Η Take-Two απέλυσε 600 εργαζόμενους, ακύρωσε games κι έκλεισε 2 εταιρείες

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Η Take-Two απέλυσε 600 εργαζόμενους, ακύρωσε games κι έκλεισε 2 εταιρείες

Η Take-Two απέλυσε 600 εργαζόμενους, ακύρωσε games κι έκλεισε 2 εταιρείες

Έκλεισαν 2 θυγατρικές εταιρείες της Take-Two. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/4/24 - Η μητρική εταιρεία της Rockstar σε κρίση] Η Take-Two, ιδιοκτήτρια των Rockstar, 2K Games και άλλων θυγατρικών εταιρειών ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι απολύει το 5% του προσωπικού της και ακυρώνει games!

Σε μια χρονιά που είναι η χειρότερη για την gaming βιομηχανία, με 10.000 απολύσεις, η Take-Two συμπληρώνει την λίστα των μεγάλων εταιρειών που έκαναν απολύσεις, καθώς με τις 600 απολύσεις που έκανε έδιωξε το 5% του προσωπικού της. Γλίτωσε 160 - 200 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και δυστυχώς κάποια games ακυρώθηκαν, κάτι λυπηρό για τους gamers. Κατά τα άλλα, η Take-Two απέκτησε πρόσφατα την Gearbox, εταιρεία ανάπτυξης των Borderlands και πρώην θυγατρική της Embracer Group. Απ' ότι φαίνεται, τα πνευματικά δικαιώματα κάποιων games έχουν μεγαλύτερη σημασία από το ανθρώπινο δυναμικό.

Εν τω μεταξύ η μετοχή της Take-Two είναι ότι καλύτερο για να την σορτάρετε. Είχε 5,7% αύξηση την τελευταία εβδομάδα.

Πως να επενδύσετε τα χρήματά σας
Μπορείτε να βρείτε την μετοχή της Take-Two και όλες τις μετοχές των μεγάλων publishers (Microsoft, Sony, Nintendo) και να επενδύσετε στο eToro που έχει ένα εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, πήρε το βραβείο Investor Community award από το StockBrokers, ενώ υποστηρίζει και καταθέσεις από και προς το PayPal. 

*Αποποίηση ευθύνης: Οι επενδύσεις σε μετοχές (CFDs) εμπεριέχουν ρίσκο. Το 51% των επενδυτών χάνουν τα χρήματά τους. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριος. Συνιστούμε τις συναλλαγές σε έμπειρους αγοραστές. Το περιεχόμενο του άρθρου προορίζεται για γενικούς και ενημερωτικούς σκοπούς πληροφοριών και όχι για οικονομικές συμβουλές.

Για εκτενή συζήτηση για trading, καθημερινές συμβουλές και για να δείτε αποτελέσματα μπείτε στο Facebook group Trading: Cryptos & Tech Stocks.

[UPDATE: 2/5/24 - Έκλεισαν 2 θυγατρικές εταιρείες της Take-Two] Η Take-Two έκλεισε δύο από τις εταιρείες ανάπτυξης που διαθέτει, την Roll7 και την Intercept Games.

Η πρώτη έχει αναπτύξει τα Rollerdome και OlliOlli και η δεύτερη εργαζόταν στο Kerbal Space Program 2. Επιπλέον, δεδομένου ότι η Intercept Games εδρεύει στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, η Take-Two υπόκειται στον νόμο WARN, ο οποίος δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ειδοποιούνται τουλάχιστον 60 ημέρες πριν απολυθούν. κατατέθηκε μια ειδοποίηση στο Τμήμα Ασφάλειας Απασχόλησης της Πολιτείας της Ουάσιγκτον σήμερα που ανέφερε ότι η Take-Two θα απολύει 70 υπαλλήλους, που είναι περίπου ο αριθμός των ατόμων στην Intercept Games.Άρα ίσως διατηρήσουν μισθούς δύο μηνών.

Τέλος, το μέλλον του Kerbal Space Program 2 είναι πλέον...ασαφές, καθώς ίσως ακυρωθεί και αυτό.

Συζητήστε για την Take-Two στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification