• Reviews
  • Vampire: The Masquerade - Bloodhunt

Vampire: The Masquerade - Bloodhunt

Hot
GameWorld
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   PS5  

Γίνε το απόλυτο βαμπίρ και κυριάρχισε στην νύχτα.

Γίνε το απόλυτο βαμπίρ και κυριάρχισε στην νύχτα.

Γίνε το απόλυτο βαμπίρ και κυριάρχισε στην νύχτα.

Το Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, ως μέρος της σειράς Vampire: The Masquerade, αποτελεί μία Battle Royale εκδοχή, σε ένα είδος που τελευταία έχει γίνει της μόδας. Εμβαθύνει στον μυστηριώδη κόσμο των βρυκολάκων όπου ως γνωστόν τα βαμπίρ ζουν κρυφά ανάμεσα στην ανθρώπινη κοινωνία, τηρώντας το Masquerade, τον κανόνα του μυστικού και της συνοχής. Όμως, η ειρήνη ανατρέπεται όταν ανακαλύπτεται μια σειρά από ανεξήγητες δολοφονίες ανάμεσα σε βρυκόλακες. Καθώς οι αναταραχές αυξάνονται και ο φόβος εξαπλώνεται, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο νεοφερμένων βρικολάκων που πρέπει να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις δολοφονίες και να διατηρήσουν το Masquerade.

Η ανάπτυξη του σεναρίου στο παιχνίδι έχει κάποια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε σχέση με άλλα Battle Royale games όπου είναι απλά ανύπαρκτη. Κάθε χαρακτήρας που συναντάτε έχει τη δική του ιστορία και κίνητρα, ενώ οι αποκαλύψεις σταδιακά ρίχνουν φως σε έναν ευρύτερο συνωμοσιακό υπόβαθρο. Καθώς οι παίκτες εξερευνούν τον κόσμο και αλληλεπιδρούν με τους χαρακτήρες, αποκαλύπτονται μυστικά που θα τους κρατήσουν σε εγρήγορση.

vampire the masquerade bloodhunt 1
Ο συνδυασμός του σκοτεινού υπόβαθρου του κόσμου των βρικολάκων με την αναζήτηση της αλήθειας πίσω από τις δολοφονίες δημιουργεί μια συναρπαστική ατμόσφαιρα. Η αγωνία και η περιέργεια να ανακαλύψουν οι παίκτες τι συμβαίνει προάγεται από τις ανατροπές του σεναρίου. Συνολικά, το σενάριο συνεισφέρει σημαντικά στο να κρατήσει τους παίκτες αφοσιωμένους και να τους κρατήσει σε σασπένς καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αίμα και Μυστικά: Ξεκινώντας το Ταξίδι
Ο ήρωας μας βρίσκεται στα παρακράτα της πόλης, μια περιοχή που αποτελεί καταφύγιο για τους νεοφερμένους βρικόλακες. Είναι τα πρώτα του βήματα σε έναν κόσμο γεμάτο σκοτεινά μυστικά και επικίνδυνες συνωμοσίες. Ο στόχος του είναι να επιβιώσει σε αυτόν τον αγώνα για την εξουσία και την επιβίωση. Καθώς ρίχνει το πρώτο του βλέμμα στο περιβάλλον, βλέπει σκοτεινά σοκάκια, ερείπια κτιρίων και αιματηρά ιχνη στο έδαφος.

Οι πρώτοι εχθροί του είναι άλλοι νεοφερμένοι βρικόλακες που ανταγωνίζονται για την εξουσία στην περιοχή. Καθώς περιπλανιέται, αντιλαμβάνεται την παρουσία των "Κυνηγών της Νύχτας," ανθρώπων που αφιερώνουν τη ζωή τους στο να καταδιώκουν και να εξολοθρεύουν βρικόλακες. Η ανατριχίλα και η αγωνία κυριαρχούν στον αέρα, καθώς ο ήρωας πρέπει να βρει τρόπους για να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει τις απειλές που τον περιβάλλουν.

Καθώς εξερευνά τον κόσμο, ο ήρωας ανακαλύπτει κρυφά περάσματα, κρυμμένες αλληλεπιδράσεις και σημαντικές πληροφορίες που τον οδηγούν προς τον αποκαλυπτικό στόχο του. Οι αποφάσεις του και οι συναντήσεις του με διάφορους χαρακτήρες θα προσδιορίσουν την πορεία του στον κόσμο αυτόν του σκοτεινού ρευστού και επικίνδυνου.

vampire the masquerade bloodhunt 1

Στο σκοτεινό χορό της Αθανασίας
Η μεταφορά του Vampire - The Masquerade σε Battle Royale εκδοχή έχει τις εξής διαφοροποιήσεις. Καταρχήν το παιχνίδι είναι free-to-play. Κατά δεύτερον, υπάρχει το Bloodhunt mode και το Ranked mode, οπου για να φτάσετε εκεί χρειάζεστε το Level 10. Το Bloodhunt mode είναι λίγο πιο casual και σας επιτρέπει να παλέψετε και ενάντια σε AI bots.

Έχουμε λοιπόν ένα Third-Person Battle Royale, στο οποίο πολεμάτε τόσο ενάντια σε εχθρούς, όσο και ενάντια σε παίκτες, με στόχο να γίνετε...το τελευταίο βαμπίρ που θα μείνει όρθιο στην παλιά πόλη της Πράγας.

Κατά τα άλλα έχουμε 5 clans για να επιλέξετε, με archetypes για την καθεμία. Η Tremere Clan χρησιμοποιεί Blood Sorcery και έχει μόνο την Scholar (Support) ως Archetype. Η Ventrue Clan έχει τον Enforcer (Tank) και την Warden (Defensive). Η Brujan Clan είναι γρήγορη και έχει τον Brute archetype (Protection class), αλλά και την Vandal, που παίζουν πιο επιθετικά με διάφορα όπλα (π.χ. rifles) και επιθέσεις. Η Nosferatu clan έχει κατασκόπους, όπως τον Saboteur που παίζει με stealth και τον Prowler που παίζει ως Scout και είναι γνώστης όπλων, όπως το crossbow. Τέλος, έχουμε την Toreador clan με τα archetypes Muse (Healing/Support) που χρησιμοποιεί sniper και τον Siren, με τεχνικές manipulation.

vampire the masquerade bloodhunt 1

Χορεύοντας μεταξύ των Κυνηγημένων
Το gameplay του "Vampire: The Masquerade - Bloodhunt" είναι ένας εντυπωσιακός καμβάς που συνδυάζει στοιχεία της μυστηρίου, της δράσης και της στρατηγικής με μια προσέγγιση που διακρίνεται. Οι μάχες είναι γρήγορες και καθώς βαδίζεις στον σκοτεινό υπόκοσμο των βρικολάκων, ο κόσμος που αναπτύσσεται μπροστά σου παρουσιάζει πολλαπλά επίπεδα εμβάθυνσης και ανατροπές, δημιουργώντας μια εμπειρία που σας κρατά σε συνεχή εγρήγορση.

Το παιχνίδι προσφέρει μια ποικιλία από χαρακτήρες με μοναδικές ικανότητες και δυνάμεις, κάτι που σας επιτρέπει να επιλέξετε τον στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας. Από την εκμετάλλευση των σκοτεινών μονοπατιών της νύχτας στους δρόμους της πόλης μέχρι την άσκηση υπερφυσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των μάχων, ο παίκτης έχει πολλές επιλογές για να ανακαλύψει και να προσαρμόσει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Το κυρίαρχο στοιχείο του gameplay είναι η αναμέτρηση μεταξύ των βαμπίρ και των Κυνηγών της Νύχτας. Οι μάχες είναι γρήγορες, εντατικές και απαιτούν στρατηγική και άριστη χρήση των δυνάμεων του χαρακτήρα. Είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτείτε το περιβάλλον και τις ικανότητές σας για να εξαπολύσετε επιτυχημένες επιθέσεις και ταυτόχρονα να αποφύγετε τις επιθέσεις των αντιπάλων σας. Η σωστή χρήση των skills την κατάλληλη στιγμή βοηθάει.

Θα εξερευνάτε τον κόσμο, συλλέγοντας πληροφορίες, ανακαλύπτοντας κρυφές περιοχές και λύνοντας γρίφους. Ο κόσμος αλλάζει δυναμικά, ανάλογα με το τι συμβαίνει, ενώ οι αποφάσεις κάθε παίκτη μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του παιχνιδιού και την αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες και τους εχθρούς.

Συνολικά, το gameplay του "Vampire: The Masquerade - Bloodhunt" προσφέρει μια πολυπλοκότητα και εμβάθυνση που σας κρατούν με ενδιαφέρον για αρκετές ώρες. Με την συνδυασμένη δράση, στρατηγική, και την έντονη ατμόσφαιρα του κόσμου των βρικολάκων, το παιχνίδι παρέχει μια εντυπωσιακή εμπειρία στον παίκτη. Κάποιοι παίκτες ωστόσο έχουν αναφέρει την ύπαρξη bugs και glitches που επηρεάζουν την εμπειρία, αν και μετά από κάποια patches τα περισσότερα από αυτά διορθώθηκαν.

vampire the masquerade bloodhunt 1

Ο κόσμος της νύχτας
Το πολυπληθές και ενδιαφέρον multiplayer του "Vampire: The Masquerade - Bloodhunt" συνδυάζεται με τα εντυπωσιακά γραφικά για μια πλήρη εμπειρία. Ο κόσμος της νυχτερινής πόλης αναπαρίσταται με κάθε λεπτομέρεια και ποικιλία, δημιουργώντας μια σκοτεινή και ατμοσφαιρική αίσθηση. Η προσεκτικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική, τα φωτισμένα σοκάκια και οι σκοτεινές γωνίες προσθέτουν στην αίσθηση του μυστηρίου. Κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού, υπάρχουν οι λεπτομέρειες των οπτικών εφέ στις δυνάμεις των βαμπίρ. Το συναρπαστικό multiplayer συνδυάζεται με τα εντυπωσιακά γραφικά, δημιουργώντας μια εμβληματική εμπειρία παιχνιδιού που κεντρίζει την προσοχή και κρατά την αδρεναλίνη ψηλά.

Η συμφωνία της νύχτας
Ο ήχος στο "Vampire: The Masquerade - Bloodhunt" συνθέτει μια εντυπωσιακή μουσική πανδαισία που εμβαθύνει στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Το voice acting και η απόδοση ερμηνειών αποτυπώνουν ζωντανά την ποικιλία των χαρακτήρων, προσδίδοντας βάθος και προσωπικότητα. Οι διάλογοι διακρίνονται για την εκφραστικότητά τους, προσθέτοντας στην αίσθηση του κόσμου των βρικολάκων.

Τα ηχητικά εφέ είναι εντυπωσιακά και αρμονικά ενσωματωμένα στη δράση. Κάθε τραυματισμός, κίνηση και επίθεση προκαλεί αντίστοιχους ήχους που προσθέτουν αίσθηση ρεαλισμού στις αναμετρήσεις. Το περιβάλλον διαθέτεi λεπτομερή ηχητικά εφέ στο περιβάλλον, δημιουργώντας μια πραγματική ατμόσφαιρα που εμβαθύνει την αίσθηση της νυχτερινής πόλης.

Το soundtrack αποτελεί έναν σημαντικό συνοδό στοιχείο του παιχνιδιού. Η μουσική επιλογή δημιουργεί μια μαγευτική ατμόσφαιρα, ενίοτε σκοτεινή και εντυπωσιακή, ενώ άλλες φορές ανεβάζει την αδρεναλίνη κατά τη διάρκεια των μαχών. Η ποικιλία των μουσικών θεμάτων συνδυάζεται με την ατμοσφαιρική εκτέλεση, προσφέροντας έναν ακόμα λόγο για να βυθιστεί κανείς στον κόσμο των βρικολάκων. Συνολικά, ο ήχος και η μουσική στο Vampire: The Masquerade - Bloodhunt δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ενισχύει την εμβύθιση στον σκοτεινό κόσμο και προσθέτει σημαντικό κομμάτι στην αξιοποίηση του παιχνιδιού.

Μπορεί να σας κρατήσει;
Το Vampire: The Masquerade - Bloodhunt είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους fans της σειράς. Ο κόσμος των βαμπίρ συνεχίζει να αποκαλύπτει μυστήρια και προκλήσεις που διατηρούν το ενδιαφέρον σας για κάποιες ώρες. Οι επιλογές που πραγματοποιήσατε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού επηρεάζουν την πορεία της ιστορίας, προσφέροντας ανατροπές και αποτελέσματα που είναι μοναδικά για κάθε παίκτη.

 

vampire the masquerade bloodhunt 1
Ο πολυπληθής multiplayer κόσμος παρέχει αμέτρητες δυνατότητες αναμετρήσεων και συνεργασίας με άλλους παίκτες, προσθέτοντας μία υποτυπώδη ποικιλία και διασκέδαση στην εμπειρία. Με την ποικιλία των χαρακτήρων και των δυνάμεών τους, καθώς και την αλληλεπίδραση με τον περιβάλλον, θα σας κρατήσει για κάποιες ώρες. Παρά το ενδιαφέρον, οι χάρτες παρουσιάζουν έλλειψη ποικιλίας, με αποτέλεσμα τη μετριότητα των περιβαλλόντων.

Το θέμα είναι ότι συνολικά από ένα σημείο κι έπειτα, όταν θα δοκιμάσετε όλες τις classes και ξοδέψετε τις πρώτες ώρες παίζοντας και ανεβαίνοντας τα πρώτα ranks, θα καταλήξετε να βαριέστε και να μην βρίσκετε ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία θα μπορέσουν εν τέλει να σας κρατήσουν μακροπρόθεσμα στο παιχνίδι. Παρά την όποια πρωτοτυπία λοιπόν στο gameplay η κατάληξη είναι ότι κάποια στιγμή...θα βρικολακιάσετε!

Θετικά:
- Ατμοσφαιρικός κόσμος
- Dynamic gameplay
- Λεπτομερές voice acting
- Ποικιλία σε classes

Αρνητικά:
- Έλλειψη ποικιλίας από maps Χαρτών
- Ορισμένα bugs και glitches
- Το gameplay γίνεται επαναλαμβανόμενο και προβλέψιμο
- Η ιστορία είναι ενίοτε επιφανειακή

Βαθμολογία: 7.5
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.3

Γιώργος Πογιατζής 

NEWS   VIEW ALL

Vampire: The Masquerade - Bloodhunt

[Αρχική Δημοσίευση: 10/12/21] Μπορεί να φαίνεται περίεργη μείξη του Battle Royale με τον σκοτεινό κόσμο των Vampire αλλά αυτό ακριβώς γίνεται στο Vampire: The Masquerade - Bloodhunt. Ένα Battle Roya...
Posted (31 Mar 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.3
7.5 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Battle Royale
Developer: Sharkmob
Publisher: Sharkmob
Διάθεση: Sharkmob
Players: 3-45
Requirements: Windows 10 64-bit, RAM: 8GB, Επεξεργαστής: Intel 15-7400/AMD Ryzen 1300x ή καλύτερος, , Κάρτα γραφικών: Nvidia GTX 970/Radeon RX 580 ή καλύτερη, Αποθηκευτικός χώρος στο σκληρό δίσκο: 20GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 27/4/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Half-Life: Alyx   (9)
3
Baldur's Gate 3   (9)
4
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
8
Alan Wake II   (8.5)
9
10
Metroid Dread   (8.5)

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.92)
2
3
Starfield   (8.63)
4
Alan Wake II   (8.6)
5
Diablo IV   (8.42)
8
A Fold Apart   (8.33)
9
FC 24   (8.3)
10

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification