• Ειδήσεις
  • Retro
  • Gamecube: Η Nintendo παραλίγο να κυκλοφορήσει LCD οθόνη με 3D χωρίς γυαλιά

Gamecube: Η Nintendo παραλίγο να κυκλοφορήσει LCD οθόνη με 3D χωρίς γυαλιά

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Gamecube: Η Nintendo παραλίγο να κυκλοφορήσει LCD οθόνη με 3D χωρίς γυαλιά

Gamecube: Η Nintendo παραλίγο να κυκλοφορήσει LCD οθόνη με 3D χωρίς γυαλιά

Θα το έκανε κάτι σαν...Nintendo Switch (αλλά θα ήθελε ρεύμα).

Μία είδηση διέρρευσε για το Gamecube την οποία δεν γνωρίζαμε. Το Go Nintendo δημοσίευσε ένα βίντεο παρουσίασης της Nintendo στην E3 2022, με τους Shigeru Miyamoto, Satoru Iwata και Bill Trinen, στο οποίο βλέπουμε μία...οθόνη LCD!

Σε αυτό το βίντεο, αφού τα στελέχη της Ιαπωνικής εταιρείας μίλησαν για τα The Legend of Zelda: The Wind Waker και Metroid Prime, ο Iwata αποκαλύπτει ότι είχαν μια τελευταία έκπληξη να δείξουν. Μια οθόνη LCD, σχεδιασμένη για να προσαρμόζεται στο επάνω μέρος της κονσόλας και να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Το Gamecube μεταφερόταν εύκολα και σίγουρα μια οθόνη θα το έκανε...φορητό (το GameCube περιελάμβανε μια λαβή μεταφοράς στο πίσω μέρος).

Η οθόνη ήταν 5 ιντσών, με aspect ratio 3:4 και ανάλυση μόλις 320x240. Βέβαια μιλάμε για το 2022. Στο βίντεο το Super Mario Sunshine φαίνεται μια χαρά. Ο Iwata είχε δηλώσει ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η Nintendo έβαλε digital output στο GameCube.

Ο Iwata μάλιστα αποκαλύπτει ότι είχε συναντηθεί με τον Yuji Naka της Sega για το Phantasy Star Online και συζητούσαν αν θα μπορούσαν να πάρουν αυτόν τον τίτλο και να το «κάνουν φορητό παιχνίδι» για να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν την οθόνη. Κανένα από αυτά δεν συνέβη.

Κάπως έτσι το Gamecube θα μπορούσε να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε σπίτι ή και σε εξωτερικούς χώρους. Απλά θα ήθελε μόνο ρεύμα. Δεν θα χρειαζόταν κάποια οθόνη. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε κάτι σαν...πρόγονο του Nintendo Switch (σ.σ. είναι ούτως ή άλλως κονσόλα-πρόγονος αλλά με πιο...στενή σχέση).

Το υψηλό κόστος οθονών LCD εκείνη την εποχή καθιστούσε το περιφερειακό ακριβό. Εν τω μεταξύ, ο Satoru Iwata αποκάλυψε ότι η οθόνη είχε κρυφές δυνατότητες 3D χωρίς γυαλιά τις οποίες η Nintendo «κράτησε κρυφές», μαζί με τις ασήμαντες πληροφορίες ότι οι φιγούρες Phantasy Star Online ήταν ορατές σε ορισμένες από τις οθόνες που κατέληξαν να κλαπούν από το booth της Nintendo εκείνη τη χρονιά!

Δείτε τον οδηγό του NASCAR που πήγε το αμάξι του ζάντα κολλητά στους τοίχους επειδή το έκανε και στο Gamecube και συζητήστε για το Gamecube στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification