Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το Facebook θέλει να διαβάσει την σκέψη μας με AR γυαλιά

Το Facebook θέλει να διαβάσει την σκέψη μας με AR γυαλιά

Thursday, 01 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4b/62/f0/facebook-ar-glasses-34-1564679202.jpg
 

Το Facebook θέλει να διαβάσει την σκέψη μας με AR γυαλιά

Ερευνά τρόπο εδώ και δύο χρόνια.

Η έρευνα ανάγνωσης σκέψης έρχεται στο Facebook, πάνω που όλοι νομίζαμε ότι κάτι τέτοιο υπήρχε μόνο στα μυθιστορήματα.

Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco, βρήκε την υποστήριξη της Facebook σε ένα project που θα αλλάξει ότι γνωρίζαμε. Οι ερευνητές θα δημιουργούν έναν αλγόριθμο για να "αποκωδικοποιούν μια μικρή ομάδα λέξεων και φράσεων από την δραστηριότητα του εγκεφάλου μας σε πραγματικό χρόνο". Το project διεξάγεται ως πείραμα σε ασθενείς οι οποίοι χειρουργούνται λόγω επιλειψίας. 

Σύμφωνα με το Mashable, εδώ και δύο χρόνια, το Facebook υποστηρίζει κρυφά το project αυτό, καθώς προσπαθεί να μάθει τι έχουμε στη σκέψη μας! Δηλαδή εδώ και δυο χρόνια προσπαθεί, εξετάζοντας εγκεφάλους, να δει τι σκέφτονται και να αποκωδικοποιήσει την σκέψη σε γραπτό. Η Facebook επιθυμεί να ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή στα Augmented Reality γυαλιά της, τα οποία βρίσκονται σε ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει να περάσει μία δεκαετία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα άτομα με κινητικά προβλήματα χρησιμοποιούν ειδικές επιφάνειες PC με την βοήθεια εμφυτευμένων ηλεκτροδίων, για να πραγματοποιήσουν απλά πράγματα, όπως το να τραφούν. Η Facebook από την άλλη θέλει να κάνει την τεχνολογία των AR γυαλιών ασύρματη. Για αρχή, με τα AR γυαλιά θα αναγνωρίζονται απλές λειτουργίες όπως τα "Home", "Select" και "Delete". Αν η τεχνολογία όμως γίνει πλήρως λειτουργική τότε τα video games θα έχουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, ειδικά αν συνδυάζονται με τα σχετικά γάντια που συνοδεύουν VR/AR συσκευές. Από την άλλη, για λόγους ηθικής και μόνο, πολλοί θα θελήσουν  να αποφύγουν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο Mark  Chevillet, επικεφαλής του τμήματος έρευνας στην Facebook Reality Labs, δήλωσε ότι "ο νευρολογικός σχεδιασμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες σχεδιασμούς του προγράμματός μας" θέλοντας έτσι να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι η Facebook έχει δεχθεί 5 δις δολάρια πρόστιμο διότι παραβίαζε το απόρρητό μας και έλεγχε πλήρως την δραστηριότητά μας, κάτι που την βοηθούσε σε πολλούς τομείς, όπως στην κατάλληλη προβολή διαφημίσεων. 

Δείτε ακόμη την καμπάνια Women in Gaming στο Facebook και συζητήστε για το δημοφιλές social network στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification