Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις H ΕΑ σχολιάζει την ενδεχόμενη αύξηση τιμών στα video games των PS5 και Xbox Series X

H ΕΑ σχολιάζει την ενδεχόμενη αύξηση τιμών στα video games των PS5 και Xbox Series X

Friday, 06 Nov 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d0/37/61/blake0-53-1604671840.jpg
 

H ΕΑ σχολιάζει την ενδεχόμενη αύξηση τιμών στα video games των PS5 και Xbox Series X

Η αναλογία κόστους ανάπτυξης και τιμής πώλησης χάνει την ισορροπία.

Μερικά video games της νέας γενιάς, όπως το ΝΒΑ 2Κ21 και το Demon's Souls Remake, έχουν αυξημένη τιμή σε σχέση με τα video games της τρέχουσας γενιάς. Τα 70 ευρώ ενδέχεται να γίνουν η νόρμα για την τιμολόγηση των video games της νέας γενιάς κάτι που σχολίασε πρόσφατα και η Electronic Arts, παίρνοντας θέση για το ζήτημα.

Ο CFO της EA Blake Jorgensen, αναφέρει σε πρόσφατη οικονομική αναφορά ότι είναι νωρίς για να συζητάμε για τις αυξήσεις των τιμών, όμως ότι τα video games γίνονται ολοένα και πλουσιότερα όσον αφορά το περιεχόμενο και την συνολική εμπειρία, κάτι που τα καθιστά πολύ πιο δαπανηρά στην ανάπτυξη τους. Συγκεκριμένα ο Blake Jorgensen είπε: "Ανέκαθεν λέγαμε ότι τα video games γίνονται ολοένα και ακριβότερα. Η εμπειρία γίνεται βαθύτερη. Ο χρόνος που παίζουν οι παίκτες τα video games μεγαλώνει επίσης. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι τιμές μέσα στο χρόνο, όμως θα αναφερθούμε σε αυτό όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία περισσότερων τίτλων νέας γενιάς. Ας μείνουμε εστιασμένοι στον ενθουσιασμό με το τι μπορούμε να κάνουμε με τα νέα video games και η τιμή θα ακολουθήσει. Θα βγάλουμε άκρη. Δεν θέλω ο κόσμος να συμπεράνει ότι οι τιμές θα ανέβουν σίγουρα, δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό. Αυτό που όντως γνωρίζουμε είναι ότι θα μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα με τις νέες κονσόλες."

Ο Jorgensen δεν είναι ο μοναδικός που σχολίασε ότι το κόστος ανάπτυξης έχει αυξηθεί και ότι ενδέχεται να αυξηθούν οι τιμές στα video games νέας γενιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, υπερασπίστηκε την τιμή του NBA 2K21 στα 70 ευρώ, λέγοντας ότι: "Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχουμε δει κάποια αύξηση τιμών στα video games τα τελευταία 15 χρόνια και το κόστος ανάπτυξης έχει αυξηθεί από 200% έως 300%."

Προηγουμένως το πρώην στέλεχος της Sony, Shawn Layden, ανέφερε ότι το κόστος της ανάπτυξης έχει αυξηθεί επί δέκα φορές ενώ το κόστος των video games έχει παραμείνει ίδιο στα 60 ευρώ: "Αν δεν υπάρχει ελαστικότητα στο ταβάνι της τιμής αλλά έχουμε τρομερή αύξηση στο κόστος ανάπτυξης, το μοντέλο γίνεται δυσκολότερο. Πιστεύω ότι αυτή η γενιά θα δει αυτούς τους δύο παράγοντες να συγκρούονται."

Διαβάστε περισσότερα για την EA και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 07/11/2020 12:38
Η απάντηση θα πρέπει να έρθει απο την παγκόσμια κοινότητα των gamers. Ακριβότερα τα games , λιγότερες πωλήσεις και θα αναγκαστούν να κατεβάσουν τιμές.
Notification