DriveClub: Free-to-play και μικροσυναλλαγές

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
DriveClub: Free-to-play και μικροσυναλλαγές

DriveClub: Free-to-play και μικροσυναλλαγές

Η τελική ανακοίνωση της Sony για το κόστος αγοράς του πλήρους πακέτου. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/9/13] Με το Gran Turismo 6 να αναμένεται για το PlayStation 3 στις 6 Δεκεμβρίου, η Sony θα έχει για το PlayStation 4 δύο racing τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του, το DriveClub και το Need for Speed: Rivals (το The Crew τους Ubisoft υπολογίζεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2014 χωρίς να έχουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας). Κατά βάση λοιπόν τα βλέμματα στρέφονται στο DriveClub το οποίο θα είναι free-to-play και κυρίως exclusive αφού το Need for Speed: Rivals θα κυκλοφορήσει και σε PC, PS3 και Xbox 360.

Το DriveClub αναπτύσσεται απ' την Evolution Studios, που μας έχει χαρίσει τις σειρές WRC και MotorStorm για το PS3.

Free-to-play
Το DriveClub θα είναι free-to-play με την έννοια του ότι θα το κατεβάζετε δωρεάν και θα έχετε στη διάθεσή σας λίγα αυτοκίνητα και διαδρομές. Ωστόσο, η δωρεάν αυτή έκδοση θα είναι προνόμιο μόνο των συνδρομητών PlayStation Plus (σ.σ. η συνδρομή κοστίζει ως γνωστόν 50 ευρώ το χρόνο και δίνει πρόσβαση σε άφθονα δωρεάν games και επιτρέπει να παίξετε online multiplayer στο PS4). Με αυτή την δωρεάν έκδοση θα μπορείτε να τερματίσετε κανονικά το παιχνίδι και να αποκτήσετε έως και το Platinum Trophy. Υποθέτω ότι απ' τη στιγμή που η έκδοση θα έχει λίγα αυτοκίνητα, θα είναι ένα από τα πιο εύκολα Platimum.

{youtube}28YRYPYe2t8|500|300{/youtube}

Αν κάνετε upgrade στην πλήρη έκδοση τότε ξεκλειδώνονται όλα τα αυτοκίνητα και οι πίστες. Το να αγοράσετε το DriveClub στο PS4 είναι κάτι που μπορεί να συμβεί φυσικά ακόμα κι αν δεν διαθέτετε συνδρομή PS Plus. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι συνδρομητές PS Plus θα έχετε μία έκπτωση αν κάνετε upgrade από την δωρεάν έκδοση στην τελική. Σήμερα μαθεύτηκε μία ακόμη πληροφορία που αφορά το multiplayer, ότι δεν θα υποστηρίζεται Split-screen δύο παικτών στην ίδια κονσόλα.

Το DriveClub θα κυκλοφορήσει στις 29 Νοεμβρίου μαζί με το PlayStation 4, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η δωρεάν έκδοση του PS Plus θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2014, σύμφωνα με τον Paul Rustchynsk, διευθυντή σχεδιασμού της Evolution, ο οποίος δηλώνει ότι αυτές τις ημέρες η εταιρεία του δουλεύει πάνω στο Photo Mode του παιχνιδιού.

Φυσικά αυτό που αναρωτιόμαστε είναι "Αφού η πλήρης έκδοση έχει ολοκληρωθεί γιατί δεν θα ανέβει στο PSN και η δωρεάν έκδοση;" Εύλογο το ερώτημα και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι όντως θέμα χρόνου ή θέμα πολιτικής.

Δείτε το τελευταίο gameplay video του DriveClub.

[UPDATE: 8/5/14 - Τελικές ανακοινώσεις τιμών του πλήρους πακέτου] Η Sony ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες τι θα ισχύσει για την δωρεάν και την πλήρη έκδοση του Driveclub.

Όσοι έχετε συνδρομή PlayStation Plus (απαραίτητη ούτως ή άλλως για να παίξετε multiplayer στο PS4) θα λάβετε την δωρεάν έκδοση με 10 αυτοκίνητα και τα 5 maps μίας χώρας (με συνολικά 11 πίστες αν συμπεριλάβουμε και τις παραλλαγές). Κοινώς θα είναι κάτι σαν demo έκδοση του παιχνιδιού.

{youtube}ny3JYGXCmFg|500|300{/youtube}

Αν είστε κάτοχοι PS Plus τότε την τελική έκδοση του παιχνιδιού θα μπορείτε να την αγοράσετε με κόστος 50 ευρώ, λαμβάνοντας έτσι μια μικρή έκπτωση. Το πρόβλημα είναι ωστόσο ότι δεν θα μπορείτε να παίξετε την τελική αυτή έκδοση αν λήξει η συνδρομή σας στο PlayStation Plus!

Το DriveClub στην ολοκληρωμένη του μορφή θα περιλαμβάνει 5 τοποθεσίες με 55 πίστες (50 tour events) και συνολικά μόλις 50 αυτοκίνητα. Αυτό δήλωσε τουλάχιστον ο product manager Chris Brown στο PlayStation Blog.

{youtube}b8bSteMxFiE|500|300{/youtube}

Aσφαλώς όλοι θα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε την full έκδοση με κόστος 60-70 ευρώ και να μην ανησυχείτε για το αν θα λήξει η συνδρομή σας ή όχι.

[UPDATE 2: 9/5/14] H πολιτική της Sony σχετικά με το upgrade της PS Plus έκδοσης του DriveClub, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσατε να παίξετε μετά την λήξη της συνδρομής σας, όπως είναι λογικό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Κατόπιν αυτού, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αναθεωρήσει, έτσι λοιπόν όσοι ξοδεύψετε 50 ευρώ για να κάνετε upgrade στην ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού θα μπορείτε να παίξετε ακόμη και μετά το τέλος της PS Plus συνδρομής σας.

[UPDATE 3: 12/5/14] Η Sony επιβεβαίωσε ότι το Driveclub θα έχει μικροσυναλλαγές ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα αυτοκίνητά σας πιο εύκολα.

Τα ποσά σε ευρώ που θα μπορείτε να ξοδέψετε θα είναι περιορισμένα. Βλέπετε, θα υπάρχει το σύστημα "Fame" με το οποίο θα κάνετε level up. Όταν κάνετε level up θα αποκτάτε ένα νέο όχημα. Αν θέλετε να το αποκτήσετε νωρίτερα απλά θα πληρώνετε χρήματα. Δεν θα μπορείτε όμως να αγοράσετε "Fame" και να κάνετε level up σε χρόνο Dt, ώστε να μην υπάρχει αδικία μέσα στο παιχνίδι. Το σύστημα που θα εφαρμοστεί θα είναι παρόμοιο με το Motorstorm RC.

Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε πόσα χρήματα θα διατίθενται για αγορά με πραγματικά χρήματα.

Το DriveClub θα έχει διαδρομές από τις χώρες Ινδία, Χιλή, Νορβηγία, Μ. Βρετανία και Καναδάς, με 11 κούρσες σε κάθε χώρα.

Το Driveclub θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου αποκλειστικά για το PS4. Παρακολουθήστε επίσης ένα δείγμα από τους δυναμικούς φωτισμούς του παιχνιδιού και επίσης το gameplay video.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 snikefriend (Level 23) 03/09/2013 13:50
Quoting Manos:
η συνδρομή κοστίζει ως γνωστόν 50 ευρώ το χρόνο και δίνει πρόσβαση σε άφθονα δωρεάν games και επιτρέπει να παίξετε online multiplayer στο PS4


Τελικα στο PS3 θα εξακολουθησει να ειναι free το online;
#2 Vasilis (Level 25) 03/09/2013 14:14
Quoting snikefriend:
Quoting Manos:
η συνδρομή κοστίζει ως γνωστόν 50 ευρώ το χρόνο και δίνει πρόσβαση σε άφθονα δωρεάν games και επιτρέπει να παίξετε online multiplayer στο PS4


Τελικα στο PS3 θα εξακολουθησει να ειναι free το online;


Από όσο γνωρίζω ναι.
#3 Antonakis1990 (Level 11) 08/05/2014 18:05
τελεια
#4 palex94 (Level 12) 08/05/2014 21:02
πολυ καλο που θα το δωσουν Free
:)
#5 geololj (Level 28) 10/05/2014 00:13
Κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος που η Sony το προωθεί ως Free-to-Play. Ουσιαστικά είναι ένα καμουφλαρισμένο demo. Από την πρώτη στιγμή το ανακοίνωσαν ως F2P, κάτι που δεν ισχύει.
Notification