Το FIFA μετονομάστηκε σε EA Sports FC. Τι ακολουθεί;

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το FIFA μετονομάστηκε σε EA Sports FC. Τι ακολουθεί;

Το FIFA μετονομάστηκε σε EA Sports FC. Τι ακολουθεί;

Η μεθεπόμενη σεζόν ίσως μας φέρει τέσσερα ποδοσφαιράκια.

Στο νέο editorial αναλύουμε τι ισχύει με την αλλαγή του ονόματος του FIFA σε EA Sports FC.

Η Electronic Arts έχει συμφωνία με την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022. Τότε είναι που λήγει το συμβόλαιό της και έχει εκφράσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να μην το ανανεώσει. Αυτό σημαίνει ότι το FIFA 23 και το FIFA World Cup 2022 θα είναι ποδοσφαιράκια της EA Sports. Από τον Ιανουάριο του 2023, το όνομα "FIFA" για τα games θα είναι πλέον ελεύθερο.

Η ανακοίνωσή της EA για οριστική μετονομασία του FIFA σε EA Sports FC, είχε ως απάντηση η Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA να δηλώσει ότι βρίσκεται σε επαφές με publishers και επενδυτές για την πώληση του ονόματος FIFA και ότι "Το νέο αυτό ποδοσφαιράκι θα είναι το καλύτερο της αγοράς". Από την μία η EA απέφυγε (όσο μπορούσε όμως) να χρησιμοποιήσει το όνομα "FIFA" στο δελτίο τύπου της και από την άλλη η ομοσπονδία FIFA απέφυγε να αναφερθεί στο "EA Sports FC". Βέβαια η δήλωση ότι "Το ποδοσφαιράκι που θα έχει το όνομα FIFA θα είναι το καλύτερο" από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Gianni Infantino, είναι τουλάχιστον αστείο, αφού στα games το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία είναι το όνομα.

Όλα αυτά λοιπόν αναλύονται στο νέο μας βίντεο, ενώ έχει ενδιαφέρον το ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια. Μπορεί το όνομα FIFA να εξαγοραστεί από την Konami, από την Strikers (αντί του UFL), η EA και η FIFA να τα ξαναβρούν (εξαιρετικά δύσκολο) και τέλος η Ομοσπονδία FIFA να το πουλήσει αλλού, σενάριο που είναι και το πιθανότερο. Κοινώς, θα έχουμε τέσσερις διεκδικητές κάθε χρόνο για το καλύτερο ποδοσφαιράκι.

Στο τέταρτο σενάριο, η Ομοσπονδία FIFA μπορεί να βρείτε είτε publisher (σ.σ. στο βίντεο αναφέρουμε τους πιθανότερους), είτε επενδυτή για να αναπτύξει το ποδοσφαιράκι μόνη της. Ένα ποδοσφαιράκι που θα έχει μεν το όνομα FIFA αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με το EA Sports FC που θα βγει το φθινόπωρο του 2023.

Τι ζητούσε η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA)
Όλα αυτά φυσικά ήταν επακόλουθο του ότι ενώ η Electronic Arts πλήρωνε στην Ομοσπονδία FIFA 150 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, πλέον η Ομοσπονδία έφτασε να ζητάει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε 4 χρόνια (δηλαδή 250 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο), ποσό που θεωρήθηκε για την EA πολύ υψηλό. Η EA τα είχε αυτά τα χρήματα όμως, διότι σκεφτείτε ότι αν βάζαμε ένα μέσο όρο 50 ευρώ καθαρό κέρδος για κάθε παιχνίδι FIFA από την EA (είτε με νέα αγορά, είτε με συνδρομή στο EA Play για κάποιους μήνες), με πολλαπλασιασμό x20, αυτό σημαίνει 1 δις ευρώ το χρόνο (τον ακριβή αριθμό δεν τον γνωρίζουμε). Βέβαια η Electronic Arts βγάζει επιπλέον χρήματα από τις μικροσυναλλαγές, αλλά από την άλλη η διοίκηση έχει και πάρα πολλά έξοδα και το πλεόνασμά της το χρησιμοποιούσε για να συντηρήσει και άλλες εταιρείες ανάπτυξης.

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον. Πάντως με την αλλαγή ονόματος μας ήρθαν στο μυαλό αναμνήσεις από το 2004, όταν το Championship Manager άλλαζε σε Football Manager. Τότε στην αποκλειστική μας συνέντευξη στην Αγγλία, είχαμε βρεθεί στην ίδια αποστολή μαζί με δύο Πορτογάλους δημοσιογράφους, μετά την κατάκτηση του Euro 2004. Λες και η Sports Interactive ήθελε...να μας τρολάρει! Πάντως πολλοί την είχαν πατήσει τότε και είχαν αγοράσει το Championship Manager 5, θεωρόντας ότι ανήκει στη Sports Interactive. Ελπίζουμε ότι με την διάδοση του Internet σήμερα να μην τύχουν ανάλογα περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα για το FIFA 23 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε FIFA. Ανταλλάξτε IDs με τα άλλα μέλη του GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification