Οι Pro παίκτες του League of Legends έκαναν απεργία επειδή η Riot Games θα άλλαζε τους κανόνες

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι Pro παίκτες του League of Legends έκαναν απεργία επειδή η Riot Games θα άλλαζε τους κανόνες

Οι Pro παίκτες του League of Legends έκαναν απεργία επειδή η Riot Games θα άλλαζε τους κανόνες

Συμβιβαστική λύση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 25/5/23 - Οι Pro παίκτες του League of Legends ενδέχεται να κάνουν απεργία επειδή η Riot Games θα αλλάξει τους κανόνες] Το πρωτάθλημα League Championship Series είναι η κορυφαία στην σκηνή των eSports για το League of Legends και ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα esports παικτών στον κόσμο. Όμως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των esports, Mikhail Klimentov, θα μπορούσε σύντομα να υπάρξει στάση εργασίας, καθώς η Ένωση Παικτών LCS ζητά ψηφοφορία για απεργία.

Το πρόβλημα ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν η Riot ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτεί πλέον από τις ομάδες LCS να συμμετέχουν σε μια ομάδα στο North American Challengers League, ένα «αναπτυξιακό» πρωτάθλημα που ανακοινώθηκε το 2022 και που αποτελείται από 10 πρώην Ακαδημαϊκές ομάδες —το προηγούμενο πρωτάθλημα— και έξι «Προσωρινές Ομάδες» που αποτελούνται από ερασιτέχνες παίκτες. Είναι βασικά ένα πρωτάθλημα προκριματικών για το LCS, και κάθε ομάδα LCS έπρεπε να έχει τη δική της ομάδα NACL μαζί με το κύριο ρόστερ της.

Στις 12 Μαΐου, ωστόσο, η Riot Games είπε ότι απορρίπτει αυτή την απαίτηση κατόπιν αιτήματος των ομάδων LCS της, «για να υποστηρίξει τη συνεχή, μακροπρόθεσμη επιτυχία των ομάδων και του επαγγελματικού οικοσυστήματος των esports στη Βόρεια Αμερική». Συγκεκριμένα είπε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαδικασία ανάπτυξης ταλέντων στην Αμερική. Λαμβάνουμε τακτικά βήματα για να ανοίξουμε ευκαιρίες για το ακμάζων community μέσω του Proving Grounds Circuit το 2021 και της εισαγωγής των Προσωρινών Ομάδων NACL και του Τουρνουά Προώθησης NACL φέτος. Η δουλειά μας εδώ δεν έχει ολοκληρωθεί και θα συνεχίσουμε όλη αυτή τη σεζόν και στο μέλλον». Η Riot δεσμεύτηκε επίσης να διευθύνει το NACL «για το 2023 και στο μέλλον».

Αλλά η Ένωση Παικτών της League Championship series έκανε ανακοίνωση στο Twitter κατά της Riot Games. «Ενώ η σημερινή δήλωση πλαισιώθηκε ως δέσμευση για το NACL, η πραγματικότητα είναι ότι έως και 70 παίκτες, προπονητές και μάνατζερς θα χάσουν τις δουλειές τους μέσα σε μια νύχτα», ανέφερε η LCSPA σε δήλωση. «Η άνευ προηγουμένου απόφαση να καταστραφεί το NACL σε λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη του Summer Split του NACL του 2023 χωρίς σχέδιο —και χωρίς προειδοποίηση— αποτελεί μελανό σημείο για την Riot Games.

"Η Riot έδωσε σε κάθε ομάδα 3 εκατομμύρια δολάρια φέτος για να λειτουργήσει στο LCS + NACL, αλλά μόνο 3 είχαν την πολυτέλεια να ξοδέψουν το 15-20% αυτού του ποσού για να προωθήσουν το μέλλον του NACL. Ντροπή για την Riot που αφήνουμε τις ομάδες να ξεφύγουν από αυτό" δήλωσε η NALCSPA σε tweet της.

Έτοιμοι για απεργία
"Η απόφαση της Riot να καταργήσει το NACL ήταν σε ευθεία αντίφαση με τις δηλώσεις που έγιναν από την ηγεσία της Riot κατά τη διάρκεια των συνομιλιών νωρίτερα αυτό το έτος σχετικά με μελλοντικές αλλαγές στο NACL. Η ηγεσία της Riot esports διαβεβαίωσε την LCSPA ότι δεν θα γίνονταν αλλαγές το 2023, μέχρι και πριν από μια εβδομάδα. Το LCSPA καλεί όλα τα μέλη της κοινότητας LCS και NACL: Παίκτες, προπονητές, streamers και fans να απαιτήσουν από τη Riot να ανακαλέσει αυτή την απόφαση για να προστατεύσει το μέλλον του LCS."

Το LCSPA απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η διατήρηση μιας NACL series έθεσε ένα μη διαχειρίσιμο βάρος στις ομάδες LCS, υποστηρίζοντας ότι «το μέσο ετήσιο κόστος μισθού ενός ολόκληρου ρόστερ του NACL αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 17% του κόστους μισθού ενός μέσου οργανισμού LCS με βάση το πρωτάθλημα σε ένα χρόνο."

Το LCSPA θα διεξαγάγει ψηφοφορία στις 28 Μαΐου για να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει απεργία για να διαμαρτυρηθεί για την αλλαγή του κανόνα του NACL.

[UPDATE: 2/6/23 - Η απεργία ξεκίνησε] Οι Pro παίκτες του League of Legends ξεκίνησαν και επίσημα την απεργία, ενώ η Riot Games απειλεί ότι θα σταματήσει την σεζόν του LCS Summer. Η απεργία ψηφίστηκε στις 28/5 με συντριπτική πλειοψηφία από τις ομάδες.

Η Riot Games είπε ότι έχει ως στόχο «ένα οικονομικά βιώσιμο πρωτάθλημα στο League of Legends». Δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την έναρξη του πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες, ενώ απείλησε να ακυρώσει την σεζόν του LCS Summer.

"Η καθυστέρηση πέραν του παραθύρου των δύο εβδομάδων θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατη τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού και σε αυτήν την περίπτωση, θα ακυρώσουμε ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν του LCS. Εάν ακυρωθεί η καλοκαιρινή σεζόν LCS, αυτό θα εξαλείψει επίσης τις ομάδες του LCS που προκρίνονται στο τουρνουά Worlds".

Η Riot απέρριψε το αίτημα του πρωταθλήματος χαμηλότερης κατηγορίας, λέγοντας για τα 300.000 δολάρια που αιτήθηκαν ως συνολικά έπαθλα οι ομάδες: "Αυτό το αίτημα αφορά πολλά εκατομμύρια σε επιδοτήσεις για το NACL. Αυτό απλά δεν είναι βιώσιμο - και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητο. Έχουμε άλλα πρωταθλήματα Tier 2 σε όλο τον κόσμο που ευδοκιμούν μόνα τους, και πιστεύουμε ότι το NACL μπορεί να φτάσει και σε αυτό το σημείο».

Το LCSPA απάντησε: "Ένα πράγμα είναι ξανά στο επίκεντρο: Οι παίκτες είναι το LCS. Χωρίς παίκτες, δεν υπάρχει πρωτάθλημα και δεν υπάρχει esport." Η οργάνωση παικτών επαναλαμβάνει ότι απέκλειε παίκτες από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων κάτι που τους ανάγκασε να απεργήσουν.

Ο οργανισμός των ομάδων είπε ότι έχει ζητήσει καθημερινά συναντήσεις με τη Riot για να καταλήξει σε λύση σχετικά με αυτό το ζήτημα και σχεδιάζει αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν σε «ουσιώδη συνεργατική δράση για να επιστρέψουν οι παίκτες μας εκεί που θέλουν να είναι: να ανταγωνίζονται για τους fans στη σκηνή του LCS".

[UPDATE 2: 11/6/23 - Συμβιβαστική λύση] Οι Pro παίκτες του League of Legends βρήκαν συμβιβαστική λύση κι έτσι το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με την Riot Games, έπειτα δηλαδή από καθυστέρηση δύο εβδομάδων.

Η Riot Games άσκησε πίεση, προειδοποιώντας ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε αυτό το διάστημα, θα ακυρωνόταν ολόκληρη η καλοκαιρινή σεζόν, αφήνοντας τις ομάδες της Αμερικής μη επιλέξιμες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.

Η Riot είπε τελικά ότι το Summer Split, όπως είναι επίσημα γνωστό, θα πραγματοποιηθεί σε τροποποιημένη μορφή που αρχίζει στις 14 Ιουνίου.

«Η καθυστέρηση του Summer Split δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ελαφρά, αλλά τελικά ο διάλογος μεταξύ του πρωταθλήματος, της LCSPA και των ομάδων παρείχε τον χώρο για να επαναπροσδιορίσουμε τους κοινούς στόχους για το μέλλον του LCS και του NACL», δήλωσε η επικεφαλής του LoL esports Naz Aletaha και πρόσθεσε: «Η οικοδόμηση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία του οικοσυστήματος LCS είναι η προϋπόθεση για όλους μας».

Το LCSPA είπε ότι τόσο οι ομάδες Riot όσο και οι ομάδες LCS έκαναν παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και απέδωσαν στους παίκτες ότι «ρίσκαραν τις δικές τους δουλειές για να αναζητήσουν προστασία για τους ευάλωτους παίκτες και να εξασφαλίσουν ένα μέλλον για τους παίκτες-ταλέντα της Αμερικής».

"Ενώ οι συμφωνίες δεν ανταποκρίνονται στους αρχικά δηλωμένους στόχους μας, η Riot συμφώνησε σε μια σειρά από σημαντικές αλλαγές και δεσμεύτηκε σε ουσιαστική συνεργασία με το LCSPA πριν λάβει μελλοντικές αποφάσεις", ανέφερε η Ένωση Παικτών. "Οι παρακάτω παραχωρήσεις δεν επαναφέρουν πλήρως την διοργάνωση NACL, ούτε παρέχουν αποκατάσταση για τους παίκτες που έχασαν ξαφνικά θέσεις εργασίας και υπέστησαν οικονομική δυσπραγία, έχασαν Visa που είχαν εκδώσει, αλλά και τον μισθό τους. Το LCSPA δεσμεύεται να συνεχίσει την επιδίωξη με κάθε μέσο για να μπορέσουν αυτοί οι παίκτες να ενταχθούν σε ένα πρωτάθλημα".

«Αυτό που καταφέραμε είναι μια εγγύηση από τη Riot για την υποστήριξη μιας νέας μορφής NACL και οι παίκτες να έχουν μία χρηματοδότηση για το NACL, μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των παικτών που εργάζονται για τους νέους φορείς στο NACL και διαρκή προστασία για τους χαμηλόμισθους για να μετριάσουν τη ζημιά στο μέλλον».

Αυτοί είναι οι γενικοί όροι της συμφωνίας:
- 300.000 δολάρια για το υπόλοιπο της σεζόν του 2023 που θα μοιραστούν στις 10 ομάδες του NACL προκειμένου να ενισχυθούν οι ευκαιρίες των παικτών και οι πληρωμές.
- Το 50% όλων των μελλοντικών εσόδων από χορηγίες του NACL θα μοιράζεται πλέον στις ομάδες του NACL.
-Το NACL θα έχει Συμφωνία Συμμετοχής Ομάδας (TPA) το 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες του NACL θα πρέπει να τηρούντα ελάχιστα πρότυπα προκειμένου να λαμβάνουν πληρωμές ή μερίδιο εσόδων από την Riot.
- Ελάχιστη αποζημίωση απόλυσης 30 ημερών για τερματισμό χωρίς αιτία για οποιονδήποτε παίκτη που κερδίζει έως και 1,5 φορές τον ελάχιστο μισθό του πρωταθλήματος και προειδοποίηση 15 ημερών για οποιονδήποτε παίκτη αγωνίζεται με Visa.
- Οι παίκτες και οι ομάδες θα μοιράζονται ισότιμη εκπροσώπηση σε μια επιτροπή για να καθορίσουν τυχόν μελλοντικές αλλαγές στο πρόγραμμα με συλλογικό τρόπο.
- Οι ομάδες θα αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι ξένοι παίκτες έχουν υποχρεωτική υγειονομική περίθαλψη στη διάθεσή τους από την πρώτη ημέρα που θα βρεθούν στις ΗΠΑ
- Η Riot και η LCSPA θα υπογράψουν ένα Μνημόνιο Συνεννόησης (MOU) που καθιερώνει συναντήσεις και παραμέτρους ειδοποίησης και θα διασφαλίζει ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν πριν υπάρξουν οποιεσδήποτε μελλοντικές αποφάσεις και πραγματοποιηθούν επικοινωνίες.

Η συμφωνία είναι ένα βήμα πίσω στην αρχική απαίτηση της LCSPA που έλεγε ότι η Riot Games πρέπει να ακυρώσει όλες τις αλλαγές που έχει κάνει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των ομάδων NACL και υιοθετήθηκε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο προτάσεων για το NACL το 2024 και ορισμένοι fans ήταν επικριτικοί για αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά κάποιοι fans δίνουν το δίκιο με τους παίκτες που αντέδρασαν, υπήρξε μια συμφωνία με παραχωρήσεις για να μην χαθεί η σεζόν, ενώ έδωσαν την βάση για περισσότερες διεκδικήσεις τις επόμενες σεζόν.

Δείτε τις αλλαγές στα bots του League of Legends και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification