There Is No Game: Wrong Dimension

Hot
Ένα καλά κρυμμένο παιχνίδι γεμάτο puzzles.

Ένα καλά κρυμμένο παιχνίδι γεμάτο puzzles.

Ένα καλά κρυμμένο παιχνίδι γεμάτο puzzles.

Το There Is No Game: Wrong Dimension είναι ένα Αdventure με γρίφους του 2020, το οποίο αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία Draw Me A Pixel και κυκλοφόρησε για Windows και MacOS στις 6 Αυγούστου 2020, για Android και IOS στις 17 Δεκεμβρίου 2020 και για Nintendo Switch στις 14 Απριλίου 2021. Ήταν εμπνευσμένο από το προηγούμενο game του δημιουργού Pascal Cammisotto και έχει θεωρηθεί συνέχεια του προκατόχου του. Η πλοκή ξεκινάει με έναν ανορθόδοξο τρόπο προσπαθώντας να σας πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι πίσω από την οθόνη που έχετε μπροστά σας. Προφανώς πρέπει να κοιτάξετε πίσω από αυτή την οθόνη και να προσπαθήσετε με διάφορους τρόπους να ανακαλύψετε τελικά τι κρύβεται σε αυτό το σύντομο αλλά αρκετά διασκεδαστικό video game.

there is no game 1

Θα αρχίσετε να περνάτε εμπόδια ώστε να μπορέσετε να καταλήξετε σε ένα σημείο χωρίς γυρισμό. Η φωνή του παιχνιδιού θα κάνει τα πάντα να σας αποτρέψει από το να ανακαλύψετε τα μυστικά του και ασφαλώς θα χρειαστεί μία μικρή προσπάθεια ώστε να αντικρίσετε τελικά ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Καθώς διάφορα λογισμικά αντιμετωπίζουν προβλήματα με glitches, ο κύριος εχθρός σας στο συγκεκριμένο video game είναι ο Mr. Glitch. Tα κόλπα που χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να σας αποτρέψει από το να ψάξετε περαιτέρω τι κρύβει, είναι αρκετά περίτεχνα, καθώς ένα τεράστιο κουμπί με τίτλο "έξοδος" καλύπτει ουσιαστικά τη μικρή επιλογή που έχετε να πατήσετε ώστε να προχωρήσετε παρακάτω. Όσο προχωράτε τόσο μεγαλώνει και η αποφασιστικότητα του ίδιου του παιχνιδιού να σας κρατήσει έξω από το κύριο μέρος του, και όσο περισσότεροι είναι η επιμονή σας τόσο περισσότερο προσπαθεί να σας διώξει.

Άραγε υπάρχει παιχνίδι ή όχι;
Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά γνώριμος στους fans των adventure games καθώς πρόκειται για ένα point and click που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με όλα αυτά που εμφανίζονται στην οθόνη σας χρησιμοποιώντας μόνο το ποντίκι. Σκοπός είναι συχνά να βρείτε κρυμμένα αντικείμενα και να τα χρησιμοποιήσετε μέσα στο περιβάλλον που βρίσκεστε ώστε να μπορέσετε να λύσετε τον εκάστοτε γρίφο. Το παιχνίδι χωρίζεται σε έξι chapters  τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε κρυφές κλειδαριές και να αλληλεπιδράσετε με στοιχεία τα οποία είναι καλά κρυμμένα στην οθόνη σας. Kάθε αντικείμενο που αρπάζετε ουσιαστικά από την οθόνη πέφτει κατευθείαν στο inventory. Ο μόνος τρόπος αλληλεπίδρασης σας με το περιβάλλον είναι το ποντίκι και όταν κάτι αλλάζει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο πρέπει να γνωρίζετε, υπάρχει μία σχετική ενημέρωση ώστε να καταλάβετε τα νέα mechanics. Δεν απαιτείται να κάνετε συνέχεια save χειροκίνητα καθώς υπάρχει λειτουργία autosave.

Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τα easter eggs που θα βρείτε εντός του περιβάλλοντος τα οποία συνήθως σας γεμίζουν νοσταλγία για γνωστά παιχνίδια, όπως το Legend of Zelda. Συγκεκριμένα θα μπορέσετε να χειριστείτε έναν ήρωα σε ένα παράλληλο σύμπαν του ενώ υπάρχουν αναφορές και σε παιχνίδια της LucasArts. Υπάρχουν αρκετά κωμικά σημεία κατά τη διάρκεια της ιστορίας τα οποία αναφέρονται και στην δημιουργία αλλά και στη διαδικασία ανάπτυξης των παιχνιδιών ενώ πολλές φορές γίνεται αναφορά και στο ίδιο το παιχνίδι σπάζοντας ακόμα περαιτέρω και το fourth wall του παιχνιδιού. Oι γρίφοι είναι αρκετά καλοί με σημαντικό επίπεδο πρόκλησης και κάποιοι από αυτούς θα σας κρατήσουν περισσότερη ώρα προσπαθώντας να αντιληφθείτε τι πρέπει να κάνετε χωρίς ωστόσο να κολλήσετε πάρα πολύ. Πρόκειται για ένα σύντομο παιχνίδι και υπάρχουν αρκετά hints ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στην ιστορία χωρίς να καταντήσει κουραστική η επίλυση των γρίφων.

Γρίφοι και στοιχεία κρυμμένα στην οθόνη
Πέρα από τις έξυπνες ατάκες και τους περίτεχνους τρόπους να σας διώξει το παιχνίδι στη βάση του είναι ένα Αdventure το οποίο απαιτεί την χρήση διαφόρων αντικειμένων τα οποία πολλές φορές κρύβονται στα πιο φανερά σημεία. Αυτά τα αντικείμενα τα χρειάζεστε για να λύσετε κάποιους γρίφους που μπορεί να απαιτούν ακόμα και ένα συγκεκριμένο κουμπί στην οθόνη σας, ενώ δεν είναι σπάνιο να πάρετε κάποια από τα σχέδια που έχετε στην οθόνη σας και να τα χρησιμοποιήσετε ως κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα για να ενώσετε δύο αντίθετες όχθες.

there is no game 2

Εξετάζοντας το συγκεκριμένο Αdventure με μία πιο βαθιά ματιά, αυτό που οφείλετε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να σκεφτείτε τι από αυτά που υπάρχουν μπροστά σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εργαλείο για κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι γρίφοι είναι αρκετά αντισυμβατικοί και συχνά δεν σας δίνουν την παραμικρή πληροφορία σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε. Αφενός οι γρίφοι και αφετέρου ολόκληρο το παιχνίδι σας δίνουν την αίσθηση ότι τοποθετείτε σιγά-σιγά κομμάτια ενός παζλ στα σωστά σημεία ώστε να μπορέσετε να βρείτε τι κρύβεται πίσω από την οθόνη. Το μόνο το οποίο ίσως καταλήξει να είναι κουραστικό είναι ο αφηγητής και κάποιοι συγκεκριμένοι γρίφοι που πραγματικά θα σας μπερδέψουν. Όταν καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε θα κατανοήσετε γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρείται έξυπνο και αντισυμβατικό. Υπάρχουν ορισμένα σημεία που επαναλαμβάνονται αρκετά και απλά σταματάνε να είναι διασκεδαστικά.

Ένα νοσταλγικό παράλληλο σύμπαν
Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι αρκετά εντυπωσιακός καθώς πρόκειται για ένα συνοθύλευμα διαφόρων στυλ που παραπέμπουν σε διάφορα games από Puzzle Adventures μέχρι γνωστά RPG όπως το Legend of Zelda πρόκειται για ένα video game με διαφορά pixelated μοντέλα και με αρκετές λεπτομέρειες σε κάθε σκηνή το οποίο είναι αναγκαίο για ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί να βρείτε κρυμμένα αντικείμενα. Tο There Is No Game: Wrong Dimension ξεφεύγει από την παραδοσιακή ροή των Puzzle games και περιλαμβάνει μέχρι και ορισμένα βίντεο τα οποία εμφανίζονται στο φόντο καθώς προσπαθείτε να λύσετε ένα γρίφο σε μία οθόνη η οποία καταστρέφεται. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στα animations του παιχνιδιού καθώς πρόκειται για μία ομαλή εμπειρία στην οποία μπορείτε να μετακινήσετε διάφορα στοιχεία της οθόνης σας χωρίς να κολλήσουν πουθενά. Ακόμα και όταν πρόκειται για απλές ταμπέλες οι οποίες κρέμονται, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μπροστά σας. Θα βρεθείτε σε διάφορες οθόνες αλληλεπίδρασης στις οποίες θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε, πάντα με το ποντίκι, αριθμούς, να διαβάζετε e-mails και όλα αυτά με διαφορετικά User Interfaces και πολύ καλές οθόνες μετάβασης.

there is no game 3

O ήχος είναι πάρα πολύ καλός με καλό voice acting με αρκετό μπάσο ώστε να νιώθετε τη βαρύτητα της κάθε λέξης. Kάθε μικρή σας κίνηση συνοδεύεται από ένα εξίσου καλά ηχογραφημένο ηχητικό εφέ. Παράλληλα όταν αλλάζει το chapter και όταν βρίσκεστε σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και κλώνους παλαιότερων video games υπάρχει και εκεί μία πληθώρα από ηχητικά εφέ. Tα ηχητικά εφέ είναι αρκετά ρεαλιστικά ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πραγματικά αντικείμενα όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό vintage τηλέφωνο το οποίο θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ή όταν πρόκειται για διάφορες ξύλινες επιφάνειες, οι οποίες έχουν και τον αντίστοιχα χαρακτηριστικό ήχο. H μουσική δεν είναι επαναλαμβανόμενη και αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδιο το παιχνίδι.

Μια σύντομη ιδιόρρυθμη περιπέτεια
Όση περισσότερη ώρα περνάτε προσπαθώντας να λύσετε τους γρίφους τόσο περισσότερο διασκεδάζετε. Μπορεί η αφήγηση να καταντάει κουραστική και επαναλαμβανόμενη αλλά το voice acting επανορθώνει και είναι πραγματικά ενδιαφέρον με ποικίλες προσωπικότητες και χαρακτήρες. Είναι σημαντικό να μπορέσετε να παίξετε το παιχνίδι χωρίς να ξέρετε πάρα πολλά για αυτό καθώς όσο περισσότερες πληροφορίες παίρνετε για την ιστορία και τα mechanics τόσο λιγότερο θα εντυπωσιαστείτε όταν το δοκιμάσετε. Πρόκειται για ένα αρκετά σύντομα παιχνίδι με διάρκεια γύρω στις έξι με εφτά ώρες το οποίο μπορεί να σας χαρίσει μία μέρα γεμάτη γρίφους, easter eggs και αναφορές στα αγαπημένα σας παιχνίδια. Oι κλώνοι του Link και το σπάσιμο του τέταρτου τοίχου καθιστούν το συγκεκριμένο Adventure μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Θετικά:
- Όμορφα γραφικά και animations
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Καλά ηχητικά εφέ
- Καλό voice acting

Αρνητικά:
- Μέτριο σενάριο με περίεργο χιούμορ
- Επαναλαμβανόμενα puzzles
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8
Αντοχή: 4.5
Γενικά: 8.5

Τελικά υπάρχει παιχνίδι και είναι και αρκετά διασκεδαστικό

Γιώργος Σκένδρος

NEWS   VIEW ALL

Sam & Max: This time it's Virtual

[Αρχική δημοσίευση: 27/8/20] Στα πλαίσια της Gamescom 2020, ο Geoff Keighley, παρουσιαστής του Opening Night Live και των The Game Awards, έδειξε ένα σύντομο τρέιλερ για ένα καινούργιο Sam & Max. Το ...
Posted (12 Nov 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.5
8.5 User Score
(2 votes )
User Reviews 0
Genre:
Developer: Draw Me A Pixel
Publisher: Draw Me A Pixel
Διάθεση: Draw Me A Pixel
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 6/8/20
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Elden Ring   (9.0)
2.
Martha is Dead   (9.0)
4.
6.
It Takes Two   (8.0)
7.
8.
10.
Notification