SNES Mini (SNES Classic Mini Edition)

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
8
SNES Mini (SNES Classic Mini Edition)

SNES Mini (SNES Classic Mini Edition)

Δυνατότητα rewind και screen saver. Launch trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/12/16] Μετά το Nintendo Classic Mini η Ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να επεκταθεί και στην ιστορικότερη κατά πολλούς κονσόλα της, που άφησε το στίγμα της στην εποχή των 16-bit, το SuperNES. Πρόκειται για την κονσόλα που διαδέχθηκε το NES.

Το νέο Super Nintendo Classic Mini που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει, θα συνοδευτεί από το ανάλογο SNES gamepad, το οποίο μάλιστα θα είναι συμβατό και με το Nintendo Switch! Θυμίζουμε ότι το χειριστήριο έχει 6 κουμπιά (4 face buttons και 2 shoulder buttons), καθώς επίσης και τα Select και Start. Υπάρχει επίσης φήμη ότι θα έχουμε συμβατότητα και με το gamepad του NES Mini, αν και χειρισμός δύο κουμπιών συναντάται σε ελάχιστα games σήμερα.

[UPDATE: 19/4/17 - Φήμη για κυκλοφορία μέσα στην χρονιά]
 Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurogamer, η Nintendo θα κυκλοφορήσει το SNES Mini μέσα στο 2017 και πριν από τα Χριστούγεννα. Τα σχέδια κυκλοφορίας του SNES Mini είναι και ο βασικός λόγος που η ιαπωνική εταιρεία διέκοψε την παραγωγή του Nintendo Classic Mini: NES.

Παρά το γεγονός ότι η Nintendo δεν σκόπευε να εδραιώσει το NES Mini ως μόνιμο προϊόν, η μικροσκοπική κονσόλα γνώρισε τεράστια επιτυχία και η ζήτησή της ξεπέρασε κατά πολύ την αντίστοιχη προσφορά. Ας ελπίζουμε η Nintendo να προσπαθήσει αυτή την φορά να ικανοποιήσει την πιθανή ζήτηση του SNES Mini. Όπως αναμενόταν, αυτές οι πληροφορίες έμειναν ασχολίαστες από εκπρόσωπο της Nintendo όταν του έγινε η ανάλογη ερώτηση.

Η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος.

[UPDATE 2: 26/6/17 - Επίσημη ανακοίνωση] Η Nintendo επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του SNES mini ή αλλιώς SNES Classic Mini Edition.

Η κονσόλα θα κυκλοφορήσει με 21 games, μεταξύ αυτών και το ακυκλοφόρητο Star Fox 2. Τα κλασικά games περιλαμβάνουν παιχνιδάρες, όπως τα Super Mario World, Donkey Kong Country, The Legend of Zelda: A link to the Past και το πρώτο Super Mario Kart.

Το SNES mini θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου. Στην Αμερική θα κοστίζει 80 δολάρια, συνεπώς αναμένουμε αντίστοιχα μια τιμή γύρω στα 80 ευρώ για την χώρα μας. Ελπίζουμε η Nintendo να κατασκευάσει αρκετές μονάδες για την αγορά, ώστε να μην εξαντληθεί η κονσόλα από τις προπαραγγελίες ή τουλάχιστον ακόμα κι αν εξαντληθεί να υπάρξει παραγωγή για αργότερα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε μια περιουσία στο eBay για να την αποκτήσουμε.

Δείτε αναλυτικά τα games του SNES Mini:

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby's Dream Course
The Legend of Zelda™: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania 4 Super Ghouls 'n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi's Island

[UPDATE 3: 27/6/17 - Αναλυτές μιλούν για τις μελλοντικές πωλήσεις του] Η Nintendo επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε επίσημα το SNES Classic. Η μίνι έκδοση της διάσημης κλασικής κονσόλας, το SNES Classic mini edition με τιμή 80€ θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, συνοδευόμενο από 21 παιχνίδια και δύο χειριστήρια. Το NES Classic που κυκλοφόρησε πέρυσι αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία, οπότε το SNES Classic δεν αποτελεί έκπληξη. Διάφοροι αναλυτές έχουν υπολογίσει πως η plug-and-play κονσόλα θα βοηθήσει στα έσοδα της Nintendo, ενώ ένας αναλυτής πιστεύει πως το N64 Classic ίσως είναι το επόμενο που θα κυκλοφορήσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SuperData Research, Joost Van Dreunen, δήλωσε ότι η ανακοίνωση του SNES Classic είναι άλλη μια μεγάλη κίνηση για την Nintendo, μετά τις ειδήσεις στην E3. "Η Nintendo βελτιώνει με γρήγορους ρυθμούς την αξιοπιστία της στους επενδυτές. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην E3 με τη λίστα των επερχόμενων κυκλοφοριών για το Switch, η είδηση για το SNES Classic είναι μια ακόμη μεγάλη κίνηση. Αμφιβάλλω πως το 80% της τιμής ή η σύνθεση των παιχνιδιών θα αποτελέσουν περαιτέρω κίνητρα ή αποτρεπτικούς παράγοντες για τους καταναλωτές. Ο ενθουσιασμός για την Nintendo είναι σε ανοδική πορεία και αναμένουμε να δούμε μεγάλα πράγματα όταν κυκλοφορήσει η κονσόλα".

Το NES Classic ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο, αλλά αντιμετώπισε έλλειψη εφοδιασμού, προκαλώντας απογοήτευση στην πορεία. Για το SNES Classic, η Nintendo έχει ήδη πει ότι θα παράγει σημαντικά περισσότερες μονάδες, αν και τα φορτία θα τελειώσουν μέσα στο 2017.

Ο Patrick Joynt, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας συμβούλων Magid, δήλωσε ότι η Nintendo θα είναι σε θέση να πουλήσει όσες περισσότερες μονάδες SNES Classic μπορεί στα καταστήματα. Επιπλέον, πιστεύει ότι η Nintendo θα ανεφοδιάσει τις μονάδες NES και SNES Classic πριν δώσει την προσοχή της σε μια N64 Classic κονσόλα στο μέλλον.

Όπως και στο NES Classic Edition, το SNES Classic θα διαθέτει έξοδο HDMI και μοιάζει με την εμφάνιση της κονσόλας στην οποία βασίστηκε, αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Σε αντίθεση με την πρώτη κονσόλα, θα διαθέτει δύο χειριστήρια στο κουτί του. Το SNES Classic Mini Edition θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου με τιμή 80€.

[UPDATE 4: 27/6/17 - Οι τιμές στα pre-orders] Πολύ σύντομα μετά από την ανακοίνωση της επαναφοράς του SNES Classic Mini, ήρθε και η εμφάνιση του στην πασίγνωστη σελίδα ηλεκτρονικών αγορών e-Bay. Η δήλωση των pre-orders για την κονσόλα έφταναν μέχρι και τις 300 λίρες Αγγλίας στη βρετανική έκδοση του site, με τις περισσότερες προσφορές ωστόσο να κυμαίνονται κοντά στις 200 λίρες.

Δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην Nintendo και την βρετανική έδρα του eBay όσον αφορά τον καθορισμό των τιμών. Τόσο η σελίδα GAME όσο και αυτή του Amazon έχουν τοποθετήσει την τιμή του SNES Mini στις 80 λίρες, που δεν είναι ούτε οι μισές από καμία προσφορά του e-Bay. Προσοχή, πατώντας το “buy now” στο eBay, στην ουσία αγοράζετε την προ-παραγγελία κάποιου. Δηλαδή, εάν αγοράσετε το SNES Mini μέσω του e-Bay, θα χρειαστεί να περιμένετε έως τις 29 του Σεπτέμβρη όπου θα το λάβει ο εκάστοτε πωλητής προτού σας το προωθήσει ο ίδιος.

Η Nintendo αποσκοπεί στο να κυκλοφορήσει περισσότερα αντίτυπα του SNES Mini σε σχέση με το NES, παρά το γεγονός το ότι οι προπαραγγελίες εξαντλήθηκαν με τους ίδιους ρυθμούς. Σε όλες τις σελίδες που εμφανίστηκαν άμεσα όπως στο Amazon, στο Smyth’s και στο GAME.co.uk εξαφανίστηκαν άμεσα.

[UPDATE 5: 28/6/17 - Διαφορετικά games στην ιαπωνική έκδοση] Παρόλο που το ιαπωνικό SNES Mini θα διατηρήσει την εξωτερική εμφάνιση της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει στην Δύση, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα προεγκατεστημένα games. Έτσι, στην ιαπωνική έκδοση συναντάμε μεταξύ άλλων τα Super Ghouls ‘n Ghosts, Super Soccer, Secret of Mana, Fire Emblem: Mystery of the Emblem και Panel de Pon, όχι όμως και τα Earthbound και Final Fantasy III, τα οποία θα περιέχονται στην ευρωπαϊκή έκδοση.

Δείτε αναλυτικά τα games της ιαπωνικής έκδοσης:
Contra III
Donkey Kong Country
Super Mario World
F-ZERO
The Legend of the Mystical Ninja
Super Ghouls ‘n Ghosts
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Super Soccer
Super Mario Kart
Star Fox
Star Fox 2
Secret of Mana
Mega Man X
Fire Emblem: Mystery of the Emblem
Super Metroid
Final Fantasy VI
Super Street Fighter II
Yoshi’s Island
Panel de Pon
Super Mario RPG
Kirpy Super Star

[UPDATE 6: 24/8/17 - Save, Resume και όλες οι δυνατότητες] Στο NES Classic Edition μπορούσατε να κάνετε save και resume στα games, ακριβώς όπως στους emulators. Στο SNES Classic Edition θα μπορείτε επιπλέον να κάνετε κάτι εξίσου χρήσιμο. Rewind στα games.

Ενώ παίζετε θα σας δίνεται η δυνατότητα -μετά από λάθος- να γυρίσετε τον χρόνο πίσω από 40 δευτερόλεπτα σε games όπως το Super Mario World, έως και κάποια λεπτά σε RPG games. Η δυνατότητα rewind θα εξαρτάται από το genre. Με αυτό τον τρόπο θα είναι σαν να έχετε checkpoints στο παιχνίδι σας...και κάτι παραπάνω, μιας και τα σύγχρονα checkpoints διαρκούν κάποια λεπτά και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Επίσης, το SNES Mini θα έχει screen saver και διάφορα είδη προβολών. Δείτε τα νέα screenshots. Επίσης, παρακολουθήστε το νέο τρέιλερ της Nintendo όπου περιγράφονται όλες οι δυνατότητες του SNES Mini. Η κονσόλα θα περιλαμβάνει τεχνολογία SuperFX σε ορισμένα games και δυνατότητα επιλογής background ενώ παίζετε.

Το SNES Classic Edition κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου με 21 games, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Star Fox 2 που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

[UPDATE 7: 30/9/17 - Launch trailer] Η Nintendo κυκλοφόρησε launch trailer για το SNES Classic Mini, το οποίο βρίσκεται στα καταστήματα από χθες 29 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα για το NES Classic Mini. Συζητήστε περισσότερα για το SNES Mini σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 seitar (Level 9) 28/12/2016 20:22
καθε φορα που βλεπω αυτη την consola κλαιω μου θυμιζει τα νιατα μου :D :D :D
#2 +1 asmilon (Level 26) 29/12/2016 00:20
Αν δε κανει καποιο σημαντικο λαθος η Nintendo στο τελικο προιον με ψηνει τρελα να το παρω!!
#3 Drel (Level 3) 29/12/2016 00:31
Θα το αγορασα πολυ πιο ευκολα απο το NES mini αρκει να ειχε παραπανω απο 30 games και κυριως να υπηρχε αποθεμα γιατι το Nes mini ουτε για δειγμα.
#4 ashbringer (Level 25) 29/12/2016 08:42
Για να δούμε τι θα δούμε απο πλευράς Nintendo και σε αυτό το κομμάτι.Πολύ καλή κίνηση η κυκλοφορία του Nintendo Classic Mini ειδικά για όσους έχουν καεί απο παλιά με SuperNes κλπ.
#5 andkan (Level 10) 19/04/2017 15:54
ευχομαι να βγει γρηγορα στην ελλαδα...
#6 Asxetoss (Level 19) 19/04/2017 21:46
Αυτά είναι ,με το που την δω σε μαγαζί πάει προπαραγγελια όπως και το classic mini.
#7 Mr.Dododi (Level 25) 26/06/2017 19:41
Σίγουρη αγορά καθώς έχει πολύ ανώτερα games από το NES Mini. Αν δέχεται και cartridges αυτό ήταν! Retro-respect!
#8 Thorfinns (Level 6) 26/06/2017 20:23
να υποθεσω τυπογραφικο λαθος οτι εχετε βαλει το donkey kong country στο contra;
Το ενα donkey kong country?
#9 +1 asmilon (Level 26) 26/06/2017 20:32
Never before released Star Fox 2??? Φοβερο!

Γιατι ομως μονο το πρωτο Donkey Kong? Ηθελα τουλαχιστον και το δευτερο της σειρας και ακομα καλυτερα την τριλογια!!
#10 geololj (Level 28) 26/06/2017 21:07
Quoting Thorfinns:
να υποθεσω τυπογραφικο λαθος οτι εχετε βαλει το donkey kong country στο contra;
Το ενα donkey kong country?

Όντως, διορθώθηκε, απλά δεν είχε πάρει το line break σωστά :-)
#11 kunelaki19 (Level 2) 26/06/2017 21:53
ότι κλειδώνει ξεκλιδώνει. θα φορτωθούν περισσότερα παιχνίδια. αφού θα γίνει αυτό θα πουλήσει περισσότερα i nintendo αλλιώς raspberry με περισσότερα classics.
#12 ashbringer (Level 25) 27/06/2017 10:35
Θα πουλήσει αρκετά κομμάτια και θα προστεθούν και άλλοι τίτλοι σε αυτούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
#13 Kalliniki (Level 18) 27/06/2017 12:12
Ωραία, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση. Ελπίζω να βγάλουν πολλά κομμάτια, μιας και σίγουρα θα πουλήσει αρκετά.
Σίγουρα θα την αγοράσω, ευελπιστώ να προλάβω. Αν βάζανε και άλλα παιχνίδια, θα 'ταν ακόμα καλύτερα.
Notification