Ειδήσεις Software Οι χρήστες του Steam γράφουν αρνητικά reviews πιο γρήγορα από τα θετικά

Οι χρήστες του Steam γράφουν αρνητικά reviews πιο γρήγορα από τα θετικά

Wednesday, 09 May 2018  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/39/1b/14/steam-reviews-50-1525848453.jpg
 

Οι χρήστες του Steam γράφουν αρνητικά reviews πιο γρήγορα από τα θετικά

Το 42% εξ αυτών δίνουν σημαντικό feedback.

 

Σε μία έρευνα του Queen's University διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες του Steam γράφουν αρνητικά reviews πιο γρήγορα από τα θετικά.

Στην έρευνα αρχικά οι αναλυτές Dayi Lin, Cor-Paul Bezemer, Ying Zou και Ahmed Hassan έλαβαν υπόψη τους και τα 8.025 games που υπήρχαν στο Steam τον Μάρτιο του 2016. Από αυτά παρέμειναν τα 6.224, όσα δηλαδή είχαν πάνω από 25 user reviews. Στην πορεία ελέχθησαν 10.954.956 user reviews με αυτόματη και χειροκίνητη ανάλυση, ενώ υπήρξε και άντληση δεδομένων από το SteamSpy, το οποίο σχεδόν κατέστη άχρηστο μετά το τελευταίο update του Steam.

Τα στατιστικά
Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος όρος ενός Steam review από χρήστη είναι 30 λέξεις. Τα reviews για τα games σε Early Accesss είναι λίγο πιο μεγάλα σε μέγεθος και τα free-to-play games έχουν reviews λίγο πιο μικρά σε μέγεθος από τα games επί πληρωμή. Τα indie games έχουν επίσης μεγάλα reviews, όπως και τα παιχνίδια σε Early Access, ενώ περιέχουν και σχεδιαστικές προτάσεις για τους developers.

Από εκεί και πέρα, το 42% των Steam reviews δίνουν σημαντικό feedback με συγκεκριμένα θετικά, αρνητικά και bug reports. Περισσότερο feedback υπάρχει στα αρνητικά reviews, ενώ και τα θετικά δίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Βέβαια και το Steam από την μεριά του έχει ωθήσει κάποιους χρήστες σε αρνητικά reviews, αφού έχει γράψει στο Twitter ότι τα αρνητικά reviews βοηθούν περισσότερο από τα θετικά. Επίσης, υπάρχει μόνο θετική και αρνητική αξιολόγηση σε κάθε review κι όχι κάτι το ενδιάμεσο.

Οι παίκτες, σύμφωνα με την έρευνα, διαμαρτύρονται περισσότερο για θέματα που αφορούν το game design και όχι τα bugs. Μόνο το 8% των user reviews αναφέρει bugs, ενώ το 34% αναφέρει για κακό ή ενοχλητικό game design. Το 17% των αρνητικών reviews αναφέρουν bugs και το 57% θέματα με το game design.

Επίσης, τα περισσότερα reviews γράφονται μετά από 13 ώρες παιχνιδιού. Ωστόσο, τα αρνητικά reviews γράφονται μέσα στις πρώτες 7 ώρες παιχνιδιού. Τα free-to-play games δέχονται reviews περίπου στη 1 ώρα. Το 96% των games λαμβάνουν λιγότερα από 10 reviews ανά ημέρα. Δείτε σύγκριση με πιο γνωστά games. Κατά την περίοδο της έρευνας, το Counter-Strike: Global Offensive λάμβανε 514 reviews ανά ημέρα και το Stardew Valley 586 reviews ανά ημέρα.

Διαβάστε ακόμη για το Steam Sale που τρέχει αυτές τις ημέρες.

Συζητήστε για το Steam στο παρακάτω forum topic. Ανταλλάξτε Steam IDs για να βρείτε φίλους κάνοντας κλικ εδώ.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification