Συνεργασία Intel και AMD για νέους επεξεργαστές

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Συνεργασία Intel και AMD για νέους επεξεργαστές

Συνεργασία Intel και AMD για νέους επεξεργαστές

Οι δύο "αιώνιοι"...θα συμμαχήσουν.

Παρότι το δίλημμα μεταξύ Intel και AMD καλά κρατεί εδώ και δεκαετίες, για πρώτη φορά οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν από κοινού επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές και συγκεκριμένα την H-Series της Intel για CPU όγδοης γενιάς.

Οι συγκεκριμένες CPU θα έχουν το EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge), ένα framework που μειώνει το αποτύπωμα πυριτίου σε λιγότερο από μισό σε σχέση με τις σημερινές μητρικές των laptop. Η Intel ανέπτυξε ξεχωριστούς drivers και περιβάλλοντα χρήσης για GPU, παρέχοντας καλύτερες θερμοκρασίες και μικρότερη κατανάλωση. Η CPU που θα φτιάξει η Intel σε συνεργασία με την AMD που θα αναλάβει το κομμάτι των γραφικών, θα είναι πιο λεπτή, πιο ελαφριά και περισσότερο ισχυρή, αποτελώντας έτσι μια ιδανική λύση για τα laptop, τα οποία θα είναι επίσης πιο λεπτά και πιο ελαφριά αλλά το ίδιο ισχυρά με τα προηγούμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες έχουν παράλληλους βίους. Αμφότερες είχαν ιδρυθεί από πρώην εργαζόμενους της Fairchild Semidonductor -η Intel το 1968 και η AMD το 1969. Το 1981 οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μια τεχνολογική συμφωνία δεκαετίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και οι επεξεργαστές x86. Με την έξαρση των προσωπικών υπολογιστών στα σπίτια την δεκαετία του '80 (από τα πρώτα IBM PC και έπειτα), οι δύο εταιρείες κατέληξαν να γίνουν μεγάλοι ανταγωνιστές στην κατασκευή επεξεργαστών.

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της AMD, Scott Herkelman, δήλωσε: "Η συνεργασία μας με την Intel επεκτείνει την βάση χρηστών των κατόχων AMD Radeon GPU και φέρνει στην αγορά μια διαφοροποιημένη λύση για γραφικά υψηλής ευκρίνειας. Μαζί θα προσφέρουμε στους gamers και τους δημιουργούς περιεχομένου την ευκαιρία να έχουν αποδοτικά γραφικά σε κορυφαία games και να μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές. Η νέα GPU φέρνει την απόδοση και τις δυνατότητες των γραφικών Radeon στα χέρια όσως θέλου να έχουν την καλύτερη οπτική εμπειρία" δήλωσε 

Η νέα CPU και το τσιπ της AMD δεν έχουν γίνει ακριβώς ένα, αλλά η GPU της AMD στέκεται δίπλα στην CPU της Intel, αμφότερες συνδεόμενες με την EMIB. Η μνήμη γραφικών έχει την μορφή HBM2 (High Bandwidth Memory 2).

Το νέο AMD-Intel chip θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Divine Raiden (Level 26) 07/11/2017 23:28
Ενδιαφέρουσα και μη αναμενόμενη κίνηση απο τις δύο εταιρείες.Για να δούμε αν θα επιτύχει το εγχείρημα τους.
#2 Efane (Level 24) 08/11/2017 07:56
Ο ανταγωνισμός των δυο εταιριών είχε σαν αποτέλεσμα μια πιο οικονομική λύση, αυτή της AMD. Τώρα με αυτη την συνεργασία θα ήθελα να δω και την τιμή του νέου chip AMD-INTEL.
#3 ashbringer (Level 25) 08/11/2017 16:55
Εαν συνεργαστούν μεταξύ τους και σε επεξεργαστές για desktop πιστεύω ότι θα μας δώσουν εξαιρετικά προιόντα.Καλός και ο ανταγωνισμός αλλά όταν συνεργάζονται δύο τεράστιες εταιρείες είναι πολλά αυτά που μπορούν να πετύχουν.
Notification