εκδοχή του τι άντρας θα γίνει. Θα ελέγξετε τον Whit από την παιδική του ηλικία μέχρι τα γεράματα και θα δείτε τι θα συμβεί στα παιδιά του.

Το Where the Heart Is θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα για το PS4. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Worms Rumble
Το νέο παιχνίδι της σειράς Worms, για το οποίο είχαμε δει teaser τον Φεβρουάριο, θα κυκλοφορήσει τελικά στα τέλη του 2020 για PC, PS4 και PS5.

Αναπτύσσεται από την Team17, με δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο, επομένως είναι το...λιγότερο indie game αυτής της λίστας. Αυτή τη φορά το νέο Worms θα είναι Battle Royale και θα προσφέρει μια real-time Multiplayer δράση, καθώς τα σκουλήκια θα κινούνται πιο γρήγορα, θα κάνουν dodge ή και wall jumps. Επίσης, θα έχουν stamina, στατιστικό το οποίο θα μειώνεται όσο θα κάνουν roll ή wall jump, άρα θα πρέπει να το πάτε πιο αργά ανά διαστήματα για να επανακτήσετε το stamina σας.

Το Worms Rumble θα υποστηρίζει cross-platform multiplayer ανάμεσα σε όλα τα format με έως και 32 παίκτες ταυτόχρονα. Θα έχει τρία modes: Τα 32-player Deathmatch, Last Worm Standing και Last Squad Standing, ανάλογα με το αν παίζετε solo ή σε ομάδες.

Το Worms Rumble θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και PS5 στα τέλη του 2020. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Δείτε τις ανακοινώσεις της Sony στο PS5 online event.

Δείτε τις δύο διαφορετικές εκδόσεις του PS5 και τα games της κονσόλας.

Διαβάστε για την ταχύτητα του PS5 και τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες του PS5.

Συζητήστε για το PS5 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification