Reviews Hellblade: Senua’s Sacrifice
Comments (10)

Hellblade: Senua’s Sacrifice Hot

Όταν τα όρια της λογικής φτάνουν στο τέλος τους, ξεκινάει η πραγματική μάχη.

http://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5b/03/71/hellblade20box-99-1502272405.jpg
  • Αξιολόγηση
  • News
  • Forum
  • Images
  • Βίντεο
  • User Reviews

Όταν τα όρια της λογικής φτάνουν στο τέλος τους, ξεκινάει η πραγματική μάχη.

H Ninja Theory αποτελεί μια εταιρεία που ως indie μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει μεγάλο αριθμό από τίτλους αλλά όσοι ασχολούνται με τον χώρο θα θυμούνται πάνω από δύο games τους. Ας βοηθήσω την μνήμη σας λίγο. Πρώτη φορά που έγινε ντόρος γύρω από το όνομα της developer εταιρείας από το Cambridge έγινε με το Heavenly Sword το 2007 για το PS3 και στην συνέχεια το 2010 με το πολύ αγαπημένο μου Enslaved: Odyssey to the West. Το 2013 είχαμε το reboot της σειράς Devil May Cry ως DmC ενώ μόλις έναν χρόνο αργότερα, έγινε η ανακοίνωση του τίτλου του σημερινού review μας. Το Hellblade: Senua’s Sacrifice ανακοινώθηκε στην Gamescom του 2014 και από τότε δεν περίμενα με τίποτα να περάσον τρία χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει αλλά...να που έγινε. Η Ninja Theory είχε ιστορικό ακυρωμένων τίτλων και σε κάποιο σημείο φοβήθηκα πως θα έχουμε άλλη μια τέτοια περίπτωση αλλά έπεσα έξω.

Το Hellblade: Senua’s Sacrifice τράβηξε την προσοχή στις αρχές με τα εντυπωσιακά γραφικά του, την σκληροτράχηλη ηρωίδα και το σκοτεινό του περιβάλλον. Στη συνέχεια, αυτό που διαφοροποίησε το Hellblade από όλα τα άλλα Action games τα οποία είναι βασισμένα σε Νορβηγική μυθολογία, αποτέλεσε ο χαρακτήρας της Senua ο οποίος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Κάπου εκεί καταλάβαμε πως ο νέος τίτλος δεν θα είναι μια κόπια του Heavenly Sword με νέα πρωταγωνίστρια αλλά ούτε άλλη μια περιπέτεια όπως το Enslaved: Odyssey to the West. Παρόλα αυτά, όλα τα τρέιλερ που είχα δει δεν μπορούσαν να με προετοιμάσουν για αυτό που έπαιξα. Στην θέση του director του νέου τίτλου αλλά και συγγραφέα βρίσκεται ο μισός Κύπριος, Tameem Antoniades.

Vikings vs Κέλτες
Το σενάριο ειναι βασισμενο στην Κελτική και Σκανδιναβική μυθολογία όπου η πρωταγωνίστρια μας, Senua ξεκινάει ταξίδι για να βρει τον χαμένο της σύντροφο. Ο σύντροφός της, Dillion, πέθανε και η Senua δεν μπορεί να το δεχτεί καθώς είχαν κάνει όνειρα για γάμο και να ζήσουν για πάντα μαζί. Πέρα από τα όνειρά τους...η Senua έχει έντονα στοιχεία ψυχωτικής συμπεριφοράς, δεν μπορεί να δεχτεί τον θάνατό του και πιστεύει ότι μπορεί να τον φέρει πίσω. Στόχος της είναι να φτάσει στην Helheim, τον κάτω κόσμο σύμφωνα με την Σκανδιναβική μυθολογία όπου η Hel, κόρη του Loki και βασίλισσα αυτού του κόσμου, είναι η μόνη που μπορεί να επαναφέρει νεκρούς.

Το σενάριο λαμβάνει χώρα το 790 μ.χ όταν οι Vikings έκαναν επιδρομή στα Orkney Islands τα οποία βρίσκονται κοντά στην Σκωτία. Οι “Northmen” όπως φωνάζουν τους Vikings, είναι η αιτία του πόνου της Senua καθώς σκότωσαν πολλά αγαπημένα της άτομα. Η φυλή της Senua ονομάζεται The Picts και έθιμό τους ήταν να βάφουν το πρόσωπό τους στην μάχη. Έτσι εξηγειται και η μεγάλη μπλε ζωγραφία στο πρόσωπο της πρωταγωνίστριάς μας. Με απώτερο σκοπό την εκδίκηση για τον θάνατο αγαπημένων προσώπων αλλά και την επαναφορά στην ζωή του αγαπημένου της, ξεκινάει το ταξίδι μας προς το Helheim ή Hel ή Hell ή...προσωπική κόλαση.

Το ζήτημα της ψυχικής ασθένειας
Η Senua χρησιμοποιεί ένα αρχαίο σπαθί το οποίο ενώ της δίνει τρομακτική δύναμη για να παλέψει με τεράστιους εχθρούς. Κάθε φορά που πεθαίνετε, το χέρι σαπίζει μέχρι να πεθάνετε αρκετές φορές έτσι ώστε η “αρρώστια” να προχωρήσει πάνω από το χέρι της και να φτάσει στο κεφάλι. Σε αυτή την περίπτωση, η Senua πεθαίνει πραγματικά και εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε το παιχνίδι από την αρχή.

Πρόκειται για μια περίεργη μορφή Perma death που δεν φαντάζει τόσο τρομαχτικό καθώς σας δίνει περιθώριο σε λάθη αλλά ίσως να αποθαρρύνει τους πιο άπειρους παίκτες ή εκείνους που δεν έχουν χρόνο να ξεκινήσουν από την αρχή. Το ταξίδι της Senua προς το Helheim δεν είναι εύκολο καθώς η πρωταγωνίστριά μας ακούει φωνές οι οποίες οφείλονται στα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως που έχει. Άλλες φωνές την βοηθούν, άλλες την τρομάζουν ενώ άλλες της λένε να τα παρατήσει. Είναι από τις ελάχιστες φορές που βλέπουμε να γίνεται λόγος για ψυχικές αρρώστιες σε video games καθώς είναι ένα θέμα που πολλοί αποφεύγουν τόσο στην πραγματικότητα όσο και στην τέχνη. Οι αρρώστιες του σώματος είναι αποδεκτές από όλους ενώ αυτές του μυαλού, συνήθως αφήνουν τους παθόντες μόνους στον εαυτό τους, απομονωμένους και με το στίγμα της παράνοιας.

Το μέρος που θέλει να φτάσει η Senua, Helheim ή αλλιώς Hel, είναι απλά μια αλληγορία για την προσωπική της κόλαση και τα θέματα που δεν έχει κλείσει με τον εαυτό της. Το ότι πάντα κουβαλάει μαζί της ένα σακί με το κρανίο του Dillion είναι αρκετά περίεργο αλλά εάν σκεφτούμε την ψυχική της κατάσταση και το γεγονός ότι θέλει να το προσφέρει στην Hel ως αντάλλαγμα για τον σύντροφό της, όλα αρχίζουν να βγάζουν νόημα. Προχωρώντας προς τον τερματισμό θα αρχίσουν πολλά να βγάζουν νόημα και η ίδια η Senua θα καταλάβει πολλά για τον εαυτό της και την ψυχική της ασθένεια. Ώρες ώρες σκέφτεται να σταματήσει και να γυρίσει πίσω αλλά η επιθυμία της είναι μεγαλύτερη από τους φόβους της.

Focus στα σωστά σημεία
Το Hellblade: Senua’s Sacrifice αποτελεί Action Hack n’ Slash με αρκετά στοιχεία Adventure. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανάμεσα στις μάχες με τους τρομακτικούς εχθρούς, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολλούς γρίφους. Οι γρίφοι ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι και αυτό γιατί είναι σίγουρα πιο προσεγμένοι από το σύστημα μάχης. Πηγαίνοντας προς το Helheim, θα πρέπει να περάσετε διαφορετικά bosses τα οποία βρίσκονται καλά κρυμμένα στις περιοχές τους. Η αγαπημένη μου περιοχή ήταν εκείνη με τις ψευδαισθήσεις όπου θα έπρεπε μέσω ειδικής τεχνικής να καταλάβω τί είναι πραγματικό και τί όχι.

Συνήθως θα έπρεπε να ανοίξω κάποια πόρτα η οποία για να ξεκλειδώσει έχει μια ειδική διαδικασία. Η διαδικασία της περιοχής του Valravn, ο θεός των ψευδαισθήσεων, ήταν η πιο περίπλοκη καθώς έπρεπε να προσέχω τις ειδικές πύλες μέσα από τις οποίες το τοπίο αλλάζει, κάποια πόρτα ανοίγει, κάποιο δρομάκι εμφανίζεται ξαφνικά ή κάποια γέφυρα είναι εκεί για να μας βοηθήσει να περάσουμε, κάτι που δεν βλέπαμε πιο πριν. Δεν θα σας πω ψέματα, η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο λόγος που η διάρκεια του gameplay μου αυξήθηκε κατά μία ώρα σίγουρα.

Ενδιαφέρουσα πινελιά είναι οι διάφοροι ρούνοι που βρίσκουμε κατά καιρούς εάν ψάξουμε κάθε γωνιά του κόσμου του Hellblade. Κρατώντας τον μηχανισμό του Focus πατημένο, η Senua εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία και μαθαίνει την μυθολογία των Vikings. Ο καλύτερος σύντροφός της από τις διάφορες φωνές που ακούει είναι ο Druth, ο οποίος της λέει τις ιστορίες του και την βοηθάει να προχωρήσει το ταξίδι που έχει ξεκινήσει. Με την βοήθειά του και τις κατάλληλες συβουλές του, έχουμε ξεφύγει πολλές φορές από φωτιές, εχθρούς, επιθέσεις και πόρτες που φαίνεται αδύνατον να ανοίξουν.

Μάχη και γρίφοι
Πολλοί έχουν κάνει παράπονα πως το Hellblade: Senua’s Sacrifice δεν έχει αρκετά σημεία μάχης αλλά εστιάζει περισσότερο στην εξερεύνηση και την επίλυση γρίφων. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερη ώρα έχω περάσει ψάχνοντας πως θα ανοίξω κάποια πόρτα, πως θα βάλω σε σειρά τα κοράκια ή θα περάσω απέναντι παρά πολεμώντας. Η δυσκολία μάχης αλλάζει αυτόματα, αναλόγως με τις επιδόσεις σας αλλά πάντοτε μπορείτε να την αυξήσετε ή να την ελλατώσετε σύμφωνα με τα γούστα σας.

 

Σε διάφορα σημεία κάνουν spawn εχθροί οι οποίοι έρχονται σε ομάδες έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο να τους κερδίσετε. Με το dodge ως τον καλύτερό μας φίλο, παλέψαμε τον δρόμο μας προς το Helheim.

 

Το σύστημα μάχης είναι αρκετά ξεκάθαρο από την αρχή χωρίς κόλπα που μαθαίνουμε αργότερα ή που να κάνουν την διαδικασία πιο περίπλοκη. Έχουμε fast attack, heavy attack, block και dodge. Οι γρήγορες επιθέσεις είναι κατά πολύ πιο αδύναμες από τις αργές καθώς στην πρώτη περίπτωση απαιτούνται πάνω από εννιά χτυπήματα ενώ στη δεύτερη με τρία έχετε κάνει την δουλεία σας, τουλάχιστον με τους πιο βασικούς εχθρούς. Όσο προχωράτε βέβαια οι εχθροί γίνονται πιο δύσκολοι καθώς έχουν ασπίδες και γίνεται πιο δύσκολο να τους σκοτώσετε. Εκεί μπαίνει και ο μηχανισμός του melee attack, κλασικά για να ρίξετε τις άμυνες και να βρείτε άνοιγμα για επίθεση.

Το A.I έχει αρκετά υψηλό επίπεδο καθώς οι αντίπαλοι δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη ή αργές αντιδράσεις. Πρέπει να κάνετε dodge ή block την κατάλληλη στιγμή και να επιτεθείτε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, όσο έχετε το πάνω χέρι. Όταν έχετε παραπάνω από έναν αντίπαλο, πρέπει να κινείστε συνεχώς καθώς κάνουν επιθέσεις από πίσω, κάτι που δεν μπορείτε να μπλοκάρετε παρά μόνο εάν δείτε. Αυτό αυξάνει και την δυσκολία καθώς μπορεί στην ίδια μάχη να έχετε έναν τεράστιο viking πολεμιστή με ασπίδα, δύο σκιάχτρα και έναν πολεμιστή χωρίς ασπίδα να σας κάνουν επίθεση ταυτόχρονα. Θα προσπαθείτε να χτυπήσετε τον κύριο με την ασπίδα αλλά αυτός θα κάνει block και μόλις είστε έτοιμοι για την επόμενη κίνηση, θα έρχεται επίθεση από πίσω την οποία πρέπει να αποφύγετε καθώς το ένα χτύπημα φέρνει το άλλο και δεν χρειάζονται πολλά για να πεθάνετε. Αν πεθάνετε πολλές φορές και σαπίσει όλο το χέρι σας μέχρι και το κεφάλι, η Senua θα πρέπει να ξεκινήσει το ταξίδι της από την αρχή.

Το focus αποτελεί μηχανισμό που μας βοηθάει και στην μάχη πέρα από τους γρίφους. Όταν σε κατάλληλες στιγμές πατήσουμε το R2 για το focus, βλέπετε τα πάντα σε slow motion αλλά εσείς διατηρείτε την κανονική σας ταχύτητα, κάτι που σας επιτρέπει να πολεμήσετε σε μια αρένα γεμάτη από εχθρούς με βέλτιστα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το focus και στα boss fights όπου θα έχετε ένα μικρό παραθυράκι να πλησιάσετε και να ρίξετε όσα πιο πολλά χτυπήματα μπορείτε. Τα boss fights δεν θα έλεγα ότι με εντυπωσίασαν καθώς παρατήρησα επαναλαμβανόμενες κινήσεις οι οποίες μαθαίνονται εύκολα και το τελικό αποτέλεσμα καταλήγει να είναι λιγότερο δύσκολο από ότι περίμενα. Επίσης οι εχθροί είναι λίγοι σε ποικιλία, οι κινήσεις τους ίδιες και μετά τις πρώτες δύο ώρες θα έχετε γίνει experts της μάχης.

Οπτικά ανώτερο
Ένας από τους λόγους που εντυπωσιάζει το Hellblade: Senua’s Sacrifice είναι ο οπτικός τομέας. Το πρόσωπο της Senua είναι χαρακτηριστικό και το βλέπουμε αρκετές φορές, κάτι που μας επιτρέπει να δούμε μέσα στον ψυχικό της κόσμο σαν μέσα από παράθυρο. Η Ninja Theory έχει κάνει τρομερή δουλεία με την δημιουργία του προσώπου και των εκφράσεων της πρωταγωνίστριας χρησιμοποιώντας motion capturing και scanning, στο οποίο βοήθησε η Σέρβικη 3Lateral. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως για τον ρόλο της Senua δεν προσέλαβαν κάποια ηθοποιό αλλά έδωσαν τον ρόλο στην Melina Juergens η οποία είναι μοντέρ της Ninja Theory.

Πέρα από το πρόσωπο της Senua, όλα τα άλλα στοιχεία της είναι προσεγμένα και έχουν κάποια ιστορία πίσω τους. Το μαλλί φέρει έντονα στοιχεία από Vikings, κάτι λογικό εφόσον έπειτα από την επιδρομή τους πάντα άφηναν και κομμάτια του πολιτισμού τους εκεί. Τα ρούχα της πρωταγωνίστριας είναι επίσης ιστορικά σωστά και παρατηρούμε μεγάλη λεπτομέρεια ακόμα και στα πιο μικρά σημεία. Ένα παράδειγμα είναι η λάσπη στις μπότες της Senua όπου την βλέπουμε πιο ξερή προς τα πάνω και πιο φρέσκια προς το κάτω κομμάτι. Στο PS4 Pro το παιχνίδι τρέχει στα 60fps αλλά εμείς που το παίξαμε σε απλό PS4 δεν παρατηρήσαμε κάτι τέτοιο και σε αρκετά σημεία μάχης τα frames πέφτουν αισθητά.

Φωνές και φωνές γύρω σας
Τέλος, μεγάλο κομμάτι αποτελεί ο ήχος του Hellblade: Senua’s Sacrifice. Φτιαγμένο για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία με ακουστικά, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας φορώντας τα και σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο. Όταν φοράτε τα ακουστικά θα έχετε την ευκαιρία να προσέξετε τις φωνές που ακούει η Senua, άλλες πιο δυνατές και άλλες πιο σιγανές. Φυσικά για να μην χάσετε καμία τους, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους αλλά ακόμα και έτσι παρατηρήσαμε πως ακούμε λόγια τα οποία δεν εμφανίζονται στην οθόνη. Μπορείτε να έχετε μια surround εμπειρία ήχου η οποία θα σας βάλει έντονα στο κλίμα και στον ρόλο της Senua.

 

Όπως αναφέραμε πριν, οι φωνές είναι που προκαλούν τα συναισθήματα στην πρωταγωνίστριά μας. Μπορεί να χαρεί όταν καταφέρει κάτι και οι φωνές την επικροτήσουν αλλά και να απογοητευτεί σε μεγάλο βαθμό όταν θα αποτύχει και οι φωνές θα ακούσουν “Στο έλεγα, γύρνα πίσω, όλα είναι στο μυαλό σου”. Έχει γίνει τρομερή δουλειά στο voice acting των φωνών καθώς ακούγονται τόσο φυσικές αλλά και με την ίδια την Senua αφού βγάζει συναισθήματα απόγνωσης και μίσους τα οποία φαίνονται άκρως πραγματικά. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να ακούτε τις φωνές συνεχώς και να χρειαστεί να πατήσετε την παύση για να συνεχίσετε αργότερα.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς ακούγεται πάντα κάτι, έστω και η παραμικρή σκέψη και ίσως να φανεί κουραστικό σε πολλούς. Αυτός είναι και ο σκοπός όμως του τίτλου. Στην αρχή του παιχνιδιού, υπάρχει σημείωμα που αναφέρει πως στην δημιουργία της ψύχωσης της ηρωίδας μας έχουν βοηθήσει άτομα με πραγματική ασθένεια του μυαλού καθώς και καθηγητές. Οπότε είναι απολύτως λογικό να ενοχληθείτε σε κάποιο βαθμό είτε πάσχετε είτε όχι.

Αξίζει η αγορά;
Το Hellblade: Senua’s Sacrifice ήταν μια έντονη εμπειρία που κράτησε επτά ώρες για εμένα. Κατά την διάρκεια αυτών των ωρών, ήρθα αντιμέτωπη με τους φόβους της Senua αλλά και με τους δικούς μου. Άρχισα να φοβάμαι και εγώ πως η Senua δεν θα βρει τον Dillion, πως δεν θα τα καταφέρει να φτάσει μέχρι το Helmeim είτε επειδή είναι πολύ αδύναμη, είτε επειδή μπορεί οι φωνές να αποφασίσουν να την αποθαρρύνουν εντελώς. Ακόμα χειρότερα, άρχισα να αμφιβάλλω για το εάν αυτό το ταξίδι θα καταλήξει κάπου ή αν θα είναι ένας άδικος κόπος μιας ερωτευμένης και αποφασισμένης κοπέλας που δεν μπορεί να δεχτεί τον χαμό του αγαπημένου της προσώπου.

Οι μάχες μπορεί να μην είναι δύσκολες αλλά είναι έντονες καθώς απαιτούν αντανακλαστικά και προσοχή. Οι γρίφοι επίσης έπειτα από ένα σημείο γίνονται ιδιαίτερα εύκολοι με αποτέλεσμα να θεωρηθούν επαναλαμβανόμενοι. Το Hellblade: Senua’s Sacrifice δεν περιλαμβάνει multiplayer και αυτό ρίχνει ιδιαίτερα το replayability. Με μόλις έξι με επτά ώρες διάρκεια και τίποτα άλλο να κάνουμε, μας φάνηκε μικρό και σίγουρα θέλαμε περισσότερη εμπειρία από την Senua. Βέβαια προτιμάμε κάτι μικρότερο σε διάρκεια αλλά με την συγκεκριμένη ποιότητα παρά να είχαμε έναν πρόχειρο τίτλο ο οποίος θα διαρκεί περισσότερο αλλά δεν θα προσφέρει αυτή την εμπειρία. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η τιμή του τίτλου ανέρχεται στα 30 ευρώ και όχι 50 όπως γίνεται με τις περισσότερες νέες κυκλοφορίες. Προσωπικά περιμένω να δω εάν θα υπάρξουν DLC με περισσότερο περιεχόμενο και γιατί όχι ένα sequel.

Θετικά:
- Ατμοσφαιρικό περιβάλλον
- Όμορφος σχεδιασμός της Senua
- Καταπληκτικό voice acting και ηχητικός τομέας
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενοι γρίφοι
- Μικρή διάρκεια
- Frame drops σε σημαντικά σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 8.1

Μια εμπειρία μάχης με τους εσωτερικούς δαίμονες της ηρωίδας μας.

Χριστιάνα Θάνου

>Βαθμολογίες αξιολογητών

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Hellblade: Senua's Sacrifice

[Αρχική δημοσίευση: 12/8/14] Η Ninja Theory μια εταιρεία με κάποια αρκετά γνωστά και αγαπημένα video games ετοιμά...
Posted (01 Aug 2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice Q&A με την Senua

Η εταιρεία ανάπτυξης Ninja Theory, γνωστή για το DmC: Devil May Cry, έδειξε πέρυσι την απίστευτη τεχνολογία της για motion-captu...
Posted (27 Jun 2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice: Οι απαιτήσεις συστήματος

Η αγγλική εταιρεία ανάπτυξης Ninja Theory, γνωστή για τα Heavenly Sword και Enslaved: Odyssey to the West, ενημέρωσε τη σελίδα του Hellbla...
Posted (09 Jun 2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 1/12/16] Η εταιρεία ανάπτυξης Ninja Theory ανακοίνωσε ότι το Hellblade: Senua's Sacrifice δεν θα κυκ...
Posted (08 Jun 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Σχόλια  

#1 Lyricaldemon (Level 18) 09/08/2017 13:55
Διαβάζοντας το άρθρο και βλέποντας ένα αρκετά όμορφο και ενδιαφέρον παιχνίδι,οι φωνές μέσα στο κεφάλι της μικρής ήταν ότι καλύτερο!Αρκετά όμορφα σχεδιασμένο παιχνίδι αξίζει να ασχοληθείς μαζί του,έχοντας ένα απλό σύστημα μάχης.
#2 Divine Raiden (Level 25) 09/08/2017 14:31
Τερμάτισα και εγώ το παιχνίδι και έχω να πω τα καλύτερα.Το σύστημα μάχης θυμίζει αρκετά Witcher 3.Απλα πρέπει να δείτε κάποιο gameplay video για να μάθετε οτιδήποτε μπορεί να κάνει η Senua.Πχ αν κρατήσετε πατημένο το κουμπί για το τρέξιμο και πατήσετε light attack τότε η Senua κάνει ένα γρήγορο charge πάνω στον αντίπαλο ή αν πατήσετε το melee attack του κάνει ένα πιο δυνατό bash.Δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και μόλις μπείτε λίγο στο κλίμα όπως είπε και η Χριστιανα θα το έχετε κάνει master.Οι γρίφοι όσο προχωράει το παιχνίδι γίνονται λίγο πιο περιπλοκοι και απαιτούν περισσότερο ψάξιμο. Αν και είναι επαναλαμβανόμεν ο, δεν κουραζουν .Προσωπικα μου άρεσε πολύ ο τρόπος που υλοποιησαν το σύστημα των γρίφων ειδικά σε μια εποχή που ελάχιστα παιχνίδια θετουν δυνατούς γριφους.Ηχητικα με άφησε πραγματικά άφωνο.Εχει γίνει καταπληκτική δουλειά και με ακουστικά το παιχνίδι παίρνει ζωή.Πολυ καλό το review της Χριστιανας.
#3 Dr_Nikif0r0s (Level 1) 09/08/2017 15:16
Πολύ δυνατή ηχητική εμπειρία και αξιόλογο αποτέλεσμα στο σύνολο του. Μεγάλο μπράβο στη Ninja Theory με την τακτική να μην βγει το game σε hardcopy κράτησε την τιμή χαμηλά και με την ίδια να προτρέπει τα μεγάλα studios να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.
#4 Blood King (Level 23) 09/08/2017 17:30
Δείχνει αριστούργημα και πρέπει να ασχοληθώ μαζί του το συντομότερο, μοναδικό μείον στο εντυπωσιακό πακέτο η μικρή διάρκεια.
#5 MASTERSOT (Level 8) 09/08/2017 20:06
Προς το παρόν δεν μπορώ να πω πολλά καθώς δεν το εχω παίξει πάνω από μια ώρα, αλλα από τα λίγα που είδα μπορώ να πω στα σίγουρα πως διαθετη τρομερή ατμοσφαίρα και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, το μόνο αρνητικό που βλέπω μεχρι τώρα ειναι πως για το Pc αν δεν διαθέτης χειριστήριο τότε δυσκολεύει πολύ το σύστημα μάχης, όσο το κομμάτι με το να χάνεις το Save σου το βρίσκω ενα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που σε παροτρύνει να μην φερθείς επιπόλαια και να δίνεις περισσότερη σημασία στην στρατηγική
(Σ.μ.σ)
Ευχαριστώ πολύ το Gameworld που μεσώ του διαγωνισμού Ιουνίου μου έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσω και εγω αυτό το Game :D
#6 ashbringer (Level 25) 11/08/2017 10:45
Μπράβο στην Χριστιάνα για το review.Άλλη μια τιτλάρα που θα λιώσω οπωσδήποτε.
#7 Leokahri (Level 6) 14/08/2017 15:38
Ενα ταξιδι μια γροθια στο στομαχη ΕΝΑ ΕΠΟΣ !!!!!!!!!!
#8 efane (Level 22) 16/08/2017 16:31
Είναι πολύ όμορφο οπτικά και από την ανάλυση του review βλέπω πως αξίζει η αγορά. Ορμάτε :lol:
#9 tevemania 666 (Level 1) 28/08/2017 17:53
Επαναλαμβανόμεν ο ,έλεος με τις πόρτες-μάχη και ξανά πόρτες -μάχη , πολύ βαρετό.Ενα 7 θα του δινα και πολύ του πάει.
#10 Shikabane_Hime7 (Level 27) 30/08/2017 12:34
Φαίνεται τρομερό παιχνίδι, σχεδόν όλοι λένε καλά λόγια! Στα υπόψιν για το μέλλον!
Score 8.1
User Score ( 15 votes ) 8.2
User Reviews 0
Genre: Action/ Hack n' Slash
Developer: Ninja Theory
Publisher: Ninja Theory
Διάθεση: Ninja Theory
Players: 1
Requirements: 8 GB RAM, Επεξεργαστής Intel i5 3570K/AMD FX-8350, Κάρτα γραφικών GTX 770 με 2GB VRAM, Χώρος στον σκληρό δίσκο 30GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 08/08/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS