Ειδήσεις Action Το Shenmue 3 στα PC θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store

Το Shenmue 3 στα PC θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store

Monday, 09 Sep 2019  | in Action | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης
New Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f9/f0/6e/shenmue-3-pc-epic-games-store-99-1560273557.jpg
 

Το Shenmue 3 στα PC θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store

Οι backers θα έχουν προθεσμία δύο εβδομάδων για refunds. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/6/19] Κατά την διάρκεια της Ε3 2019 αποκαλύφθηκε ένα ακόμη τρέιλερ για το επερχόμενο Shenmue 3 και ανακοινώθηκε ότι στα PC θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του Epic Games Store.

Ασφαλώς πολλοί fans της σειράς εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός αυτό, καθώς θα προτιμούσαν να έβλεπαν το παιχνίδι στο Steam, ακόμη περισσότερο δε όσοι το στήριξαν στο Kickstarter με το ποσό ρεκόρ των 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων! Η δυσαρέσκεια των χρηστών εκφράστηκε στο νέο βίντεο του Shenmue στην E3.

Απ' ότι φαίνεται όμως, η Epic Games έχει βαλθεί να επενδύσει γερά στα exclusives. Ειδικά με το ποσοστό 88% που δίνει, ολοένα και περισσότεροι μεγάλοι publishers αρχίζουν να στρέφονται προς το Epic Games Store.

Δείτε ακόμη το νέο τρέιλερ που δείχνει τον νεαρό γνώστη πολεμικών τεχνών Ryo Hazuki να δέρνει μια ομάδα τύπων κι όλα αυτά με χαρακτηριστικούς διαλόγους Shenmue.

Το Shenmue 3 στα PC θα κυκλοφορήσει στο Epic Games Store ως timed exclusive για ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, η Ys Net ψάχνει τρόπο να δώσει επιστροφές χρημάτων σε όσους PC gamers είχαν χρηματοδοτήσει το παιχνίδι στο Kickstarter

[UPDATE: 17/6/19 - Η απάντηση της Ys Net] Η εταιρεία ανάπτυξης Ys Net, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα την αποκλειστικότητα του Shenmue III στο Epic Games Store, έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την δυσαρέσκεια των fans.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Ακούμε τα παράπονα των fans μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να ικανοποιήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όταν επιστρέψουμε από την E3. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι backers που μας στήριξαν στο Kickstarter. Απλά ας έχουν λίγο υπομονή να δούμε την κατάσταση μετά την επιστροφή μας. Ευχαριστούμε για την υπομονή και την υποστήριξή σας".

Γεγονός είναι πάντως ότι δεν θα δοθούν επιστροφές χρημάτων στους backers.

[UPDATE 2: 2/7/19 - Οι backers θα λάβουν επιστροφή χρημάτων, εφόσον την ζητήσουν] Η Ys Net ανακοίνωσε ότι όσοι backers στηρίξανε το Shenmue 3 μέσω του Kickstarter θα λάβουν -εφόσον το ζητήσουν- επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της κυκλοφορίας του στο Epic Games Store (σ.σ. όσον αφορά στα PC).

 

Παράλληλα, όσοι backers θέλουν θυμίζουμε ότι μπορούν να περιμένουν...ένα χρόνο για να λάβουν το Steam key τους, αφού μετά από ένα έτος λήγει το timed exclusivity που υπάρχει με το Epic Games Store. Το καλό όμως είναι ότι όσοι ήταν backers μπορούν να ζητήσουν boxed αντίτυπο σε δισκάκι, το οποίο θα περιέχει τον EGS installer και όχι όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού. Εν τω μεταξύ μπορείτε να ζητήσετε και Steam key, παράλληλα με το retail αντίτυπό σας, απλά θα αναμένετε για ένα χρόνο.

Τέλος, όσοι ενδιαφέρεστε για την έκδοση των PC μπορείτε εναλλακτικά να παραλάβετε αντίτυπο για το PS4. Αν όλα αυτά δεν σας καλύπτουν τότε μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματα που επενδύσατε ως backers.

 

[UPDATE 3: 9/9/19 - Προθεσμία δύο εβδομάδων για refunds] Όσοι μετανιώσατε για την αγορά του Shenmue 3 θα μπορείτε σύντομα να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας, σύμφωνα με την διαδικασία που ανακοίνωσε η Ys Net στο Kickstarter

Ο λόγος που οδήγησε τους developers σε αυτή την απόφαση είναι το ότι η Ys Net έκανε συμφωνία με την Epic Games για αποκλειστικότητα ενός έτους στο Epic Store, καθυστερώντας την κυκλοφορία στο Steam. Μέσα στον μήνα, θα σταλεί ένα ερωτηματολόγιο σε όλους τους backers που πήραν την έκδοση για PC, επιτρέποντας την αλλαγή πλατφόρμας και όσοι δεν είναι διατεθημένοι από την εναλλακτική αυτή λύση, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους εντός δύο εβδομάδων από την λήψη του ερωτηματολογίου.

Το Shenmue 3 θα κυκλοφορήσει για PC -μέσω του Epic Games Store- και PS4 στις 19 Νοεμβρίου.

Διαβάστε για τα Shenmue 1 και 2 Remastered. Συζητήστε για το Shenmue III σε αυτό το forum topic. 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification