Sequels

Καλησπέρα σας,

Θα θίξω ενα θεματάκι που με έχει απασχολήσει αυτό το καιρό. Πλέον έτος 2012 και υπάρχουν εκατοντάδες σειρές παιχνιδιών που κυκλοφορούν. Κάποια απο αυτά γίνονται επιτυχία και συνεχίζουν και σήμερα να βγαίνουν Sequels. Το ερώτημα είναι όμως πόσο πια;

Υπάρχουν παιχνίδια που έχουν συνέχεια όχι τρία ούτε τέσσερα αλλά περισσότερα. Για παράδειγμα Call of Duty. Που έχουν βγάλει πάρα πολλά και τα περισσότερα είναι μετρίου επιπέδου παιχνίδια. Μια μασημένη τροφή που κυκλοφορεί με άλλο όνομα. Λίγα ήταν αυτά που έκαναν διάφορα. Call of Duty 2 , 4 και το Black ops και για κάποιους το World at War. Τα υπόλοιπα είναι απλά το ίδιο πράγμα που πρέπει κατά τη γνώμη μου να σταματήσουν. Αν είναι να συνεχίσουν να βγάζουν συνέχεια ας φτιάξουν κάτι που αξίζει και όχι το ίδιο πράγμα απλά με νέα όπλα και άλλο όνομα.  Ένα αλλο που απλά εχω βαρεθεί να ακούω είναι το Final Fantasy. Δεν έχω ασχοληθεί παρά μόνο με τα 5,7,8 της σειράς που θεωρώ και τα καλύτερα της. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό και να βγάλουν κάτι που να αξίζει και όχι τις μετριότητες που βγαίνουν και τα άπειρα Spin offs που έχουν καταντήσει αηδία πια. Αλλά απ'οτι φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Υπάρχουν παιχνίδια που όντος έχουν φοβερή ιστορία και αξίζουν να βγει μια συνέχεια αυτό ομως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το παρατραβήξουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Υπάρχουν και παιχνίδια που άξιζαν μια συνέχεια αλλά ποτέ λόγο πωλήσεων δεν θα βγουν ποτέ. (Βλέπε bulletstorm). Κατά τη γνώμη μου ένα καλό Sequel πρέπει να προσφέρει:

  1. Βελτιώσεις στο τομέα των γραφικών(δεν είναι αναγκαίο βέβαια) και gameplay του προκατόχου του
  2. Μια συνέχεια της ιστορίας του που να στέκει και όχι επειδή θέλουμε συνέχεια να τραβήξουμε την ιστορία του
  3. Νέα στοιχεία και νέες προσθήκες που είτε δεν είχαν προλάβει να προστεθούν στο προηγούμενο είτε ολοκαίνουργια από το Feedback που θα μπορούσαν να πάρουν από τους παίκτες αν αυτά είναι ικανοποιητικά και όχι βλακείες.

Αυτά για μένα είναι τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν ένα καλό sequel. Τέλος τα παιχνίδια που πέτυχαν αυτό το σκοπό τους τελευταίους μήνες είναι το Borderlands 2 το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει το προκάτοχό του σε όλους τους τομείς και να είναι ένα άξιο sequel. Ελπίζω στο μέλλον να δούμε καλύτερης ποιότητας τίτλων και όχι τις προχειροδουλειές που έχουμε συνηθίσει . Αυτά είχα να πω για το θέμα αυτό.

 

 

 

 

Dota 2 key giveaway
Θέλουμε την συμμετοχή σας!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Tuesday, 30 April 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.gameworld.gr/

Notification