Ακτιβιστική ομάδα A Better Ubisoft: "Μόλις το 1/4 των εργαζομένων είναι γυναίκες"

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ακτιβιστική ομάδα A Better Ubisoft: "Μόλις το 1/4 των εργαζομένων είναι γυναίκες"

Ακτιβιστική ομάδα A Better Ubisoft: "Μόλις το 1/4 των εργαζομένων είναι γυναίκες"

"Η Ubisoft δεν έχει ικανοποιήσει καμία απαίτησή μας".

Το ένα τέταρτο των εργαζομένων που υπέγραψαν την αρχική ανοιχτή επιστολή παραιτήθηκαν στη συνέχεια.

Ένα χρόνο μετά τις αρχικές διαμαρτυρίες της ομάδας A Better Ubisoft, η οποία ζητάει αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, ισότητα και inclusivity, ενώ λέει ότι καμία από τις απαιτήσεις της για τη βελτίωση της κουλτούρας στο χώρο εργασίας δεν έχει ικανοποιηθεί. Το ένα τέταρτο των εργαζομένων που υπέγραψαν την αρχική ανοιχτή επιστολή παραιτήθηκαν στη συνέχεια.

Η "A Better Ubisoft", η εσωτερική ομάδα που κάνει καμπάνια για βελτιωμένες συνθήκες εργασίας στη Ubisoft, είπε ότι τα αιτήματά της δεν ικανοποιήθηκαν ένα χρόνο μετά την έκδοση μιας ανοιχτής επιστολής που καταδίκαζε την εργασιακή κουλτούρα της Γαλλικής εταιρείας.

Η επιστολή γράφτηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους υπαλλήλους της Activision/Blizzard, οι οποίοι απεργούσαν για να διαμαρτυρηθούν για την τοξική κουλτούρα παρενόχλησης και κακόβουλων ενεργειών από στελέχη της εταιρείας. Αλλά η επιστολή ανέφερε επίσης παρόμοια προβλήματα στην Ubisoft που αποκαλύφθηκαν αρχικά το 2020. Αυτά περιελάμβαναν ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση σε αρκετούς υψηλόβαθμους υπαλλήλους της Ubisoft και μια ευρύτερη κουλτούρα αγνόησης ή απρόσκοπτης καταστολής αυτών των προβλημάτων από τα στελέχη της εταιρείας.

Η ανοιχτή επιστολή του περασμένου έτους ισχυριζόταν ότι ελάχιστα είχαν αλλάξει από το 2020, παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ubisoft, Yves Guillemot, ότι θα «διασφαλίσει ότι όλοι... αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, σεβαστοί και ασφαλείς». Η επιστολή ανέφερε «Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που κυκλοφόρησαν οι πρώτες αποκαλύψεις συστημικών διακρίσεων, παρενόχλησης και εκφοβισμού εντός της Ubisoft», προσθέτοντας «Δεν έχουμε δει τίποτα περισσότερο από έναν χρόνο με καλά λόγια, κενές υποσχέσεις και μια αδυναμία ή απροθυμία να διώξετε τους γνωστούς παραβάτες».

Τώρα πέρασε άλλος ένας χρόνος και η A Better Ubisoft λέει για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν έχει γίνει. Σε ένα Twitter post που αναλύει την κατάσταση, ο οργανισμός είπε ότι «κανένα από τα αιτήματά μας δεν ικανοποιήθηκε». Ανέφερε επίσης ότι το "25%" των υπογραφόντων της επιστολής είχαν εγκαταλείψει από τότε την Ubisoft, εκ των οποίων σχεδόν το 40% ήταν γυναίκες. Δεδομένου ότι μόνο το ένα τέταρτο του προσωπικού της Ubisoft είναι γυναίκες, αυτό σημαίνει ότι η Ubisoft "χάνει μαζικά δυσανάλογα γυναίκες που υπέγραψαν την ανοιχτή μας επιστολή ζητώντας περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση της τοξικότητας".

Η A Better Ubisoft τερμάτισε το νήμα επαναλαμβάνοντας τις απαιτήσεις της, οι οποίες είναι οι εξής:
- Σταματήστε να προωθείτε και να μετακινείτε γνωστούς παραβάτες από εταιρεία σε εταιρεία, από ομάδα σε ομάδα χωρίς επιπτώσεις. Αυτός ο κύκλος πρέπει να τελειώσει.
- Θέλουμε μια συλλογική θέση στο τραπέζι, για να έχουμε έναν ουσιαστικό λόγο για το πώς η Ubisoft ως εταιρεία προχωρά από εδώ και πέρα.
Διακλαδική συνεργασία, για να συμφωνήσουμε σε ένα σύνολο βασικών κανόνων και διαδικασιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα στούντιο για να χειριστούν αυτά τα αδικήματα στο μέλλον.
- Αυτή η συνεργασία πρέπει να περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενους σε μη διευθυντικές θέσεις και εκπροσώπους των συνδικάτων.

Δείτε τι θα κάνει η Ubisoft για την κλιματική αλλαγή και συζητήστε για την Ubisoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification