The Elder Scrolls: Legends

Hot
Όταν μια αγαπημένη RPG σειρά γίνεται card game...κι εμείς παθολογικοί χαρτοπαίκτες.

Όταν μια αγαπημένη RPG σειρά γίνεται card game...κι εμείς παθολογικοί χαρτοπαίκτες.

Όταν μια αγαπημένη RPG σειρά γίνεται card game...κι εμείς παθολογικοί χαρτοπαίκτες.

Η Bethesda έχει μια μακρά παράδοση στο χώρο των RPG και πήρε την απόφαση να δοκιμάσει τις...αντοχές του Tamriel και των κατοίκων του για πρώτη φορά στο genre των Collectible Card Games. Η εξειδίκευση της εταιρείας ανάπτυξης Dire Wolf Digital στα CCG την βοήθησε να κερδίσει τον αγώνα για την ανάληψη της δημιουργίας του The Elder Scrolls: Legends. Βέβαια τα Card games αρχίζουν πλέον να πληθαίνουν και ο ανταγωνισμός σημαίνει ότι οι gamers δεν θα έχουν επαρκή χρόνο να παίξουν ότι κυκλοφορεί, παρά μόνο θα επικεντρωθούν σε αυτό που θα τους τραβήξει περισσότερο και στην προκειμένη περίπτωση η Blizzard ως πρωτοπόρος θα έχει πάντοτε τον πρώτο λόγο.

Από το 2015 κιόλας η Dire Wolf Digital μεταμορφώθηκε σε ένα εργοτάξιο που παρήγαγε ψηφιακές κάρτες, artwork και αμέτρητους κανονισμούς για το The Elder Scrolls: Legends. Μέσα στο 2016 το παιχνίδι άνοιξε τις πόρτες του αρχικά σε ένα μικρό και -στη συνέχεια- σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό παικτών, οι οποίοι ασχολήθηκαν μανιωδώς με την beta μορφή του αναζητώντας ατέλειες - bugs και ενημερώνοντας τους developers της εταιρείας ανάπτυξης ώστε να τα ξεφορτωθούν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγει κανείς την προκατάληψη υπέρ του The Elder Scrolls: Legends συνυπολογίζοντας την μεγάλη κληρονομιά που κουβαλά καθώς και την δωρεάν διάθεσή του στο Steam αλλά θα το προσπαθήσουμε.

elder scrolls legends 1

Το Tamriel τυλιγμένο στις φλόγες
Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι σπουδαιότεροι εκπρόσωποι της CCG κατηγορίας, ειδικά εκείνοι που εστιάζονται στο διαδικτυακό παιχνίδι, δεν χάνουν χρόνο με το να αφηγούνται μακροσκελείς ιστορίες για τους κόσμους και τους χαρακτήρες τους, εγκαταλείποντας την λαογραφία προς χάρη της δράσης. Το The Elder Scrolls: Legends δεν ταιριάζει στους ισχυρούς ανταγωνιστές του σε αυτό τον τομέα και κάνει πολύ καλά.

Το όμορφα δομημένο του σενάριο ξεδιπλώνεται σε 19 κεφάλαια και ακολουθεί πιστά το πνεύμα των Elder Scrolls δηλαδή σας εγκαθιστά στον κόσμο του σαν έναν απλό μονομάχο τύπου Σπάρτακου, ο οποίος, ξεκινώντας από το μηδέν, φτάνει στο σημείο να διαμορφώσει ριζικά την ιστορία μεγάλου τμήματος του κόσμου. Από μια αιματοβαμμένη αρένα θα ξεπηδήσετε αποκτώντας φίλους σε χαμηλές θέσεις σαν τον Tyr, τον σαυρόμορφο Swims-at-Night και την μάγισσα Laaneth. Από μάχη σε μάχη εσείς και οι συμμαχητές σας αποκαλύπτουν ένα διαβολικό σχέδιο που εξυφαίνεται για την καταστροφή της empire και προσπαθούν να το αποτρέψουν.

Στα κεφάλαια του σεναρίου αλλά και σε όλα τα συστατικά των decks που θα αποκτήσετε κυριαρχεί η λαογραφία των Elder Scrolls. Όλες οι φυλές του Tamriel συμμετάσχουν στον αγώνα, από τις μαγευτικές φυλές των dark, wood και high elves, έως τους αδυσώπητους nord, τους γατόμορφους khajiit και τους ξεπεσμένους imperial. Γνωστά πλάσματα από τις περιπλανήσεις σας στα Oblivion, Morrowind και Skyrim κάνουν την εμφάνιση τους (spriggan, atronach) εκτινάσσοντας την πώρωσή σας στα ύψη.

Χτίζοντας το θρυλικό σας deck
Τι πρέπει να διαθέτετε για να διαλύσετε τους αντιπάλους σας στο The Elder Scrolls: Legends; Πανίσχυρα decks, τράπουλες γεμάτες με ισχυρά όντα, αντικείμενα και spells οι οποίες θα αποτελούνται από 50 minimum και 70 maximum κάρτες. Πως θα ξέρετε αν ένα deck είναι ισχυρό ή την γενική λειτουργία του; Τερματίζοντας αρχικά το story ώστε να αποκτήσετε τα πρώτα ολοκληρωμένα decks και στην συνέχεια δοκιμάζοντας τα χειροποίητα decks σας στο practice.

elder scrolls legends 2

Η κατασκευή ενός deck είναι χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να εκτελεστεί πολύ προσεκτικά λαμβάνοντας αρχικά υπόψη δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες, τα attributes των καρτών και το κόστος τους σε magicka. Το magicka είναι το γνωστό σε όλους μας mana από άλλα CCG και καθορίζει το πόσο γρήγορα μπορεί να παιχτεί μια κάρτα. Τα βασικά attributes είναι πέντε (agility, endurance, strength, intelligence, willpower) και μπορείτε να συνδυάσετε μέχρι δύο στο ίδιο deck, γαρνίροντας τις επιλογές σας με τις κάρτες που ανήκουν στο neutral attribute ή τις σπάνιες dual attribute.

Υπάρχουν δύο δρόμοι για να ακολουθήσετε στην κατασκευή ενός deck, ο εύκολος και ο δύσκολος. Ο πρώτος σας οδηγεί στο πλουσιότατο metagame που επιμελούνται οι καλύτεροι παίκτες του The Elder Scrolls: Legends, δημοσιοποιώντας τα εκατοντάδες decks που έχουν συνθέσει. Ο δύσκολος τρόπος είναι να λειώσετε στο παιχνίδι μέχρι να μάθετε πολύ καλά τις κάρτες και την συνέργεια μεταξύ τους και να φτιάξετε μόνοι σας το τέλειο deck. Ακόμα και αν ακολουθήσετε την δεύτερη επιλογή, συνιστώ μια ματιά στα έτοιμα decks ώστε να οδηγηθείτε πιο γρήγορα στα πολύτιμα συμπεράσματά σας.

elder scrolls legends 3

Τα attributes ενός deck και το κόστος των καρτών σε magicka, το κατηγοριοποιεί σε assassin, archer, battlemage, crusader και άλλους συναρπαστικούς ρόλους που θα μάθετε απ’ έξω και ανακατωτά. Αν φτιάξετε ένα assassin deck για παράδειγμα, ο στρατός σας θα ξεχειλίζει από πλάσματα που σκοτώνουν γρήγορα, αραιώνοντας συνεχώς τις τάξεις του εχθρού και δίνοντάς σας την ευκαιρία να του καταφέρετε μικρής ισχύος μεν αλλά μεγάλου αριθμού δε γρήγορα χτυπήματα. Σαν crusader θα έχετε ένα στρατό τέλειο στο να κοντρολάρει τις εχθρικές επιθέσεις, χτίζοντας σταθερά τις δυνάμεις σας μέχρι την τελική έφοδο. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σας θα διαμορφωθεί και το ιδανικό deck, επιθετικό, βασιζόμενο στον έλεγχο του πεδίου, στα spells κ.ο.κ.

Ποιος θα σε αντιπροσωπεύσει στην μάχη;
Ο σχεδιασμός της τεράστιας εκστρατείας που σας περιμένει αρχίζει από την επιλογή του avatar σας. Πέραν της αισθητικής σας προτίμησης σε μια φυλή του Elder Scrolls, πρέπει να σκεφτείτε τι σας φέρνει στο τραπέζι ο εκπρόσωπός του. Ένα ωραίο παράδειγμα αποτελούν οι αγαπημένοι μου Khajiits. Δεν επικροτώ απλά τα όμορφα γατίσια χαρακτηριστικά τους αλλά και την τάση τους να με τροφοδοτούν με κάρτες που ρουφάνε την ζωή των αντιπάλων ή αυξάνουν τα στατιστικά τους με κάθε χτύπημα. Το να επιλέξετε ένα avatar λοιπόν δεν σας εμποδίζει να παίξετε με όλα τα attributes και όλα τα decks αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να λάβετε κάρτες του attribute και των μηχανισμών που προτιμάτε.

elder scrolls legends 4

Το πεδίο της μάχης είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ευνοεί κάθε λογής στρατηγική και τακτική από την μεριά σας. Χωρίζεται σε δύο lanes, το κανονικό και το shadow lane. To δεύτερο lane καλύπτει για ένα γύρο τα πλάσματα που κινούνται σε αυτό, προστατεύοντας τα από τις επιθέσεις του εχθρικού στρατού αλλά όχι και των εχθρικών spells. Με ποια αναλογία θα παρατάξετε τα πλάσματά σας στις δύο γραμμές, θα προσπαθήσετε να καλύψετε τα πολυτιμότερα και ισχυρότερα στην shadow lane; Και αν στην κανονική lane ο εχθρός έχει αραδιάσει τέρατα με αυξημένο power ποιος θα τα σταματήσει;

Εδώ, όπως και στον πραγματικό πόλεμο, οι εφεδρίες είναι αυτές οι οποίες θα σας χαρίσουν συχνά την νίκη την τελευταία στιγμή.

Ολόκληρη η μάχη είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια από τους δύο πολέμαρχους (εσάς και τον αντίπαλο) να ισορροπήσουν τις δυνάμεις τους σταματώντας τις εχθρικές επιθέσεις και περνώντας όσα περισσότερα χτυπήματα μπορούν στον εχθρό. Πολλές φορές θα νοιώσετε σαν επαγγελματίας πυγμάχος βλέποντας τις δύο lanes ως προέκταση των χεριών σας. Στην μια θα μπλοκάρετε τις εχθρικές δυνάμεις και στην άλλη θα επιτίθεστε αδίστακτα στον αντίπαλο παίκτη.

Εναλλάσσοντας spells, αντικείμενα και πλάσματα στο ταμπλό θα μειώνετε αδιάκοπα των αριθμό των αντιπάλων αλλά και τα hit points του εχθρού που αναγράφονται κάτω από την φωτογραφία του avatar του. Γύρω της θα διακρίνετε πέντε μπλε σημάδια, τα λεγόμενα runes. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όσο απομυζάτε τα hit points του εχθρού, τα runes σπάνε δίνοντας του την ευκαιρία να τραβήξει μια κάρτα ανέξοδα, χωρίς να καταναλώσει magicka. Αν η κάρτα γράφει prophecy πάνω, ο αντίπαλος την ρίχνει στο ταμπλό την ίδια στιγμή, επίσης ανέξοδα. Επειδή είναι πιθανό το σπάσιμο των runes να χαρίσει ξαφνικό αβαντάζ στον εχθρό, έχει μεγάλη στρατηγική σημασία το πότε θα τα σπάσετε.

elder scrolls legends 5

Δώστε τους την χαριστική βολή
Στην σωστή χειραγώγηση των μηχανισμών που φέρουν οι κάρτες χτυπά η καρδιά του παιχνιδιού. Αναρίθμητες φορές θα κοιτάτε με θλίψη το πεδίο της μάχης θεωρώντας τον αγώνα χαμένο από χέρι όταν, ως δια μαγείας, η επόμενη κάρτα σας θα δίνει την λύση στο αδιέξοδο. Έχετε μείνει χωρίς στρατό, με πέντε hit points και ο εχθρός έχει στο πεδίο ένα πλάσμα με 10 power αλλά τραυματισμένο από την προηγούμενη επίθεση σας. Όλα δείχνουν ότι τέλειωσαν για εσάς σε μια κίνηση αλλά ο εχθρός δεν υπολόγισε τον Leaflurker. Με τον μηχανισμό summon του τελευταίου να επιτάσσει την άμεση εξόντωση ενός τραυματισμένου εχθρού, ο Leaflurker εισέρχεται στο πεδίο της μάχης, το εχθρικό πλάσμα εξοντώνεται και στον επόμενο γύρο θριαμβεύετε στην φαινομενικά χαμένη παρτίδα.

Με δυσκολία θα ξεχωρίσετε τους αγαπημένους σας μηχανισμούς των καρτών αλλά εγώ προτίμησα τα guard, pilfer και lethal. Μια κάρτα με guard είναι ένα εμπόδιο που αναγκάζει όλα τα αντίπαλα πλάσματα να του επιτεθούν πρώτα. Όταν η ίδια κάρτα φέρει και τον μηχανισμό lethal τότε η ικανοποίησή σας κορυφώνεται με την χρησιμοποίησή της. Τίποτα απολαυστικότερο από το να εξολοθρεύετε ένα πλάσμα με 10 power και 10 health με ένα σαπάκι που έχει μόνο ένα power και health αλλά και lethal πάνω του. Το pilfer είναι μια γρήγορη οδός αναβάθμισης των power και health ενός πλάσματός σας αφού, με κάθε χτύπημά του, θα ανεβαίνει και στα δύο ανάλογα με το ποσοστό που αναγράφεται στην κάρτα του. Για παράδειγμα, ένα τέρας με pilfer +1/+1 θα ανεβαίνει κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε power και health όποτε χτυπά.

elder scrolls legends 6

Η ζωή όλων μας περιστρέφεται γύρω από την οικονομία και τις πρώτες ύλες συνεπώς δεν περιμένατε να είναι διαφορετικά τα πράγματα σε ένα παιχνίδι στρατηγικής έτσι δεν είναι; Στο The Elder Scrolls: Legends η επιτυχία ανταμείβεται με δύο σημαντικούς πόρους, το gold και τα soul gems. Το gold σας χρειάζεται για να αγοράζετε booster packs, να συμμετάσχετε σε events και στις αρένες. Τα soul gems επιτελούν μια σημαντικότερη αποστολή, σας επιτρέπουν να αγοράσετε τις κάρτες οι οποίες σας λείπουν από ένα deck.

Οι κάρτες χαμηλού magicka στοιχίζουν αρκετά φθηνά και δεν θα έχετε πρόβλημα να τις ξεκλειδώσετε σχετικά γρήγορα, εμπλουτίζοντας τις τάξεις σας με φρέσκους μαχητές, αντικείμενα και spells. Οι κάρτες υψηλού magicka είναι πανάκριβες, κοστίζουν χιλιάδες soul gems και θα αργήσουν να προστεθούν στην συλλογή σας. Ευτυχώς υπάρχει ένα χρησιμότατο game mechanic με το οποίο θα ξεφορτωθείτε τις παραπανίσιες κάρτες του deck σας μετατρέποντας τες σε soul gems που θα ξοδευτούν στην απόκτηση των καλύτερων καρτών.

elder scrolls legends 7

Μακελειό στην μαρτυρική αρένα
Παράλληλα με την δόξα της νίκης, το βάπτισμα του πυρός στα τρία σημαντικά modes του παιχνιδιού είναι μονόδρομος για τον πολυπόθητο πλουτισμό σας. Στο story mode σας περιμένουν μπόλικα gold και souls gems μέχρι να το τελειώσετε. Το arena mode, solo ή versus, κρύβει μεγάλες ανταμοιβές αλλά ενέχει ρίσκο. Για να εισέλθετε πληρώνετε εισιτήριο της τάξεως των 150 gold. Μπαίνοντας στην αρένα σας περιμένουν οκτώ αντίπαλοι και το boss. Αν χάσετε τρία ματς, η αρένα σας κλείνει τις πόρτες της στα… μούτρα μέχρι να ξοδέψετε και πάλι το απαιτούμενο εισιτήριο.

Η αρένα έχει μια ιδιομορφία που καθιστά την εξέλιξη της δράσης εντελώς απρόβλεπτη. Δεν σας επιτρέπεται να εισέλθετε εκεί με τα decks που χτίσατε μετά από τόσο κόπο, αντίθετα σας δίνεται η επιλογή ενός deck ανάμεσα σε τρία. Αφού επιλέξετε το deck του monk για παράδειγμα, πρέπει να το γεμίσετε με 30 κάρτες που σας παρέχονται τυχαία ανά τριάδες. Αν δεν έχετε μια καλή ιδέα για την συνέργεια του deck που επιλέξατε, θα συντριβείτε ταχύτατα, βγαίνοντας χαμένος κατά 150 gold από την διαδικασία. Είναι φανερό ότι το arena mode δεν είναι τόπος εύκολης κερδοσκοπίας αλλά δραστηριότητα με την οποία θα ασχοληθείτε αφού αποκτήσετε εμπειρία στα decks.

elder scrolls legends 8

Το play mode θα απορροφήσει τον περισσότερο χρόνο σας. Χωρίζεται σε casual και ranked. Και στα δύο αντιμετωπίζετε παίκτες από όλη την υφήλιο αποσπώντας gold, booster packs και soul gems ανά μερικές νίκες. Η διαφορά είναι ότι στο casual συμμετέχουν οι πάντες δοκιμάζοντας τα decks τους ενώ στο rank όπου διακυβεύονται μεγάλες αμοιβές και βαθμοί, θα έρθετε αντιμέτωποι με την αφρόκρεμα. Συνιστώ πολλές αναμετρήσεις στο casual μέχρι να φτιάξετε ένα deck που το χειρίζεστε τέλεια.

Διαλύοντας τα αντίπαλα decks στο play mode μην λησμονήσετε και τα καθημερινά quests διότι σας παρέχουν μπόλικους πόρους. Τα quests αλλάζουν συνέχεια αντικειμενικούς στόχους και, στις 20 ώρες που έχει γράψει μέχρι τώρα το κοντέρ μου, δεν συνάντησα κάποιο επαναλαμβανόμενο. Τοποθετήστε 20 πλάσματα στην shadow lane, νικήστε πέντε αγώνες, χρησιμοποιήστε 10 αντικείμενα, κατεβάστε οκτώ πλάσματα που κοστίζουν μέχρι τρία magicka είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τις εφικτές αποστολές που σας ανατίθενται.

Με όσα έχουν ειπωθεί έως τώρα από το παρόν review, θεωρούμε ότι κατέστη σαφές ότι το The Elder Scrolls: Legends θα σας βάλει στην τροχιά ενός αδυσώπητου grinding ενάντια σε στρατιές εξίσου φιλόδοξων παικτών ανά τον κόσμο. Η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας είναι καθαρά ποσοτική αναφορικά με τα xp που κερδίζετε και δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να..."πονούν" οι ήττες σας. Μαζεύοντας σιγά σιγά τα xp θα αγγίξετε το ομολογουμένως μικρό level cap των 50 levels σε μερικές δεκάδες ώρες. Φυσικά αυτή είναι μονάχα η αρχή, δηλαδή ένα μικρό βήμα προς την άνοδο σας στον υπέρτατο βαθμό του legend.

elder scrolls legends 9

Ζωντανός Θρύλος
Για να ανακηρυχτείτε legend θα πρέπει να αποκτήσετε πρώτα 12 βαθμούς που προηγούνται, τσακίζοντας τα decks των αντιπάλων σε ένα μικρό αριθμό από ματς ανά βαθμό. Αφού σας απονεμηθεί ένας βαθμός (mage, warrior, apprentice κ.ο.κ) δεν πρόκειται να τον χάσετε στη διάρκεια της εκάστοτε σεζόν η οποία κρατάει ένα μήνα. Η εξασφάλιση του βαθμού σας απαλλάσσει αυτόματα από τον φόβο να χάσετε τα κεκτημένα και θα πέσετε σαν λιοντάρια πάνω σε οποιονδήποτε αντίπαλο μέχρι να αποκτήσετε τον καλύτερο δυνατό βαθμό ώστε να απολαύσετε τα bonuses τα οποία πάνε πακέτο με αυτόν στην λήξη της σεζόν. Βγάλτε το κομπιουτεράκι σας, πληκτρολογήστε τις 40 με 50 ώρες μέχρι να αγγίξετε το level cap και προσθέστε μερικά ακόμη μηδενικά έως ότου αποκτήσετε όλες τις κάρτες και φτιάξετε ένα τόσο ισχυρό deck που, όχι μόνο θα σας χαρίσει τον τίτλο του legend αλλά θα αποτελέσει επίσης ένα από τα λαμπρότερα κατορθώματα της gaming σταδιοδρομίας σας.

Μια σύγκρουση μεταξύ πελώριων πλασμάτων, με πανίσχυρα spells η μαγική ενέργεια των οποίων μπορεί να διαλύσει στρατούς όφειλε να είναι και οπτικά όσο εντυπωσιακή ακούγεται. Δυστυχώς βρήκα τα animations αρκετά κοινότυπα, σχεδόν μινιμαλιστικά. Σπίθες και φωτίτσες εκτοξεύονται στην οθόνη όταν παίζετε μια fireball ή lightning bolt κάρτα, ένα ξίφος κόβει τα τέρατα του εχθρού όταν ρίχνετε AoE spell, αλυσίδες τα δένουν, τα χαρακτηριστικά μιας κάρτας σβήνονται με τα silence spells και αρκετές ακόμα επεμβάσεις σας στην μάχη έχουν την ίδια μέτρια κατάληξη. Το art style των καρτών είναι αρκετά όμορφο και η απεικόνιση μερικών πλασμάτων είναι εντυπωσιακή ειδικά όταν διαθέτουν και μαγική αύρα, εντούτοις δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το artwork των μεγαλύτερων τίτλων του είδους όπως το Hearthstone και το Magic: The Gathering.

Η προσθήκη των emotes αντί για ελεύθερο chat είναι μια πολύ σωστή απόφαση από πλευράς των σχεδιαστών του παιχνιδιού. Φανταστείτε να θέλετε να απολαύσετε μια παρτίδα με την ησυχία σας και να πέσετε σε κανένα ενοχλητικό που θα σας τσίγκλαγε συνέχεια αναγκάζοντάς σας να τον βρίσετε. Τα emotes εκφράζουν ορισμένα βασικά συναισθήματα του κάθε παίκτη και πάντοτε με χιούμορ ανάλογο της φυλής που μιλάει.

Θα διαπιστώσετε πως οι περισσότεροι παίκτες του The Elder Scrolls: Legends είναι σοβαρά άτομα που δεν spamάρουν τα emotes αλλά τα χρησιμοποιούν μόνο όταν υπάρχει λόγος. Τσακίσατε με μερικές κινήσεις σας την εχθρική επίθεση στον ίδιο γύρο, επιβιώσατε παρότι έχετε μείνει με ένα hit point ή διαπράξατε αντίστοιχο άθλο; Θα ακούσετε το αντίπαλο avatar να σας συγχαίρει για τις πράξεις σας ίσως με την ερπετοειδή φωνή ενός Argonian που λέει "εντυπωσιακή κίνηση για πλάσμα που δεν έχει λέπια"! Υπάρχουν φυσικά και παραπομπές σε διάφορες γνωστές ατάκες από το The Elder Scrolls, όπως το "I Used to be an Adventurer like you".

elder scrolls legends 10

Είστε casual ή competitive;
Προτού δώσετε το παρόν στο επικό μακελειό καρτών του The Elder Scrolls: Legends πρέπει να αναλογιστείτε καλά ποιες είναι οι προθέσεις σας. Αν δεν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για το ανταγωνιστικό του κομμάτι και τις απονομές των βαθμών, είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε δωρεάν με το διαθέσιμο περιεχόμενο παίζοντας διαρκώς στο Play mode, στο Practice mode και στις αρένες. Αν τώρα το… μικρόβιο του ανταγωνισμού σας τρώει τα σωθικά και επιθυμείτε να δείξετε την αξία σας σε παγκόσμιο επίπεδο θα χρειαστεί να "ξηλωθείτε". Τα πολύτιμα ευρώ σας θα ξοδευτούν για την αγορά δεκάδων booster packs, του εναλλακτικού σεναρίου The Fall of the Dark Brotherhood με τα 25 πρόσθετα chapters + 40 αποκλειστικές κάρτες και αρκετές προσφορές που θα σας εξασφαλίσουν μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων σας.

Το The Elder Scrolls: Legends έρχεται σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά, κουβαλώντας στις πλάτες του ένα δυνατό όνομα. Η Bethesda έβαλε απλά την υπογραφή της στο έργο της Dire Wolf χωρίς να ασχοληθεί η ίδια στο 100%, δείγμα του ότι ήθελε απλά να δει "τι ψάρια θα πιάσει". Γενικά η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία δίοδο εισόδου των παικτών της σειράς The Elder Scrolls στα Card games, με την έννοια του ότι θα βρουν το περιβάλλον κάπως γνώριμο. Επί της ουσίας, το gameplay είναι απλό, το tutorial θα βοηθήσει ακόμη και τους αρχάριους του είδους και απ' την στιγμή που παρέχεται δωρεάν, έχετε κάθε λόγο να το τιμήσετε.

Θετικά:
- Επιτυχής απεικόνιση του Elder Scrolls lore μέσα από μια μεγάλη συλλογή καρτών
- Ενδιαφέρον story mode
- Απεριόριστες επιλογές στην κατασκευή των decks
- Modes για όλα τα γούστα
- Ανυπολόγιστη διάρκεια
- Δωρεάν διάθεση

Αρνητικά:
- H απεικόνιση των decks θα μπορούσε να είναι και καλύτερη
- Πολύ ακριβό αν το δείτε ανταγωνιστικά
- Φτωχά cutscenes

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5 
Ήχος: 7 
Gameplay: 8.5 
Αντοχή: 9
Γενικά: 7.7

Προελαύνει με περηφάνια στις οδούς ενός απαιτητικού είδους.

Γιάννης Μοσχονάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JohnnyPap (Level 13) 13/06/2017 15:45
Το κατέβασα στο Steam και γενικά μου άφησε καλές εντυπώσεις.Ωραί ο το story mode με το lore του Elder Scrolls.Εχει καλα rewards αν και οντως θα συμφωνησω οτι για να εχεις καλυτερη αποδοση ισως αναγκαστεις να πας σε pay to win.προς το παρον πειραματιζομαι αφου παιζεται κι ετσι για την πλακα και εχει και καθημερινα quests για gold.
#2 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 13/06/2017 16:00
Αν δεν ασχολούμουν ήδη με Hearthstone και Shadowverse θα του έριχνα μια ματιά. Φαίνεται καλό πάντως.
#3 +1 Phobos (Level 22) 13/06/2017 16:01
Σαν hardcore The Elder Scrolls φαν, ανυπομονώ να το δοκιμάσω για android smartphone όταν κυκλοφορήσει ποτέ. :P Για PC δεν με ψήνει και τόσο.
Score 7.7
7.67 User Score
(12 votes )
User Reviews 0
Genre: Collectible Card Game
Developer: Dire Wolf Digital
Publisher: Bethesda Softworks
Διάθεση: Steam
Players: 1 - 2
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Pentium Dual Core E5200 στα 2.5GHz ή Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, Κάρτα γραφικών GeForce 6800 GT ή Radeon X1600, Χώρος στο σκληρό δίσκο 3GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PC: 9/3/2017, iOS: 23/3/2017, macOS: 31/5/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification