Like a Dragon: Infinite Wealth

Hot
REVIEWED ON PS5 (Primary version tested)   PC   PS4   Xbox Series X   Xbox One  

Διακοπές στη Χαβάη μαζί με τον Ichiban και τον Kiryu.

Διακοπές στη Χαβάη μαζί με τον Ichiban και τον Kiryu.

Διακοπές στη Χαβάη μαζί με τον Ichiban και τον Kiryu.

Μετά το 2020 και το Υakuza: Like a Dragon, η σειρά έχει κάνει στροφή στο Turn-Based σύστημα μάχης κάτι που έκανε μερικούς να ξενίσουν και να αποτραβηχτούν από τη σειρά αλλά επίσης έκανε κάποιους άλλους να ξεκινήσουν να ασχολούνται από εδώ και πέρα ενεργά. Η εταιρία ανάπτυξης είναι η Ryu Ga Gotoku που υπό την αιγίδα και την στήριξη της Sega εδώ και αρκετά χρόνια κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει εγκαθιδρύσει το δικό της σύμπαν αλλά και τους δικούς της χαρακτήρες. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σαν είδωλο τον Kiryu αλλά και επίσης πλέον τον Ichiban το νέο μέλος της Like a Dragon σειράς.

Μία ακόμα αξιοσημείωτη κυκλοφορία ήταν το Like a Dragon: Ishin που διαδραματίζεται στην περίοδο της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Ακολούθησε το Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name που ουσιαστικά συνέδεσε και την ιστορία μεταξύ του προηγούμενου τίτλου και του Infinite Wealth. Πλέον ουσιαστικά ήρθε η στιγμή να υποδεχθούμε την νέα έκδοση της σειράς Like a Dragon.

infinite wealth 1

Η Ιαπωνική τρέλα πάει ταξίδι στην Χαβάη
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως και μιλώντας για το gameplay, λόγω της μεγάλης φαντασίας που διακατέχει τον Ichiban πολλές φορές στα δικά του μάτια οι αντίπαλοι είναι τεράστιοι και διαφορετικοί από ότι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα τους βλέπει ως νίντζα ή σε μια άλλη περίπτωση βλέπει τις επιθέσεις τον αντιπάλων και των φίλων του σαν φλογοβόλο.

Το σύστημα μάχης είναι Turn-based και βέβαια απέχει από άλλα κλασικά Turn-based RPG εκεί έξω, διότι δίνει πολλές και σημαντικές ελευθερίες στην προσέγγιση της μάχης διότι για παράδειγμα είναι δυνατό να κινηθεί ο χαρακτήρας και να αλλάξει την θέση του κατά την διάρκεια της μάχης και έτσι να χτυπήσει και να προκαλέσει διαφορετικό damage κάθε φορά.

Εφόσον μιλάμε για ένα RPG δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και διαφορετικά classes, βέβαια δεν είναι τα κλασικά που συναντάμε σε άλλα παιχνίδια του είδους αλλά λόγω της φαντασίας του πρωταγωνιστή αυτά είναι κατά μεγάλο βαθμό εμπνευσμένα από την Ιαπωνική κουλτούρα και μυθολογία. Για παράδειγμα έχουμε ένα class που κάνει τον παίκτη Samurai. Ενώ ένα άλλο μπορεί να σας κάνει ένα Pop Idol,βέβαια σε κάθε διαφορετικό class έχουμε και τις αντίστοιχες επιθέσεις.Κάθε χαρακτήρας έχει ένα ξεχωριστό class, ακόμα και ο Ichiban, ο μόνος που δεν έχει class είναι ο Kiryu, ο οποίος έχει τρείς διαφορετικούς τρόπους επίθεσης, με το σημαντικότερο από αυτούς να είναι ‘’Fuck Your Turn Based, I’m BASED’’, που δίνει μεγάλη ελευθερία στις επιθέσεις και μετατρέπει το Turn-based σύστημα μάχης σε κλασικό beat em-up όπως δηλαδή ήταν και στους παλιότερους τίτλους της σειράς όταν αυτή ονομάζονταν Yakuza και είχε για πρωταγωνιστή βέβαια τον Kiryu.

Όπως αναφέρθηκε και πριν το Turn-based σύστημα μάχης δίνει μεγάλες ελευθερίες, πέρα από την ελευθερία στην κίνηση επιτρέπει και την δυνατότητα να κάνετε block στια αντίπαλες επιθέσεις και ιδιαίτερα αν κάνετε perfect block θα έχετε την δυνατότητα πέρα από το λίγο damage που θα δεχτείτε και να κάνετε αντεπίθεση για να αποτελειώσετε με ένα χτύπημα τον εχθρό σας. Επίσης αν πέσει κάτω ο εχθρός μπορείτε να επιτεθείτε ξανά μέχρι αυτός να σηκωθεί. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι το γενικότερο Turn-based δεν περιορίζει καθόλου την μάχη αλλά ίσα ίσα δίνει μεγάλες ελευθερίες και πολυπλοκότητα που πολλοί τίτλοι Turn-based εκεί έξω δεν έχουν. Επίσης όπως και στους παλαιότερους τίτλους της σειράς έτσι και σε αυτόν μπορείτε να παίρνετε αντικείμενα από το γύρω περιβάλλον όπως κώνους και ποδήλατα και να επιτίθεστε στους αντιπάλους σας για να τους κάνετε μεγαλύτερη ζημιά και έτσι να μπορέσετε να τους αποτελειώσετε ακόμα πιο εύκολα.

infinite wealth 3

Τα boss battles είναι εντυπωσιακά και αρκετά μεγάλης πρόκλησης διότι πρέπει να χειριστείτε κατάλληλα τις κινήσεις σας για να χτυπήσετε τον εχθρό σας αλλά και να καταφέρετε να επιβιώσετε από την σκληρή μάχη. Βέβαια δεν παρατηρούμε ιδιαίτερη ποικιλία εχθρών αλλά και bosses, κάτι που μετά από λίγες ώρες κάνει την ενασχόληση με τις μάχες κάπως βαρετή.

 

Επίσης σε όλη την πόλη υπάρχουν καταστήματα που μπορείτε να αγοράσετε φαγητά και ποτά που θα σας γιατρέψουν αλλά και θα σας αυξήσουν τα στατιστικά σας με αποτέλεσμα να κάνετε παραπάνω damage αλλά και να δέχεστε λιγότερη ζημιά πλέον. Επίσης υπάρχουν και μαγαζιά που πουλάν ρούχα για να ντύσετε τους χαρακτήρες σας όπως επιθυμείτε. Σε πολλά παιχνίδια open world υπάρχουν και διάφορα side quests, που πολλές φορές καταλήγουν να είναι βαρετά και χωρίς έμπνευση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως στο Like a Dragon: Infinite Wealth όπου σαφέστατα υπάρχουν τα κλασικά fetch quests αλλά στα περισσότερα side missions υπάρχει και προσφέρεται ένα βαθύτερο νόημα και έχουν ιστορία που μπορεί να σας συνεπάρει. Κάθε side quest είναι και μια ξεχωριστή ιστορία που πολλές φορές θα σας κάνει να ξεχαστείτε και να παρεκκλίνετε από το βασικό σενάριο, για παράδειγμα σε ένα side quest πρέπει να βγάλετε βόλτα ένα σκύλο και στην πορεία να τον σώσετε από επίδοξους απαγωγείς. Ενώ σε μια άλλη περίπτωση θα πρέπει να συμμετάσχετε σε αγώνα καρτ με αντιπάλους τους φίλους σας που είναι μαζί σας στο ταξίδι σας και να πρέπει να τους προσπεράσετε και να κερδίσετε ένα έπαθλο.

infinite wealth 2

Πέρα από τα side quests έχει και διάφορα side activities, όπως διάφορα βιντεοπαιχνίδια με arcades που σας επιτρέπουν να παίξετε αντίπαλοι σε φίλους σας για παράδειγμα το Virtual Fighter 5. Το βασικότερο και το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πηγαίνετε στα μπαρ και να τραγουδάτε καραόκε κάτι που σίγουρα θα σας προσφέρει πολλές και διαφορετικές στιγμές γέλιου. Πέρα από αυτό όμως μπορείτε να παίζετε και βελάκια μια άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ασχολία για να γεμίσετε τον χρόνο σας.

Γίνε ο απόλυτος κυρίαρχος στη μαφία της Χαβάης.

Πέρα από την Χαβάη έχουμε και το Dondoko Island, όπου εκεί σε στυλ Animal Crossing μπορείτε να μετατρέψετε έναν σκουπιδότοπο σε επίγειο παράδεισο. Ο στόχος σας είναι να αναπτύξετε το νησί και να χτίσετε σπίτια και καταλύματα που θα προσελκύσουν επισκέπτες και θα σας δώσουν την δυνατότητα να κερδίσετε χρήματα. Πέρα από τα υλικά αγαθά θα μπορείτε να αναπτύξετε και φιλικές σχέσεις και να δίνετε και να παίρνετε δώρα από ντους φίλους σας.

Πέρα από το Animal Crossing κομμάτι στο νησί έχουμε και τα Sujimon Battles, τα οποία είναι κάτι που πολλοί δεν θα το περιμένατε αλλά πολλοί το επιθυμούσατε. Τα Sujimon είναι πλάσματα όπως τα Pokemon. Εδώ το Infinite Wealth μετατρέπεται σε μία άλλη έκδοση του δημοφιλούς RPG της Nintendo, διότι μπαίνετε σε μάχες με τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού και επίσης τους αντιμετωπίζεται με τον στόχο σας να είναι να αντιμετωπίσετε τους τέσσερις leaders και να νικήσετε και να γίνεται ο πρωταθλητής του νησιού. Πέρα από τις μάχες πρέπει να μαζεύετε και διαφορετικά Sujimon και να τα κάνετε train και level up.

infinite wealth 4

Ο Ichiban ως χαρακτήρας πολλές φορές θυμίζει τον Luffy από το One Piece, διότι έχει μια μειωμένη αίσθηση κινδύνου και μια προσωπικότητα που φέρνει κοντά του πολλούς ανθρώπους. Οι βασικοί χαρακτήρες που είναι πάντα στο πλαί του όπου και αν πάει, είναι η Chitose, η γυναίκα που έχει κερδίσει την καρδιά του και επίσης φρόντιζε για χρόνια την μητέρα του και επίσης τον Tomizawa που είναι ένας χαρακτήρας με σκοτεινό παρελθόν και είναι βαθιά μπλεγμένος με τον υπόκοσμο της Χαβάης. Πέρα από αυτούς τους χαρακτήρες όμως θα γνωρίσετε και διάφορα άτομα και όπως είπαμε και πριν η ικανότητα του Ichiban να κάνει φίλους είναι και το μεγαλύτερο ατού του και πλεονέκτημα. Για να μπορέσετε να τερματίσετε την βασική ιστορία του παιχνιδιού θα πρέπει να ξοδέψετε 35-40 ώρες και αν θέλετε να φτάσετε στο 100% θα πρέπει να ξοδέψετε τις διπλάσιες ώρες.

Άξιο αναφοράς είναι και η δυνατότητα που σας δίνεται εκτός του βασικού κομματιού του παιχνιδιού να παίζετε minigames με τους φίλους σας όπως για παράδειγμα το Virtual Fighter.

 

Τεχνικός τομέας αντάξιος ενός Dragon
Ο τεχνικός τομέας είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Βέβαια δεν ρίχνει σαγόνια κάτι που βέβαια ίσως να οφείλετε στο ότι το Like a Dragon: Infinite Wealth κυκλοφορεί και για το PS4 και το Xbox One. Το νησί της Χαβάης είναι πολύ όμορφο και σίγουρα υπάρχει μια σημαντική αναβάθμιση από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς που είχε κυκλοφορήσει το 2020 στην αρχή της γενιάς του PS5 και του Xbox Series X/S. Η παλέτα χρωμάτων που έχει χρησιμοποιηθεί δεν είναι ιδιαίτερα αλλαγμένη σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς αλλά σίγουρα απεικονίζει το νησί της Χαβάης με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια. Παρατηρήθηκαν μερικά frame drops αλλά δεν ήταν σε βαθμό τέτοιο που να έκαναν δύσκολη την συνολική εμπειρία. Επίσης έκαναν την εμφάνιση τους και μερικά bugs που για παράδειγμα σε μια μάχη δεν ήταν δυνατό να επιτεθεί και έτσι χρειάστηκε να γίνει restart το παιχνίδι για να συνεχιστεί κανονικά η μάχη.

infinite wealth 5

Sound Effects από έναν τροπικό προορισμό
Στον ηχητικό τομέα το παιχνίδι της Sega τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Με τους περιβαλλοντικούς ήχους της Χαβάης να δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο και σίγουρα προσθέτουν την συνολική εμπειρία. Το voice acting και στα Ιαπωνικά αλλά και στα Αγγλικά είναι πολύ καλό αλλά στο δεύτερο παρατηρήθηκαν θέματα με το lip sync. Το soundtrack θυμίζει άλλες εποχές και θα σας ταξιδέψει σίγουρα στην δεκαετία του 1980, πέρα από αυτό υπάρχει και μουσική από κλασικά κομμάτια της ιαπωνικής κουλτούρας αλλά και πολλά κομμάτια από την κορεάτικη pop.

Μια νέα αρχή σε ένα θρυλικό franchise
Το Like a Dragon: Infinite Wealth είναι ένα από τα πιο πλούσια και πολύπλοκα Turn-based RPG εκεί έξω. Το σύστημα μάχης του είναι μια επίδειξη για το που μπορεί να φτάσει αλλά και για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το Tutn-based combat συνολικά στον τομέα των video games. Η ιστορία του τίτλου είναι και αυτή αρκετά ενδιαφέρουσα αν και βέβαια δεν ξεφεύγει από τα κλασικά και χιλιοειπωμένα κλισέ. Επίσης δεν είναι πολλά τα games εκεί έξω που τολμούν συνδυάσουν το Animal Crossing με το Pokemon. Πέρα από τα αρνητικά όπως μερικά bugs, μερικά θέματα με το pacing διότι είναι ένα μεγάλο σε διάρκεια game και είναι φυσικό να πλατειάζει μερικές φορές και μερικά frame drops. Συνολικά το game είναι ίσως και το καλύτερο του franchise και σίγουρα έχει εξελίξει πλήρως πολλά από τα θετικά που είχαν τα προηγούμενα games και σαφέστατα αξίζει να ασχοληθείτε και να περάσετε μαζί του αρκετές ώρες.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό gameplay και ασταμάτητη δράση
- Side περιεχόμενο με ουσία και διαφορετικότητα
- Διασκεδαστική ιστορία με ανατροπές
- Ύπαρξη ενός ξεχωριστού mode του Dondoko Island
- Turn-based combat system με ελευθερίες προσέγγισης κάθε μάχης
- Όμορφα σχεδιασμένος κόσμος

Αρνητικά:
- Παρουσία μερικών frame drops
- Θέματα με το σενάριο που μερικές φορές κουράζει
- Το New Game Plus είναι επί πληρωμή
- Παρουσία μερικών bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.3

Το παλιό καλό Like a Dragon στην καλύτερη του μορφή.

Σωτήρης Τσόπουλος

NEWS   VIEW ALL

Το New Game Plus στο Like A Dragon: Infinite Wealth είναι επί πληρωμή

Το New Game Plus στο Like a Dragon: Infinite Wealth είναι ένα περιεχόμενο επί πληρωμή που υπάρχει μόνο στις Digital Deluxe και Ultimate Editions! Δηλαδή όσοι θέλουν να το παίξουν θα πρέπει να ξοδέψουν...
Posted (21 Jan 2024)

Like A Dragon: Infinite Wealth

[Αρχική δημοσίευση: 14/9/22 - Αλλαγή ονόματος από Yakuza 8 σε Like a Dragon 8] Η εταιρεία ανάπτυξης Ryu Ga Gotoku και η Sega ανακοίνωσαν ότι το Yakuza 8 θα ονομαστεί τελικά Like a Dragon 8. Ο παραγωγ...
Posted (11 Jun 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.3
8.5 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: RPG
Developer: Ryu Ga Gotoku Studio
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-4
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 64-Bit Επεξεργαστής: Intel Core i5--3470, 3.2 GHz or AMD Ryzen 3 1200, 3.1 GHz3470, DirectX: Version 12Version 12 Μνήμη: 8 GB RAM Γραφικά: NVIDIA GeForce GTX 960, 4 GB or AMD Radeon RX 460, 4 GB Αποθήκευση: 82 GB διαθέσιμος χώρος
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 26/01/2024
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification