Hard West

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   Mac  

Χίλιοι τρόποι να σκοτώσεις κόσμο στην Άγρια Δύση.

Χίλιοι τρόποι να σκοτώσεις κόσμο στην Άγρια Δύση.

Χίλιοι τρόποι να σκοτώσεις κόσμο στην Άγρια Δύση.

Η επέλαση του ανατολικού τμήματος της Ευρώπης στον χώρο των video games είναι πραγματικά συγκινητική. Ανάμεσα στις δεκάδες εταιρίες ανάπτυξης που έχουν προκύψει τα περασμένα χρόνια από το πρώην σοβιετικό μπλοκ, βρίσκεται η CreativeForge Games που εδράζεται στην Πολωνία και μετρά μόλις πέντε χρόνια ζωής. Αν και… νεογέννητη στην κουλτούρα μας, η CreativeForge Games πρόλαβε ήδη να αναπτύξει δύο καταπληκτικούς τίτλους που συναγωνίζονται εύκολα σε ποιότητα αλλά και σε κόστος παραγωγής τα προϊόντα πασίγνωστων εταιρειών.

Έτριβα τα μάτια μου διαβάζοντας το cast του Ancient Space, παρθενικού τίτλου της εταιρίας στον χώρο. Μόλις το όνομα της Dina Meyer, που την ερωτεύτηκα στον ρόλο της Dizzy Flores στο Starship Troopers, πέρασε μπροστά από τα μάτια μου ήξερα ότι πρέπει να αποκτήσω άμεσα αυτό το video game. Όταν πληροφορήθηκα την κυκλοφορία του δεύτερου τίτλου της, του Hard West, προετοιμάστηκα για περισσότερες «στρατηγικές» συγκινήσεις. Το Hard West είναι ο παραλήπτης χιλιάδων δωρεών από gamers μέσω της πλατφόρμας Kickstarter και αυτό δείχνει το πόσο πίστεψε η παγκόσμια gaming κοινότητα στις ικανότητες της CreativeForge Games μετά το Ancient Space. Αντί για καθαρόαιμο strategy όπως το περιμέναμε, το Hard West είναι χωρισμένο σε turn–based tactical τμήμα και σε άφθονο adventuring κουνώντας αντιπροσωπευτικά icons πάνω στον χάρτη.

hard-west-1

Η εκδίκηση είναι δική σας
Όταν ένα προϊόν έχει φαρδιά πλατιά αναγραμμένη πάνω του την λέξη West αυτόματα δημιουργεί προσδοκίες για άγριο πιστολίδι, σύγκρουση ανθρώπων του νόμου με παρανόμους, κυνηγητά με άλογα, Ινδιάνους και πολλά σκονισμένα και ηλιόλουστα μέρη. Τα οκτώ σενάρια της εσωτερικής μυθολογίας του Hard West καταγράφουν τα έργα και τις ημέρες ενός άντρα και συγγενικών του προσώπων. Τα θέματα της εκδίκησης, της απληστίας, της πάλης για την επιβίωση σε ένα απάνθρωπο περιβάλλον και οι ατυχείς συμφωνίες που μπορεί να συνάψει κάποιος στην απελπισία του έχουν εδώ την τιμητική τους. Η προσεκτικά κατασκευασμένη δομή της ιστορίας δεν σας οδηγεί σε μια γραμμική εξιστόρηση των παθών ενός ανθρώπου όπως θα περιμένατε αλλά σας τοποθετεί στην θέση διαφορετικού πρωταγωνιστή από σενάριο σε σενάριο. Οι συνέπειες της εν λόγω αφηγηματικής τακτικής οδηγούν σε θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.

Από την μια πλευρά η εναλλαγή των πρωταγωνιστών διατηρεί φρέσκια την ιστορία και σας επιτρέπει να απολαύσετε από πολλές οπτικές γωνίες την δράση. Από την άλλη, οι αναπόφευκτες εναλλαγές στην δυναμικότητα των ηρώων αυξομειώνουν αντίστοιχα το επίπεδο δυσκολίας. Εκεί που με έναν χαρακτήρα περνάτε αέρα τις μάχες επειδή έχει υψηλότατο aim και σκοτώνει άνετα τους περισσότερους στόχους, με τον άλλο θα σκαλώσετε για αρκετή ώρα σε μια αποστολή προσπαθώντας απεγνωσμένα να αντισταθμίσετε την αστοχία του με στρατηγικές κινήσεις στο πεδίο της μάχης.

hard-west-4

Ένα από τα δυνατότερα «χαρτιά» που έχει στην διάθεση του το Hard West για να σας καθηλώσει με τις ώρες μπροστά στην οθόνη σας είναι η ατμόσφαιρά του. Έχουμε όλοι παρακολουθήσει άπειρα προϊόντα του ιθαγενούς κινηματογραφικού είδους της Αμερικής καθώς και πολλές ευρωπαϊκές «ερμηνείες» του σαν τα σπαγγέτι γουέστερν. Η ατμόσφαιρα των γουέστερν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κυριαρχείτο από το επικό στοιχείο, τον θρίαμβο των πρωτοπόρων εξερευνητών πάνω στα στοιχεία της φύσης και στους λοιπούς κινδύνους και τις τεράστιες εκτάσεις που κατακτούσαν οι πιο θαρραλέοι άντρες και γυναίκες. Οι Ευρωπαίοι δημιουργοί οραματίστηκαν πολλούς καταραμένους ήρωες του Φαρ Ουέστ τσαλακώνοντας την ιδανική εικόνα που πλάσαραν οι Αμερικάνοι αλλά κανένας τους δεν είχε φανταστεί μια Άγρια Δύση σαν αυτή του Hard West.

Απληστία, απελπισία, ποτάμια από αλκοόλ, ασθένειες, απομονωμένα σπίτια στην ερημιά, παράνομοι που απαγάγουν και σφάζουν χωρίς σοβαρό κίνητρο, άτομα που χάνουν το μυαλό τους. Με αυτή την εφιαλτική εικόνα αρχίζει το Hard West αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Το βιολογικό κακό που μαστίζει την ζοφερή Δύση του φαίνεται ότι προσκάλεσε και ένα άλλο είδος κακού, το υπερφυσικό κακό. Σατανικές δυνάμεις ενεργούν και σφραγίζουν το πεπρωμένο των ηρώων σας, χαρίζοντάς σας ενίοτε και ικανότητες για να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες. Το Hard West σας προσφέρει την σκοτεινότερη εικόνα της Άγριας Δύσης που έχετε παρακολουθήσει ποτέ και όλοι οι οπαδοί της cult αισθητικής θα την λατρέψετε.

hard-west-7

Θέλω ένα γύρο χοιρινό με μπόλικες σφαίρες πάνω του
Οι turn – based tactical συγκρούσεις με όσους δεν καλοβλέπουν την ύπαρξή σας και θέλουν να σας αφανίσουν είναι η καρδιά του Hard West και το μεθυστικότερο στοιχείο του. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την σημασία του text Adventure κομματιού της περιπέτειας, πολλές φορές θα πιάσετε την εσωτερική σας φωνή να λέει: «πότε θα γίνει η επόμενη μάχη, πέρνα γρήγορα το κείμενο για να μπούμε στο… ψητό» και άλλα τέτοια. Η συνταγή της μάχης είναι γνώριμη σε όσους έχουν παίξει έστω και ένα Turn-based Tactical Strategy. Χειρίζεστε μια ομάδα χαρακτήρων και πρέπει να φέρετε εις πέρας μια αποστολή. Αυτή ποικίλλει από το απλοϊκό concept «πυροβόλα ό,τι κινείται» μέχρι την απελευθέρωση αιχμαλώτων, την συλλογή αντικειμένων κ.ο.κ.

Η πρώτη ευχάριστη βελτίωση στο στερεότυπο μοτίβο μιας turn-based μονομαχίας έρχεται από τον μηχανισμό του cover. Οι ήρωές σας μπορούν να καλυφθούν από όλα τα μέρη του περιβάλλοντος που παρέχουν επαρκή κάλυψη, είτε αυτά είναι ένα αιωνόβιο δέντρο, είτε μια ταξιδιωτική άμαξα, είτε το μπαρ σε ένα σαλούν.  Εκτός από τα στημένα σημεία cover όμως μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς τα δικά σας, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε μια αληθινή οπλομαχία. Βλέπετε το χαρτοπαικτικό τραπέζι που είναι δίπλα στον χαρακτήρα σας; Τραβήξτε του μια κλωτσιά, αναποδογυρίστε το και κρυφτείτε από πίσω του.

Μια δεύτερη καινοτομία που θα γνωρίσετε νωρίς στο Hard West είναι η δυνατότητα να εντοπίζετε έναν εχθρό που δεν βλέπετε απευθείας, αντικρίζοντας την σκιά του. Ο κολασμένος μεξικάνικος ήλιος χτυπάει κατά κούτελα στις πρωινές και μεσημεριανές μονομαχίες και δημιουργεί ύποπτες σκιές που σας προειδοποιούν για την θέση του εχθρού. Εσείς αυτόματα μπορείτε να αποπειραθείτε να σκοτώσετε τον εχθρό πυροβολώντας μέσα από σκηνές, φυλλώματα ή ακόμα και λεπτές ξύλινες επιφάνειες ή να τον πλευροκοπήσετε κινούμενοι προς την μεριά που δεν σας περιμένει.

Ένα τρίτο στοιχείο του Hard West που θα εκτιμήσετε διότι μάλλον δεν το έχετε ξαναδεί σε turn – based μάχη είναι όταν πλησιάζετε έναν εχθρό πισώπλατα, του κολλάτε το όπλο σας στα πλευρά και τον αναγκάζετε να σηκώσει τα χέρια. Ο αντίπαλος καουμπόη είναι τόσο τρομοκρατημένος που θα μείνει σε αυτή την θέση για δύο – τρείς γύρους πριν γυρίσει να σας αντιμετωπίσει, δίνοντας σας έτσι τον χρόνο να πυροβολήσετε έναν άλλο εχθρό και να γυρίσετε να τον αποτελειώσετε.

hard-west-2

Φυλάτε τα νώτα σας
Δεν είναι όλα ρόδινα για τους επίδοξους πιστολέρο στο παιχνίδι. Η απουσία Overwatch μηχανισμού αφήνει εκτεθειμένους τους πολεμιστές σας σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις που μπορεί να λάβουν θανάσιμη τροπή. Όποιος από τους μη βασικούς χαρακτήρες αφήσει την τελευταία του πνοή στην μάχη, τον αποχαιρετάτε μόνιμα ειδάλλως φορτώνετε όλη την μάχη από την αρχή με την ελπίδα να μην τον χάσετε στο δεύτερο πέρασμα σας. Αν πεθάνει βασικός χαρακτήρας η μάχη κάνει αναγκαστικά reset. Καλά καταλάβατε, δεν «παίζει» load-save στην διάρκεια της μάχης, έτσι το παραμικρό λάθος πληρώνεται ακριβά σε χρόνο.

Ο αρχικός εκνευρισμός που θα νοιώσετε με το permadeath θα απαλυνθεί μόλις διαπιστώσετε ότι υπάρχει και η λιγότερο μόνιμη λύση, εκείνη του τραυματισμού. Πώς είναι δυνατόν ένας τραυματισμός να είναι θετικός για εσάς θα σκέφτεστε. Στο Hard West οι τραυματισμένοι χαρακτήρες έχουν την τάση να δυναμώνουν σε βάθος χρόνου και να μετατρέπουν τα τραύματα τους σε ευλογία. Ένας τραυματισμός μπορεί να είναι τόσο ευεργετικός για τον πιστολέρο σας ώστε να τον κάνει καλύτερο σκοπευτή ή ανθεκτικότερο στα εχθρικά πλήγματα, χαρίζοντας του την αίγλη ενός μπαρουτοκαπνισμένου βετεράνου που εξυψώνει την ομάδα σας.

hard-west-6

Από την ομάδα σας θα παρελάσουν πολλοί χαρακτήρες με διάφορα skills και θα τους δοκιμάσετε συστηματικά στην πορεία. Μερικοί χαρακτήρες επανεμφανίζονται από σενάριο σε σενάριο ενώ άλλους θα τους έχετε μόνο σε μια από τις περιπέτειές σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την οργή μου όταν συνειδητοποίησα ότι μια υπέροχη μαντάμ εν ονόματι Cassandra δεν θα με ακολουθούσε στο επόμενο σενάριο. Η κυρία είχε μεγάλη έφεση στο στατιστικό aim και με λίγη βοήθεια από τις κάρτες την μετέτρεψα σε σκοπεύτρια με απίστευτο ποσοστό ευστοχίας. Εκτός από την Cassandra θα λατρέψετε έναν inquisitor που τίθεται υπό τις διαταγές σας. Αυτός ο ιεροεξεταστής δεν διαφέρει σε τίποτα από τους ιστορικούς ομότιμους του: οι άνθρωποι τον τρέμουν γιατί είναι αδίστακτος φονιάς αλλά και ανθρωποφάγος!

Η ενασχόληση μαζί του θα σας σπρώξει σε μαραθωνίους με ταινίες γουέστερν και σε αναπολήσεις αριστουργηματικών γουέστερν games σαν τα Outlaws και Desperados.

Η παραμετροποίηση των μελών της ομάδας σας δεν περιλαμβάνει επίπεδα που ξεκλειδώνονται μαζεύοντας xp. Τα στατιστικά τους τροποποιούνται ανάλογα με τα διακοσμητικά αντικείμενα που μπορούν να κουβαλήσουν και τις κάρτες που έχουν ενεργοποιήσει. Παρά την αστεία τους μορφή (ματωμένα πουκάμισα, τυχερά πέταλα, κ.ά.) τα αξεσουάρ ενισχύουν αρκετά τα στατιστικά σας με εκείνα που «πειράζουν» τα aim και luck να είναι τα πολυτιμότερα. Εκεί που θα δείτε μεγάλη διαφορά είναι όταν αρχίσετε να τοποθετείτε τα τραπουλόχαρτα του πόκερ στις σωστές θέσεις του ειδικού inventory.

hard-west-12

Μόνο τα χαρτόμουτρα θα επιβιώσουν
Κάθε κάρτα φέρνει και μια ability στο «τραπέζι» της ομάδας σας ενώ η οριζόντια ή κάθετη τοποθέτηση συγκεκριμένων τραπουλόχαρτων προσθέτει απίθανα bonuses στα στατιστικά σας. Το αγαπημένο μου χέρι από παιγνιόχαρτα ήταν εκείνο που ενισχύει το aim, δοκιμάστε το και θα έχετε μεγάλο σουξέ στην μάχη, κοινώς όποιον αντικρίζετε θα τον ξαπλώνετε με την μία! Από τα abilities ξεχώρισα την χρυσή σφαίρα που πετυχαίνει τον στόχο ακόμα και πίσω από εμπόδια με 100% επιτυχία και τον κανιβαλισμό που σας αφήνει να αντλήσετε λίγο πολύτιμο health από τα κουφάρια των εχθρών. Το health είναι πάντα περιορισμένο, μειώνεται πολύ γρήγορα και ανεβαίνει με potions που δεν μπορείτε να κουβαλήσετε σε μεγάλες ποσότητες και το ability που περιέγραψα.

Η έλξη που ασκούν οι τεράστιες εκτάσεις και δρόμοι είναι ένα αγαπημένο θέμα της western κουλτούρας και στο Hard West έχει την μορφή ενός text Adventure με πολλαπλές επιλογές και ισάριθμες συνέπειες στα χνάρια των βιβλίων του Μοναχικού Λύκου. Τι θα κάνετε αν βρεθείτε σε ένα πνιγηρό ορυχείο που ετοιμάζεται να καταρρεύσει αλλά ξέρετε ότι μπορείτε να ξεθάψετε μπόλικο χρυσό από τα έγκατα του; Θα ακούσετε τα λόγια μιας πλανόδιας μάντισσας ή θα την γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια; Θα ρίξετε ένα κέρμα σε ένα φημολογούμενο πηγάδι ευχών ή θα κατεβείτε για να πάρετε όσα χρήματα έριξαν τα άλλα κορόιδα;  Ό,τι και να αποφασίσετε οι συνέπειες είναι μεγάλες. Άλλοτε θα αυξήσετε τους πόρους σας και θα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό, άλλοτε θα τραυματίσετε τους ήρωες σας και θα τους έχετε πτώματα στην επόμενη σύγκρουση. Ποιος ξέρει, μπορεί ο κουρελής που βρήκατε να αργοπεθαίνει στην άκρη του δρόμου να σας βοηθήσει στα σχέδια σας.

hard-west-15

 Οι αντίπαλοι σας σίγουρα δεν έχουν αποφοιτήσει από κανένα πανεπιστήμιο μεγαλοφυϊών αλλά είναι αρκετά έξυπνοι και ευέλικτοι για να σας δυσκολέψουν την ζωή. Μόλις σας πάρουν μυρωδιά, καλύπτονται άρον-άρον και αρχίζουν να εξαπολύουν βροχή σφαιρών προς την κατεύθυνση σας. Αφήστε δε και το reaction shot τους χάρη στο οποίο, αν τους πλησιάσετε πολύ κοντά, γυρίζουν απότομα και σας ρίχνουν μια κουμπουριά στο κορμί, ακόμα και αν δεν σας είχαν δει μέχρι εκείνη την στιγμή.   

Εκτός από την δυσκολία που φέρνουν στο τραπέζι οι τραυματισμοί, το permadeath, το ανεπαρκές health και οι αρκετά έξυπνοι εχθροί, πάρτε και το nightmare mode, την ευγενική προσφορά του… Σατανά στο Hard West για να μάθετε! Από την ονομασία του καταλάβατε ότι είναι ένα σκηνικό βυθισμένο στο σκοτάδι με υπερφυσικά πλάσματα όπως οι απέθαντοι και οι δαίμονες να εμφανίζονται θέλοντας να σας αφαιρέσουν όλο το health. Το nightmare mode είναι η horror πινελιά του Hard West, μια βουτιά σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον που θα το λατρέψουν όσοι αρέσκονται στις ιστορίες τρόμου. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ και το αγάπησα σφόδρα διότι είναι το μοναδικό σημείο του παιχνιδιού που μπορείς να ανανεώσεις εύκολα την ενέργεια σου και επίσης, ξέρετε πόσο καιρό είχα να «φορέσω» δαιμονική μορφή σε strategy;

hard-west-2

Σκονισμένα γραφικά με εκκωφαντική υπόκρουση
Διανύοντας τα πεδία των μαχών του Hard West η εκτίμηση σας για το XCOM και τα sequels του θα ανέβει κατακόρυφα. Υποτίθεται ότι συμμετάσχετε σε λυσσαλέες μάχες με ανταλλαγές πυροβολισμών και δεκάδες σφαίρες να πετούν δεξιά και αριστερά. Με τόση δράση έχετε την απαίτηση να απολαύσετε τα αποτελέσματα των ενεργειών σας, δηλαδή τα σαλούν, οι καλύβες, οι αποθήκες, οι επαύλεις και όλες οι κατασκευές που δέχονται τα πυρά να είναι αγνώριστες μετά την μάχη. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Όσο πιστευτό και αν είναι το animation των πιστολέρο (ο τρόπος που χειρίζονται τα όπλα τους, οι κινήσεις που εκτελούν εν ώρα κάλυψης) απαιτούμε πλέον την αποτύπωση των ενεργειών μας στο ντεκόρ ώστε το άμεσο feedback να εκτινάξει την ικανοποίηση στα ύψη.

Ο φωτισμός και τα χρώματα στο πεδίο της μάχης αναπαριστούν περίφημα την πνιγμένη στην σκόνη ατμόσφαιρα της Άγριας Δύσης. Τα αντικείμενα θυμίζουν προχειροφτιαγμένα σχέδια πάνω σε πάπυρο, διαθέτουν δηλαδή την τραχύτητα μιας αφίσας καταζητούμενου θανατοποινίτη και ευνοούν στο να χωνέψετε σε ποια ιστορική περίοδο βρίσκεστε. Θα εκτιμήσετε τα εξαιρετικά σκίτσα των καρτών αλλά θα εκνευριστείτε τρομερά με το μικρό μέγεθος των γραμμάτων σε όλες τις περιγραφές και τα κείμενα.

hard-west-10

Ακούγοντας την ηχητική επένδυση στο Hard West θα ξεχάσετε γρήγορα την μέτρια εικαστική του ποιότητα. Το voice acting είναι κορυφαίο και οι φωνές των προσώπων που μιλάνε σας πείθουν για την κακία, τον ύπουλο χαρακτήρα ή ακόμα και για την δυστυχία τους. Μετά το voice acting κυριαρχεί η ορχηστρική μουσική του γνωστού μας συνθέτη Marcin Przybylowicz (The Witcher 3: The Wild Hunt). Παραδοσιακοί country ήχοι μπολιάζονται με τους μεγαλειώδεις ήχους των πνευστών της ορχήστρας του Marcin και εναλλάσσουν στο μυαλό σας εικόνες από σαλούν, μονομαχίες κάτω από τον καυτό ήλιο, επέλαση στρατιωτών και σκοτεινά όντα που έχουν βγει για κυνήγι.

Διασκεδαστική Δύση
Παίζοντας το Hard West θα νοιώσετε ότι ξεφυλλίζετε το ημερολόγιο ενός καταραμένου καουμπόη. Ο διαχωρισμός της δράσης σε text adventure και turn – based tactical battles και τα αυτόνομα σενάρια παρέχουν τις απαιτούμενες εναλλαγές ώστε να μην βαριέστε εκτελώντας ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα. Το Hard West δεν είναι ένα XCOM που χρησιμοποιεί σαν skin την Άγρια Δύση. Είναι μια κολασμένη περιπέτεια διάρκειας άνω των 20 ωρών, με μοναδικούς ήρωες, άφθονη δράση, κρίσιμες αποφάσεις ώστε να νοιώσετε ότι εσείς κυβερνάτε την μοίρα των πρωταγωνιστών, αγαπημένα ντεκόρ από την western κουλτούρα και δυνατή παραμετροποίηση της ομάδας. Τα 20 ευρώ που σας ζητούνται για την αγορά του στο Steam είναι ένα λογικό ποσό για τόσο αξιόπιστο τίτλο.

Θετικά:
- Σενάριο που παντρεύει το μεγαλείο της Άγριας Δύσης με την αγριότητα των ταινιών τρόμου
- Ασυνήθιστοι χαρακτήρες με ικανοποιητικό βαθμό παραμετροποίησης και πλούσιο εξοπλισμό
- Οι κάρτες του πόκερ που αντικαθιστούν τα συνηθισμένα skill trees αντίστοιχων τίτλων
- Πλούσια δράση στις συναρπαστικές turn–based αναμετρήσεις
- Text adventure πλευρά που ανανεώνει το gameplay
- Ήχος αντάξιος ενός blockbuster western

Αρνητικά:
- Μέτρια γραφικά και απουσία καταστρέψιμου περιβάλλοντος
- Η εξαφάνιση χαρακτήρων με τους οποίους δένεστε συναισθηματικά, μόλις τελειώσει ένα σενάριο

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.7

Θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις που έχετε από μια περιπέτεια στην Άγρια Δύση.

Γιάννης Μοσχονάς

Kickstarter

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Saladin Gr (Level 4) 25/07/2016 15:34
Φαίνεται ωραίο. Με χαλάει λιγάκι το υπερφυσικό στοιχείο, αλλά ίσως παίζοντας να το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά και να δίνει όντως πράγματα στο παιχνίδι. Όσο για το review, με έπεισες να ξοδέψω κάποιες ώρες ξεκάνοντας κόσμο στο Hard West.
#2 +1 Zaratoth (Level 28) 25/07/2016 17:15
Είχα δει playthrough από Angryjoe όταν πρωτοβγήκε. Με είχε ψήσει τόσο, που το τσίμπησα στην πρώτη ευκαιρία. Και το βαρέθηκα. Το υπερφυσικό κομμάτι δεν μου άρεσε στην πράξη (αν και σαν γενική ιδέα δεν ήταν κακιά) και, ενώ το gameplay μάχης είναι απολαυστικό (με τη δημιουργία εξτρά cover κλπ), με κούρασε πολύ ο χάρτης που πας από αποστολή σε αποστολή. Οι επιλογές στις αποστολές ήταν μια ωραία νότα, που όμως δεν κατάφερε να σώσει το παιχνίδι για μένα. Είναι καλοφτιαγμένο και τίμιο για αυτό που θέλει να δώσει, αλλά πάνω από 6μιση δεν μπορώ να του βάλω. Σίγουρα θα μπει στις απογοητεύσεις της χρονιά για μένα. Περίμενα κάτι πολύ παραπάνω.
#3 ashbringer (Level 25) 26/07/2016 07:50
Έχει μια ιδέα απο Dark Tower και αυτό το κάνει πολύ ελκυστικό.Ενδια φέρουσα μίξη Γουέστερν κατάστασης με υπερφυσικά στοιχεία και αυτό το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά παιχνίδια.Αν το είχαν προσέξει λίγο παραπάνω ίσως να έπαιρνε και μεγαλύτερες βαθμολογίες.Όπω ς και να'χει είναι τίτλος που σίγουρα δεν τον χάνεις με τίποτα.
Score 7.7
7.4 User Score
(10 votes )
User Reviews 0
Genre: Turn-based Tactical Strategy
Developer: CreativeForge Games
Publisher: Gambitious Digital Entertainment
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στα 2.6GHz, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 6GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 18/11/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification