The Last Guardian: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
The Last Guardian: Ημερομηνία κυκλοφορίας

The Last Guardian: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Καθυστερεί η κυκλοφορία του. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/6/13] Το The Last Guardian είναι ένα από τα exclusives του PS3 που δεν έχουμε δει ακόμα εδώ και τόσα χρόνια. Παρόλα αυτά έχει ανακοινωθεί ότι δεν έχει σταματήσει η παραγωγή του. 

Ο διευθυντής της Sony Worldwide Studios, Shushei Yoshida, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η ομάδα εργάζεται πολύ σκληρά και ότι οι developers έχουν ακόμη ορισμένα τεχνικά προβλήματα να επιλύσουν.Να θυμίσουμε ότι το The Last Guardian δεν εμφανίστηκε το 2012 σε κανένα μεγάλο gaming event.

Tώρα μέσα από το επίσημο site της φετινής E3 βλέπουμε ότι το The Last Guardian βρίσκεται στη λίστα με τα video games που θα παρουσιαστούν για το PS3. Παρόλα αυτά είναι πιθανό να μπήκε στην λίστα κατά λάθος και μπορεί να αποσυρθεί τις ερχόμενες ώρες. Για περισσότερα νέα θα ακολουθήσει update.

[UPDATE 12/6/13] Η Ε3 2013 πέρασε στην ιστορία και δύστυχως για ακόμη μια φορά δεν μάθαμε τίποτα νεότερο για το The Last Guardian. Μάλιστα ο Jack Tretton, πρόεδρος της Sony America, δήλωσε στο περιθώριο της press conference της Sony ότι το project έχει μπει για την ώρα στον...πάγο.

Παρόλα αυτά ο Shuhei Yoshida διέψευσε για δεύτερη φορά τον Jack Tretton με δηλώσεις του στο CVG λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν επισκεφτείτε τα γραφεία της Japan Studio θα δείτε πολλούς ανθρώπους να δουλεύουν πυρετωδώς πάνω σε αυτό το project.  O Yoshida τόνισε: "Περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή που θα παρουσιάσουμε το The Last Guardian στο κοινό."

Το The Last Guardian παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην E3 του 2009, ενώ μάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει το 2011. Εντούτοις, η ανάπτυξή του συνάντησε πολλά προβλήματα όπως την αποχώρηση αρκετών developers από το προσωπικό της Japan Studio. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε τελικά στο PS4 και όχι στο PS3.

[UPDATE 2: 21/8/13] Στις καθιερωμένες του δηλώσεις που πραγματοποιεί σε κάθε μεγάλη έκθεση, ο Shuhei Yoshida ανέφερε σήμερα το πρωί ότι το The Last Guardian συνεχίζει να βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Φυσικά διευκρίνισε ότι "Δεν πρόκειται να δούμε κάτι μέχρι το τέλος της χρονιάς" οπότε ίσως θα πρέπει να ξεχάσουμε προς το παρόν το Tokyo Game Show, εκτός κι αν αποφασιστεί κάποια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής.

Εσείς πότε πιστεύετε ότι θα δούμε επιτέλους το The Last Guardian (αν θα το δούμε δηλαδή); Πείτε μας τις απόψεις σας στο forum του GameWorld. Θα μπορούσε να διεξαχθεί και γκάλοπ για τον μήνα κυκλοφορίας του, ανάλογο με τον διαγωνισμό που είχε στηθεί για το πότε θα επιστρέψει το PlayStation Network.

[UPDATE 3: 13/8/14] Ο Shuhei Yoshida, πρόεδρος της Sony Worldwide Studios, δήλωσε ότι το The Last Guardian "Δεν θα εμφανιστεί στο Tokyo Games Show 2014".

Είχαμε μια μικρή ελπίδα ότι θα βλέπαμε το The Last Guardian χθες στην Gamescom, τελικά όμως η Sony επέλεξε να μην δώσει έστω μια μικρή πληροφορία για το στάδιο ανάπτυξής του.

"Θα το δούμε όταν είναι έτοιμο. Το πότε δεν το γνωρίζω ακόμα γιατί περιμένουμε να φτάσει πρώτα το development σε ένα στάδιο στο οποίο θα είμαστε ικανοποιημένοι με το παιχνίδι. Έχουμε κατά νου ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και η εταιρεία ανάπτυξης (σ.σ. Team Ico) έχει κάνει μεγάλη πρόοδο".

Ο Yoshida παραδέχτηκε ότι το development στο PS3 είχε κάποια "τεχνικά προβλήματα". Αυτό προφανώς σημαίνει ότι το The Last Guardian θα είναι τελικά exclusive, αν και εφόσον κυκλοφορήσει. Ο ιάπωνας πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι σε ένα στάδιο του development η Team Ico χρειάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν.

Το The Last Guardian αναπτύσσεται από το 2007, για επτά χρόνια και κάτι μήνες και βρίσκεται ήδη....στα μισά για να σπάσει το ρεκόρ του Duke Nukem Forever (15 χρόνια).

[UPDATE 4: 27/5/16 - Έρχεται μέσα στο 2016] Ο Fumido Ueda δήλωσε στο περιοδικό Edge ότι το The Last Guardian θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016! Μέχρι στιγμής έχει κάποιες ανησυχίες για την περίοδο κυκλοφορίας, αλλά ταυτόχρονα είναι ενθουσιασμένος με την πρόοδο δουλειάς που γίνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το development κρατάει ήδη εννέα χρόνια.

Ο Ueda τόνισε επίσης ότι ο Trico, εκείνο το ογκώδες ζωάκι που έχετε δει σε προηγούμενα βίντεο, θα είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που θα αποφασίζει τι θα πράξει ανάλογα με τις κινήσεις σας. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μην κάνει πάντοτε ότι του λέτε. Συχνά θα αντιστέκεται στις προσπάθειές σας να το εξημερώσετε. Η σχέση σας πάντως θα εμβαθύνει όσο παίζετε. Μία από τις δυνάμεις του Trico θα είναι η εκτόξευση κόκκινης ακτίνας από την ουρά του.

[UPDATE 5: 14/6/16 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Η Sony ανακοίνωσε επιτέλους την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Last Guardian κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της στην E3 2016.

Σίγουρα της έφυγε ένα μεγάλο βάρος, αφού έγινε γνωστό ότι το πολυαναμενόμενο exclusive του PS4 που πέρασε από σαράντα κύματα, θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2016. Δείτε παρακάτω το νέο gameplay τρέιλερ:

[UPDATE 6: 12/9/16 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Η Sony ανακοίνωσε μέσω του PlayStation Blog ότι το The Last Guardian θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Fumito Ueda, game designer στην genDesign, ζήτησε επιπλέον χρονικό διάστημα για την τελειοποίηση του παιχνιδιού και στην επίλυση ορισμένων bugs που προέκυψαν, ζητώντας την κατανόηση των fans που το περιμένουν. Το παιχνίδι βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης.

Το The Last Guardian θα κυκλοφορήσει για PS4 στις 6 Δεκεμβρίου.

Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε στη συζήτηση του The Last Guardian.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 asmilon (Level 26) 04/06/2013 19:02
To γεφυρι της Αρτας εχει γινει το συγκεκριμενο παιχνιδι, μακαρι να σταθει στον πηχη των προσδοκιων που εχουν δημιουργθει...
#2 +2 Vasilis (Level 25) 04/06/2013 19:18
Quoting asmilon:
To γεφυρι της Αρτας εχει γινει το συγκεκριμενο παιχνιδι, μακαρι να σταθει στον πηχη των προσδοκιων που εχουν δημιουργθει...

Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν... :P
#3 +3 eliminator (Level 26) 12/06/2013 17:03
Πόσο θα τραβήξει πια αυτή η ιστορία; Σαν τη Λάμψη κατέντησε.
#4 +1 ilovegames (Level 25) 12/06/2013 17:26
Quoting asmilon:
To γεφυρι της Αρτας εχει γινει το συγκεκριμενο παιχνιδι, μακαρι να σταθει στον πηχη των προσδοκιων που εχουν δημιουργθει...

Ποιες προσδοκίες? Για το PS5 και ΑΝ...
#5 +1 geololj (Level 28) 22/08/2013 01:00
Δε με πειράζει να αργήσει, απλά οι αλλεπάλληλες αναβολές δε βγαίνουν πάντα σε καλό (δείτε Duke Nukem Forever). Θα ήταν κρίμα να ακυρωθεί εντελώς ή να μην είναι τόσο καλό όσο θα μπορούσε τελικά. Λίγο δύσκολο να δούμε κάτι στο Tokyo Game Show, αλλά ελπίζω να με διαψεύσουν.
#6 +1 Badlorg (Level 25) 22/08/2013 01:30
Δυσάρεστα νέα με τόσες καθυστερήσεις. :cry:
#7 +2 GamerPs3maniac (Level 16) 22/08/2013 13:19
Μακάρι να ισχύει στην περίπτωσή μας το "καλό πράγμα αργεί να γίνει".
Πάντως σίγουρα ισχύει η παροιμία "κάλλιο αργά παρά ποτέ."
#8 +1 nikos123 (Level 21) 13/08/2014 19:30
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz
#9 Mr.Dododi (Level 25) 13/08/2014 19:55
Quoting nikos123:
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz


Συμφωνώ κι επαυξάνω κι εγώ με τη σειρά μου...
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz
#10 Zaratoth (Level 28) 27/05/2016 10:25
Αν δεν το δω, δεν το πιστεύω.
#11 ashbringer (Level 25) 14/06/2016 07:35
Επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας.Ανυ πομονώ.
#12 Professor_Severus_Snape (Level 28) 14/06/2016 12:00
Εδώ ταιριάζει το "ήμουν νιός και γέρασα", αλλά ας είναι καλό το παιχνίδι και λίγο θα ενδιαφέρει η αναμονή χρόνων τους κατόχους PS4.
Notification