Plague Inc: Evolved 5 years ago

Μπορείς να καταστρέψεις τον κόσμο μολύνοντας τον;

Οι πρωτότυπες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες στην βιομηχανία του gaming και τις περισσότερες φορές είναι αυτές που ξεχωρίζουν. Το Plague Inc για κινητά τηλέφωνα απέκτησε λοιπόν ένα αδερφάκι, το Plague Inc: Evolved, το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους του σταθερούς υπολογιστές ανεξαρτήτου λογισμικού. Η Ndemic Creations βρίσκεται πίσω από το πολυσυζητημένο Strategy και έχει τα έχει καταφέρει περίφημα στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα εύκολο παιχνίδι που απευθύνεται σε όλους. Ο ρεαλισμός του Real-Time Strategy παιχνιδιού σας δημιουργεί την αίσθηση μίας ψεύτικης δύναμης και παράλληλα σας κάνει να διασκεδάζεται με τον χαμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές, τόσο όταν βελτιώνετε το βακτήριο σας ή όταν ολόκληρες χώρες χάνονται με πολλαπλά θύματα ημερησίως.

plague inc evolved 8

Όλα ξεκινούν από το πρώτο σας θύμα
Στην αρχή του παιχνιδιού καλείστε να επιλέξετε τι είδους μικρόβια θα χρησιμοποιήσετε και σε ποια χώρα θα είναι το πρώτο σας θύμα. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε φορά και διαφορετική στρατηγική, προσπαθείτε να εξαφανίσετε κάθε ίχνος της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα μπορείτε να αναλύσετε τα χαρακτηριστικά του μικροβίου σας και να επιλέξετε με ποιόν τρόπο θα διαδοθεί. Ταυτόχρονα μπορείτε να μάθετε περισσότερα πράγματα για τις αρρώστιες και την μετάδοση τους.

plague inc evolved 7

Βάλτε το σχέδιο σας σε δράση
Κάθε φορά που φτιάχνετε ένα νέο μικρόβιο, του δίνετε την αρχική ταυτότητα του, δηλαδή ένα όνομα. Μετά επιλέγετε σε ποια χώρα θα είναι το πρώτο σας θύμα. Η επιλογή σας αυτή παίζει σημαντικό ρόλο καθώς στις χώρες που επικρατεί ζέστη είναι ευκολότερη η μεταφορά μικροβίων. Συγκεκριμένα μπορείτε να δείτε τις καιρικές συνθήκες και τα πιθανά αεροπλάνα τα οποία θα μεταδώσουν το “παιδί” σας. Το gameplay είναι αρκετά απλό και αυτό ήταν που ώθησε το παιχνίδι να κάνει μεγαλύτερη επιτυχία στις κινητές συσκευές. Παίζοντας στον υπολογιστή δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να κουνάτε το ποντίκι σας και αυτό μπορεί να είναι ξεκούραστο αλλά δείχνει πως το gameplay δεν έχει βάθος ή διαφορετικούς μηχανισμούς.

http://www.youtube.com/watch?v=nD8V5JqVjRI

Η επιλογή για τον πορεία της ασθένειας είναι δική σας και μαζεύοντας πόντους από τις χώρες που μολύνετε μπορείτε να εξελίξετε το μικρόβιο σας. Η εξέλιξη του μικροβίου περιλαμβάνει ανθεκτικότητα σε κλιματικές αλλαγές, χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, αντιβιοτικά και φάρμακα τα οποία είναι πιο εξειδικευμένα. Ταυτόχρονα ελέγχετε τα συμπτώματα και μπορείτε να επικεντρωθείτε σε διαφορετικά ζωτικά όργανα για να κάνετε τον θάνατο των ασθενών σίγουρο. Μία ακόμα δυνατότητα στις επιλογές που σας δίνονται είναι οι διαφορετικοί τρόποι μετάδοσης.

Μολύνετε και μετά σκοτώστε…

O απόλυτος έλεγχος που σας δίνεται στο παιχνίδι είναι αυτός που θα σας παρέχει με πληροφορίες σχετικά με τα σημεία του χάρτη που έχει εξαπλωθεί η αρρώστια και τον πληθυσμό που θα πρέπει να μολύνετε. Γενικά το παιχνίδι σας ενημερώνει για τα πάντα και σας βοηθάει ενημερώνοντας σας αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία παρασκευής αντιδότου. Πολεμάτε λοιπόν και με τον χρόνο αφού οι γιατροί θα κλειστούν στα εργαστήρια τους και θα προσπαθήσουν αν βρούν τον τρόπου να καταπολεμήσουν το μικρόβιο σας. Βεβαίως σας δίνεται η επιλογή να επιλέξετε και επιδημίες των Βαμπίρ και Νοήμων Πιθήκων που είναι πολύ διασκεδαστικές. Η μάχη σας με τον χρόνο δεν σταματάει ποτέ, ιδιαίτερα όταν οι θάνατοι πολλαπλασιάζονται και η επιδημία γίνει αντιληπτή. Η καλύτερη στρατηγική λοιπόν είναι να μολύνετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και μετά να τους σκοτώσετε. Όλα τα χαρακτηριστικά γίνονται με πόντους που κλικάρετε στην οθόνη για να μαζέψετε.

plague inc evolved 3

Μία αξιοπρεπή προσπάθεια
Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού είναι τουλάχιστον καλά και καταφέρνουν να ικανοποιήσουν όλους τους χρήστες του. Οι λεπτομέρειες δεν λείπουν, δεν υπάρχουν bugs και τα χρώματα είναι ζωντανά ενώ υποδηλώνουν τον κίνδυνο με τα animations τους. Παρόλα αυτά δεν προσφέρει κάτι το επαναστατικό στο κομμάτι των γραφικών, ούτε έχει κάποια ειδικά εφέ που θα σας εκπλήξουν.

plague inc evolved 6

Στο κομμάτι του ήχου υπάρχει ένα ξεχωριστό soundtrack το οποίο δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Η επική μουσική που παίζει ενώ σχεδιάζετε το επόμενο σας βήμα σας ενθαρρύνει και σας γεμίζει όρεξη για να βρείτε την σωστή διέξοδο. Το feedback από τα κλικ έχει επίσης ωραίο ήχο και δεν κουράζει. Η δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι των γραφικών και του ήχου είναι καλή και καταφέρνει να ανεβάσει το παιχνίδι στα μάτια των χρηστών που το αγοράζουν.

plague inc evolved 1

Είναι όμως αρκετά καλό για την τιμή του;
Mπορεί το παιχνίδι να μην υστερεί σε κανένα τομέα, πέρα από το ρηχό gameplay του αλλά παράλληλα χρεώνει 15 ευρώ για την αγορά του. Αν η εταιρεία είχε προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στην έκδοση για PC αυτή η τιμή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί. Δυστυχώς όμως η έκδοση των κινητών συσκευών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή για τα PC, δεδομένου ότι είναι free-to-play. Επιπρόσθετα το παιχνίδι είναι επαναλαμβανόμενα μετά τις πρώτες 5 ώρες και ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι παραπάνω. Μπορεί λοιπόν να είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν καταφέρνει να πείσει κάποιον να δώσει 15 ευρώ για την αγορά του.

Θετικά:
- Εξωπραγματικό soundtrack
- Ικανοποιητικά γραφικά
- Αρκετές ώρες διάρκεια
- Απλό στην χρήση

Αρνητικά:
- Προσφέρει γνώσεις
- Δεν είναι δωρεάν στα PC
- Δεν έχει έξτρα περιεχόμενο στην έκδοση για PC
- Δεν δικαιολογεί την τιμή του
- Έχει λίγους μηχανισμούς στο gameplay του

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7
Σενάριο: 9
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7

Μία αξιόλογη προσπάθεια, χωρίς όμως να καταφέρνει να αντέξει το βάρος άλλων Strategy τίτλων σε αυτή την τιμή.

Βασίλης Καψάλης

Βασίλης Καψάλης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Plague INC Evolved' στο φόρουμ. 5 years ago

Το real-time strategy της Ndemic Creations είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να σκοτώσετε όλο τον πλανήτη μέσω αρρωστιών και επιδημιών. Το έχω αναλάβει για PC review και είναι εκτός από τις γνώσεις που προσφέρει είναι αρκετά εθιστικό.
Aυτό που δεν καταλαβαίνω ωστόσο είναι γιατί στα κινητά είναι δωρεάν και στο PC χρειάζεται να δώσουμε 15 ευρώ...

Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνα με αποκάλυψη που προέρχεται από ανάρτηση στο επίσημο κανάλι του Call of Duty στο YouTube, το νέο Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου.
Το νέο Call of Duty: Modern Warfare αποκαλύφθηκε και επίσημα.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ:

www.youtube.com/watch?v=bH1lHCirCGI
Στόχος σας στο παιχνίδι θα είναι να αναλάβετε τους Tier One operators σε μια αποστολή που θα επηρεάσει την παγκόσμια ισορροπία σε θέμα δυνάμεων. Η Activision θα ακολουθήσει ένα νέο μοντέλο αφήγησης, ενώ το σκηνικό θα είναι ξανά αυτό της σύγχρονης εποχής. Εταιρεία ανάπτυξης θα είναι η Infinity Ward.

Το παιχνίδι θα έχει single-player campaign, ενώ στο σενάριο θα επισκεφθείτε ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής. Φυσικά θα υπάρχουν και τα γνωστά online multiplayer modes, τα οποία θα υποστηρίζουν για πρώτη φορά cross-platform μεταξύ όλων των format.

To νέο Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα social media του Call of Duty μαυρίζουν πριν την αποκάλυψη του νέου παιχνιδιού 5 years ago

Η περιγραφή γράφει: “πάμε στο σκοτάδι”.

Η Activision ενημέρωσε τις σελίδες της στο Twitter και Facebook με ολόμαυρες εικόνες, ενώ στην περιγραφή τόνισε το “going dark” που πιθανόν σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι της σειράς.

Οι αποκαλύψεις των νέων παιχνιδιών της Activision, δηλαδή των Call of Duty γίνονται κάθε Μάιο και όπως φαίνεται ίσως να προλάβουμε να δούμε τα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού πριν μπει ο Ιούνιος. Όπως το συνηθίζει λοιπόν η εταιρεία προετοιμάζεται για να κάνει το μεγάλο reveal και όπως πάντα θα δούμε ένα κομμάτι του gameplay στην E3. Ο τίτλος του φετεινού Call of Duty θα είναι Modern Warfare και θα είναι το τέταρτο Modern Warfare της σειράς, αν εξαιρέσουμε το remaster. Αναμένουμε λοιπόν ένα "σκοτεινό" Call of Duty Modern Warfare.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Modern Warfare Remastered και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Η ιστορία του Death Stranding σε Pre-Order σελίδα του PlayStation Store 5 years ago

Μαζί με συλλεκτικά αντικείμενα.

Πολλοί PlayStation 4 χρήστες ανέφεραν ότι έγινε διαθέσιμη μία σελίδα στην οποία μπορείτε να κάνετε pre-order το Death Stranding.

Η σελίδα περιγράφει συνοπτικά την ιστορία του παιχνιδιού. Αναλυτικά αναφέρει πως ο Sam Bridges πρέπει να καταφέρει να ζήσει σε ένα κόσμο που μεταμορφώθηκε από το Death Stranding, κουβαλώντας ότι έχει απομείνει από την ανθρώπινη κληρονομιά, δηλαδή τα παιδιά. Ο ίδιος ξεκινάει ένα ταξίδι στο οποίο θα επανενώσει ένα κατεστραμμένο κόσμο. Όλα αυτά παρέα με τέσσερα συλλεκτικά χρυσά in-game αντικείμενα, ένα armor, χρυσά γυαλιά, καπέλο και ένα εξωσκελετό, θα είναι διαθέσιμα στην pre-order έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα για την συνεργασία Sony-Kojima Productions. Συζητήστε για το Death Stranding σε αυτό το forum topic.

Cyberpunk 2077 δεν θα υποστηρίζει mods στο λανσάρισμα 5 years ago

Είναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του gaming στο PC, είναι τα διαθέσιμα mods, τα οποία όπως ανέφερε η CD Projekt Red θα λείπουν από το Cyberpunk 2077 και θα προστεθούν αργότερα.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε σε ένα official forum topic, ότι το νέο παιχνίδι δεν θα υποστηρίζει mods στο λανσάρισμα. Ανέφερε πως πρέπει να επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού για να είναι έτοιμο στην ώρα του και αυτό δεν τους αφήνει περιθώρια να ασχοληθούν με το κομμάτι του modding. Όπως και στο Witcher 3, το πιο πιθανό είναι να δούμε mods του παιχνιδιού μετά από 3 μήνες.

Αναμένουμε να δούμε περισσότερο περιεχόμενο για το Cyberpunk 2077 στην Ε3.

Διαβάστε το review του The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine και συζητήστε για το Cyberpunk 2077 στο αντίστοιχο forum topic.

 

Το 46% των gamers στον κόσμο είναι γυναίκες 5 years ago

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο.

Μπορεί πολλού να αμφιβάλλουν για τον πληθυσμό των γυναικών gamers, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατηγορία γυναικών game enthusiasts σύντομα θα αγγίξει το ποσοστό του 50%.

Η σύγκριση έγινε σε περισσότερες από 30 αγορές του εξωτερικού. Οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες παίζουν περισσότερη ώρα στο κινητό τηλέφωνο τους. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι το 14% των γυναικών βρίσκει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να βλέπει streams παιχνιδιών και όχι μόνο να παίζει. Οι γυναίκες Ultimate Gamers είναι συνήθως 26-30 χρονών και αποτελούν το 19% του πληθυσμού τους. Αυτό που δεν θα μπορούσατε να προβλέψετε είναι ότι ανάμεσα στις ηλικίες των 51-65, οι γυναίκες κρατούν ακόμα μία πολύ καλή επαφή με το gaming.

Διαβάστε εδώ την σχετική έρευνα.

Βρείτε την δική σας gaming περσόνα εδώ.

Διαβάστε για τον αυξανόμενο αριθμό PC gamers στην Κίνα, που τείνουν να ξεπεράσουν τον πληθυσμό της Αμερικής.

Διαβάστε το review του PUBG και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε PUBG γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic. 

Modder έφτιαξε ένα κομμάτι από τον κόσμο του Super Mario Odyssey στο Super Mario 64 5 years ago

Συγκεκριμένα το Sand Kingdom.

Ένας modder προσπαθεί εδώ και καιρό να αναπαραστήσει το Super Mario Odyssey στο Super Mario 64 και ένα preview της προσπάθειας του δημοσιεύτηκε στο YouTube.

To preview μας δείχνει την περιοχή Sand Kingdom που όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στο συγκεκριμένο mod αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Cappy και να μεταμορφωθείτε.

http://www.youtube.com/watch?v=EGHj_NrHaY0

Ακόμα μπορείτε να ενώσετε ηλεκτρικά καλώδια και να μιλήσετε στην Σφήκα. Ο modder ονόματι Emanuar σύντομα θα τελειώσει και το Cascade Kingdom του Odysseuy και θα κάνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Διαβάστε το review του Super Mario Odyssey και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Notification