Metroid Prime Remastered

Hot
REVIEWED ON Switch  

Η Samus Aran στην ομορφότερη εκδοχή του πλανήτη Tallon IV.

Η Samus Aran στην ομορφότερη εκδοχή του πλανήτη Tallon IV.

Η Samus Aran στην ομορφότερη εκδοχή του πλανήτη Tallon IV.

Tο Metroid Prime ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην E3 2001 και κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα στο Nintendo Gamecube. Αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα της άπειρης τότε ομάδας Retro Studios. Το βάρος που είχε να σηκώσει η συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης ήταν τεράστιο καθώς η σειρά Metroid προϋπήρχε στον χώρο και μάλιστα είχε λάβει απαράμιλλο σεβασμό από κριτικούς και μη. Μάλιστα, το γεγονός που βάραινε ακόμα περισσότερο την θέση του συγκεκριμένου studio, ήταν η μετάβαση του θρυλικού αυτού franchise σε 3D περιβάλλον, κάτι το οποίο αρχικά είχε δυσαρεστήσει ορισμένους fans της σειράς.

metroid prime remastered 1

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, η Nintendo αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο την σειρά, αποκαλύπτοντας σε ένα Nintendo Direct την remastered έκδοση του τίτλου, δίνοντας μάλιστα και την δυνατότητα στους gamers να το ξεκινήσουν το βράδυ της ανακοίνωσης μέσω του Switch eShop. Ήταν όμως και μια έξυπνη κίνηση από την πλευρά της Nintendo με σκοπό να ”ζεστάνει“ τους κατόχους του Switch για το νέο κεφάλαιο της σειράς που ανακοινώθηκε το 2017.

Ο Tallon IV και τα μυστικά του
Αρχικά, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία ή την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον εν λόγω τίτλο στο παρελθόν, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπό τον έλεγχο μας βρίσκεται όπως και σε κάθε παιχνίδι της σειράς η Samus Aran. Η πρωταγωνίστριά μας είναι μια bounty hunter όπου βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπη με μια άβολη και πολλές φορές αιματηρή προσπάθεια εξυγίανσης διαφόρων μυστηριωδών γεγονότων που αντικρίζει στον πλανήτη Tallon IV. Στον συγκεκριμένο πλανήτη θα έρθει αντιμέτωπη με πολλούς εχθρούς και bosses τα οποία θα προσπαθήσουν να την αποτρέψουν από το να χαλάσει τα σχέδια τους.

metroid prime remastered 1

Το σενάριο δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο στο Metroid Prime. Θα αντικρίσετε ελάχιστα cutscenes τα οποία μάλιστα είναι σύντομα και ήπιας έντασης χωρίς να εξηγούν πολλά για το τι στο καλό συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη. Μην αγχώνεστε όμως, εσείς που θα ψαχτείτε με τον τίτλο και θα εξερευνήσετε τον κόσμο του θα κατανοήσετε πλήρως την υπόθεση του, η οποία αν και αρκετά κοινότυπη, αποτελεί μια ικανοποιητική προσπάθεια.

https://youtube.com/watch?v=GiVgX_puRwI

Υπάρχει άραγε το τέλειο gameplay;
Περνώντας στο κομμάτι του gameplay, την Samus επί το πλείστον θα την χειρίζεστε σε πρώτο πρόσωπο. Υπάρχουν από την άλλη, μερικά σημεία όπου εξαιτίας ορισμένων σχεδιαστικών επιλογών η οπτική αλλάζει από πρωτοπρόσωπη σε τριτοπρόσωπη. Οι μηχανισμοί έρχονται στο σωστό σημείο και προστίθενται σταδιακά καθόλη τη διάρκεια του τίτλου. Η σταδιακή αυτή προσθήκη των μηχανισμών είναι κλασικό στοιχείο ενός Metroidvania τίτλου αφού θα βρεθείτε πολλές φορές αντιμέτωποι με έναν ”τοίχο“ προόδου ο οποίος θα σας αναγκάσει μέσω του εξαιρετικού back tracking να ψάξετε μέχρι και την τελευταία σπιθαμή του Tallon IV.


Οι μηχανισμοί αφορούν τεχνικές αναβαθμίσεις της στολής της Samus οι οποίες, η κάθε μία ξεχωριστά, λειτουργούν άψογα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον κόσμο του, το θέμα με το οποίο πραγματεύεται, καθώς και με την εξαιρετικά αποπνικτική ατμόσφαιρα που πηγάζει από αυτόν. Για παράδειγμα, άρτιο ως προς την χρήση του είναι το άκρως εθιστικό Scan Visor το οποίο πέραν του ότι είναι ένας μηχανισμός εύρεσης αδυναμιών των εχθρών, αποτελεί και ένα πανέξυπνο εργαλείο περαιτέρω εκμάθησης του lore και οικειοποίησης του παίχτη με τον κόσμο που καλείτε να εξερευνήσει. Οι μάχες είναι έντονες, θα απαιτήσουν την προσοχή σας και σε συνδυασμό με την απολαυστική οπτικοακουστική αίσθηση που παρέχει το Arm Cannon της Samus και οι δυνατότητές του, συντελούν στην αρμονική ολοκλήρωση του gameplay puzzle του τίτλου.

Αναβίωση ενός αριστουργήματος, με καίριες βελτιώσεις.

Το κομμάτι του χειρισμού με την remastered έκδοση, έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου πλέον θα σας καλύψει ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Ο χειρισμός του Metroid Prime στο Gamecube ήταν εξολοκλήρου χτισμένος πάνω στο χειριστήριο της εν λόγω κονσόλας. Πλέον, μπορείτε να το παίξετε όπως και κάθε άλλο FPS εκεί έξω αφού με την dual stick επιλογή παραμετροποίησης, η οποία αποτελεί και την default για το παιχνίδι, μπορείτε ενώ κινείστε να σημαδεύετε την ιδια στιγμη με τον δεξί αναλογικό.

metroid prime remastered 1

To Metroid Prime Remastered δίνει τρεις ακόμα επιλογές παραμετροποίησης του χειρισμού. Δίνεται η δυνατότητα ελέγχου της Samus με την χρήση των motion controls, ακριβώς όπως το Metroid Prime trilogy των Wii και Wii U.Έπειτα, υπάρχουν τα Classic Controls τα οποία εξομοιώνουν την Gamecube οπτική για εσάς που θέλετε να βιώσετε την εμπειρία στην “πατροπαράδοτη” μορφή της, ενώ υπάρχει και το Hybrid μοντέλο χειρισμού το οποίο είναι μία σύνθεση των classic και motion controls.

Μάλιστα, η αρτιότητα του gameplay σε συνδυασμό με την αμεσότητα που προσδίδει στον παίκτη , οδηγεί στο αποκορύφωμα του τίτλου. Παίζοντας και ανακαλύπτοντας κάθε πτυχή του gameplay θα καταλάβετε πολύ σύντομα ότι δεν θα ελέγξετε έναν ακόμα gaming χαρακτήρα. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά νιώθεις ότι εσύ ο ίδιος βρίσκεσαι πίσω από το κράνος της Samus,νιώθεις μέρος του Tallon IV και τα συναισθήματα σου συμπίπτουν με αυτά που ο τίτλος βάση της εξέλιξης της πλοκής του, προσπαθεί να αποδώσει στην πρωταγωνίστρια μας. Αυτό είναι πολύ σπάνιο να συμβαίνει σε τόσο έντονο βαθμό στα βιντεοπαιχνίδια και το Metroid Prime το καταφέρνει και με το παραπάνω. Γενικότερα, κάθε δευτερόλεπτο από τις 14-15 ώρες που διαρκεί είναι έντονο τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο gameplay.

https://youtube.com/watch?v=puGtdn6v91c

Το θαυματουργό Switch
Το πόνημα της τεξανής ομάδας ανάπτυξης ήταν ανέκαθεν ένα όμορφο παιχνίδι, ιδίως την εποχή που κυκλοφόρησε. Η remastered έκδοση όμως, απογειώνει την εμπειρία σε κάθε τεχνικής φύσεως τομέα . Ο τίτλος, τρέχει στα 900p με 60fps σε docked mode και στα 600p με 60fps αντίστοιχα σε Handheld Mode.Πλέον μιλάμε για ένα “γυαλισμένο” Prime με τα εφέ, τους φωτισμούς, τα textures, τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος και των εχθρών να έχουν δημιουργηθεί από την αρχή με τα αποτελέσματα να είναι άκρως εντυπωσιακά, ως και αναπάντεχα λαμβάνοντας υπόψιν τις τεχνολογικές δυνατότητες του Switch.

Μουσική από...άλλο διάστημα
Η μουσική που ντύνει τον κόσμο του Metroid Prime είναι από την αρχή μέχρι το τέλος αριστουργηματική και δένει απόλυτα με την μελαγχολική ατμόσφαιρα και την έντονη μοναχικότητα του. Η ποιότητα του ήχου και των εφέ είναι επίσης εξαιρετική, ιδίως με την χρήση ακουστικών. Γενικότερα, εσείς που εκτιμάτε το ηχητικό κομμάτι στα βιντεοπαιχνίδια, το Prime θα σας μαγέψει.

metroid prime remastered 1

Κάτι παραπάνω από παιχνίδι
Το Metroid Prime Remastered αναπτύχθηκε με σεβασμό στην αρχική έκδοση και όλα τα σύγχρονα στάνταρ που πρέπει να έχει ένας remastered τίτλος. Καταφέρνει να θριαμβεύσει με το gameplay του και τον τεχνικό τομέα του σχεδόν σε όλες του τις πτυχές. Φτάνει μάλιστα τις τεχνικές προδιαγραφές του Switch "στα άρκρα". Επαναφέρει ένα διαμάντι δύο δεκαετίες μετά και καταφέρνει να το κάνει πιο φρέσκο και εντυπωσιακό από ποτέ. Οι κάτοχοι του Nintendo Switch, δεν πρέπει να το χάσετε με τίποτα.

Θετικά:
- Πολλαπλές επιλογές customization
- Οπτικό θαύμα για το ”αδύναμο“ Switch
- Άρτιο gameplay
- Φανταστική μουσική
- Μοναδική ατμόσφαιρα

Αρνητικά:
- Ορισμένες μέτριες πτυχές στο σενάριο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Σενάριο: 7
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.9

Το Metroid Prime στα καλύτερά του.

Γιώργος Κουφαλέξης 

NEWS   VIEW ALL

Senior software developer του Metroid Prime: "Στο Remaster το γαμήσανε με τις πόρτες"

Το Metroid Prime Remastered ήταν έκπληξη καθώς κυκλοφόρησε μαζί με την ανακοίνωσή του στο χθεσινοβραδινό Nintendo Direct. Ο Zoid Kirsch, Senior Software Developer στο αρχικό Metroid Prime του Gamecub...
Posted (09 Feb 2023)

Metroid Prime Remastered

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Nintendo Direct, η Nintendo ανακοίνωσε το Metroid Prime Remastered, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε digital μορφή για το Switch. Πρόκειται, όπως λέει και ο τίτλος για τ...
Posted (09 Feb 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.9
8.5 User Score
(1 vote )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure/First-Person Shooter
Developer: Retro Studios
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 8/2/2023
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification