Bonfire Peaks

Hot
Βάλτε όλα τα υπάρχοντα σας σε ένα κουτί και πετάξτε το στη φωτιά.

Βάλτε όλα τα υπάρχοντα σας σε ένα κουτί και πετάξτε το στη φωτιά.

Βάλτε όλα τα υπάρχοντα σας σε ένα κουτί και πετάξτε το στη φωτιά.

Το Bonfire Peaks είναι ένα video game από τον Corey Martin, με artwork από τους Μari Κhaleghi και Ζach Soares. Η αποστολή σας είναι να εξερευνήσετε ένα νησί φτιαγμένο από voxel, κινούμενοι σε κάθε τοποθεσία επιλύοντας ένα μοναδικό πρόβλημα: πώς να κάψετε ένα κουτί με τα υπάρχοντα σας. Το να φτάσετε στα κάρβουνα που σιγοκαίνε πρέπει να περάσετε σχεδόν πάντα από ένα λαβύρινθο. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ενδείξεις και πρέπει να βρείτε μόνοι σας το δρόμο σας. Πολλά levels έχουν πολλά κουτιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μονοπατιών ενώ θα αποκτάτε σταδιακά νέα είδη κουτιών. Υπάρχουν κίνδυνοι σε κάθε level ενώ μπορείτε να μεταφέρετε κουτιά μόνο μέχρι το ύψος του στήθους σας. Μια απλή συμβουλή για το video game είναι ότι πρέπει να ανεβείτε αρκετά σκαλοπάτια κινούμενοι προς τα πίσω. Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, θα ξεκλειδώνετε νέα κουτιά στο overworld. To οverworld είναι γεμάτο από διάφορα αντικείμενα που δίνουν στοιχεία για τη ζωή του χαρακτήρα.

Μια εμμονή και ένα μυστήριο
Η υπόθεση του Bonfire Peaks έχει ένα μυστήριο καθώς ο πρωταγωνιστής σας έχει ταξιδέψει σε ένα μυστηριώδες δάσος με σκοπό να κάψει ότι υπάρχοντα έχει. Η αποστολή του που καταντάει εμμονική είναι απλή καθώς πρέπει να τα μεταφέρει σε μια φωτιά, το ένα κουτί μετά το άλλο, και να τα δει να τυλίγονται σιγά σιγά από τις φλόγες. Ο ανώνυμος πρωταγωνιστής μας ανεβαίνει αργά το βουνό με μοναδικό σκοπό να κάψει τα υπάρχοντά του. Η εμμονή αυτή είναι άγνωστη. Σπασμένα επίπλα και άλλα αντικείμενα γεμίζουν το overworld με όλα αυτά να είναι πιθανότατα μέρη της ζωής του ενώ όσο προχωράτε στην ιστορία, σας παρέχονται πληροφορίες για το πώς μπορεί να έφτασε σε αυτό το μέρος. Τίποτα δεν επαληθεύεται ποτέ αφήνοντας σας να βρείτε εσείς την λύση και να δώσετε την δική σας εξήγηση.

bonfire peaks 1

Νέα εμπόδια εισάγονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα. Αν μπορέσετε να τακτοποιήσετε τα κουτιά σα τετραγώνων σωστά θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως γέφυρες, ενώ σε μεταγενέστερα επίπεδα υπάρχουν ρεύματα που μεταφέρουν τα κουτιά σας σε μια νέα τοποθεσία. Όλα αυτά καταλήγουν σε μια ακολουθία αινιγμάτων που συχνά είναι απίστευτα πολύπλοκα, αλλά σπάνια φαίνονται άδικες στις απαντήσεις τους. Ακόμα και αν πέσετε τυχαία πάνω στη λύση, αυτή θα βγάζει σχεδόν πάντα νόημα στο πλαίσιο των μηχανισμών και των προσδοκιών.

Διάφοροι γρίφοι και μια φωτιά για τα υπάρχοντα σας
Όταν βρίσκετε την λύση σε ένα γρίφο όμως είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των γρίφων, πρέπει να μετακινήσετε κάτι με πολύ ακριβή τρόπο για να το βάλετε στη φωτιά. Κάθε κίνηση σας πρέπει να είναι μετρημένη και να φροντίσετε να "χωράει" το κουτί σας στον χώρο στον οποίο θα μετακινηθείτε. Κάθε επίπεδο έχει ένα κουτί με αντικείμενα που πρέπει να κάψει ο άγνωστος πρωταγωνιστής. Η φωτιά βρίσκεται γενικά πάντα στην κορυφή ενός μικρού γκρεμού, γεγονός που απαιτεί να τοποθετήσετε πρώτα ένα σωρό άλλα κουτιά για να φτιάξετε τον δρόμο σας.

Μπορείτε να σκαρφαλώσετε οτιδήποτε μέχρι ένα κουτί σε ύψος, αλλά δύο κουτιά είναι πάρα πολλά, οπότε θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σκαλοπάτι. Αν κρατάτε ένα κιβώτιο, δεν μπορείτε να στρίψετε σε κάποιο τοίχο. Είναι αρκετά απλό, ειδικά στα πρώτα levels, όταν η διαδρομή από το κουτί στη φωτιά είναι προφανής. Σε μεταγενέστερα levels εμπόδια και στενές γωνίες θα εμποδίσουν την πρόοδο, με αποτέλεσμα να προκύψουν μερικοί πραγματικά δύσκολοι γρίφοι.

Βρείτε την λύση για το κουτί σας
Κάθε γρίφος αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, το οποίο συμβολίζεται από μια ομάδα από σβησμένες φωτιές στην πλαγιά της κορυφής που ανεβαίνετε. Παρόλο που οι γρίφοι  σας διδάσκουν νέες ιδέες με μια λογική σειρά, μπορείτε κατά κάποιο τρόπο να τα αλλάξετε και να τα εκτελέσετε με όποια σειρά σας φαίνεται εσάς λογική. Αυτό είναι και κάτι το οποίο δίνει αρκετή ελευθερία και μπορείτε να λειτουργήσετε ανεξάρτητα σε αντίθεση με άλλα Puzzle games τα οποία έχουν αρκετούς περιορισμούς. Κάθε level έχει τα δικά  του mechanics  που πρέπει να μάθετε και να θυμάστε. Το μάζεμα των κουτιών και η τοποθέτησή τους είναι οι μόνες ενέργειες που έχετε στη διάθεσή σας.

bonfire peaks 2

Δεν υπάρχουν παρακάμψεις όταν περιστρέφεστε και κινείστε προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Όταν εμπόδια εμποδίζουν τη διαδρομή σας και δεν μπορείτε να περιστρέφεστε προς τη μία πλευρά κρατώντας ένα κουτί, θα πρέπει να βρείτε μια διαφορετική λύση. Στην αρχή το video game σας εξηγεί με λεπτομέρεια πως λειτουργούν οι βασικές αρχές του. Ωστόσο, όταν το Bonfire Peaks προχωρήσει σε μεταγενέστερα και πιο δύσκολα levels, κάποιες από τις νεότερες πτυχές μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθούν. Για παράδειγμα τα μακρόστενα κουτιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή γεφυρών από σκάλες, αλλά αυτά τα κουτιά δεν χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο σε ένα μεταγενέστερο επίπεδο.

Κάψτε τα όλα, να μην μείνει τίποτα.


Όμορφα γραφικά και κομψά voxels
Το Bonfire Peaks αξιοποιεί τα voxel γραφικά και με τον ιδιαίτερο φωτισμό του και την σωστή χρήση χρωμάτων δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου. Ο χαρακτήρας σας δεν λέει πολλά, δεν έχει αντιδράσεις ωστόσο τα levels έχουν μια όμορφη φθινοπωρινή όψη. Κάθε σκηνή έχει έναν εκπληκτικό βαθμό λεπτομέρειας και πάρα πολύ καλό φωτισμό

Το soundtrack είναι σε μεγάλο βαθμό ένας μονότονος ήχος αρκετά απλό αλλά προσφέρει μια αίσθηση μελαγχολίας για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα ηχητικά εφέ είναι αρκετά καλά ωστόσο δεν υπάρχει κάτι φοβερά αξιοσημείωτο. Η μουσική ταιριάζει στο παιχνίδι χωρίς ωστόσο να είναι κάτι ξεχωριστό. Θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε μια πιο έντονη μουσική και πιο αξιομνημόνευτη ωστόσο ακολουθεί τους ρυθμούς του παιχνιδιού που δεν απαιτεί βιασύνη.

bonfire peaks 3

Η αναίρεση είναι ο καλύτερος σας φίλος
Με κάθε κίνηση κινδυνεύετε να χάσετε ένα βασικό αντικείμενο στο νερό που σας περιβάλλει ή να παγιδευτείτε μειώνονται οι πιθανότητές σας να λύσετε το πρόβλημα. Το Bonfire Peaks, από την άλλη πλευρά, διαθέτει μια πολύ βοηθητική λειτουργία αναίρεσης. Μπορείτε να αναιρέσετε την προηγούμενη ενέργεια που κάνατε ακόμα και για ένα μόνο βήμα σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε restart το level. 

Όσο προχωράτε, θα δείτε ότι δεν υπάρχει tutorial. Το Bonfire Peaks είναι εξαιρετικό στο να ενημερώνει τους παίκτες για το τι δεν μπορούν να κάνουν, είτε πρόκειται για το γύρισμα μιας γωνίας με ένα κουτί στο χέρι, είτε για το περπάτημα στο ίδιο τετράγωνο δύο φορές, είτε για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, είναι λιγότερο καλό στο να διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις δυνατότητές τους. Ακόμη και απλά mechanics όπως η μετακίνηση κιβωτίων με αυτό που κρατάτε στα χέρια σας πρέπει να βρεθούν σχεδόν τυχαία, ενώ τα επόμενα levels βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι παίκτες έχουν κατανοήσει σε βάθος όλες τις επεκτάσεις του παιχνιδιού. Για να προχωρήσετε, πρέπει απλώς να ολοκληρώσετε μερικούς γρίφους και θα ξεκλειδώσετε άλλα μέρη. 

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο video game γεμάτο γρίφους οι οποίοι λύνονται αρχικά απλά και εύκολα και στην συνέχεια δυσκολέυουν και σας δημιουργούν πολλά περισσότερα προβλήματα. Ένα αρκετά σύντομο Puzzly game για γερούς λύτες για ένα δωδεκάωρο που θα προσπαθείτε να κάψετε όλα σας τα υπάρχοντα. Η πλοκή είναι αρκετά αόριστη με ελάχιστο ενδιαφέρον το οποίο  όσο προχωράτε θα χάνεται, τουλάχιστον όσον αφορά την ιστορία, ενώ το μόνο που θα σας κρατήσει θα είναι το πείσμα να ολοκληρώσετε το συγκεκριμένο level.

Θετικά:
- Ωραία ατμόσφαιρα
- Αρκετά καλοί γρίφοι
- Καλά animations

Αρνητικά:
- Η ιστορία κάπως αδιάφορη
- Αρκετά επαναλαμβανόμενο
- Μονότονη μουσική

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 7

Ένα όμορφο Puzzle game χωρίς ιδιαίτερη πλοκή.

Γιώργος Σκένδρος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
7.3 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Adventure
Developer: Corey Martin
Publisher: Draknek
Διάθεση: Draknek
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 CPU: 1.8 GHz 64-bit RAM: 8 GB Κάρτα Γραφικών: Intel HD Graphics 3000 Χώρος στον δίσκο: 500 MB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

1
2
3
Starfield   (8.57)
5
FC 24   (8.5)
7
Diablo IV   (8.42)
9
A Fold Apart   (8.33)

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification