• Reviews
  • Nintendogs: Labrador & Friends (DS)

Nintendogs: Labrador & Friends (DS)

Hot
REVIEWED ON Nintendo DS  

Nintendogs: Labrador & Friends

Site: www.nintendogs.comΕισαγωγή
Το Νintendogs ήταν από τους πρώτους τίτλους που κυκλοφόρησαν για την κονσόλα Νintendo DS. Το παιχνίδι σας μεταφέρει σε έναν ιδανικό κόσμο για τα σκυλιά που περιλαμβάνει και στα οποία αναλαμβάνετε τον ρόλο του εκπαιδευτή παίρνοντας όλες τις ευθύνες που θα μπορούσε να έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου.

Γραφικά
Τα γραφικά της σειράς Nintendogs είναι προσεκτικά σχεδιασμένα. Σας μεταφέρουν σε έναν ξεχωριστό κόσμο με τα κουτάβια και το όλο σκηνικό να έχουν υποστεί πολύ καλό σχεδιασμό αποδίδοντας με μεγάλη λεπτομέρεια την ρεαλιστικότητα που τους αρμόζει. Παράδειγμα αυτής της ρεαλιστικότητας είναι οι ψύλλοι που υπάρχουν από την βρωμιά των κουταβιών (οι οποίοι χοροπηδάνε πάνω στο τρίχωμά τους) και τα αστεράκια που αναβλύζουν μέσα από το τρίχωμα των κουταβιών μετά το μπάνιο. Τα γραφικά που θα δείτε θα σας κάνουν ακόμα και να αγαπήσετε πιο πολύ αυτά τα εικονικά κουτάβια πάρα τα αληθινά.Ήχος
Εξίσου καλή δουλειά έχει γίνει και στον ήχο. Τα ηχητικά εφέ όπως το γαύγισμα των κουταβιών μετατρέπουν αυτά τα εικονικά πλασματάκια σε κάτι το αληθινό. Επιπλέον, τα μενού και γενικά όλο το περιβάλλον είναι στολισμένο με απαλούς ήχους, κάτι το οποίο θα σας ξεκουράσει όσο ασχολείστε με τον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού.

Gameplay
Στο Nintendogs αναλαμβάνετε την ευθύνη και την φροντίδα κουταβιών. Το gameplay είναι απλό αφού ο εκπαιδευτής, δηλαδή εσείς, συνδέεστε άμεσα με τα κουτάβια. Μέσω του στυλό και του μικροφώνου που διαθέτει το DS μπορείτε να δώσετε ότι εντολές θέλετε και αυτές θα έχουν άμεση επίδραση πάνω στα κουτάβια σας. Μέσω του πολύ απλού μενού του παιχνιδιού και με τη βοήθεια του στυλό και πατώντας τα ανάλογα κουμπιά που βρίσκονται στην touch screen μπορείτε να πάτε για ψώνια, να βγάλετε τον σκύλο σας για βόλτα, να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς (δίσκου, υπακοής ή και εμποδίων) κ.ο.κ. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο που υπάρχει στο DS θα σας βοηθήσει μέσω φωνητικών εντολών να μάθετε στα κουτάβια σας κόλπα όπως κάθισμα, πήδημα ή ξάπλωμα, τα οποία θα χρειαστείτε σους διαγωνισμούς υπακοής. Ακόμη, μέσω του μικροφώνου θα μπορέσετε να ονομάσετε τα κουτάβια σας ώστε αργότερα να μπορείτε να τα φωνάξετε με το όνομά τους. Αυτό είναι άλλωστε και το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αφού αγοράσετε ένα κουτάβι. Το gameplay του παιχνιδιού δεν πρόκειται να σας δυσκολέψει αφού ο καλός και προσεγμένος σχεδιασμός των μενού θα σας βάλει κατευθείαν στο κλίμα του εκπαιδευτή.Η φροντίδα
Η φροντίδα των κουταβιών σας είναι το κύριο μέλημά σας στο παιχνίδι. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν πολλές επιλογές. Στον τομέα της διατροφής υπάρχουν κονσέρβες, ξηρή τροφή, τροφή χωρίς πολλά συντηρητικά, γάλα, νερό, μπισκότα, λουκάνικα κλπ. Για την πείνα και την δίψα υπάρχει μια κλίμακα διαβάθμισης όλων αυτών των τροφών, η οποία περιγράφει τις απαιτήσεις των κουταβιών ώστε να μπορείτε να τις δείτε πατώντας με το στυλό στο όνομα του κάθε κουταβιού σας. Η κλίμακα ξεκινάει για την πείνα από το famished (πολύ πεινασμένο) και καταλήγει στο full (γεμάτο) ενώ για την δίψα ξεκινάει από το thirsty (διψασμένο) και καταλήγει στο quenched (ξεδιψασμένο). Το ίδιο ισχύει και για την καθαριότητα όπου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε σαμπουάν για μακρύ ή κοντό τρίχωμα. Η κλίμακα ξεκινάει από dirty (βρόμικο) και καταλήγει σε beautiful (όμορφο). Επειδή ο χρόνος στο κόσμο των nintendogs κυλάει όπως και ο δικός μας, δηλαδή βρίσκεστε σε real time μέσα στο παιχνίδι, καλό θα ήταν να ταΐζετε τα κουτάβια δύο φορές την ημέρα και να τα κάνετε μπάνιο τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο μέρες. Αν τα παραμελήσετε για κάμποσο διάστημα χωρίς να τα ταΐσετε και χωρίς να τα κάνετε μπάνιο θα δείτε κατά πρώτον ψύλλους να χοροπηδάνε από το τρίχωμα των κουταβιών και κατά δεύτερον το επίμονο γαύγισμα για τροφή και νερό. Μπορεί ακόμα να δείτε και άδειο σπίτι, δηλαδή τα κουτάβια να έχουν φύγει και να ψάχνουν τροφή έξω. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να παραμελείτε τα κουτάβια σας.

Ένα παιχνίδι που σας μεταφέρει σε ένα σκυλίσιο κόσμο, τον κόσμο των nintendogs.Η βόλτα
Όπως κάθε σκύλος στην πραγματικότητα θέλει την βόλτα του, έτσι και στο Νintendogs θα πρέπει να αναλάβετε και αυτή την ευθύνη. Αρχικά, με το στυλό σας, θα πρέπει να πατήσετε στο touch screen το “go for walk” και η βόλτα ξεκινάει στην γύρω γειτονιά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε την βόλτα σας είναι να σχεδιάσετε την διαδρομή που θα ακολουθήσετε πατώντας και σέρνοντας το στυλό πάνω στον χάρτη. Ο ορισμός της πορείας εξαρτάται από την δυναμικότητα του κουταβιού σας. Δηλαδή στο κάτω αριστερά μέρος της touch screen θα δείτε μία κίτρινη μπάρα η οποία εμφανίζει το πόσο μακριά μπορεί να πάει το κουτάβι σας.Κάθε φορά που πάτε βόλτα το κουτάβι σας τόσο αυτή η μπάρα θα μεγαλώνει και τόσο περισσότερο θα έχετε την δυνατότητα να πάτε πιο μακριά από την προηγουμένη φορά. Κατά την διάρκεια της βόλτας θα έχετε την δυνατότητα να βρείτε στον δρόμο σας δωράκια που περιέχουν παράξενα αντικείμενα, διάφορους άλλους σκύλους που θα έχουν βγει βόλτα με τα αφεντικά τους, θα μπορέσετε να κάνετε μια επίσκεψη στα μαγαζιά με μειωμένες τιμές έως και στο 1/3 της αρχικής και τέλος θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο για προπόνηση στα εμπόδια ή το πάρκο για προπόνηση στον δίσκο. Μην ξεχνάτε να πηγαίνετε τα κουτάβια σας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για βόλτα ώστε να είναι ευχαριστημένα. Αν θέλετε να πάτε το κουτάβι σας πάνω από μια φορά βόλτα θα πρέπει να περιμένετε μισή ώρα για να το ξαναβγάλετε έξω.Οι διαγωνισμοί
Το χρήμα δεν λείπει από τα Νintendogs, αλλά παίζει και αυτό τον ρόλο του. Για να βγάλετε λεφτά πρέπει να πάτε τα κουτάβια σας σε διαγωνισμούς. Υπάρχουν τρία είδη διαγωνισμών. Διαγωνισμός δίσκου, υπακοής και εμποδίων. Κάθε διαγωνισμός έχει διάφορα επίπεδα. Ξεκινάτε από το Open Class και καταλήγετε στο Championship. Σε κάθε επίπεδο θα πρέπει να είστε μέσα σε κάποια βαθμολογία για να πάρετε χρήματα, έπαθλα και να προβιβαστείτε στο επόμενο επίπεδο. Για παράδειγμα, στον διαγωνισμό δίσκου θα πρέπει να μαζέψετε συγκεκριμένο αριθμό πόντων, στον διαγωνισμό υπακοής θα πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και στο διαγωνισμό εμποδίων θα πρέπει να τελειώσετε την διαδικασία μέσα σε κάποιο χρονικό περιθώριο ρίχνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια.

Για να μπείτε και να λάβετε μέρος στον κάθε διαγωνισμό θα πρέπει το κουτάβι σας να διαθέτει ορισμένα προσόντα. Για τον διαγωνισμό δίσκου θα πρέπει να έχετε εξασκηθεί στο πάρκο. Για τον διαγωνισμό εμποδίων θα πρέπει να έχετε επισκεφθεί έστω μία φορά το γυμναστήριο και για τον διαγωνισμό υπακοής θα πρέπει να έχετε μάθει στο κουτάβι σας ορισμένα κόλπα μέσω των φωνητικών εντολών. Αν θέλετε χρήματα, ο μόνος τρόπος για να βάλετε κάτι στην τσέπη σας είναι οι διαγωνισμοί. Τα πιο πολλά χρήματα μπορείτε να τα κερδίσετε από τα championships των διαγωνισμών εφόσον βγείτε πρώτοι. Συγκεκριμένα από το championship του δίσκου μπορείτε να λάβετε $600, από το championship των εμποδίων $1000 και από το championship της υπακοής $2000. Εκτός από τα χρήματα που κερδίζετε από το κάθε championship, αποκτάτε και πόντους εμπειρίας (100 για κάθε πρωτιά σε championship) οι οποίοι στην πορεία θα σας βοηθήσουν στο ξεκλείδωμα περισσότερων ράτσων και σπιτιών. Κάθε κουτάβι μπορεί να παρευρεθεί μέχρι τρεις φορές την ημέρα σε διαγωνισμούς. Γι’ αυτό εξασκηθείτε καλά για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.Επίλογος
Το Nintendogs είναι ένα παιχνίδι που σας μεταφέρει σε έναν σκυλίσιο κόσμο. Έναν κόσμο ιδανικό για κουτάβια τα οποία μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί με τους εκπαιδευτές τους. Κι αυτός ο κόσμος έκανε το συγκεκριμένο παιχνίδι επιτυχία για την κονσόλα Nintendo DS.

Θετικά:Πολλές ράτσες για ξεκλείδωμα οι οποίες είναι πιστά αντίγραφα των αληθινών, πολλά αντικείμενα και αξεσουάρ για να ντύσετε όπως εσείς θέλετε το κουταβάκι σας, υπέροχο interface και γραφικά.

Αρνητικά: Τα πράγματα που έχετε να κάνετε με αυτά τα εικονικά σκυλιά μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά στην ουσία είναι λίγα, το μάζεμα των skill points μετά από κάποιο σημείο καταντά χρονοβόρο και δύσκολο.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Εάν σας άρεσε τότε δοκιμάστε να παίξετε και τις υπόλοιπες εκδόσεις, Nintendogs:Chihuahua & Friends και Nintendogs:Dachshund & Friends.

Χρήστος Αρχοντάκης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
7.08 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Simulation
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players:
Release Date: 22/8/2005
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification