Samurai Gunn

Hot
REVIEWED ON PC  

Επιβίωση με ένα σπαθί και τρεις σφαίρες.

Επιβίωση με ένα σπαθί και τρεις σφαίρες.

Επιβίωση με ένα σπαθί και τρεις σφαίρες.

Το Samurai Gunn είναι ένα 2D Action που αναπτύχθηκε από τους Beau Blyth και Doseone και αρχικά εκδόθηκε από τη Maxistentialism (αν και αυτή τη στιγμή εκδίδεται μόνο του).Το video game κυκλοφόρησε για Microsoft Windows το 2013, OS X το 2015, και μια προγραμματισμένη έκδοση για PlayStation 4 και PlayStation Vita ανακοινώθηκε αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ λόγω του ότι ο δημιουργός Beau Blyth εργαζόταν στο Hyper Light Drifter.Μια συνέχεια, το Samurai Gunn 2, ανακοινώθηκε για κυκλοφορία σε Windows και Nintendo Switch.

Τα χτυπήματα σας μπορούν να αποβούν θανατηφόρα και με κάθε κίνηση της λεπίδας σας ο αντίπαλος σας κινδινεύει. Η μικρή αρένα στην οποία βρίσκεστε περιέχει έως και τέσσερις πολεμιστές και ο καθένας έχει στην διάθεση του ένα σπαθί και ένα όπλο με μόνο τρεις σφαίρες. Για να αποφύγετε επιθέσεις και να πετύχετε εντυπωσιακά kills μπορείτε να πηδήξετε από τοίχους και άλλες πλατφόρμες καθώς οι πιθανότητες είναι αμέτρητες για στρατηγικές κινήσεις και αποφυγή επιθέσεων.

samurai gunn 3

Ένα σπαθί και μόνο τρεις σφαίρες
Σκοπός είναι να εξοντώσετε τους αντιπάλους και να σχεδιάσετε την στρατηγική σας κατάλληλα ώστε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι ο αντίπαλος έχει μείνει χωρίς σφαίρες όσο προσπαθεί να σας σκοτώσει με το σπαθί. Σημαντικό είναι ακόμα και αν δεν έχουν τελειώσει οι σφαίρες του να φροντίσετε ώστε να τις σπαταλήσει άσκοπα όσο τις αποφεύγετε πηδώντας δεξιά και αριστερά στις πλατφόρμες της αρένας. Οι αρένες του Samurai Gunn είναι μικρές και οι μικροσκοπικοί χαρακτήρες του κινούνται με ταχύτητα και ευελξία γεγονός που καθιστά προφανές ότι δεν έχετε πολύ χρόνο να αλλάξετε την τακτική σας εν κινήσει. Ο γρήγορος ρυθμός είναι αρκετά αγχωτικός καθώς προσπαθείτε να επιβιώσετε από τις επιθέσεις και να είστε αρκετά γρήγοροι ώστε να πετύχετε και εσείς ένα θανάσιμο χτύπημα. Η καλύτερη στρατηγική είναι να πηδάτε εδώ και εκεί με συνεχόμενες επιθέσεις μέχρι ένας αντίπαλος να σκοτωθεί εντυπωσιακά γεμίζοντας κόκκινο αίμα την οθόνη.

Ο χειρισμός είναι απλός και η διάρκεια είναι μικρή αλλά η διασκέδαση είναι ατελείωτη. Οι χαρακτήρες παρά τα διαφορετικά skins μοιάζουν μεταξύ τους ωστόσο δεν έχει καμία σημασία καθώς μπορείτε να εξοντώσετε μια ντουζίνα αντιπάλους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με εντυπωσιακές κινήσεις. Οι αρένες έχουν παγίδες και συγκεκριμένα μέρη που είναι αρκετά επικίνδυνα όπως θανατηφόροι βράχοι και μέρη με πυκνή βλάστηση που πρέπει να διασχίσετε. Ακόμα και αν παίζετε ενάντια σε bot η διασκέδαση δεν χάνετε καθώς έχετε να αντιμετωπίσετε διάφορα waves εχθρών που όσο περνάει ο χρόνος φαίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Το Samurai Gunn είναι απόλυτα διασκεδαστικό όμως όταν μαζευτείτε τέσσερα άτομα με μόνο σκοπό την εξόντωση των φίλων σας.

Μια εμπειρία του παρελθόντος
To αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει online multiplayer, οπότε θα πρέπει να συνδέσετε τα controllers και να φωνάξετε τους καλύτερους σας φίλους να αναμετρηθείτε στην αρένα. Χωρίς κάποιο είδος online multiplayer, τα bot δεν αντικαθιστούν την διασκέδαση που θα είχατε με την παρέα σας. Παρόλο που το Survival υποστηρίζει τέσσερις παίκτες, μπορείτε ακόμα να αντιμετωπίσετε μόνοι σας αντιπάλους AI, ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε στο Versus. Θα αναλάβετε κάθε level με αυτόν τον τρόπο, με αυξανόμενα "επίπεδα δυσκολίας" που σας ρίχνουν μαζικά πιο έξυπνους και δύσκολους εχθρούς. Δεν είναι κάτι που θα σας κρατήσει αρκετά αλλά θα μάθετε να μάχεστε ώστε να είστε καλύτεροι όταν έρθουν οι φίλοι σας.

Οι αρένες περιέχουν πλατφόρμες που κινούνται και διάφορα αιχμηρά σημεία που αν βρεθεί ο αντίπαλος σας θα πεθάνει αμέσως. Καθώς μπορείτε να πεθάνετε με ένα μόνο χτύπημα είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να μάθετε καλά τις αρένες και να χρησιμοποιήσετε τα σημεία τους προς όφελος σας. Οι παγωμένες επιφάνειες βάφονται με αίμα και τεράστιες πλατφόρμες με γρανάζια θα φροντίσουν να σας απομακρύνουν από την άκρη του σπαθιού του αντιπάλου σας. Κάθε σημείο μπορεί να λειτουργήσει υπέρ ή ενάντια στην στρατηγική σας καθώς είτε θα πέσετε πάνω στον εχθρό σας και θα σας σφάξει είτε θα πετύχετε ένα θανατηφόρο χτύπημα στον αέρα.

Το AI κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω αφού μπορείτε έυκολα να περάσετε αρκετές ώρες αντιμετωπίζοντας τα bots τα οποία έρχονται κατά πάνω σας συνεχώς και εκμεταλλεύονται αρκετές φορές και το περιβάλλον. Τα εντυπωσιακά kills είναι ιδιαίτερα απολαυστικά όταν αντιμετωπίζετε φίλους αλλά το single player μέρος του Samurai Gunn θα φροντίσει να εξασκηθείτε αρκετά. Προφανώς οι απρόσμενες κινήσεις των κολλητών σας που προσπαθούν να σας σφάξουν όσο αποφεύγουν τις σφαίρες σας δεν συγκρίνονται με τις κινήσεις των bots οι οποίες είναι απλώς ικανοποιητικές. Οι κινήσεις των εχθρών είναι όμοιες με τις δικές σας χωρίς τον πανικό που αντιμετωπίζετε σε περίπτωση που παγιδευτείτε σε κάποιο σημείο.

 

samurai gunn 4

Tarantino σε pixels
Τα γραφικά και γενικότερα η αισθητική του Samurai Gunn παραπέμπει σε μια pixilated ταινία του Tarantino με τα kills να είναι απόλυτα εντυπωσιακά ωστόσο θα πρέπει να φανταστείτε πόσο εντυπωσιακά κοιτώντας τα τετραγωνάκια του χαρακτήρα σας να κοκκινίζουν. Τα animations είναι πάρα πολύ καλά και η κινήσεις σας αρκετά ομαλές κάτι το οποίο απαιτείται σε τέτοια games καθώς χρειάζεται να κάνετε επιθέσεις ακριβείας και πολλές φορές να αλλάξετε στρατηγική όσο βρίσκεστε στον αέρα. Σημαντική είναι και η γενικότερη αίσθηση που δίνουν τα γραφικά καθώς υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες χωρίς ωστόσο να σας αποσυντονίζουν από τον στόχο σας να κατασπαράξετε τον εχθρό σας. Γενικότερα είναι ένα όμορφο video game με τις διαφορετικές αρένες να ξεχωρίζουν και να σας αγχώνουν πολλές φορές όταν δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Καλή μουσική μέτρια εφέ
O ήχος είναι αρκετά μινιμαλιστικός χωρίς μεγάλη ποικιλία εφέ και καταλήγει αρκετά επαναλαμβανόμενος σε σημείο που κουράζει. Όσο διασκεδαστικές και ν είναι οι αρένες με τις κινούμενες πλατφόρμες που προσπαθούν να σας συνθλίψουν ακούγοντας τις ίδιες κραυγές και τον ίδιο ήχο χτυπημάτων συνέχεια ακόμα και σε σύντομες μάχες είναι κουραστικό. Η μουσική ωστόσο έχει ποικιλία ανάμεσα στις διαφορετικές αρένες και με αρκετά ωραία beats και ωραίες ανατολικές μελωδίες σας κάνει να ξεχνάτε ότι ακούτε το ίδιο εφέ συνεχώς. Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και ταιριάζει απόλυτα με αυτό που βλέπετε.

samurai gunn 2

Ο χειρισμός είναι απλός και η διάρκεια είναι μικρή αλλά η διασκέδαση είναι ατελείωτη. Οι χαρακτήρες παρά τα διαφορετικά skins μοιάζουν μεταξύ τους ωστόσο δεν έχει καμία σημασία καθώς μπορείτε να εξοντώσετε μια ντουζίνα αντιπάλους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με εντυπωσιακές κινήσεις. Οι αρένες έχουν παγίδες και συγκεκριμένα μέρη που είναι αρκετά επικίνδυνα όπως θανατηφόροι βράχοι και μέρη με πυκνή βλάστηση που πρέπει να διασχίσετε. Ακόμα και αν παίζετε ενάντια σε bot η διασκέδαση δεν χάνετε καθώς έχετε να αντιμετωπίσετε διάφορα waves εχθρών που όσο περνάει ο χρόνος φαίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Το Samurai Gunn είναι απόλυτα διασκεδαστικό όμως όταν μαζευτείτε τέσσερα άτομα με μόνο σκοπό την εξόντωση των φίλων σας.

Aποφυγές και γρήγορες επιθέσεις.

Μαζέψτε τους φίλους σας για εξόντωση
Το Samurai Gunn είναι η απόλυτη εμπειρία μάχης ανάμεσα σε φίλους ειδικότερα αν βάλετε στοίχημα ποιος θα κάνει το πιο εντυπωσιακό kill ή θα πεθάνει άσκοπα και με γελοίο τρόπο. Η αισθητική του είναι μοναδική και παρά τα pixilated γραφικά καταλαβαίνετε απόλυτα τι γίνεται και σε τι στάση είναι ο παίκτης όταν σας πλησιάζει με σκοπό να γεμίζει την αρένα με το αίμα σας. Απολαυστικότατες είναι οι επιθέσεις που εκμεταλλεύονται τον χώρο, τις πλατφόρμες, τα αιχμηρά παγωμένα βράχια και τις γωνίες που σας εγκλωβίζουν. Μεγάλο αρνητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει online multiplayer και δεν μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας από μακριά ή να αναμετρηθείτε με αγνώστους. Το solo είναι αρκετά καλό αλλά μετά από λίγη ώρα καταλήγει βαρετό με την ουσία του game να βρίσκεται στο Local Multiplayer. Με το Samurai Gunn μια old school εμπειρία μάχης σας περιμένει καθώς θα μαζευτείτε με τους φίλους σας και θα περάσετε αρκετές ώρες παλεύοντας να επιβιώσετε.

Θετικά:
- Απλό και απολαυστικό gameplay
- Γρήγορες μάχες και ωραία kills
- Ωραία μουσική
- Δεν καταλήγει βαρετό όσες ώρες και αν παίξετε με φίλους

Αρνητικά:
- Το singleplayer καταλήγει βαρετό
- Επαναλμβανόμενα εφέ
- Η έλλειψη online multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 6
Αντοχή: 8
Γενικά: 7

Ένα πολύ καλό video game για εσάς και την παρέα σας.

Γιώργος Σκένδρος

%MCEPASTEBIN%

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
6.8 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Action
Developer: Beau Blyth, Doseone
Publisher: Maxistentialism
Διάθεση: Maxistentialism
Players: 1-4
Requirements: Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 Ram: 2 GB Χώρος στο δίσκο: 201 MB
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Elden Ring   (9.2)
2
God of War (PC)   (9)
3
Forza Horizon 5   (8.8)
7
Gran Turismo 7   (8.3)
9
Chivalry 2   (8)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Elden Ring   (9.0)
2.
Martha is Dead   (9.0)
4.
6.
It Takes Two   (8.0)
7.
8.
10.
Notification