ReFlex

Hot
ReFlex

ReFlex

Ένα επαναστατικό smartphone που μπορεί να λυγίσει.

Το Queen’s University μας παρουσιάζει το… ευλύγιστο smartphone του μέλλοντος, ονόματι ReFlex.

Μπορεί να έχουμε δει κυρτά smartphones όπως τα LG G Flex / G Flex 2 και το Samsung Galaxy Round, κανένα απο αυτά όμως δεν ήταν ευλύγιστο. Έχουμε δεί επίσης τις οθόνες της LG που μπορούν να διπλωθούν, αλλά ποτέ κάτι παρόμοιο σε φορητή συσκευή. Το τμήμα Human Media Lab του Queen’s University παρουσίασε ένα smartphone αρκετά διαφορετικό απο ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα, με εύκαμπτη οθόνη που λυγίζει. Το όνομα αυτού είναι ReFlex και αναμένεται να φέρει επανάσταση στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, το ReFlex έχει οθόνη LG Bendable FOLED Display 6 ιντσών και ανάλυσης 720x1280 pixels. Τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 4.4, ενώ η μπαταρία, ο επεξεργαστής, οι μνήμες, οι αισθητήρες και φυσικά η μητρική πλακέτα βρίσκονται στις άκρες της οθόνης, καθιστώντας το ReFlex ευλύγιστο στο κέντρο. 

Πίσω απο την οθόνη βρίσκεται μόνο ένας σένσορας που υπολογίζει το πόσο η ίδια έχει λυγίσει. Έτσι, αν για παράδειγμα διαβάζετε ένα eBook, όσο πιο πολύ λυγίζετε την οθόνη του ReFlex τόσο πιο γρήγορα θα γυρνάνε οι σελίδες, όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν λυγίζουμε ένα κανονικό βιβλίο, θέλοντας να αλλάξουμε σελίδα. Επίσης, αν παίζετε Angry Birds στο ReFlex, όσο πιο πολύ λυγισμένο το κρατάτε, τόσο πιο μακριά θα στοχεύει η σφεντόνα με το angry bird. Μάλιστα, με την τεχνολογία Haptic Feedback θα είστε σε θέση να “νιώσετε” τις σελίδες του eBook να γυρίζουν ή την σφεντόνα να τεντώνεται, δίνοντας άλλη διάσταση στην αλληλεπίδραση της συσκευής με τον χρήστη. Χωρίς αμφιβολία, το ReFlex αντιπροσωπεύει το μέλλον των φορητών συσκευών. 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το ReFlex θα μπορεί να κυκλοφορήσει μαζικά μετά απο πέντε χρόνια. Έχουμε ακόμα καιρό μέχρι τότε, αλλά το σίγουρο είναι οτι κάποια μέρα θα έχουμε ένα ευλύγιστο smartphone στις τσέπες μας. Επισκεφθείτε το forum topic του ReFlex για εκτενή συζήτηση και απόψεις.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Salina (Level 18) 18/02/2016 22:16
Ωωω καλο με τρελαινει ο τροπος στο βιντεακι που αλλαζει σελιδες ο τυπος 8)
Notification