Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Οι gaming εξαγορές της THQ

Οι gaming εξαγορές της THQ

Tuesday, 05 May 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/95/55/58/redfaction-kentriki-59-1588700585.jpg
 

Οι gaming εξαγορές της THQ

Τα Red Faction και Painkiller κάποιες από τις ανταλλαγές. [UPDATE]

 [Αρχική δημοσίευση: 15/11/18] Η THQ Nordic ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 55 games και τα 35 από αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, εξαγόρασε την Bugbear Entertainment, εταιρεία ανάπτυξης των Wreckfest και Ridge Racer: Unbounded, αλλά και την Coffee Stain, εταιρεία ανάπτυξης του Goat Simulator. Μένει να δούμε τι μας ετοιμάζει η THQ με τις δύο συγκεκριμένες εταιρείες ανάπτυξης.

Τον Σεπτέμβριο η THQ αγόρασε την 38 Studios, η οποία είχε κλείσει μετά τα Alone in the Dark και Act of War, τα οποία παρότι είχαν καλή ποιότητα δεν τα πήγαν και τόσο καλά στις πωλήσεις τους. Ένα μήνα πριν, τον Αύγουστο, είχε αγοράσει και την σειρά TimeSplitters, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα νέο παιχνίδι TimeSplitters στο μέλλον.

Φέτος τον Φεβρουάριο η THQ Nordic εξαγόρασε την Koch Media και πήρε στην ιδιοκτησία της τις σειρές Saints Row, Dead Island και αρκετές ακόμη. Όλα αυτά θυμίζουμε ότι έγιναν αφότου το 2017 εξαγοράστηκε από την Nordic Games και έλαβε το ανάλογο rebrand σε THQ Nordic. Διατηρήθηκαν οι σειρές Darksiders, Red Faction και MX vs. ATV.

Μήπως η THQ Nordic "ανοίγεται" πολύ με εξαγορές; Μένει να δούμε τι μας ετοιμάζει. Προς το παρόν η διοίκηση ανακοινώνει κι άλλες στρατηγικές επενδύσεις από ήδη υπάρχουσες εταιρείες ανάπτυξης.

[UPDATE: 16/11/18 - Αγοράστηκε και το Expeditions] Εξαγορών συνέχεια για την THQ Nordic η οποία εξαγόρασε πριν από λίγες ώρες και την σειρά Expeditions από την Logic Artists.

[UPDATE 2: 13/2/18 - Ετοιμάζει 77 games] Ο αριθμός των games που ετοιμάζει η THQ Nordic πλέον ανέρχεται στα 77 games, με τα 48 από αυτά να μην έχουν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, αγόρασε την Warhorse Studios, εταιρεία ανάπτυξης του Kingdom Come: Deliverance, συνεχίζοντας την επεκτατική της πολιτική.

[UPDATE 3: 21/2/19 - 197 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον μπάτζετ για εξαγορές] Η THQ διέθεσε στην αγορά μετοχές της οι οποίες πουλήθηκαν για 197 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο μπάτζετ θα διατεθεί για την αγορά ακόμη περισσότερων developers.

[UPDATE 4: 23/2/19 - Εξαγοράστηκε η εταιρεία του Kingdome Come: Deliverance] Η THQ εξαγόρασε και την Warhorse Studios, εταιρεία ανάπτυξης του RPG Kingdom Come: Deliverance.

[UPDATE 5: 26/2/19 - 225 εκατομμύρια δολάρια το μπάτζετ εξαγοράς εταιρειών] Η THQ διέθεσε για αγορά 11 εκατομμύρια νέες μετοχές Class B κι έτσι απέκτησε 225 εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία σκοπεύει να αγοράσει ακόμη περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης! Μένει να δούμε που θα σταματήσει.

[UPDATE 6: 22/5/19 - Εξαγοράστηκε η εταιρεία ανάπτυξης των Gothic, Risen και ELEX] Η THQ Nordic μόλις αγόρασε την εταιρία ανάπτυξης των Gothic και Risen, Piranha Bytes.

Η THQ Nordic ανακοίνωσε μαζί με την πρόσφατη οικονομική της αναφορά, ότι αγόρασε την Piranha Bytes, την εταιρία ανάπτυξης των Gothic, Risen, και ELEX franchises. Η εταιρία είχε μακρόχρονη σχέση με το studio ως εκδότης. Το ποσό εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκε. Η εταιρία ανάπτυξης θα παραμείνει ανεξάρτητη, θα ονομάζεται Piranha Bytes GmbH και θα έχει πλήρη “δημιουργική ελευθερία”.

[UPDATE 7: 5/5/20 – Η THQ Nordic ανταλλάσσει δικαιώματα τίτλων της με την Koch Media] Οι δύο μεγάλοι εκδότες παιχνιδιών, THQ Nordic και Koch Media, φαίνεται να ανταλλάσσουν μεταξύ τους δικαιώματα κάποιων τίτλων τους.

Τα δικαιώματα των Risen, Sacred, Rush for Berlin, Second Sight και Singles: Flirt Up Your Life βρίσκονται πλέον στην δικαιοδοσία της THQ Nordic, ενώ η Koch Media έχει τώρα στην κατοχή της τα δικαιώματα των Red Faction και Painkiller. Αυτή η ανταλλαγή επιτρέπει κάποιους παλαιότερους τίτλους όπως είναι το Red Faction και το Risen να επιστρέψουν στις αρχικές τους εταιρείες ανάπτυξης. Δείτε το σχετικό tweet.

Συζητήστε περισσότερα για την THQ Nordic στο σχετικό forum topic.

Διαβάστε τα reviews των προηγούμενων Darksiders και συζητήστε για το Darksiders III στο σχετικό forum topic

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification